با حضورمعاون وزير كار؛
مراسم اختتاميه آموزشهاي كار آفريني تربيتمربي استانهاي خوزستان و لرستان برگزار شد
معاون وزير كار در مراسم اختتاميه آموزشهاي كار آفريني تربيتمربي استانهاي خوزستان و لرستان كه در محل موسسه آموزش عالي جهاد دانشگاهي واحد خوزستان برگزار شد، گفت:كارآفرين به دنبال كشف، خلق و ايجاد فرصت است تا از آن طريق، شغل ايجاد كند. بدين ترتيب كارآفريني يعني كشف، خلق و دستيابي به فرصتها، كه اين فرصتها در نيازهاي مردم ريشه دارند.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد خوزستان،سپهري اظهار داشت: در تعريف مديريت آمده كه مديريت علم و هنر اداره انسانهاست، انسانهايي با پيچيدگيهاي فراوان. بخش علمي اين تعريف، فرايند اكتسابي مديريت است كه بايد افراد را در اين زمينه در دانشگاهها آموزش داد. بخش هنري مديريت نيز ذاتي است. بنابراين فرد كارآفرين دو وجه دارد يك وجه، مربوط به خلاقيتهاي ذاتي اوست كه از آن با عنوان هنر كارآفريني ياد ميشود. قسمت اكتسابي نيز مربوط به آموزش و علم كارآفريني است. اين دو بايد در كنار يكديگر باشند تا فرد كارآفرين به هر دو وجه مجهز باشد.
وي افزود: براي چگونگي مديريت انسانها، وظايفي مانند سازماندهي، برنامهريزي، بودجهريزي، رسيدن به منابع انساني، كنترل، نظارت و هماهنگي تعريف شده است. در مديريت انسانها، نبايد تنها به مسائل مادي تكيه شود بلكه بايد شئونات، احترام، روابط انساني افراد و سازمانهاي غير رسمي در محيط كار جدي گرفته شوند. ممكن است در محيط كار به يك سازمان رسمي توجه شود ولي گاهي سازمان غير رسمي در محيط كار مهمتر از سازمان رسمي است.
سپهري خاطرنشان كرد: در شرايط امروز كه اشتغال يكي از مسائل و معضلات اصلي كشور است، ايجاد يك شغل كار سادهاي نيست مخصوصا اگر هدف، ايجاد يك شغل پايدار باشد.
وي گفت: كارآفرين بايد به دنبال فرصت و شناخت نيازهاي جامعه باشد. هر نياز، يك شغل را نيز در خود پنهان دارد. به عنوان مثال در بخش خدمات ميتوان سرويسهايي ارائه داد كه مردم بدون مشكل، خدمات را دريافت كنند. ولي در اين زمينه بايد كارآفريناني وجود داشته باشند كه به ارائه سرويسهاي جديد فكر كنند. بنابراين ميتوان با استفاده از نيازهاي جامعه كاري ايجاد كرد. معاون وزير كار يادآور شد: گاه تصور مي شود در بخش خدمات، مشاغل كمي ميتوان ايجاد كرد يا ايجاد شغل در بخش خدمات، مطلوب نيست. در حالي كه در كشور ما بيشترين مشاغل بايد در بخش خدمات ايجاد شود. مردم به بسياري از خدمات نيازمندند كه در جامعه ما ارائه نميشود و بسياري مشاغل در ديگر كشورها شكل گرفته كه در كشور ما وجود ندارند. كارآفرينان بايد اين مشاغل را براي سرويسدهي به مردم، بيابند.
وي تصريح كرد: بسياري از نيازهاي روزمره مردم اگر مورد مطالعه قرار گيرند، ميتوانند منشاء ايجاد يك شغل باشند. كارآفرين به دنبال كشف، خلق و ايجاد فرصت است تا از آن طريق، شغل ايجاد كند. بدين ترتيب كارآفريني يعني كشف، خلق و دستيابي به فرصتها، كه اين فرصتها در نيازهاي مردم ريشه دارند.
سپهري عنوان كرد: براي انگيزش و به حركت درآوردن افراد بايد از دو ريشه مسائل ارزشي و نيازهاي افراد استفاده كرد. غير از اين دو مورد، ريشهاي براي حركت وجود ندارد و اين دو ريشه هميشه در كشور ما زير سوال بوده است. به عنوان مثال در مفاهيم ارزشي خود تصور كردهايم فردي كه سرمايه خلق ميكند زالوصفت است در حالي كه الگوهاي ديني ما همگي كار ميكردند. بنابراين نبايد توليد ثروت مذموم شمرده شود.
وي بيان كرد: جامعهاي كه تصميم دارد حركت كند بايد توليد كننده باشد. فرهنگ بسندگي، ارزش اشتباهي است كه در جامعه ما جا افتاده است، به اين معني كه در جامعه به وضع موجود بسنده ميشود. فردي كه به وضع موجود بسنده ميكند هيچ گاه به سوي رشد و تعالي حركت نميكند. اين فرهنگ بايد به فرهنگ نابسندگي تبديل شود.
معاون وزير كار ادامه داد: جامعهاي كه به سوي رشد و تعالي ميرود بايد با تكيه بر فرهنگ نابسندگي، حركت ايجاد كند. براي رسيدن به اين منظور، افراد بايد از محيط خود آغاز كرده و وظايف خود را به خوبي انجام دهند و اگر هر كدام از افراد وظايف خود را انجام ندهند جامعه را نااميد خواهند كرد.
وي اضافه كرد: در جامعه امروز بايد فرهنگ نابسندگي و رشد و تعالي ترويج شده و همه را به حركت اميدوار كرد. ايجاد انگيزش در مردم داراي دو ريشه ارزش و احساس نياز است. از آنجا كه هميشه پول نفت را داشتهايم هيچگاه احساس نياز در ما ايجاد نشد و درك اشتباهي از ارزشها در كشور به وجود آمد.
سپهري اظهار داشت: بايد در جامعه ما، خلق ثروت، توليد، سرمايهگذاري و حركت، ارزش قلمداد شود زيرا ركود و سستي با كارآفريني مغاير است.
وي افزود: با اجراي اصل 44، اقتصاد كشور از الگوي اقتصاد دولتي به سوي اقتصاد بخش خصوصي حركت ميكند و رسيدن به اين اصل، نياز به كارآفريني دارد. آموزشهاي كارآفريني در جهتي است كه بخش خصوصي در كشور نهادينه شده و گسترش يابد.
معاون وزارت كار خاطرنشان كرد: در جهت اجراي اصل 44، انقلاب اقتصادي در كشور در حال رخ دادن است. در اين جهت همه بايد بسيج شوند و اين امر تنها مربوط به يك دستگاه، سازمان يا وزارتخانه خاص نيست. در اين جهت هر چند آموزشهاي دانشگاهي لازم است ولي كفايت نميكند و به آموزشهاي مهارت كسب و كار، آموزشهاي كوتاه مدت و آموزشهاي مورد نياز بازار نياز داريم. موسسه كار و تامين اجتماعي نيز كمك ميكند اين دورهها در سطح وسيعتر و با كيفيت بهتري ارائه شوند.ح/الف
٠٩:٠٦ ٢٩/٠٨/١٣٨٦