٢١:١٩ ٠١/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
رييس جهاد دانشگاهي واحد استان زنجان:
فراهم كردن زمينه‌هاي مساعد براي فعاليت‌هاي دانشجويي، آينده‌ي روشني براي كشور خواهد داشت

رييس جهاد دانشگاهي واحد استان زنجان در آئين گراميداشت روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکي اين استان گفت: اگر يک جامعه نتواند فضاي دانشگاه‌هاي خود را آماده‌ي فعاليت‌هاي متنوع دانشجويان كند، در نهايت اين جامعه است که متضرر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه‌ي زنجان، سيد سجاد موسوي افزود: فراهم كردن زمينه‌هاي مساعد براي فعاليت‌هاي دانشجوئي نسبت نزديکي با تامين آينده‌ي روشن براي کشور دارد.
اين مدرس دانشگاه با رد اين نظريه که در زمان استقرار نهادهاي مدني و سياسي در يک جامعه، وجود جنبش دانشجويي ديگر اهميت سابق خود را از دست مي‌دهد و به اصطلاح تاريخ مصرف آن تمام مي‌شود، خاطرنشان ساخت: آنچه جنبش دانشجويي را از احزاب و گروه‌هاي سياسي موجود در جامعه متمايز مي‌سازد، اين است که نگاه اين جنبش معطوف به قدرت و منفعت نيست.
وي اضافه کرد: ويژگي‌هايي چون سيال بودن، عدم سازماندهي دقيق تشکيلاتي و محوريت نسل جوان در اين تشکيلات از جنبش دانشجوئي، حرکتي آرمانگرا ساخته است که حاضر به برخورد سازشکارانه با مسائل پيراموني خود نيست.
موسوي يادآور شد: اين جنبش علاوه بر اين که اهل معامله نيست، حس‌گرهاي قوي دارد و نسبت به رويدادهاي جامعه معمولا سريع واکنش نشان مي دهد. از اين رو نه تنها يک جامعه‌ي دموکراتيک بي نياز از اين جنبش نيست، بلکه بايد به عنوان يک عنصر نقاد اجتماعي هميشه آن را حفظ و تقويت كرد.
رييس جهاد دانشگاهي زنجان در بخش ديگري از سخنان خود از رويداد تلخ 16آذر سال 1332 به عنوان نقطه‌ي عطفي در حرکت جنبش دانشجويي و تاريخ معاصر ايران ياد کرد و با مروري کوتاه بر سير حرکت جريان دانشجويي کشور طي پنجاه سال گذشته، يادآور شد: جنبش دانشجويي که در جريان انقلاب اسلامي در صفوف اوليه‌ي مبارزه قرار داشت، با پيروزي انقلاب از جايگاه نقادي حاکميت خارج شده و در کنار حاکميت جديد قرار مي گيرد، به طوري که جنبش دانشجويي در اين مقطع نقش بي بديلي در تشکيل نهادهاي انقلابي نظير جهاد دانشگاهي، جهاد سازندگي و سپاه پاسداران ايفا مي‌كند.
وي در ادامه، با تاکيد بر اين که جنبش دانشجويي پس از پيروزي انقلاب و به ويژه در سال‌هاي پاياني دهه‌ي 70 با آسيب‌هاي فراواني مواجه بوده، اظهار داشت: يکي از مهم‌ترين آسيب‌هايي که به‌ويژه در سالهاي اخير فعاليت اين جنبش را تحت تاثير قرار داده، باز شدن پاي احزاب و گروههاي سياسي به داخل دانشگاههاست؛ به طوري که شاهد بوديم ارتباطات و تعاملاتي در اين زمينه شکل مي گيرد که خيلي به نفع دانشگاه و جنبش دانشجويي نيست.
اين مدرس دانشگاه در پايان تاكيد كرد: تمرکز فعاليت‌هاي دانشجويي در حوزه‌ي سياست يکي از آسيب‌هاي جدي است که آينده ي آن را به مخاطره خواهد انداخت و وجهه ي نقادي جنبش دانشجوئي بايد فراتر از حوزه‌ي سياست، به تمام عرصه‌هاي اجتماعي، فرهنگي، آموزشي و حتي اخلاقي جامعه تسري يابد.

١٢:٤٤ ١٨/٠٩/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد