رئيس مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي:
تامين اطلاعات تخصصي موسسات علمي؛ راهكار ما براي درآمد زايي است
مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي هم اكنون با بودجه كامل جهاد دانشگاهي امور خود را اداره مي كند اما در راستاي درآمد زايي كار خود را در زمينه تامين اطلاعات تخصصي آغاز موسسات در قبال دريافت هزينه،كرده ايم .
محمد صادق حاجي تارودي در گفت و گو با خبرنگار موج در خصوص چگونگي تامين منابع مالي مورد نياز مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي گفت:ما بودجه هاي خود را از مجموعه جهاد دانشگاهي مي گيريم ، اصولا 20 درصد بودجه جهاد دانشگاهي را دولت تامين مي كند كه بيشتر در بخش سرمايه گذاري هاست، ما مجبوريم 80 درصد هزينه هاي خود را از طريق طريق قراردادهايي كه پيرامون پروژه هاي علمي با موسسات دولتي و خصوصي منعقد مي شود، كسب مي كنيم.
وي با بيان اين مطلب كه با توجه به چگونگي تامين بودجه ، مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي تحت فشار مالي زيادي قرار دارد، گفت: مركز هم اكنون با بودجه كامل جهاد دانشگاهي امور خود را اداره مي كند اما در راستاي درآمد زايي كار خود را در زمينه تامين اطلاعات تخصصي آغاز موسسات در قبال دريافت هزينه،كرده ايم .
حاجي تارودي به تشريح فعاليت هاي مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي پرداخت و گفت: اين مركز با نگرش تامين اطلاعات تخصصي براي اساتيد، دانشمندان و مراكز تحقيقاتي و دانشگاهي، كار خود را آغاز كرد و هم اكنون توانسته مقالات قريب 260 عنوان نشريه علمي- پژوهشي كشور را در زمينه هاي مختلف هنر، پزشكي، فني- مهندسي، علوم پايه ، علوم انساني و كشاورزي و هنر نمايه نمايد كه جستجوي آن از طريق آدرس www.sid.ir براي قريب 70000 ركورد مسير است.
رئيس مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي اظهار داشت: امكان ارسال مقالات از سوي محققين و دانشمندان به نشريات مختلف موجود در پايگاه از طريق آدرس اينترنتي www.sid.ir فراهم شده و همچنين رهگيري وضعيت پيشرفت آن ازطريق اين مركز فراهم است ، دسترسي به مجموعه مقالات ايرانيان در نشريات بين المللي نيز از سوي اين مركز امكان پذير شده است.
وي افزود: در سايت مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي امكان ارزيابي ميزان تاثير مقالات و نشريات از طريق تعيين عامل تاثير (impact factor) و تعداد استنادات فراهم شده و در آدرس (gcr) گزارشهاي استنادي نشريات قابل دسترسي است . معيار علمي بودن و قابل استناد بودن مقالات، مد نظر قرار گرفته است، اين اقدام فرصت مناسبي است كه نقص علم سنجي موجود در كشور نيز برطرف شود.
وي تاكيد كرد: يكي از شاخص هاي بررسي تعداد مراجعين به سايت مركز، ارزيابي روزانه سرور مركزي سايت است كه هم اكنون حدود 17 هزار بازديد كننده در روز را نشان مي دهد كه البته هنوز زياد نيست اما با توجه به جوان بودن مركز قابل توجه است.
حاجي تارودي با بيان اين مطلب كه مركز به لحاظ مراجعه بين المللي در وضعيت خوبي قرار دارد، گفت: از كل مراجعين پايگاه حدود 74 درصد از قاره آسيا 17 درصد از آمريكاي شمالي، 8 درصد از قاره اروپا و بقيه مربوط به آفريقا، اقيانوسيه و آمريكاي جنوبي است.م/د
١٩:١١ ٢٠/٠٢/١٣٨٥