٠٤:٢٧ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اشتغال
معاون فرهنگي جهاد‌دانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي خبرداد:
اولين دوره جشنواره كارآفريني ايده‌هاي ناشناخته شغلي دانشگاهيان شمالغرب كشور برگزار مي‌شود

اولين جشنواره كارآفريني ايده‌هاي ناشناخته شغلي دانشگاهيان شمال‌غرب كشور در اروميه به همت معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي برگزار مي‌شود.
امين‌رستم‌زاده، دبير جشنواره و معاون فرهنگي جهاد‌دانشگاهي آذربايجان‌غربي در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، ضمن اعلام خبر فوق افزود: مهلت فراخوان آثار جشنواره در حال حاضر تا ارديبهشت سالجاري در سطح دانشگاه‌هاي شمالغرب كشور اعلام شده‌ است.
وي با اشاره به ضرورت برگزاري اين چنين جشنواره‌هايي در موضوعات كارآفريني گفت: امروزه ضريب نرخ رشد كارآفريني بعنوان رگ حياتي توسعه پايدار كشورها يكي از نقش‌آفرينان حيات پويا و پاياي يك جامعه در تمامي ابعاد قلمداد مي‌شود و جرقه اين موضوع حياتي ايده‌هاي نوآورانه است كه به خاطر بالقوه بودن در بسياري از مواقع در مجراي حقيقي خود قرار نگرفته و اين ثروت بي‌نهايت ارزشمند ابتر مي‌شود و اين جشنواره در راستاي نقش‌آفريني در خصوص اين موضوع بسيار ارزشمند از سوي جهاددانشگاهي تعريف و تدوين اجرا خواهد شد.
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي با عنوان اينكه ايجاد بستري براي حمايت از ايده‌پردازان كارآفريني براي چرخه‌هاي اقتصادي يكي از ملزومات مي‌باشد، گفت: تحولات سريع اقتصادي، صنعتي و فرهنگي در چند دهه اخير و نياز کشور به تقويت ساختارهاي دانايي محور و توليد ثروت از دانش، احتياج به يک بسترسازي مناسب جهت توليد علم و فن و ايده‌هاي خلاقانه از ملزومات سياست گذاري‌هاي هر کشوري محسوب مي‌شود كه بايد با مسابقات و جشنواره‌هاي علمي گام‌هايي در اين زمينه برداشته شود.
وي با اشاره به ارتباط خلاقيت و ايده‌پردازي گفت: خلاق يكي از اسامي خداوند و به معني بسيار خلق‌كننده، آفريننده، آفريدگاربوده و افراد خلاق در موقعيت‌هاي لازم و ضروري، در برخورد با مسائل، چيزهاي جديد باور نکردني و مهم ارزشمند و ساده‌اي که بسيار مهم و اثرگذار هم هستند بهمراه راه‌حل‌هايي مؤثر و كاربردي براي حل مسائل و رفع موانع ارائه مي‌كند كه با توجه به بازاركار فعلي جامعه و نيز سياستهاي كلان دولت و پياده كردن اصل خصوصي‌سازي بعنوان يك روان‌كننده در موضوعات كارآفريني و اشتغال مي‌تواند نقش‌آفريني نمايد چرا كه امروز اقتصاد جامعه ما تشنه ايده‌هاي ناشناخته كارآفريني كاربردي است.
امين‌رستم‌زاده ادامه داد: افرد خلاق نه‌تنها در موقعيت‌هاي مختلف، ايده ارائه مي‌كند بلكه خود آستين‌ها را بالا زده و تا عملي شدن ايده‌اش كار را پيگيري مي‌كنند. معاون فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي به‌عنوان اينكه نگاه کردن متفاوت به مساله و رسيدن به يک راه حل جديد، همان چيزي است که عموماً از آن به خلاقيت جهت ايده آفريني تعبير مي‌شود، گفت: خلاقيت در حقيقت، فرآيندي است که در ذهن فرد خلاق اتفاق ميافتد و حاصل آن شکل گرفتن يک ايده‌اي جديد با يک راه حل ابتکاري است و بايد بستري براي تقويت توليد اينچنين ايده‌هاي خلاقانه و كارآفرينانه‌اي بصورت فرهنگ گسترده‌ در تمامي اقشار جامعه علي‌الخصوص در دانشگاه‌ها با برگزاري جشنواره‌هاي مشابه متعدد پي‌گيري و نهادينه شود.
دبير جشنواره با اشاره به اينکه پرداختن به مقوله کارآفريني و تربيت و آموزش دانش آموختگاني که داراي ايده‌ها وفکرهاي خلاق و تواناييها و مهارتهاي لازم براي تعريف يک کسب و کار بکر يا ناشناخته ويا ترکيبي جديد باشند، از وظايف اصلي متوليان آموزش عالي کشورهاست، گفت: از نظر برخي از اقتصاددانان و صاحبنظران و دانشمندان مديريت، موتور حرکت و رشد اقتصاديک جامعه، کارآفرينان هستند که در محيطي رقابتي و در شرايط عدم تعادل (و نه تعادل ايستا) جامعه را به حرکت در مي‌آورند و توسعه مي‌بخشند. کليد موفقيت کارآفريني، يافتن ايده‌ها وروشهاي خلاقانه‌اي است که با به کارگيري اين ايده‌هاي بکر چه در تعريف کار نو و شيوه‌ها و يا مشاغل بهره‌ور در داخل يک شغل و يا ترکيب و تدخيل شغل‌هاي موجود به منبعي يافت ناشدني تبديل مي‌شود برگزاري اين جشنواره گامي در راستاي اين مهم است.
وي ادامه داد: برگزاري اينچنين جشنواره‌هايي زمينه و بستر براي ايجاد انگيزه در بين قشر نخبه و دانشگاهي جامعه براي تدبر و توليد ايده و فكرآفريني در اين موضوع‌ حياتي را فراهم مي‌نمايد. معاون فرهنگي جهاد‌دانشگاهي آذربايجان‌غربي بااشاره به اهميت و كاركرد ايده‌هاي ناشناخته خاطرنشان ‌ساخت: ايجاد فضايي براي بارور كردن ذهن‌هاي خلاق جوانان دانشجويان در گروه‌ها و كانون‌هاي دانشجويي سبب مي‌شود تا ايده‌هاي بديع و نوآورانه و حتي ساده‌اي را كه شايد از ديدها پنهان مانده با حمايت و قرار گرفتن در مجراي كارشناسانه‌تري تبديل به يك محل و منبع و منشاء اشتغال‌زايي بزرگ و توسعه كشور شود.
وي بااشاره به نقش و جايگاه ويژه کارآفرينان در روند توسعه و رشد اقتصادي و نيز تحولات اجتماعي، گفت: بسياري از دولتها در کشورهاي توسعه يافته و درحال توسعه تلاش مي‌کنند با حداکثر امکانات و بهره‌برداري از دستاوردهاي تحقيقاتي، شمار هرچه بيشتري از جامعه را که داراي ويژگي‌هاي ايده‌آفريني هستند ولي گمنام و ناشناخته‌اند را از طرق مختلف شناسايي و به آموزش در جهت کارآفريني و فعاليت‌هاي کارآفرينانه تشويق و هدايت کنند.
وي ادامه داد: چرا که ايده آفرينان با مهارتي که در تشخيص فرصتها و موقعيتها و ايجاد حرکت در جهت تبديل ايده به پديده را دارند ، پيشتازان حقيقي تغيير در اقتصاد و تحولات اجتماعي و... قلمداد مي‌شوند و ساماندهي اينچنين پتانسيل‌هاي بومي استان‌ها از ديگر اهداف مهم جشنواره كارآفريني ايده‌هاي ناشناخته شغلي جهاددانشگاهي است.
رستم‌زاده گفت: جمع‌آوري اين ايده‌ها و تشكيل بانك و بورس ايده‌هاي شغلي ناشناخته دانشگاهي مي‌تواند مرجعي باشد جهت ساماندهي و معرفي از اين ايده‌هاي شغل‌هاي تعريف نشده و دور از ذهن كه شايد بسيار ساده و يا حتي پيچيده و تركيبي است و بايد بعد از برگزاري جشنواره دستاوردهاي آن نيز در مجراي اجرايي قرار گيرد.
دبير جشنواره معرفي تقدير و حمايت از اين پيشتازان و ايثارگران گمنام عرصه‌هاي اقتصادي، علمي، فرهنگي، اجتماعي، صنعتي و... را كه بدون كمترين سرمايه‌گذاري و با ذهن‌هاي خلاق خود موجد رشد كشور مي‌باشند را بسيار ضروري عنوان كرد و افزود: جهاددانشگاهي نيز با هدف تحقق اينچنين فضايي دست به برگزاري اولين جشنواره كارآفريني ايده‌هاي ناشناخته شغلي دانشگاهيان شمالغرب كشور كرده‌است.
معاون‌ فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي؛ بااشاره به اهداف جشنواره گفت: ايجاد انگيزه براي نگرش كاربردي دانشجويان نسبت به رشته‌هاي تحصيلي، ايجاد انگيزه براي تعريف و کشف شغل‌هاي ناشناخته، نهادينه کردن فرهنگ کارآفريني، بسترسازي براي حمايت از ايده‌هاي نو کارآفريني، تشکيل بانک اطلاعاتي ايده‌هاي شغلي بکر و ايده‌آفريني در راستاي تلفيق خلاقانه مشاغل موجود از جمله رويكردهاي جشنواره است.
امين رستم‌زاده گفت: اين جشنواره در پنج محور رشته‌هاي دانشگاهي علوم‌انساني، علوم‌پزشكي، علوم‌فني‌ومهندسي، علوم كشاورزي، علوم‌پايه و يك‌بخش ويژه با انتخاب برترينها، با حضور مسئولين عالي‌رتبه كشوري در مراسم اختتاميه به كار خود پايان خواهد داد. معاون فرهنگي جهاد‌دانشگاهي آذربايجان‌غربي، با اشاره به نام‌گذاري سال جديد بنام اصلاح الگوي مصرف از سوي مقام معظم رهبري، گفت: بخش ويژه جشنواره در اين موضوع تدوين شده‌است، تا افرادي كه خروجي ايده‌هاي ناشناخته شغلي آن‌ها منجر به اصلاح و يا افزايش راندمان و يا بهره‌وري از موضوعي شود شركت كرده و اين بخش بصورت ويژه و جداگانه داوري خواهد شد.
وي ادامه داد: برگزاري نمايشگاهي از آثار واجد شرايط ارسالي قبل از برگزاري اختتاميه جشنواره و برپايي جلسات و پانل‌هاي تخصصي خلاقيت و كارآفريني و ... را از برنامه‌هاي جنبي جشنواره ذكر كرد. رستم‌زاده گفت: دانشگاهيان، اساتيد، دانشجويان، دانشگاههاي شمالغرب كشور براي ثبت‌نام و شركت در جشنواره مي‌توانند تا موعد مقرر آثار ارسالي خود را بهمراه فرم‌هاي مربوطه از وبلاگ جشنواره به آدرس: jahad-ag.persianblog.ir اخذ و بعداز تكميل به آدرس پست الكترونيكي:jahad.ag2009@yahoo.comويابه‌آدرس‌پستي:‌آذربايجان‌غربي‌_اروميه_بلوارشهيدبهشتي_دانشگاه‌اروميه_ساختمان جهاددانشگاهي _ معاونت فرهنگي واحد_ دبيرخانه جشنواره ارسال نمايند.ح/الف

١٦:٠٣ ١٣/٠٢/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد