رييس جهاد دانشگاهي مشهد در همايش ملي طرح کسب و کار و سرمايهگذاري:
کارآفرينان نقش کليدي در روند توسعه و پيشرفت اقتصادي جوامع ايفا ميکنند
رييس جهاد دانشگاهي واحد مشهد گفت: مساله اشتغال و کارآفريني يکي از مهمترين چالشهاي فراروي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خراسان، دكتر سيد علي اكبر شمسيان افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامي در فرمايشات خويش به صورت مکرر به حل مساله اشتغال و کارآفريني تاکيد كرده و دولت نيز حجم عظيمي از برنامههاي خود را براي مهار اين دغدغه اساسي جامعه به ويژه نسل جوان و تحصيلکرده، متمرکز كرده است.
وي تصريح كرد: جهاد دانشگاهي نيز با درک اين مهم بخش قابل توجهي از فعاليتهاي خود را با بهرهگيري از توان علمي موجود در جامعه دانشگاهي پيرامون اين مساله، ساماندهي کرده است.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: نخستين همايش ملي طرح کسب و کار و سرمايهگذاري با هدف هدايت و ساماندهي سرمايهها در جهت فرصتهاي نوين کارآفريني و نيز به منظور توسعه نظاممند فرآيند نوآوري از طريق ارائه الگوي بومي، تدوين و ارزيابي طرح و کسب و کار در بخشهاي مختلف اقتصادي کشور با حضور صاحبنظران و متفکران برجسته ملي به ميزباني جهاد دانشگاهي واحد مشهد برگزار شد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد مشهد اظهار كرد: دنياي در حال تحول امروز، کاميابي را براي جوامع و سازمانهايي ميداند که بين منافع کمياب، قابليتهاي مديريتي و منابع انساني خود، رابطهاي منطقي و معنيدار برقرار سازند.
شمسيان افزود: جامعه و سازماني ميتواند در مسير توسعه حرکت رو به جلو و پرشتابي داشته باشد که با ايجاد بسترهاي لازم، منابع انساني خود را به دانش و مهارت کارآفريني مولد تجهيز کند، به طوري كه کارآفريني و کارآفرينان نقش کليدي در روند توسعه و پيشرفت اقتصادي جوامع ايفا ميکنند.
وي با اشاره به اينكه کارآفريني علاوه بر ايجاد اشتغال، داراي پيامدهاي مثبت و مهم ديگري همانند باور شدن خلاقيتها، ترغيب به نوآوري و توسعه آن، افزايش اعتماد به نفس، ايجاد و توسعه تکنولوژي، توليد ثروت در جامعه و افزايش رفاه عمومي است، بيان كرد: در ايران نيز مشکل بيکاري و پيشبيني حادتر شدن آن در دهه 80 موجب شد كه در زمان تدوين برنامه سوم و چهارم توسعه، موضوع توسعه کارآفريني مورد توجه قرار گيرد.
شمسيان خاطرنشان كرد: از جمله مصاديق کارآفريني تبديل ايده به محصولي نو در قالب راهاندازي شرکتي جديد يا ارائه محصول نو به بازار توسط شرکتهاي موجود است، که اين مهم در گروه وجود کارآفرينان به عنوان موتور محرک رشد و توسعه اقتصادي و سرمايهگذاران به عنوان سوخت اين موتور است.
وي عنوان داشت: بيترديد در صورت عدم تمايل به سرمايهگذاري مولد در جامعه، بسياري از تلاشهاي کارآفرينانه به ثمر نخواهد رسيد، لذا ضروت وجود ابزاري ارزشمند و مفيد جهت ايجاد زبان مشترک بين کارآفرينان و سرمايهگذاران بيش از پيش احساس ميشود.
رييس جهاد دانشگاهي واحد مشهد تصريح كرد: طرح کسب و کار به عنوان مرکز ثقل کارآفريني علاوه بر ايجاد اين زبان مشترک يکي از مفيدترين شاخصهاي سنجش ميزان اعتبار و درجه خطرپذيري کسب کارهاي جديد ميباشد كه در کشورهاي پيشرفته و برخي کشورهاي در حال توسعه، طرح کسب و کار تبديل به سندي ارزشمند شد و علاوه بر کسب اعتبار، براي مجريان خود موجب کاهش درجه خطرپذيري کسب و کار مربوطه شده است.
شمسيان خاطرنشان كرد: در مشاغل موجود نيز، طرح کسب و کار ميتواند يک بازنگري عميق به مديريت بازاريابي و فروش کالاي خدمات کسب و کار مربوطه باشد و در کشور ما نيز اهميت و ضرورت اين موضوع حداقل در مشاغل نوين و کارآفرينانه نمايان شده است.ح/الف
١٤:٥٩ ١٨/٠٨/١٣٨٧