٢٠:٥١ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اشتغال
فعاليت هاي جهاد دانشگاهی در جلسه کار گروه اشتغال و سرمایه گذاری استان تشريح شد

مهندس نظام دوست رئیس جهاددانشگاهی واحد استان مرکزی با حضور در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری که به ریاست مهندس سهرابی استاندار تشکیل شد،گزارشي از فعاليت هاي اين واحد در حوزه اشتغال ارايه نمود.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد استان مركزي،نظامدوست در اين جلسه با اشاره به فعاليت هاي اين نهاد در حوزه هاي مختلف اظهار داشت:
برنامه ریزی در زمینه های فرهنگی مورد نياز نسل جوان، انجام تحقیقات و پژوهش های توسعه ای و کاربردی، اجرای دوره های رسمی آموزش عالی عالی علمی – کاربردی ، مشارکت در ایجاد زمینه های مناسب برای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، ایجاد سازمانهای فرهنگی ، هنری دانشجویان ایران از جمله خبرگزاری دانشجویان ایران «ایسنا»، مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، مرکز فعالیتهای قرآنی دانشجویان (ایکنا) از مهمترين برنامه هاي اين نهاد است.
وي افزود:جهاد دانشگاهی با توجه به اهمیت اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی و تجارب موفق خود به پشتوانه انگیزه و شناخت خود از فرآیند های منطبق با اشتغال نظیر آموزش و پژوهش، فرهنگ سازی و توسعه محصولات و فرآیندهای جدید و اجرای طرحهای اقتصادی و صنعتی از سال 77 بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شروع به فعالیت در این عرصه نمود .
وی هدف سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه ها را مشارکت در ایجاد زمینه های مناسب برای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی عنوان کرد و با اعلام اینکه تدوین برنامه های اشتغال جهاددانشگاهی براساس تحقق شعار یک فارغ التحصیل یک کارآفرین صورت گرفته است ادامه داد:توجه جهاددانشگاهی به بحث اشتغال فارغ التحصیلان دلایل زیادی دارد که از جمله آنها می توان به کاهش آثار منفی اجتماعی و امنیتی ناشی از بیکاری فارغ التحصیلان با عنایت به سرمایه گذاری های انجام شده در این راستا، جذب و استخدام فقط 5 درصد از 300 تا 350 هزار فارغ التحصیل از بین دو میلیون و 150 هزار دانشجوی کشور در سیستم دولتی می باشد که ساير آنها مجبورند جذب بخش غیر دولتی ، یا خوداشتغالی و کارآفرینی شوند، اشاره کرد.

مهندس نظام دوست يادآور شد:موید این مطلب سرمایه گذاری 18 میلیارد ریالی در زمینه اشتغال فارغ التحصیلان و عدم بازدهی مناسب آن است.

وی با ابراز تاسف از اینکه نرخ بیکاری ماشین آلات صنعتی بالاتر از نرخ بیکاری افراد است،گفت : این موضوع بیانگر آن است که سرمایه گذاری های انجام شده خیلی علمی نبوده است.

وي خاطرنشان کرد :فعالیت های سازمان همیاری اشتغال جهاددانشگاهی در زمینه های مطالعات و برنامه ریزی، اطلاع رسانی، مشاوره شغلی، پژوهش ، آموزش و فرهنگ سازی در دانشگاهها در زمینه خود اشتغالی و کارآفرینی دنبال مي شود.
نظامدوست تصريح نمود:برگزاری اولین همایش چشم انداز و راهکارهای توسعه اشتغال در استان، شناسایی و تدوین نظرات و تجارب کارآفرینان موفق جهاددانشگاهی، شناسایی مشاغل نو در صنعت الکترونیک، کامپیوتر، فن آوری اطلاعات، برگزاری میزگرد کارآفرینی و اشتغال با حضور کارشناسان در دانشگاه ها، ارائه طرح توسعه کارآفرینی و اشتغال در روستاهای کشور، اعطای وام به طرحهای کسب و کار فارغ التحصیلان دانشگاهی به میزان 3 تا 12 میلیون تومان به هر فارغ التحصیل تا سقف 60 میلیون تومان به گروههای 4 تا 5 نفره آنها با ارائه طرحهای مناسب، امضای تفاهم نامه های مختلف در زمینه گسترش و بسترسازی همکاری های آموزشی و پژوهشی، تشکیل جلسات مشترک با مسئولین دستگاه های مرتبط با امر اشتغال، مشارکت در برگزاری دومین آیین تجلیل از کارآفرینان برتر استان و.... از مهمترين فعاليت هاي اين سازمان بوده است.
وی ادامه داد:فعالیتهای جهاددانشگاهی در زمینه پژوهش با گرایش اشتغال نیز در گروه پژوهشی اقتصاد و توسعه، مطالعات کارآفرینی، مطالعات کسب و کار، مطالعات مردم شناسی و علوم اجتماعی، الکترونیک و گروه پژوهشی کامیپوتر، رباتیک و برنامه ریزی صورت می پذیرد که در این راستا تا بحال 25 عنوان طرح پژوهشی در سطح ملی، استانی و برای استان های همجوار از جمله استانهای لرستان و قم توسط جهاد دانشگاهی واحد استان مرکزی به مرحله اجرا درآمده و مقالات مختلفی نیز رايه شده است.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان مرکزی از جمله اهداف آموزش های جهاددانشگاهی را توانمندسازی افراد جویای کار اعلام کرد و گفت: دوره آموزش کارآفرینی و مهارت های کسب و کار ویژه متقاضیان دریافت تسهیلات خود اشتغالی و توسعه بنگاههای اقتصادی کوچک به مدت 72 ساعت در مرحله اول برای تعداد 100 نفر در شهرهای اراک و ساوه برگزار شد.

وی با تقدیر از مساعدتهای مهندس امامی و همکاران وی در سازمان کار و آموزش فنی و حرفه ای گفت:به زودی برای تعداد دو هزار نفر از متقاضیان استفاده از تسهیلات خوداشتغالی و توسعه بنگاههای اقتصادی کوچک دوره های آموزش کارآفرینی و مهارت های کسب و کار برگزار می شود.
وي خاطر نشان ساخت:همچنین آموزش های کارآفرینی و خوداشتغالی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی تا بحال جمعاً به میزان 20 دوره برای 1600 نفر از دانشجویان ترم آخر و فارغ التحصیلان در شهرهای اراک، ساوه و محلات برگزار شده است ،که در مجموع بالغ بر سه هزار نفر در دوره های آموزش کارآفرینی و خوداشتغالی این نهاد شرکت نموده اند، که توسعه اشتغال و کارآفرینی، توسعه در سطوح ساختاری و کسب و کار، شناسایی فرصتهای شغلی کارآفرینی، توانایی ایده پردازی خلاقیت و نوآوری، رفع موانع فعلی فراگیران و تربیت مهارتهای شغلی از جمله دستاوردهای این آموزش ها بوده است. 
نظامدوست اضافه كرد: جهاددانشگاهی واحد استان مرکزی دربرگزاری "هفته کارآفرینی با شعار دانشگاه، کارآفرینی و توسعه"با اهداف  گسترش فرهنگ کارآفرینی در جامعه دانشگاهی، بالا بردن روحیه خودباوری و کارآفرینی در بین جامعه دانشگاهی، تقویت ایده پردازی در جامعه دانشگاهی، ایجاد فرصتی جهت ارائه و تقویت طرحهای تجاری (
BP) قابل اجراء و... نقش موثري ايفا نمايد و در اين ميان نيازمند مساعدت مسوولان استان است.
شایان ذکر است،مهندس سهرابی استاندار مرکزی نیز در این نشست با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور پیرامون مباحث اشتغال و بکارگیری نیروهای جوان، رهنمودهایی را ارائه نمود.ح/الف

١٤:٢٦ ١٦/٠٨/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد