با حضور رییس موسسه کار و تامین اجتماعی؛
دوره جامع کارآفرینی جهاد دانشگاهی کرمانشاه آغاز شد
مراسم افتتاحیه دوره جامع کارآفرینی شعبه اشتغال سازمان جهاد دانشگاهی واحد استان کرمانشاه، با حضور دکتر سپهری معاون وزیر و رييس موسسه كار و تامين اجتماعي وزارت كار، مهندس مجید غفوری استاندار کرمانشاه، مهندس بهروز بادکو رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان، مهندس محمد کیا مدیر آموزش سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهها و جمعی از مسئولین کشوری و استانی و حدود 350 نفر از دانشجویان و داوطلبان آزاد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان کرمانشاه،در مراسم افتتاح این دوره دکتر سپهری رییس مؤسسه کار و تامین اجتماعی در سخنرانی خود با اشاره به شکل گیری تمدنها در جوامع بشری، کار را محور اصلی شکل گیری این تمدنها ذکر و آثار تلاش آنها در ساختن بناها، پل ها و ... را دلیل این مدعا عنوان کرد و گفت: در نظام مقدس جمهوری اسلامی تصمیم براین است که یک تمدن اسلامی را براساس دستاوردهای مکتب اسلام پایه ریزی کنیم که این مهم در افق 1404 طراحی شده است و این هدف متعالی امکانپذیر نخواهد بود مگر با تلاش سرمایه های اجتماعی و انسانی.
وی با بیان اینکه عقیده بر آن است که در تمام جوامع سرمایه های فیزیکی برای کار کافی نیست، افزود: سرمایه های اجتماعی بستر ساز توسعه اند و اگر امروزه از سیاستهای 1404 سخن به میان می آید حتما نیاز بر این است که تفکر و نگرشمان را از یک اقتصاد دولتی به یک اقتصاد غیر دولتی تغییر دهیم و از سرمایه های اجتماعی و انسانی استفاده بهینه ای داشته باشیم.
سپهری افزود: براساس شاخصهای توسعه انسانی ما در گروه کشورهای متوسط قرار داریم که بایستی با ارتقا این شاخص در جهت افزایش شاخص امید به زندگی، آموزش بزرگسالان، درآمد سرانه و افزایش بهره وری و تک رقمی شدن نرخ تورم حرکت کنیم تا بتوان تغییر نگرش را در اقتصاد از دولتی به غیر دولتی ایجاد کنیم.
وی نقش آموزش و پژوهش را پایه اصلی توسعه سرمایه های اجتماعی و انسانی دانست و گفت: آموزش و پژوهش در حال حاضر آموزش و پژوهشی نیست که کارآفرینی کند، براین اساس دانشگاه ها در نسل اول آموزش( که آموزش برای آموزش است) قرار می گیرند، اما آنچه که به آن توجه ویژه باید داشت این است که در افق 1404 دانشگاه ها را از نسل اول آموزش به نسل سوم برسانیم و نسل سوم آموزش این است که آموزش وپژوهش را کاربردی کرده و کارآفرینی بوجود آوریم.
مهندس محمد کیا مدیر آموزش سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه ها کشور نیز در این مراسم با طرح این سؤال که " چرا کارآفرینی؟ " به ارائه تعاریفی از کارآفرینی پرداخت و اظهار داشت: کارآفرینی راه اندازی واحدهای تولید جدید (که منجر به تولید فرصت شغلی شود)، فرآیند نوآوری و خلق ارزشها و آفرینش فرصتها فراتر از منابع و امکاناتی که دراختیار است، می باشد.
وی افزود: مطالبات حیاتی شهروندان امروز از دولت شامل داشتن یک جامعه امن تر از هر حیث، فرصتهای فراوان تر، کاهش سریع بیکاری، افزایش درآمد سرانه مردم، توسعه ظرفیتهای آموزش عالی و توسعه خدمات بهداشتی می باشد، بنابراین کلیدهای طلایی تامین مطالبات مردم در یک جامعه، فرصت سازی و ثروت سازی است تا کارآفرینی کرده و به یک جامعه سرآمد تبدیل شد.
کیا گفت: استفاده از فرصتهای بلا استفاده، توسعه ظرفیتهای موجود، بهبود کیفیت کالا، توسعه صادرات غیر نفتی و تبدیل اقتصاد درون گرا به برون گرا، کوچک سازی دولت و بهبود کیفیت زندگی جامعه اهمیت کارآفرینی را برای جامعه روشن می سازند، بنابراین دولت و خود افرادیکه توانایی کارآفرینی را دارند باید با بررسی حوزه های یاد شده و کار در آنها درجهت شکوفایی کارها و کارآمدی بیشتر قدم برداشته و جامعه سرآمد را شکل دهند.
همچنین مهندس بهروز بادکو رییس جهاد دانشگاهی واحد استان کرمانشاه طی سخنانی پایین بودن رشد فرصتهای شغلی مناسب، فقدان مراکز مهم پرورش کارآفرینان ( تا قبل از سال 80 در کشور) و عدم حمایت کافی از مراکز کارآفرینی دانشگاهی درکشور را از عمده ترین دلایل بالا بودن آمار بیکاری ذکر و با توجه به اهمیت کارآفرینی درحل مشکل بیکاری، گفت: آموزش کارآفرینی فرآیندی نظام مند، آگاهانه و هدف گر است که غیر کارآفرینان را به صورت کارآفرین خلاق در می آورد.
وی آموزش کارآفرینی را فعالیتی جهت انتقال دانش کارآفرینی و بهبود و توسعه نگرشها دانست و افزود: کسب دانش کارآفرینی، حل مشکلات اشتغالزایی، شناسایی استعدادها و القای مخاطره پذیری اهداف آموزش کارآفرینی را به خود اختصاص می دهند.
بادکو با بیان اینکه «یک فارغ التحصیل، یک کارآفرین» چشم انداز فعالیت های شعبه اشتغال جهاد دانشگاهی محسوب می شود، خاطر نشان ساخت: تا به حال از میان فارغ التحصیلانی که به این مرکز مراجعه کرده اند تنها ده درصد به کارآفرین تبدیل شده اند، اما می توان با تلاش بیشتر این درصد را ارتقا داده و در جهت اهداف بهتر گام برداریم.
بادکو، تمرکز بر فعالیت های زیربنایی و نرم افزاری از طریق آموزش و پرورش، تولید فعالیت ها با همکاری واحدهای جهاد دانشگاهی، گسترش ارتباطات و استفاده از توانمندیهای مراکز غیر دولتی، تامین و ارتقا نیروی انسانی موردنیاز در حوزه اشتغال و توسعه فعالیتهای جهاد دانشگاهی را از سیاستهای شعبه اشتغال جهاد دانشگاهی کرمانشاه ذکر کرد.
وی در ادامه با ارائه گزارشی از فعالیت های انجام شده در شعبه اشتغال جهاد دانشگاهی کرمانشاه، تکمیل گروه هم اندیشی صاحبنظران حوزه کرمانشاه، معرفی فارغ التحصیلان دارای طرح و دریافت وام، انجام طرحهای پژوهشی در خصوص مشکلات بخش اشتغال (از جمله بررسی روحیه کارجمعی در بین کارکنان ادارات دولتی شهر کرمانشاه) و برگزاری دوره تعاون در 12 شهرستان استانهای کرمانشاه، ایلام و لرستان را از مهمترین این فعالیتها بر شمرد.
بادکو با اشاره به برگزاری دوره های جامع کارآفرینی به عنوان یکی از فعالیتهای انجام شده در شعبه اشتغال، گفت: این دوره ها مزایای زیادی را به همراه داشته که از آن جمله می توان به استفاده از اساتید مطرح استان، برگزاری تمامی دوره ها در فضای پارک علم وفناوری، استفاده از مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی استان و کارآفرینان برتر در تدریس مباحث کارآفرینی، برگزاری ده نوبت کارگاه تخصصی در قالب عنوان های آشنایی با قوانین بیمه، قوانین حقوق کسب و کار، قوانین مالیات، قوانین تشکیل تعاونی ها و بررسی سرمایه گذاری ها اشاره کرد.
این دوره جامع کارآفرینی توسط شعبه اشتغال سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه و با همکاری اداره توسعه و نوآوری، کارآفرینی و خدمات آموزشی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه برگزار می شود.
شرکت کنندگان در این دوره با مبانی نظری کارآفرینی، تکنیک های خلاقیت، شناخت و ارزیابی فرصتها، روشهای تهیه و تدوین طرح کسب و کار (B.P)، فرآیند تاسیس و راه اندازی کسب و کار، قوانین و مقررات ناظر بر کسب و کار، بهره برداری و مدیریت محصول یا خدمات و بازاریابی و فروش کالا یا خدمات آشنا می شوند.
لازم به ذكر است،این دوره به مدت 18 جلسه و 72 ساعت برگزار و در پایان به شرکت کنندگان مدرک معتبر کارآفرینی اعطا می شود.ح/الف
١٠:٣٠ ٠٦/٠٩/١٣٨٧