استاندار مركزي:
تدوين برنامه توسعه مناسب، از ضروريات اداره هر كشور است حلقه مفقوده كسب و كار در صنعت، بحث بازاريابي است
در مراسم افتتاحيه همايش «چشمانداز و راهكارهاي توسعه اشتغال در بخش صنعت استان مركزي، علياكبر شعباني فر گفت: توجه به برنامهريزي منسجم و منطقي، يكي از مهمترين ساز و كارها و عوامل تعيين كننده در امر سرمايهگذاري در كشورهاي موفق است.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد مركزي ، ا همايش «چشمانداز و راهكارهاي توسعه اشتغال در بخش صنعت استان مركزي» توسط جهاد دانشگاهي استان مركزي در اراك برگزار شد.
استاندار مركزي افزود: تحولات اقتصادي، سياسي و تكنولوژيكي در نيم قرن اخير جهان را با موقعيت جديدي روبرو كرده است كه ويژگي بارز آن كاهش سريع فاصلههاي زماني، مكاني و ادغام زمانهاي اجتماعي جهان و رشد توليد و مصرف در اين راستا است.
وي با بيان اين كه در نتيجه اين تحولات فرآيندهاي سياسي و اقتصادي متحول شده و ساختارهاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي نيز به دنبال آن دست خوش تحول شده است، گفت: تدوين برنامه توسعه مناسب جزء ضروريات اداره هر كشور است و بايد توجه داشته باشيم كه فرايند توسعه در سطح ملي و منطقهاي به خودي خود صورت نميگيرد، چرا كه برنامهريزي ساز و كار كشورها در سياستگذاري و از عوامل تشخيص بهينه منابع در امر توسعه به شمار ميرود.
وي بر نبود پيوستگي لازم در بخش صنعت استان تاكيد كرد و گفت: تنوع صنايع تصميمگيري را در رسيدن به اهداف توسعه دچار مسائل و معضلات عديدهاي ساخته است.
شعباني فر افزود: در زيرساختهاي صنايع مادر كه سهم موثري در اشتغال زايي دارند، كمتر كار شده و اين در حالي است كه بايد جهت گيري برنامهريزي در بخش صنعت در اين راستا استوار شود.
وي با تأكيد بر اين كه در چرخه صنعت تكيه بر هسته مياني چرخه باعث ايجاد وابستگي در كشور ميشود، گفت: در چرخه صنعت بايد بر روي تمام مراحل چرخه برنامهريزي و كار اجرايي صورت گرفته و توسعه معناداري ايجاد شود.
وي صدور مواد اوليه و ورود كالاي ساخته شده را مخالف برنامهها و اهداف توسعه دانست و گفت:عليرغم سياستهاي برنامه چهارم توسعه مبني بر تبديل مواد اوليه به كالا و صدور محصول، هنوز در بخشهاي مهمي چون نفت، پتروشيمي و معدن در كشور مواد اوليه صادر و محصول وارد ميشود.
شعباني فر گفت: با توجه به اين كه تدوين برنامه پنجم توسعه در حال انجام است، برنامه ريزان ما بايد در بحثهاي اشتغال صنعت و سرمايهگذاري برنامهريزي و بررسيهاي عميق و كاملي انجام داده و براي اين مباحث در راستاي توسعه بهاي بسياري قائل شوند.
وي به شكلگيري زيرساختهاي حمل و نقل تركيبي در استان اشاره كرد و گفت: جادههاي مختلفي كه امروز در سطح استان در حال احداث است باعث دسترسي ما به درياي خزر شده و ميتواند فرصتهاي جديدي براي صنعت و توسعه اشتغال در استان ايجاد كند. در اين ميان هرگونه برنامهريزي توسعهاي بدون اهتمام هم زمان و افزايش توليد و توليد ثروت از طريق سرمايهگذاري صنعتي امكانپذير نيست.
استاندار مركزي در ادامه با بيان اين كه توسعه، تحولي فراگير و همه جانبه است كه طي آن مباني علمي و فني توليد از وضعيت سنتي به مدرن متحول ميشود، گفت: در تدوين برنامههاي توسعه اقتصادي صنعتي بايد راهبردهاي تحول آفرين در جهت جذب سرمايهگذاري غيردولتي اتخاذ شود.
شعباني فر افزود: با توجه به اين كه حلقه مفقوده كسب و كار در بخش صنعت بحث بازاريابي است، پيشنهاد من براي بهبود فضاي اين بخش توجه به بازاريابي است و بايد يك چهارم سرمايه گذاري توليد به بخش بازاريابي اختصاص يابد.
استاندار مركزي در پايان شناخت رقبا، شناخت تكنولوژي روز و شناخت برنامه ريزي آينده آنها در اين راستا را از اصول مهم ارزيابي عنوان كرد. گفتني است در حاشيه برپايي اين همايش نمايشگاه فعاليتهاي جهاد دانشگاهي در بخش اشتغال برپا شده است.
١٥:٠٨ ١٠/٠٤/١٣٨٨