١٥:١٧ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اشتغال
چهارمين گردهمايي مديران سازمان همياري اشتغال جهاددانشگاهي برگزار شد

رييس جهاد دانشگاهي در چهارمين گردهمايي اشتغال جهاد دانشگاهي با اشاره به سياست‌هاي جهاد دانشگاهي در زمينه اشتغال گفت: در بحث اشتغال بايد به سمت پ‍ژوهش و معرفي مشاغل جديد حركت كنيم.
به گزارش روابط عمومي جهادانشگاهي،دكتر حميدرضا طيبي، رييس جهاد دانشگاهي 28 آذر ماه در چهارمين گردهمايي جهاد دانشگاهي با بيان اين مطلب افزود: ايران با وجود اين منابع بايد وضعيت اشتغالش بهتر از وضع موجود باشد.
وي با بيان اينكه بايد به سمت آموزش‌هاي كاربردي حركت كنيم گفت: آموزش‌ها در هر بخش بايد هدفمند بوده منجر به نتيجه شود.
طيبي در اين گردهمايي كه با حضور نمايندگان واحدهاي جهاددانشگاهي سراسر كشور برگزار شد عنوان كرد: تجربه ساير كشورها نشان مي‌دهد براي اشتغال لازم نيست فرد داراي تخصص در بالاترين سطح باشد بلكه با يك دوره آموزشي كوتاه مدت نيز مي‌توانند مشغول به كار شوند.
رييس جهاد دانشگاهي در پايان با ابراز اميدواري از اينكه نقشه علمي كشور هر چه زودتر تدوين شود گفت: اين نقشه‌ مي‌تواند محور توسعه كشور قرار گيرد.

رييس موسسه كار و تامين اجتماعي:
فضاي كسب و كار كشور وضعيت مناسبي ندارد


دكتر محمدرضا سپهري رييس موسسه كار و تامين اجتماعي نيز در اين مراسم به تشريح سياست‌هاي اشتغال و حمايت از نيروي انساني در اجراي اصل 44 قانون اساسي پرداخت و گفت: سياست‌هاي اقتصادي بر بازاركار كشور تاثير گذارهستند.
وي با تشريح مشكلات بازاركار ايران گفت: نرخ بيكاري كشور بالا بوده و اين نرخ در بين فارغ‌التحصيلان دانشگاهي دو برابر افراد عادي است.
سپهري با بيان اينكه عدم تعادل‌ از ديگر مشكلات بازاركار ايران است عنوان كرد: حمايت از كارآفرينان در كشور به صورت پراكنده اجرا مي‌شود كه بايد در اين زمينه سياست‌هاي منسجمي در پيش بگيريم.
وي پديده چند شغلي و پركاري را از ديگر مشكلات كشور ذكر كرد و با بيان اينكه بين نظام آموزشي و بازاركار كشور ارتباط منطقي وجود ندارد گفت: در انتشار آمار و اطلاعات بازاركار دچار چند دستگي هستيم و وجود يك نظام جامعه اطلاعات ضروريست.
سپهري با تشريح عوامل موثر بر تقاضاي نيروي كار گفت: سرمايه‌گذاري، استفاده از ظرفيت‌هاي موجود، هزينه‌هاي استفاده از نيروي كار و آموزش و استفاده از فناوري‌هاي جديد بر تقاضاي نيروي كار تاثيرگذار است.
وي با بيان اينكه هزينه‌هاي آموزش در كشور بالاست عنوان كرد: بايد با پايين آوردن هزينه‌هاي جستجوي نيروي كار، استخدام و ... زمينه جذب نيروي كار بيشتري را فراهم كنيم.
معاون وزيركار با عنوان اينكه سياست‌هاي اشتغال در دنيا به چهار دسته تقسيم مي‌شود اعلام كرد: سياست‌هاي كلان اقتصادي، حمايتي، فعال و سياست‌هاي تنظيمي بازاركار از جمله اين سياست‌هاست.
وي با بيان اينكه سياست‌هاي كلان اقتصادي مستقيم و غيرمستقيم منجر به بهبود بازاركار مي‌شوند گفت: از جمله سياست‌هاي كلان مي‌توان به آموزش بيكاران، ايجاد شغل به صورت مستقيم، ارتقاي مهارت نيروي كار و پرداخت يارانه  اشاره كرد.
سپهري با اعلام اينكه كاريابي‌هاي ما معمولاً تخصصي عمل نمي‌كنند گفت: براي داشتن كاريابي‌هاي تخصصي بايد باشگاه‌هاي حرفه‌اي در رشته‌هاي مختلف داير كنيم.
وي وجود سياست‌هاي حمايتي و غيرفعال را براي بهبود زندگي بيكاران مفيد دانست و افزود: در اين سياست‌ها با پرداخت بيمه‌هاي بيكاري، غرامت اخراج، بازنشستگي پيش از موعد و... زمان بيكاري را براي بيكاران قابل تحمل‌تر مي‌كنند.
رييس موسسه كار و تامين اجتماعي با بيان اينكه سياست‌هاي تنظيم بازاركار از طريق تنظيم قوانين و مقررات به انعطاف‌پذيري بازار كمك مي‌كند عنوان كرد: با اعلام اين سياست‌ها ورود و خروج و نيروي كار را به بازار تنظيم مي‌شود.
سپهري با اشاره به اينكه تحقيقات نشان مي‌دهند فضاي كسب و كار كشور وضعيت مناسبي ندارد گفت: براي ايجاد اشتغال بايد هزينه‌هاي مبادله را كاهش دهيم.
وي با تشريح لوازم مورد نياز اصل 44 قانون اساسي گفت: خصوصي‌سازي در كوتاه مدت با كاهش اشتغال همراه است ولي در بلندمدت منجر به اشتغال پايدار مي‌شود.

رييس دفتر منطقه‌اي آيسسكو :
تغيير اولويت‌هاي كشور كارآفريني را نيز تغيير داده است


در ادامه مراسم دكتر عباس صدري، رييس دفتر منطقه‌اي آيسسكو در سخناني رويكردهاي جديد دركارآفريني را تشريح كرد و گفت: در كارآفريني در گام نخست شما بايد محيط جديد جهاني را بشناسيد تا بتوانيد براساس آن كارآفرينان را تربيت كنيد.
وي با اشاره به اينكه در سال‌هاي اخير به تناسب تغيير اولويت‌هاي كشور، كارآفريني نيز تغيير يافته است عنوان كرد: هم‌اكنون آموزش‌ حرفه‌هاي خاص جاي خود را به ايجاد تفكر كارآفريني در افراد داده است.
صدري با اشاره به اينكه بيش از 65 درصد مشاغل در ده سال آينده در شش صنعت ايجاد مي‌شوند گفت: فناوري ارتباطات و اطلاعات بيوتكنولوژي، نانوتكنولوژي، انرژي‌ تكنولوژي، تكنولوژي آينده و در نهايت تكنولوژي‌هاي منطقه‌اي و روستايي از جمله اين صنايع است.
رييس دفتر منطقه‌اي آيسسكو با اشاره به هفت مهارتي كه افراد با فراگيري آن‌ها كارآفرين مي‌شوند افزود: اولين گام داشتن تفكر انتقاد و راضي نبودن از وضعيت موجود است.
وي با بيان اينكه كارآفرين خوب كسي است كه نمي‌ترسد بپرسد چرا، اعلام كرد: در گذشته استاد كارآفريني چالش‌هارا مطرح مي‌كرد كه جديدا اين وظيفه به عهده خود دانشجو قرار داده شده است.
صدري خلاقيت و نوآوري، همكاري و كار تيمي و داشتن تفاهم با ديگران را از ديگر مهارت‌ها ذكر كرد و افزود: روابط‌عمومي قوي و حضور فعاله در عرصه‌ها، توانايي كار با رايانه و يادگيري در طول عمر از ديگر مهارت‌هاي مورد نياز براي كارآفرينان است.

سرپرست سازمان همياري فارغ التحصيلان جهاد دانشگاهي :
هدف جهاددانشگاهي تسهيل اشتغال فارغ‌التحصيلان است

علي احمدي، سرپرست سازمان همياري اشتغال فارغ‌التحصيلان جهاد دانشگاهي نيز در اين گردهمايي هدف جهاددانشگاهي از ورود به بحث اشتغال را ايجاد زمينه‌هاي مناسب و بسترسازي جهت اشتغال هر چه بيشتر فارغ‌التحصيلان دانشگاهي عنوان كرد.
وي با بيان اينكه فعاليت‌‌هاي سازمان در عرصه اشتغال در محورهاي پژوهش آموزش و اطلاع‌رساني انجام مي‌گيرد ادامه داد: در سال 80 براي آموزش‌هاي كارآفريني با مشكل مدرس مواجه بوديم ولي امروزه با آموزش‌هاي ارايه شده تعداد زيادي مدرس كارآفريني تربيت كرده‌ايم.
احمدي با اعلام اينكه فعاليت‌هاي ما بايد مكمل فعاليت‌ ساير سازمان‌ها باشد گفت: طبق تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي تسهيل اشتغال فارغ‌التحصيلان به عهده جهاد دانشگاهي قرار داده شده است.
سرپرست سازمان همياري اشتغال فارغ‌التحصيلان جهاد دانشگاهي در تشريح برنامه‌هاي جاري اين سازمان گفت: برگزاري دوره‌هاي گام به گام NFTE، برگزاري دوره‌هاي آموزشي در شهرك‌هاي صنعتي ، دوره‌هاي آموزشي در حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري و ... از جمله برنامه‌هاي آتي اين سازمان است.
لازم به ذكر است،در اين گردهمايي شبكه پژوهشگران وخبرگان حوزه كار،اشتغال و كارآفريني با ثبت‌نام دكتر حميد رضا طيبي به عنوان اولين عضو شروع به كار كرد.ح/الف

١٢:٤٨ ٠١/١٠/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد