در فصلنامة علمي، پژوهشي باروري و ناباروري ؛
نتايج بررسي "روشهاي پيشگيري از بارداري در بيماران داراي دريچه مصنوعي قلب" منتشرشد
در آخرين شماره فصلنامه علمي پژوهشي باروري و ناباروري پژوهشكده فناوريهاي نوين علوم پزشكي جهاد دانشگاهي – ابنسينا،نتايج بررسي « روشهاي پيشگيري از بارداري در بيماران با دريچه مصنوعي قلب و سابقة عمل جراحي تعويض دريچه مكانيكي قلب در سنين باروري» منتشر شد.
به گزارش روابط عمومي پژوهشكدة فناوريهاي نوين علوم پزشكي جهاد دانشگاهي – ابنسينا (مراكز تحقيقاتي بيوتكنولوژي توليدمثل، آنتيبادي منوكلونال، نانو تكنولوژي زيستي)، با توجه به درصد حاملگيهاي ناخواسته مشاهده شده در اين مطالعه و خطراتي كه حاملگي در اين بيماران مادر و جنين را تهديد ميكند، آموزش و استفاده از مطمئنترين روشهاي پيشگيري كه بستن لوله در زن يا وازكتومي همسر ميباشد، بعد از عمل جراحي به اين بيماران توصيه مي شود.
بر اساس اين گزارش،در بخشي از آخرين شماره اين فصلنامه تحت عنوان «روشهاي پيشگيري از بارداري در بيماران با دريچه مصنوعي قلب در مركز قلب شهيد رجايي» ميخوانيم:
« در بيماران داراي دريچه مصنوعي قلب، جهت جلوگيري از عوارض ترومبوآمبولي، به داروهاي ضد انعقاد (هپارين، وارفارين) نياز است. اما عليرغم مصرف اين داروها حملات ترومبوآمبولي همواره اين بيماران را تهديد ميكند و به علت وجود حالت افزايش انعقادپذيري خون در حاملگي، خطر ترومبوز دريچه مصنوعي افزايش مييابد. ادامه مصرف داروهاي ضد انعقاد در طي حاملگي و يا جايگزين نمودن آن با ساير داروها ميتواند مخاطراتي براي جنين و مادر داشته باشد. لذا در زنان در سنين باروري با دريچه مصنوعي، توصيه عمومي، پيشگيري از بارداري است.
لازم به يادآوري است كه ادامه مصرف داروهاي ضد انعقاد (وارفارين، هپارين) در اين دسته از بيماران اجتنابناپذير ميباشد، از طرفي ادامه مصرف وارفارين در طي سه ماهه اول بارداري بخصوص با دوز بيشتر از mg5 در روز ميتواند منجر به نواقص جنيني گردد.
در پايان اين مقاله ضمن اشاره به خطر بالاي بارداري براي مادر و جنين در بيماران با دريچه مصنوعي قلب، توصيه ميشود بيماراني كه صاحب فرزند نميباشند، پيش از بارداري تحت مشاوره متخصصين داخلي قلب، جراحي قلب و زنان و زايمان قرار گيرند و در صورت صلاحديد تحت مراقبتهاي ويژه و معاينات ماهيانه مرتب، دوران بارداري ايشان سپري گردد و در نهايت توصيه ميشود در بيماراني كه قبل از عمل جراحي قلب صاحب فرزند ميباشند جهت جلوگيري از حاملگيهاي ناخواسته از بهترين و مطمئنترين روشها كه بستن لوله در زنان و يا وازكتومي همسر ايشان ميباشد، استفاده كنند».
گفتني است،علاقه مندان به كسب اطلاعات بيشتر درباره اين فصلنامه مي توانند با تلفن 22402011 تماس ويا به تارگاه اينترنتي پژوهشكده به آدرس www.avesina.ac.ir مراجعه نمايند.م/د
٠٨:٥٠ ١٨/٠٢/١٣٨٥