٢١:٤٩ ٠١/٠٩/١٤٠٣
اشتغال
در ميزگرد تخصصي مركز رشد رويش جهاد دانشگاهي عنوان شد:
ارايه‌ي 4 هزارو 850 تقاضاي ثبت پتنت بين‌المللي از سوي مخترعان و پژوهشگران ايراني

تقاضاي مخترعان، پژوهشگران و نوآوران ايراني با رشد تصاعدي رو به گسترش است، به گونه‌اي كه در حال حاضر 4850 اختراع و اثر از سوي اين پژوهشگران براي ثبت بين‌المللي به اداره‌ي مالكيت صنعتي ارايه شده است.
به گزارش ايسنا، از روابط عمومي‌ مركز رشد فناوري اطلاعات جهاد دانشگاهي(رويش‌)، در ميزگرد تخصصي اين مركز ، ابعاد مختلف موضوع مالكيت فكري به ويژه بحث ثبت پتنت در داخل و خارج از كشور مورد بحث و بررسي قرار گرفت. دكتر«مشيري» استاد دانشگاه تهران، در اين نشست با تاكيد بر تجاري كردن يافته‌ها، مقالات، ايده‌ها و تحقيقات اظهار داشت: در اين راستا واحد مالكيت فكري در دانشگاه تهران راه اندازي شده و تلاش مي‌شود محصولات توليد شده در زمينه‌هاي مختلف بتواند ضمن رعايت حقوق مربوطه به محصول قابل رقابت و تجاري تبديل شود.
وي با تصريح اين كه در يك دهه‌ي گذشته كشورمان در زمينه‌ي تحقيقات علمي‌ رشد فوق العاده‌يي داشته كه از آن " انفجار علمي‌" ياد مي‌شود، افزود: هماهنگ با اين رشد علمي ‌بايد ادبيات و فرهنگ تجاري كردن تحقيقات نيز مورد توجه قرار بگيرد كه لازمه‌ي آن توجه جدي به حقوق مالكيت فكري در داخل و خارج از كشور است.
دكتر «صادقي» استاد دانشگاه تربيت مدرس، نيز با اشاره به اين كه ايران در بحث توجه به مالكيت صنعتي و قوانين مربوط به مالكيت فكري سابقه‌ي 80 ساله دارد، گفت: بايد تلاش كنيم تا قوانين مالكيت فكري كه در دنيا و محافل بين‌المللي به تصويب مي‌رسد، بومي ‌شده و مطابق با نيازها و چالش‌هاي موجود در كشور مورد استفاده قرار بگيرد، چرا كه هنوز ادبيات اين بحث در كشور مورد توجه قرار نگرفته است. «شهين ممتحن» رييس اداره‌ي مالكيت صنعتي سازمان ثبت اسناد و املاك كشور نيز از رشد جهشي از اختراع، ابتكار و نوآوري در كشور خبر داد و گفت: در حال حاضر 4850 مورد تقاضاي ثبت از سوي پژوهشگران، نوآوران و مخترعان كشور به اداره‌ي مالكيت صنعتي ارايه شده كه خواهان ثبت بين‌المللي اين آ‌ثار هستند.
همچنين دكتر «بختياري» رييس اداره‌ي مالكيت فكري سازمان پژوهش‌هاي علمي‌ و صنعتي نيز از اقدام مركز رشد ICT، جهاد دانشگاهي به دليل پرداختن به اين بحث را گامي‌ در جهت رسيدن به اهداف مورد نظر در اين زمينه ياد كرد و گفت: ما بيش از هر زمان ديگري نيازمند توجه و حمايت از قوانين مالكيت فكري در كشور هستيم و يكي از مهم ترين مشكلات ما در زمينه‌ي مالكيت فكري عدم آشنايي استفاده كنندگان از بحث مالكيت فكري در كشور است.
مهندس «رامين نواب پور» معاون فناوري مركز رشد ICT جهاد دانشگاهي(رويش‌) نيز بر هماهنگي هر چه بيشتر سازمان‌ها و دستگاه‌ها در موضوع مالكيت فكري تاكيد كرد و گفت: در شرايطي كه بحث نظام ملي نوآوري مورد توجه جدي كشور است و از سوي ديگر بر موضوع توسعه‌ي كسب و كار مبتني بر دانايي از طريق شركت‌هاي كوچك و متوسط نظير واحدهاي فناور مستقر در مراكز رشد تاكيد مي‌شود، توجه به ثبت پتنت و اختراع و به طور كلي حقوق مالكيت فكري ضرورتي انكار ناپذير است. در اين جلسه مهندس «حميد عزيزي مراد پور» كارشناس بين‌المللي اداره‌ي مالكيت صنعتي نيز گفت: در چند سال اخير تحولات گسترده‌اي در توجه جمهوري اسلامي‌ايران، به موضوع مالكيت فكري صورت گرفته و ايران به اكثر كنوانسيون‌ها و موافقت نامه‌هاي بين‌المللي از جمله مادريد، سوييس، ليسبون پيوسته و در داخل نيز قوانين و آيين نامه‌هاي بسيار ارزشمندي تصويب شده و يا در دست تهيه و تدوين است.
به گزارش ايسنا مهندس«سعيد كامران باقري» رييس اداره‌ي ثبت پتنت پژوهشكده‌ي نفت كشور نيز به بررسي مشكلات ثبت پتنت در داخل و خارج از كشور پرداخت و گفت: در حال حاضر با استانداردهاي جهاني در اين زمينه فاصله‌ي زيادي داريم و هنوز در اين زمينه فرهنگ سازي لازم صورت نگرفته است و نيازمند توجه به بحث مالكيت فكري در ابعاد مختلف فردي و اجتماعي هستيم.
وي خاطر نشان كرد: اگر به بحث مالكيت فكري به صورت همه جانبه توجه شود، موضوع ثبت پتنت نيز به عنوان يكي از شاخه‌هاي اين بحث به نتيجه مي‌رسد.م/د

١٩:٤٠ ٢٤/١١/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد