مراسم اختاميه دوره آموزشي بنگاههاي اقتصادي زودبازده در اروميه برگزار شد
مراسم اختاميه اولين دوره آموزشي ـ تخصصي بنگاههاي كوچك اقتصادي زودبازده كارآفرين استان به همت معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان غربي باحضور استاندار و رييس سازمان کار و امور اجتماعي و آموزش فني حرفه اي،اعضاي هيات علمي و مسوولان جهاددانشگاهي در دانشگاه اروميه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي،مهندس عاقلي رييس اين واحد در اين مراسم با اشاره به بهرهمندي 515 نفر از فارغ التحصيلان دانشگاهي در شهرهاي ماكو، اروميه، مياندوآب و خوي از دورههاي كارآفريني و بنگاههاي كوچك اقتصادي و زودبارده كارآفرين جهاد دانشگاهي استان گفت:هدف جهاد دانشگاهي ورود به عرصه هاي بکر علمي و کاربردي نمودن تحقيقات در تمامي حوزه هاي مورد نياز منطقه است.
وي افزود:تا زماني كه وارد عرصههاي جديد و نو نشويم بحران بيكاري همواره در كشور ما وجود خواهد داشت و اين امر توجه مسوولان در بخش اشتغال و فرهنگ سازي را ميطلبد و جهاد دانشگاهي نيز با نوآوري وحضور در عرصه فناوري هاي نوين و تاسيس مراکز مختلف تحقيقاتي از جمله اولين مرکز تحقيقات سيب و انگور خاورميانه در استان آذربايجان غربي در جهت ايجاد توسعه فعاليت هاي پژوهشي حركت مي كند.
رييس جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان غربي اظهار داشت: آموزش عالي كشور بايد با بازنگري و ايجاد رشتههاي تخصصي متناسب با بازار كار زمينه مناسب را براي ورود فارغالتحصيلان دانشگاهي به بازار كار فراهم كند.
مهندس عاقلي با اشاره به راهاندازي مجتمع بزرگ علمي ـ تحقيقاتي و آموزش عالي جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان غربي در زميني به مساحت 4/5 هكتارخاطرنشان كرد: با اتمام ساخت اين مجتمع علمي ـ تحقيقاتي كه شامل مراكز تحقيقاتي مختلف در حوزههاي كشاورزي ـ صنعت و مديريت شهري و روستايي است زمينههاي لازم براي توليد فناوري و جذب فارغالتحصيلان در مقاطع كارشناسي و كارشناسي ارشد فراهم خواهد شد.
وي با اشاره به برگزاري اولين دوره آموزشي 120 ساعتي علمي کاربردي كارآفريني هيدروپونيك براي اولين بار در سطح كشور تصريح كرد: در اين مجتمع علمي ـ تحقيقاتي گلخانه مجهز هيدروپونيك نيز براي بهر گيري در فعاليت هاي تحقيقاتي، پژوهشي،آموزشي و كارآفريني كاربردي راهاندازي خواهد شد.
دکتر رحيم قرباني استاندارآذربايجانغربي نيز در اين مراسم با تقدير از فعاليتهاي علمي پژوهشي،آموزشي و فرهنگي جهاد دانشگاهي در استان اظهارداشت:با توجه به ظرفيتهاي بالاي جهاد دانشگاهي در زمينههاي مختلف، اين نهاد با تعامل و همكاري سازمان كار و آموزش فني و حرفهاي استان بايد نگاه جديتري نسبت به گسترش آموزشهاي كاربردي و دورههاي آموزشي ـ تخصصي كارآفريني براي رسيدن اشتغال پايدار در استان و جذب تسهيلات داشته باشد.
استاندار آذربايجان غربي با اشاره به تصويب آييننامه اجرايي بنگاههاي اقتصادي كوچك و زودبازده توسط دولت گفت:بنگاههاي اقتصادي كوچك و زودبازده موجب از بزرگ شدن نامتوازن صنايع جلوگيري مي كنند.
وي در ادامه با اشاره به وجود 140 هزار بيكار در سطح استان آذربايجان غربي، تصريح كرد:دولت نهم براي كاهش ميزان بيكاري در كشور بحث آزاد كردن منابع و در اختيار قرار دادن آن به همه آحاد جامعه را مطرح كرد كه اين به معني اين است كه همه افراد جامعه ميتوانند از تسهيلات لازم براي ايجاد اشتغال استفاده كنند.
استاندار آذربايجان غربي با بيان اين كه هماكنون سرمايهگذاري در بخش كشاورزي استان مناسب مي باشد،اظهار داشت:تا كنون هشت هزار طرح بنگاههاي اقتصادي كوچك و زودبازده در بخش كشاورزي استان به بهرهبرداري رسيده و 115 ميليارد تومان نيز از محل همين بنگاهها به بخش كشاورزي اختصاص يافته است.
دکتر قرباني با اشاره به اين كه تا كنون 34 هزار طرح بنگاههاي كوچك اقتصادي و كارآفرين وارد كارگروه اشتغال و سرمايهگذاري استان شده است، گفت: اين طرحها در زمينههاي مختلف صنعتي، خدمات و كشاورزي هستند كه با اجراي هشت هزار طرح كشاورزي در سطح استان تا كنون براي 12 هزار نفر زمينه اشتغال فراهم شده است.
استاندار آذربايجان غربي افزود: اجراي 34 هزار طرح وارد شده به كارگروه اشتغال استان سرمايهگذاري و اعتباري بالغ بر يكهزار و 200 ميليارد تومان ميطلبد.
وي بر ارتقاي سطح علمي افراد جوياي كار و فارغالتحصيلان دانشگاهي تاكيد كرد و يادآور شد: هماكنون دانشگاههاي ما بيشتر در حوزههاي نظري و تئوري فعاليت ميكنند،به طوري كه ما هماكنون مغزي توانا و بازواني ناتوان داريم در حالي كه براي چرخاندن چرخهاي اقتصادي كشور بازوان توانا نياز است و بايد اين خلاء پر شود.
دکتر قرباني در ادامه سخنان خود با بيان اين كه از زمان روي كارآمدن دولت نهم تا كنون دو هزار و 300 ميليارد تومان سهام عدالت در سطح كشور واگذار شده است، گفت: جمعيتي معادل 6/4 ميليون نفر در سطح كشور اين سهام را دريافت كردهاند.
وي در پايان سخنان خود با اشاره به اين كه آذربايجان غربي در جذب تسهيلات و ايجاد اشتغال موفق به كسب مقام اول كشور شده است، گفت: با اجراي سه طرح بزرگ اقتصادي كه هم اكنون بين 16 تا 35 درصد پيشرفت فيزيكي دارند براي حدود يكهزار نفر در سطح استان زمينه اشتغال فراهم خواهد شد.
عبدالرحيم پوربخش ـ رييس سازمان كار و آموزش فني و حرفهاي آذربايجان غربي ـ نيز ضمن تقدير از فعاليتهاي جهاد دانشگاهي گفت: دولت براي كاهش نرخ بيكاري، توسعه بخش بخش خصوصي و توجه به نسل جوان و كارآفرين و شناسايي كارآفرينان كشور وساماندهي برنامههاي اقتصادي را فراروي خود قرار داده است.
رييس سازمان كار و آموزش فني و حرفهاي آذربايجان غربي در ادامه با اشاره به طرح بنگاه هاي اقتصادي كوچك و زودبازده كه از سوي دولت نهم اجرا شده است،اظهارداشت: يك هزار و 44 ميليارد تومان از محل اين طرح به استان آذربايجان غربي اختصاص يافته است.
وي ادامه داد:براي حل معضلات بخش صنعت در استان بايد توجه بيشتري به كارآفرينان داشت.
مهندس مشفقي ـ كارآفرين برتر استان و کشور نيز در اين مراسم كارآفريني را اراده عملي كردن فرصتها عنوان كرد و گفت:داشتن انگيزه و هدف از جمله مهمترين ويژگيهاي يك كارافرين نمونه است و به واقع تنها سرمايه شرط نيست بلكه دانش فني شرط اصلي كار آفريني است.
علي زبردست ـ مدرس دانشگاه ـ نيز در اين مراسم خلاقيت، نوآوري، ابتكار و شجاعت را از جمله ويژگيهاي يك كارآفرين موفق عنوان و اظهار كرد: تعهد نيز يكي از ويژگيهاي بارز اين افراد است و در واقع كارآفرينان گردانندگان چرخ اقتصاد كشور هستند.
لازم به ذكر است،در پايان مراسم از سه طرح شغلي برگزيده كه ازسوي بهرهمندان اين دورهها ارايه شده تقدير شد.
نمايشگاه دستاوردهاي كارآفريني جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان غربي در محل برگزاري اين همايش برپا و در آن طرحهايي ويژهاي به كسب و كار از سوي بهرهمندان دورههاي كارآفريني اين نهاد و فعاليتهاي همياري اشتغال جهاد دانشگاهي استان در معرض ديد عموم قرار گرفت.
گفتني است،استاندار آذربايجان غربي با بازديد از اين نمايشگاه چند طرح را به عنوان نمونه انتخاب و پس از بررسي ويژگيهاي آنها به سوالهاي متقاضيان و ارائه دهندگان اين طرحها پاسخ داده و دستورات لازم را براي حل مشكلات صادر كرد.ح/الف
١٢:٤٨ ٢٧/١٠/١٣٨٥