در نشست مركز رشد جهاد دانشگاهي عنوان شد:
نيروي انساني كارآفرين 90 درصد سرمايهي سازمانهاي موفق را تشكيل ميدهد
نشست تخصصي مديريت منابع انساني در پاركها و مراكز رشد به ابتكار نشريهي"رشد فنآوري" برگزار و چالشها و فرصتهاي موجود در عرصهي بنگاهها و سازمانها به ويژه پاركها و مراكز رشد بررسي شد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روابط عمومي مركز رشد فنآوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي (رويش)، اعلام كرد: شركت كنندگان در اين نشست بر مقولهي توسعهي نيروي انساني كارآفرين و ارزشآفرين بر عرصهي كسب و كار تاكيد كردند.
مهندس عباس غفاري - معاون نيروي انساني سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران - در اين نشست كه در سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران برگزار شد، با تاكيد بر اهميت نيروي انساني در اقتصاد كشورها اظهار كرد: در گذشته سرمايهي مادي و داراييهاي منقول و غيرمنقول ثروت اصلي سازمانها تلقي ميشد اما امروزهي سرمايهي فكري و نيروي انساني به طور كلي از سرمايههاي دانشي به عنوان سرمايه و دارايي سازمانها نام برده ميشود.
او با تاكيد بر اين كه بايد ريسكپذيري كشورمان بر صنايع و سرمايههاي نوين افزايش يابد خاطر نشان كرد: در صورت سرمايهگذاري براي توسعهي منابع انساني و توجه به عرصههاي نوين بر امر كارآفريني و سرمايههاي دانشي است كه ميتوانيم از فرار مرزها و سرمايهها جلوگيري كنيم و آنها را داخل كشور به كار بگيريم.
وي ادامه داد: ايجاد رضايت براي سرمايههاي فكري و نخبگان صرفا به ارايهي تسهيلات به آنها خلاصه نميشود بلكه مهمترين نكته در اين زمينه ايجاد بستر مناسب براي تبديل ايدهها به محصول و يا تبديل ايدههايشان به عملي است كه آنها احساس رضايت كنند.
غفاري از اقدام سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران در امر خريد ايده از طريق ايجاد شركتهاي كوچك به عنوان روشي براي توسعهي سرمايههاي دانشي در كشور ياد كرد و افزود: سازمانهاي مادر ميتوانند از طريق ايجاد شركتها و بنگاههاي كوچك صاحب ايده در تجاري كردن ايدهها نقش آفريني كنند و خود نيز سهام دار آن گردد.
دكتر محمودرضا چراغعلي - عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي - نيز به تجربهي گذشته و توجه سازمانها به نيروي انساني به عنوان عامل تعيين كننده در ايجاد ثروت و ارزش آفريني پرداخت و گفت: از 120 سال پيش كه بحث صنعتي شدن در حال اوجگيري بود، نيروي انساني تنها 10 درصد سرمايه شركتها و بنگاهها را تشكيل ميداد اما اين نسبت در سالهاي اخير كاملا معكوس شده و امروزه سرمايههاي انساني كار آفرين بيش از 90 درصد سرمايهها را به خود اختصاص ميدهد.
وي به توسعهي نيروي انساني كارآفرين و پاركها و مراكز رشد اشاره كرد و افزود: به نظر ميرسد قبل از مراكز رشد بايد مراكزي تحت عنوان مراكز پيش رشد به وجود بيايد تا بتواند زمينههاي لازم را براي كارآفريني مخاطبان فراهم كند.
چراغعلي افزود: امروزه آموزش كارآفريني در كشورهاي مختلف از كلاس اول دبستان آغاز ميشود بنابراين آموزش و پرورش و وزارت علوم تحقيقات و فنآوري بايد در روشهاي خود تجديدنظر كنند.
دكتر اسماعيل ساعيور ايرانيزاد - مدير مركز رشد واحدهاي فنآوري دانشگاه تربيت مدرس - نيز با اشاره به سند چشمانداز در برنامهي چهارم توسعهي كشور گفت: اين دو برنامه كاملا بر اساس توجه به نيروي انساني شكل گرفته و بايد در تمامي عرصهها به ويژه پاركها و مراكز رشد بحث توجه و توسعهي نيروي انساني را در اولويت قرار دهيم.
او افزود: در حال حاضر فقط پنج درصد نيروهايي كه از دانشگاه فارغالتحصيل ميشوند، ميتوانند كار آفرين باشند و بايد تلاش كنيم اين شاخص به لحاظ ايده محوري، كار آفريني و خلاقيت به سطح بالايي ارتقا يابد.
دكتر نسرين جزني - مدير يك شركت مستقر در مركز رشد دانشگاه شهيد بهشتي - نيز گفت: هنوز سياستهاي كلان و خرد كشورهاي براي توسعه منابع انساني هماهنگ و همسو نيست و ريسك سرمايهگذاري در نيروي انساني بالاست.
مهندس حسين صابري - مدير سرمايهگذاري و تامين مالي پارك فنآوري پرديس - نيز در اين نشست گفت: همان طور كه نيروي انساني جوان و خوش فكر توانستند عرصههاي جنگ و سازندگي را مديريت كنند، امروزه هم ميتوانند در عرصههاي مختلف علمي، اجتماعي و ورزشي ما را به سطح مطلوب در آسيا و حتي جهان برسانند.
مهندس رامين نوابپور - عضو هيات تحريريه نشريهي رشد فنآوري- نيز بر امر توسعهي منابع انساني
در پاركها و مراكز رشد تاكيد و تصريح كرد: برنامهي چهارم توسعه، ظرفيتهاي خوبي را براي توسعهي منابع انساني در پاركها و مراكز رشد فنآوري پيشبيني كرده است.
١٢:٠٢ ٠٨/١٠/١٣٨٥