كارگاه كلاميديا و باروری پژوهشکده فناوری های نوین علوم پزشکی جهاددانشگاهی برگزار شد
به همت پژوهشكده فناوريهاي نوين علوم پزشكي جهاد دانشگاهي- ابنسينا- و با همكاري دانشگاه شفيلد انگلستان كارگاه 5 روزه" كلاميديا و باروري" ۲۳ لغايت ۲۷ ارديبهشت ماه در اين پژوهشكده برگزار شود.
به گزارش روابط عمومي پژوهشكده فناوريهاي نوين علوم پزشكي جهاد دانشگاهي- ابنسينا-، اين كارگاه كه داراي امتياز آموزش مداوم جامعه پزشكي بود با حضور پروفسور آدريان الي، عضو هيأت علمي دانشگاه شفيلد انگستان و جمعي ديگر از متخصصان و با هدف آشنايي کارشناسان با مباحثی همچون اپيدميولوژي كلاميديا تراكوماتيس در ايران و جهان، عوارض و بيماريهاي ناشي از ابتلا به كلاميديا تراكوماتيس، شناخت روشهاي آزمايشگاهي تشخيص عفونتهاي كلاميديايي و آخرين روشهاي درماني موجود برگزار شد.
دكتر ليلي چمني تبريز،مدير گروه عفونتهاي توليدمثل پژوهشكده فناوريهاي نوين علوم پزشكي ابنسينا و دبير علمي اين كارگاه در این خصوص اظهار داشت: امروزه كلاميديا تراكوماتيس جزو شايعترين عفونتهاي منتقله از راه تماس جنسي ميباشد كه قادر است عوارض باليني بسياري را ايجاد نموده و علاوه بر ايجاد مشكلات متعدد براي بيمار بر باروري، بارداري و سلامت جنين اثرات نامطلوبي بگذارد.
وي با توجه به عدم وجود امكانات تشخيصي دركشور و عدم آشنايي متخصصان با آخرين روشهاي تشخيص اين بيماري افزود:تاريخچه و بيولوژي كلاميديا، پاتوژنز، شيوع و اپيدميولوژي در اروپا و دنيا، تظاهرات باليني در دستگاه تناسلي مردان و زنان، نوزادان و ساير گروهها، كلاميديا و ناباروري مردان و زنان، روشهاي تشخيص آزمايشگاهي كلاميديا و روشهاي درمان كمك ناباروري از دیگر مباحث مطرح شده در این کارگاه بود.
شایان ذکر است،در این کارگاه همچنین برنامههاي غربالگري مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و سپس كليه شركتكنندگان از نزديك با روشهاي آزمايشگاهي شناخت كلاميديا تراكوماتيس آشنا شدند.
لازم به ذكر است،متخصصانی از رشته های عفوني و گرمسيري، زنان، زايمان و ناباروري، علوم آزمايشگاهي و پاتولوژي، اطفال، داخلي، ژنتيك و ديگر رشتههاي ميكروبيولوژي، ايمونولوژي، جنينشناسي و ... در کارگاه مذکور حضور داشتند.ح/الف
١٢:٠٠ ٠٣/٠٣/١٣٨٥