رييس مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي:
شمار نشريات پژوهشيISI ايران از سال 84 تاكنون پنج برابرشده است
كارگاه آموزشي «آشنايي با سرويس گزارشهاي استنادي نشريات علمي ــ پژوهشي (JCR) » با حضور نمايندگاني از نشريات علمي ــ پژوهشي كشور از سوي مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي برگزار شد.
به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين كارگاه كه در دو بخش برگزار شد، در بخش اول دكتر محمد صادق حاجي تاروردي، رييس اين مركز در موضوع «آشنايي با علم سنجي و شاخصهاي آن در ايران» به بحث پرداخت و با اشاره به اين كه «علم سنجي يكي از رايجترين روشهاي ارزيابي فعاليتهاي علمي است» اظهار داشت: علم سنجي علاوه بر آن كه دنبال جنبههاي كمي علوم و تحقيقات است، به اندازهگيري و تعيين معيارهاي جنبههاي مختلف مديريتي و سازماني علوم نيز ميپردازد.
وي با اشاره به رشد بالاي توليدات علمي كشور، طي سالهاي اخير گفت: تا پيش از سال 1384 تعداد نشريات علمي ــ پژوهشي نمايه شده كشورمان در پايگاه بينالمللي ISI تعداد سه نشريه بود ولي پس از سال 1384 اين رقم به 15 نشريه رسيد كه در سطح منطقه پس از تركيه بينظير است و بر اساس گزارشهاي اين پايگاه و به لحاظ رشد توليدات علمي نيز ايران صعوديترين نمودار را در جهان داراست.
در بخش دوم اين كارگاه نيز مهندس افشين صندوقدار، معاون مهندسي و نرم افزار مركز تحت عنوان «آشنايي با سرويس گزارشهاي استنادي نشريات (JCR)» هدف از طراحي اين سيستم در پايگاه اطلاعاتي علمي SID (پايگاه اينترنتي مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي ) را بررسي كيفي مجموعه مقالات نشريات علمي ــ پژوهشي كشور، تعيين ميزان ارجاعات به مقالات نشريات داخلي، تعيين رتبه علمي محققان به واسطه تعداد مقالاتشان، تعيين پر استنادترين مقاله سال و انتخاب دانشمند سال به واسطه مقالات و استنادهاي داده شده به مجموعه مقالات عنوان كرد.
گفتني است،مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي از طريق پايگاه اينترنتي www.SID.ir از سال گذشته سرويس گزارشهاي استنادي نشريات علمي ــ پژوهشي كشور (JCR) را در اختيار همه پژوهشگران و علاقهمندان به امور علمي قرار داده است.
ضمنا كارگاه آموزشي بعد با عنوان «آشنايي با سرويس گزارشهاي استنادي نشريات علمي ــ پژوهشي (JCR) ويژه نشريات علوم انساني» در تاريخ اول خرداد ماه سال جاري برگزار خواهد شد.م/د
١٦:٤١ ٠٥/٠٢/١٣٨٥