١٦:٥٣ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
براساس يافته‌هاي پژوهشگران«رويان»:
اختلالات هورموني مبتلايان به تخمدان پلي‌كيستيك تاثيري در باروري آزمايشگاهي اين افراد ندارد

محققان پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي در پژوهشي با مقايسه بيماران نابارور مبتلاء به تخمدان پلي‌كيستيك با بيماران نابارور مبتلاء به مسايل لوله تخمدان دريافتند كه نتايج باروري آزمايشگاهي اعم از تعداد تخمك‌هاي به دست آمده، تعداد آمپول‌هاي مصرفي، تعداد جنين‌هاي تشكيل شده ميزان حاملگي و تعداد سيكل‌هاي لغو شده بين اين دو گروه تفاوت معني‌داري ندارد.
به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر مهناز اشرفي - مدير گروه ناباروري زنان پژوهشكده «رويان» در اين زمينه اظهار داشت: از آنجا كه مبتلايان به تخمدان پلي كيستيك داراي اختلالات هورموني هستند هدف از اين مطالعه اين بود كه آيا اين اختلالات در نتايج درمان ناباروري آنها از طريق باروري آزمايشگاهي مؤثر است يا نه؛ بنابراين گروه دومي به عنوان گروه شاهد انتخاب شد كه اختلال هورموني نداشته و تنها به دليل انسداد لوله تخمدان دچار ناباروري شده بودند.
وي اضافه كرد: اين دو گروه در تمامي مراحل درمان از استفاده از دارو تا حاملگي و عوارض ناشي از درمان با هم مقايسه شدند و تنها ابتلاء به تحريك بيش از اندازه (هايپر استيموليشن) كه يكي از عوارض درمان ناباروري است، در مبتلايان به تخمدان پلي كيستيك بيشتر ديده شد و از لحاظ معيارهاي ديگر اختلافي ديده نشد.
نتيجه اين تحقيق موفق بودن باروري آزمايشگاهي در مبتلايان به تخمدان پلي كيستيك و عدم دخالت اختلالات هورموني در نتيجه اين درمان در مبتلايان بود.
شيوع بيشتر سندرم تحريك بيش از حد تخمدان در اين بيماران كه در مقالات پيشين نيز گزارش شده بود، دقت نظر متخصصان را در مورد اين عارضه ايجاب مي‌كند.
گفتني است،
نتيجه اين تحقيق در فصل‌نامه علمي ــ پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي مازندران، سال پانزدهم شماره 47 ، تابستان 84 به چاپ رسيده است.ح/الف
 
 

١٥:٤٨ ٣١/٠٣/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد