١٧:٥٠ ٠١/٠٢/١٤٠٤
اشتغال
مسوول سازمان همياري اشتغال جهاددانشگاهي واحد فارس خبر داد:
ارائه 80 طرح توجيهي اشتغال زا به بانک‌هاي عامل در 5 ماهه آخر سال 86

توسعه فعاليت‌هاي بخش اشتغال جهاد دانشگاهي در سراسر کشور،افزايش مشارکت واحدها و پژوهشکده‌هاي جهاد دانشگاهي در مديريت، برنامه ريزي و اجراي طرح‌هاي اشتغالزا مهم ترين اهداف سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاهي جهاد دانشگاهي است.
ايرج شهريوري ـ مسوول سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان جهاد دانشگاهي شعبه فارس ـدر گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، توسعه اشتغال مولد و پايدار را يکي از اولويت‌هاي اساسي کشور دانست و گفت: اشتغال پايدار نيازمند توسعه و هماهنگي بخش‌هاي مهمي از جمله آموزش، اقتصاد، توليد و فرهنگ است و اشتغال کامل نتيجه تحول اساسي در سياست‌ها، برنامه‌ها و اقدامات نهادها و دستگاه‌هاي متولي و يا مؤثر بر اشتغال و مشارکت نخبگان و انديشمندان کشور است.
وي گفت: اختلال در بخش توليد و سرمايه، عدم تطابق معلومات و مهارت‌هاي کارجويان با نيازهاي بازار کار، کمبود اطلاعات و محدود بودن فرصت‌هاي شغلي مهم‌ترين عوامل بيکاري در بين دانش پژوهان است.
مسوول سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان جهاد دانشگاهي شعبه فارس درباره ميزان آشنايي فارغ التحصيلان با ظرفيت‌هاي اشتغال استان گفت: متاسفانه فارغ التحصيلان در مقياسي با مجموعه اشتغال آشنا هستند که برنامه ريزي و سرفصل هاي آموزشي ارائه شده از سوي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در اهميت اشتغال پايدار و تقويت روحيه و انگيزه‌هاي کارآفريني تعيين كرده است و اين سهم حتي به نسبت کشورهاي در حال توسعه نيز بسيار اندک و محدود است.
وي با اشاره به اقدامات انجام شده در اين شعبه در خصوص آشنايي فارغ التحصيلان با اشتغال و کارآفريني گفت: تهيه دفترچه حاوي اطلاعات جامع و تازه ترين مقررات مربوط به اخذ تسهيلات بانکي براي راه اندازي بنگاه‌هاي کوچک زودبازده و توزيع آن در سطح استان و کشور که به دنبال آن جمع قابل توجهي از فارغ التحصيلان براي دريافت وام به شعبه اشتغال در فارس مراجعه کرده و مشاوره نيز دريافت کرده‌اند.
وي از ارائه 80 طرح توجيهي اشتغال زا به بانک‌هاي عامل در پنج ماهه دوم سال گذشته خبر داد و گفت: تبليغات رسانه اي در سطح نشريات استاني و در قالب اطلاعيه هاي مختلف نيز انجام پذيرفته است و توسعه قابل توجهي در امور آموزشي شعبه اشتغال فارس رخ داده و برنامه ريزي براي قريب به 500 نفر در سطح شيراز و شهرستان‌هاي فارس با تکيه بر فارغ التحصيلان و دانشجويان انجام پذيرفته که موفق شده اند دوره آموزشي کارآفريني گام به گام را تا پايان سال جاري بگذرانند و اين افزايش کميت و کنترل کيفيت آموزشي از آبان ماه 86 تاکنون بي سابقه بوده است.
شهريوري خاطرنشان کرد: دوره تربيت مربي کارآفريني براي نخستين بار نيز با شرکت کارشناسان مجرب و به منظور دستيابي به هدف بسيار با اهميت تامين نيروي انساني مورد نياز براي توسعه همه جانبه آموزش‌هاي کارآفريني گام به گام از فروردين ماه 87 در شيراز آغاز مي شود.
مسوول شعبه همياري اشتغال فارغ التحصيلان جهاد دانشگاهي شعبه فارس ادامه داد: در همين رابطه دفترچه هاي آشنايي با دوره هاي آموزشي با مجوز سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور تهيه و در سطوح سازمان‌ها و ادارات استان توزيع شده که حرکتي استثنايي در جهت گسترش آموزش‌هاي مهارت آموزشي در سطح جامعه است.
وي درباره خدمات ارائه شده به کارجويان از سوي اين سازمان نيز گفت: برنامه ريزي در امر تسهيل اشتغال دانش آموختگان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي، ارائه خدمات مشاوره‌اي در زمينه اهداف سازمان، ارائه آموزش‌هاي مورد نياز در جهت اهداف سازمان، اطلاع رساني از طريق ارائه خدمات رايانه اي، برگزاري نمايشگاه، انتشار کتب و نشريات، کمک نرم افزاري به امر خوداشتغالي فارغ التحصيلان، مطالعه و ارائه طرح‌هاي اشتغالزا به دانشگاه‌هاي اجرايي ذيربط، از جمله مهم ترين خدماتي است که اين سازمان به فارغ التحصيلان و جوانان جوياي کار ارائه مي کند.
وي با اشاره به سياست پرداخت تسهيلات بنگاه‌هاي زودبازده اقتصادي توسط دولت نهم گفت: نداشتن وثيقه جهت ارائه به بانک، عدم آگاهي از نياز بازار، احساس خطر و ريسک پذير نبودن و نداشتن مجوزهاي لازم از جمله موانعي است که باعث شد فارغ التحصيلان نتوانند از تسهيلات بنگاه‌هاي زودبازده اقتصادي استفاده کنند.
ايرج شهريوري در پاسخ به سوالي در خصوص جذب 50 ميليارد تومان تسهيلات اعطايي به اين شعبه جهت اشتغال فارغ التحصيلان گفت: شعبه فارس در زمينه جذب و توزيع تسهيلات ياد شده عملکرد نسبتا خوبي داشت و رقم خوبي را تشکيل پرونده داده و به کارگروه و بانک معرفي کرده است اما به دليل کمبود وقت و همچنين فراهم نبودن مقدمات تنها بخشي از اين تسهيلات جذب شد.
مسوول شعبه اشتغال فارغ التحصيلان جهاد دانشگاهي واحد فارس گفت: آنچه در اين ميان مهم است، اين است که هيچ گونه اختلاف و مناقشه‌اي بين دستگاه‌هاي اجرايي بررسي کننده پرونده تسهيلات، متقاضيان، کارگروه اشتغال استان و بانک‌هاي عامل رخ نداده و نظارت و هدايتي آرام امور اجرايي را در مسير مناسب به پيش برده است.ح/الف

١١:٤٦ ٢١/٠١/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد