١٢:١٢ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اشتغال
نشست مطبوعاتي روساي سازمان كار و امور اجتماعي و جهاددانشگاهي استان كهگيلويه و بويراحمد برگزار شد

نشست مطبوعاتي داريوش جهان بين رئيس جهاددانشگاهي واحد كهگيلويه و بويراحمد و خلقي پور رئيس سازمان كار و اجتماعي اين استان با هدف بررسي عملكرد بنگاههاي اقتصادي زودبازده برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد كهگيلويه و بويراحمد،در اين نشست مطبوعاتي كه در مركز آموزش عالي علمي كاربردي جهاددانشگاهي ياسوج برگزارشد، داريوش جهان بين رئيس جهاددانشگاهي واحد كهگيلويه و بويراحمد در سخناني خبرگزاري دانشجويان (ايسنا) استان را خانه تك تك اصحاب مطبوعات دانست و اظهار داشت: مشي خبرگزاري ايسنا، ايران به روايت ايران و تك تك ايرانياني است كه تعلق به ايران دارند و ميهن دوستي خودشان را در اين مي‌بينند كه براي ايران سرفراز تلاش كند .
داريوش جهان بين از مساله اشتغال به عنوان معضل اصلي همه جوامع ياد كرد و گفت: اگر دولتي بتواند تا حدقابل قبولي نسبت بيكاري را در جامعه كاهش دهد، قطعاً آن دولت ، دولت موفقي بوده است .
وي افزود: اگر نسبت به بحث اشتغال بي توجهي شود و يا سياستهاي نسنجيده‌اي اعمال شود. اين مسئله مي‌تواند منجر به ايجاد بحران در جامعه شود.
جهانبين سازمانهاي فعال در حوزه اشتغال و كارآفريني را به دو نوع اجرايي و نرم افزاري تقسيم كرد و در اين رابطه اظهار داشت: وظيفه جهاددانشگاهي در زمينه بيكاري از نوع نرم افزاري و در واقع به عنوان نهاد هميار دستگاههاي اجرايي و متولي اصلي اشتغال در زمينه اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاهي يا اشتغال عمومي در استان مي‌باشد.
رئيس جهاددانشگاهي واحد كهگيلويه وبويراحمد يكي از فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي در زمينه اشتغال را ايجاد فرهنگ كارآفريني دانست و افزود: با توجه به اينكه كارهاي فرهنگي از نوع زمان بر بوده كه به چشم نمي‌آيند، ديرجواب مي‌دهند قطعاً نبايد توقع آني از آن داشت .
وي افزود: براساس تحقيقي كه در سال 81 توسط جهاددانشگاهي صورت گرفته مشكل اصلي اشتغال در استان كهگيلويه و بويراحمد از نوع سياسي، اجتماعي، فني و دانشي يا صعب العبور بودن راههاي استان نيست هرچند اين عوامل به صورت جزئي در شكل بيكاري موجود در استان نقش دارند ولي ضعف ارزشي، بينشي و باورهاي نيروهاي كار استان در زمينه فرهنگ كار نقش اصلي را در اين زمينه دارد.
جهانبين ضمن انتقاد از بعضي از عادات رفتاري در استان نظير ساده خواهي، آماده خوري ، سياه و سفيد دانستن امور و انتظار اينكه همه چيز را دولت براي افراد انجام دهد، بيان داشت: اين مساله از گدشته به ما به ارث رسيده و با گذشت زمان باز توليد و تكرار شده و در خون و پوست تك تك ما رسوخ كرده و ريشه در فرهنگ كار حاكم در استان دارد و اصلاح آنها نياز به بودجه و امكانات ، نيروي انساني، انرژي و بيشتر از همه خستگي ناپذيري دارد.
رئيس جهاددانشگاهي واحد كهگيلويه و بويراحمد گفت: با توجه به مشكلات موجود در زمينه فرهنگ كار، جهاددانشگاهي از طريق رسانه‌هاي خود از جمله هفته نامه بازاركار، سايتهاي اشتغال و خبرگزاري ايسنا و همچنين با پژوهش، كارفرهنگي و در اين زمينه با اطلاع رساني و آموزش شروع كرده است .
وي با اشاره به فعاليتهاي آموزشي جهاددانشگاهي استان در زمينه اشتغال تصريح كرد: براي متقاضيان بنگاههاي اقتصادي كوچك زودبازده آموزشهاي كوتاه مدت كارآفريني را در برنامه هاي خود داريم كه در واقع با ارائه اين آموزش افراد توانمند مي‌شوند.
وي ايجاد مركز علمي كاربردي جهاددانشگاهي در سه رشته نرم افزار كامپيوتر، فن آوري اطلاعات و ارتباطات و حسابداري مالي را از جمله اقدامات جهاددانشگاهي براي توانمندسازي نيروي كار موجود در استان ذكر كرد و در اين رابطه اظهار داشت: رشته‌هايي نظير گرافيك رايانه ، سخت افزار، تعميرات سخت افزار، نقشه كشي صنعتي و ابزار دقيق از جمله رشته‌هاي جديد ديگري هستند كه در اين رشته‌ها براي ترم بهمن ماه در مقطع كارداني دانشجو پذيرفته خواهد شد.
جهانبين راه اندازي اين رشته‌ها را نياز بازاركار دانست و در اين خصوص گفت: فارغ التحصيلان اين رشته‌ها سربار دولت نيستند و در صورتي كه افراد خوب تربيت شوند خود مي‌توانند در بازاركار براي ديگران اشتغالزايي داشته باشند.
رئيس جهاددانشگاهي واحد كهگيلويه و بويراحمد از سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان به عنوان سازمان هميار در زمينه اشتغال فارغ التحصيلان ياد كرد و شرح وظايف اين سازمان را تسهيل و ترغيب دانشجويان به اشتغالزايي يا مباحث نرم افزاري نظير آموزش و اطلاع رساني ذكر كرد.
وي اجراي طرحهاي الگويي براي فارغ التحصيلان را از ديگر برنامه‌هاي جهاددانشگاهي استان جهت اشتغال فارغ التحصيلان دانست و در اين خصوص اظهار داشت: اجراي شهرك گلخانه‌اي براي اشتغالزايي مستقيم 30 نفر و غيرمستقيم 90 نفر از جمله اين طرحهاي الگويي بود كه مقرر شده بود براي اشتغال فارغ التحصيلان امكاناتي به صورت متمركز در اختيار آنان قرار گيرد كه به دليل عدم تامين زيرساختها و مشكل مكان يابي اين طرح با مشكلاتي مواجه شده است .
جهانبين افزود: تا زماني كه اين عزم در دولتمردان به وجود نيايد كه به جاي بيلان كار، دنبال كار باشند. چنين طرح‌هاي الگويي اجراي موفقي نخواهد داشت.
رئيس جهاددانشگاهي واحد كهگيلويه و بويراحمد با اشاره به ارائه آموزشهاي كارآفريني به 500 نفر از متقاضيان تسهيلات بنگاههاي كوچك زودبازده از طرف جهاددانشگاهي با همكاري موسسه كار و تامين اجتماعي ارائه شده افزود: امسال هم در نظر داريم 500 نفر ديگر را در اين زمينه آموزش دهيم .
ايشان آموزش 475 نفر از دانشجويان و فارغ التحصيلان در كارگاههاي شغلي نظير كشت گياهان گلخانه‌اي، كشت قارچ صدفي، پرورش زنبور عسل، ماهيان سردآبي و غيره در سال گذشته و آموزش 560 نفر در اين زمينه‌ها در پنج ماهه اخير را از ديگر برنامه‌هاي اجرا شده توسط دفتر سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان جهاددانشگاهي استان ذكر كرد.
جهانبين در پايان گفت: امسال دوره‌هاي كارورزي را با همكاري وزارت كار براي فارغ التحصيلان دانشگاهي برگزار مي‌كنيم كه اين فارغ التحصيلان ضمن يادگيري كار و آماده شدن براي ورود به بازاركار، حق الزحمه‌اي هم دريافت مي‌كنند.
براساس اين گزارش در اين نشست مطبوعاتي همچنين ، خلقي پور رئيس سازمان كار و امور اجتماعي در سخناني از خبرنگاران      به عنوان چشم بيدار جامعه ياد كرد و دراين رابطه اظهار داشت: يكي از عوامل پيشرفت و توسعه هر جامعه اطلاع رساني و ديد باني از اقداماتي است كه توسط مسئولين در سطح جامعه انجام مي‌شود و جامعه عاري از اطلاع رساني ، خبرنگار و نقد منصفانه، عالمانه و دلسوزانه، جامعه مرده، بي‌تحركي مي‌باشد.
خلقي پور نقش مطبوعات و صدا و سيما را در اداره استان كمتر از نقش مستقيم مسئولين ندانست و در اين رابطه افزود: بخش عمده‌اي از زمينه خدمت بسترسازي لازم جهت پيشبرد امور است كه با اطلاع رساني توسط مطبوعات و صدا و سيما مي‌گيرد.
وي ضمن درخواست از مطبوعات براي پرهيز از افراط و تفريط در انعكاس اخبار و مسائل مرتبط با امنيت سرمايه‌گذاري در استان گفت: اگر سرمايه‌گذاري ببيند بين مطبوعات و مسئولين اصطكاكي وجود دارد از انجام سرمايه‌گذاري در استان پرهيز مي‌كند كه در نهايت به ضرر استان تمام خواهد شد.
رئيس سازمان كار و امور اجتماعي استان كهگيلويه و بويراحمد ضمن انتقاد از فرهنگ غلط اثبات خود و نفي ديگران كه بعضاً در استان حاكم است، اظهار داشت: اگر كسي از نظر سياسي با مسئولي همراه نيست بايد با يك حركت منطقي خود را اثبات كند نه اينكه ديگران را نفي كند.
خلقي پور نقش مطبوعات را در اصلاح اين فرهنگ نادرست، مفيد و موثر دانست و در اين رابطه افزود: تا زيرساختهاي فرهنگي اصلاح نشود نبايد انتظار برون رفت از وضعيت موجود را داشته باشيم .
وي در ادامه با اشاره به كاهش 5/2 درصدي نرخ بيكاري در استان اين دستاورد را حاصل زحمات همكاران خود در كار گروه اشتغال و همه مديران و كارشناسان عضو كار گروه دانست .
خلقي پور يكي از مشكلات فعلي بازاركار استان را عدم تناسب بين آموزشها و نيازها عنوان كرد و در اين رابطه گفت: آموزشهاي نيروي كار بايد به نياز بازاركار معطوف شود.
وي با اشاره به اينكه بيش از 5/0 درصد از نيروي كار استان فاقد آموزش‌هاي مهارتي فني و حرفه‌اي متناسب با بازاركار هستند، افزود: اكثر نيروهاي كار در استان دنبال مشاغل ساده اداري نظير نگهباني و كارمندي هستند كه ناشي از ضعف فرهنگ كار و تفكر كارآفريني در استان است و راه حل آن ارائه آموزشهاي كارآفريني در دانشگاه‌ها است .
رئيس سازمان كار و امور اجتماعي استان در پايان عملكرد كار گروه اشتغال استان را مثبت ارزيابي كرد و در اين رابطه افزود: تاكنون از مجموع 13615 طرحي كه به كار گروه اشتغال ارائه شده تعداد 6563 طرح آن با پيش بيني اشتغال 13348 نفر، منجر به پرداخت مبلغ تسهيلات 138 ميليارد تومان شده است.#

١٤:٥٥ ١٩/٠٦/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد