همزمان با برگزاري جشنواره طرح هاي برتر كارآفريني استان، شعبه سازمان همياري اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهي و سايت جابيران استاني در جهاد دانشگاهي زنجان افتتاح می گردد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان زنجان، اولين جشنواره طرح هاي برتر كارآفريني استان زنجان با حضور دكتر محمدرضا سپهري معاون وزير كار و رئيس موسسه كار و تامين اجتماعي، دکتر علی احمدی رییس سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان و جمعی از مسئولین ارشد استانی برگزار شد. مهندس مهدي عباسي رییس جهاددانشگاهی واحد زنجان، در ابتدا ضمن خیرمقدم از حاضرین در اولين جشنواره طرح هاي برتر كارآفريني استان زنجان اظهار کرد: جهاددانشگاهي استان با توجه به بسترهاي موجود، اين آمادگي را دارد كه در صورت حمايت مسئولان استاني و مديران ارشد حوزه اشتغال در كشور، با اجراي طرح هايي نظير مدل سازي منطقه رشد روستايي و گسترش كمي و كيفي دورههاي آموزشي كارآفريني در استان، در راستاي شكوفايي هرچه بيشتر فرهنگ كارآفريني و اشتغال مولد و پايدار در استان گام هاي جدي تري بر دارد.
اين مقام مسئول تاكيد كرد: ايجاد خوشه ها در زمينه محصولات كشاورزي مهم استان، نظير انگور و زيتون با توجه به اهميت استراتژيك اين محصولات براي استان، مي تواند با رونق هرچه بيشتر اين بخش مهم اقتصادي و افزايش درآمد سرانه استان تاثير به سزايي را در رشد و توسعه اقتصادي استان به جا بگذارد.
وي اضافه كرد: ايجاد اين خوشه ها همچنين در بخش صنايع دستي از قبيل مليله كاري، چارق و چاقو سازي كه هم اكنون رو به نابودي هستند، هم از لحاظ احياي صنايع دستي و هم در زمينه اشتغال زايي در استان موثر خواهد بود.
عباسي با بيان اينكه نيازمند مدل سازي در زمينه اشتغال هستيم، ابراز كرد: آمادگي اين را داريم كه با ارائه طرح هاي تيپ شغلي با رويكرد كارآفريني و تعريف فرصتهاي كار آفريني و اشتغالزايي بر اساس مزيتهاي استاني، كمك هاي لازم را به استان انجام دهيم.
رئيس جهاددانشگاهي استان زنجان در ادامه با تاكيد بر اينكه زنجان به عنوان يكي از استان هاي برخوردار از منابع عظيم خدادادي و پتانسيل هاي وسيع در زمينه هاي مختلف صنعتي، معدني، كشاورزي و گردشگري، تمامي زيرساخت ها و پيش نيازهاي يك منطقه توسعه يافته را داراست، گفت: متاسفانه استان زنجان عليرغم همه اين برخورداريها، از توسعه اي كه شايسته آن بوده، بي بهره مانده است.
وي عدم وجود روحيه كار آفريني در استان را مانعي جدي براي بهره مندي مناسب از اين مزيت ها و پتانسيل هاي موجود در استان عنوان كرد و افزود: به جرات مي توان ادعا كرد كه توسعه فرهنگ كارآفريني و حمايت عملي از كار آفرينان و الگوسازي در اين حوزه، يكي از مهمترين اولويت ها در تحقق توسعه پايدار در سطح استان بوده و مجموعه دستگاههاي اجرايي استان، بايد تلاشي بيش از پيش را در اين حوزه مصروف دارند.
معاون وزير كار و رئيس موسسه كار و تامين اجتماعي با حضور در اولين جشنواره طرح هاي برتر كارآفريني استان زنجان اظهار نمود: براي ارتقاء رتبه پائين كشور در سهولت راه اندازي كسب و كار در دنيا، بايد تسهيل در روند سرمايه گذاري داخلي و خارجي در دستور كار قرار گرفته و حركت به سمت ايجاد اشتغال بدون بوروكراسي اداري را دنبال نمود.
دکتر سپهری ضمن اشاره به ايجاد پنجره واحد در استانداري ها براي تسريع در امور سرمايه گذاري ها گفت: سرمايه گذاران با وجود اين پنجره واحد مي توانند به جاي مراجعه مكرر به ادارات، به اين بخش مراجعه كنند و خدمات مورد نياز خود را دريافت نمايند.
اين مقام مسئول با بيان اينكه توسعه به استقرار صنايع و دودكش كارخانه ها ارتباطي ندارد، تاكيد كرد: توسعه يك كشور بدون انسان هاي توسعه محور امكان پذير نيست. به همين دليل بايد در مسير توسعه، دانش انسانها و رفتارها و باورهاي فرهنگي را تصحيح كرد.
سپهري، تغيير نگرش نسبت به افراد كار آفرين را ضروري دانست و تصريح كرد: تكريم، پرورش، تسهيل و احترام نسبت به سرمايه گذاران و كارآفرينان، موجب افزايش سرمايه گذاري در استان ها مي شود و بايد چنين تفكري را در ادارات حاكميتي برقرار نمود.
معاون وزير كار و رئيس موسسه كار و تامين اجتماعي، با بيان اينكه بايد سعي شود ثروت آفرينان در جامعه از ارزش برخوردار شوند، ابراز كرد: در تمامي كتاب هاي كار آفريني و تجربه هاي كارآفرينان بزرگ، به ريسك، نوآوري، ارزش افزوده و فرصت سازي تاكيد شده است و بايد آموخت كه براي كسب درآمد، انگيزه از اصلي ترين شرايط است. زيرا جامعه اي كه نخواهد توسعه پيدا كند؛ منابع خود را از دست خواهد داد.
معاون وزير كار و رئيس موسسه كار و تامين اجتماعي ادامه داد: جوامع در حال توسعه از ثروت هاي طبيعي خوبي برخوردار هستند و به همين دليل، نياز به كارآفريني را در خود احساس نمي كنند و طبيعي است در صورت عدم نياز به هر كاري، پيشرفت در آن زمينه صورت نخواهد گرفت. همان طور كه اكنون شاهد هستيم به دليل وجود منابع عظيم نفتي در كشور، نياز به كارآفريني را احساس نمي كنيم و همين امر، يكي از علل عقب ماندگي جامعه محسوب مي شود.
سپهري اظهار كرد: كارآفريني به معني شكار فرصت هاست و بايد با كاهش ريسك، به فكر جذب درآمد بود. كاهش ريسك نيز البته به عوامل متعددي بستگي دارد كه نياز است تمامي مسئولان مرتبط با كارآفريني، اين عوامل را مدنظر داشته باشند.
معاون وزير كار لزوم اعتماد سازي، برنامه ريزي، مطالعه و انجام كارهاي اجرايي در ايجاد خوشه هاي صنعتي را يادآور شد و تصريح كرد: دولت نبايد در زمينه ايجاد سرمايه گذاري و كارآفريني، مانع تراشي كند. بلكه دولت در اين زمينه، نقش كاتاليزور دارد و بايد سهولت در اعطاي مجوزها و صدور دستور العمل هاي مناسب را در دستور كار قرار دهد.
وي در ادامه با اشاره به زير ساخت هاي موجود در استان زنجان براي تحقق توسعه پايدار در اين استان، اضافه كرد: با توجه به پتانسيل مناسب اين استان در زمينه صنعت، معدن و كشاورزي، بايد يك بانك اطلاعاتي از كارآفرينان و سرمايه گذاران در استان تشكيل شود.
اين مقام مسئول، بسته بندي نامناسب حبوبات توليدي استان زنجان را از عوامل فروش نامناسب اين محصولات عنوان كرد و افزود: عرضه فله اي اين محصولات، متناسب با بازارهاي خارجي نيست و بايد با راه اندازي خوشه هاي صنعتي، اين معضلات را برطرف كرد.
رئيس سازمان كار و امور اجتماعي استان زنجان نیز با اشاره به اساس اعلام كارشناسان رسمي بانك مركزي، زنجان يكي از 3 استان برتر كشور در زمينه جذب و مصرف درست و بجاي اعتبارات بنگاههاي زودبازده اقتصادي است اظهار كرد: خوشبختانه زنجان در زمينه مصرف بجا و درست اين اعتبارت نيز عملكرد خوبي داشته است و اين موضوع به تائيد كارشناسان رسمي بانك مركزي با آن حساسيتهايي كه دارند نيز رسيده است.
مهندس فضائيل مقدسي با تاكيد بر اينكه در كنار تقويت بيش از پيش بنگاههاي زودبازده اقتصادي، نبايد از حوزه مشاغل خانگي غفلت كرد، ادامه داد: كسي كه در حال فعاليت در مشاغل خانگي است، هزينه هاي زيادي به دولت تحميل نمي كند، اگر چه به خاطر مسائل فرهنگي، اين امر با برخي مقررات دستگاهها تعارض هايي دارد كه اميدواريم به نتايج مثبتي در اين زمينه برسيم.
اين مقام مسئول با بيان اينكه در پيگيري طرح مشاغل خانگي در استان، تاكنون 16 طرح خانگي به ثمر رسيده است، عنوان كرد: واگذاري تاكسي بي سيم به بانوان، طرح بديعي بود كه ابتدا به زنان سرپرست خانوار به ميزان 100 دستگاه واگذار شد و سپس به ساير متقاضيان نيز تعلق گرفت كه البته بانك ها نيز همكاري خوبي در اين زمينه انجام دادند.
مقدسي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه قرار گرفتن كارفرما و كارگر در برابر هم، افيون كار است، گفت: كاهش دادخواست هاي مسائل كارگري، اين ادعا را ثابت مي كند كه مي توان اختلافات را با سازش حل نمود، تا حقي از كسي ضايع نشود.
رئيس سازمان كار و امور اجتماعي استان زنجان با اشاره به افزايش بيمه شدگان سال 87 نسبت به سال 84 به ميزان 35 هزار نفر، تصريح كرد: اين تفكر بايد در ميان افراد نهادينه شود كه نتيجه يك سرمايه گذاري، ممكن است چندين سال به طول انجامد.
وي ادامه داد: حركت مناسبي در زمينه بيمه اشتغال شروع شده است كه لازم است اين حركت ارزشمند را ادامه داد و معايب آن را اصلاح كرد. البته به عنوان مثال برخي كشاورزان ضرورتي به بيمه نمودن محصولات خود نمي بينند كه لازم است در اين زمينه، كار فرهنگي مناسبي انجام شود.
معاون برنامه ريزي استاندار زنجان نیز اظهار كرد: برخلاف آنچه كه برخي عنوان مي كنند، انحراف زيادي در بنگاههاي زودبازده اقتصادي وجود ندارد. البته معتقديم هيچ طرح اقتصادي با 100درصد موفقيت انجام نمي شود.
مهندس محمدحسين فروزانمهر افزود: برآورد اوليه از عملكرد بنگاههاي زودبزاده اقتصادي، نشان از انحراف زير 5 درصدي اين بنگاهها دارد كه به نظر مي رسد اين رقم در استان منطقي است. البته در بحث بنگاههاي زودبازده اقتصادي را بايد با يك تفكر جديد در دولت دنبال نمود و در قالب يك رفتار سيستماتيك، خوشه هاي صنعتي را ايجاد كرد.
اين مقام مسئول با بيان اينكه بر اساس سياستهاي برنامه پنجم توسعه، توليد ناخالص ملي بايد 8 درصد رشد داشته باشد، ابراز كرد: ظرفيت سخت افزاري كشور در بخش صنعت و معدن 3 برابر كشور آلمان است، اما استفاده مطلوب كشور آلمان از منابع خود 8 برابر كشور ايران مي باشد. به همين دليل بايد نسبت به ارتقاي بهره وري در كشور تلاش نمود.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: كارآفرينان با توجه به ظرفيت هاي استان و ديدگاههاي حمايتي دولت مي توانند از بسترهاي موجود استفاده كنند و سياست ها نيز بر اين است تا در توزيع اعتبارات بنگاههاي زودبازده، اصل عدالت محوري رعايت شود.
اين مقام مسئول، به ركود مسكن و شرايط نابسامان اقتصاد جهاني اشاره كرد و ابراز نمود: به دليل شرايط فعلي، نيازمند ايجاد زمينه مناسب براي كارآفريني در استان هستيم و اين اقدامات در قالب بنگاههاي كوچك فراهم است.
دبير اولين جشنواره طرح هاي برتر كارآفريني استان زنجان نیز با اشاره به اینکه همزمان با برگزاري جشنواره طرح هاي برتر كارآفريني استان، شعبه سازمان همياري اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهي و سايت جابيران استاني در جهاد دانشگاهي زنجان افتتاح مي شود اظهار كرد: از سال 82، فعاليت در حوزه كارآفريني و آموزش هاي اشتغال در جهاد دانشگاهي زنجان آغاز شده و از سال 84 نيز جهاد زنجان به عنوان اولين همكار موسسه كار و تامين اجتماعي، فعاليت خود را آغاز كرده است.
دكتر مصطفي محمدي با بيان اينكه با تداوم برنامه ها در حوزه اشتغال و مساعدت وزارت كار، كارآفريني در حال رسيدن به جايگاه واقعي خود است، عنوان كرد: يكي از اهداف اين جشنواره، توسعه و ترويج فرهنگ كار و كارآفريني براي تحقق به اهداف كار است كه براي رسيدن به تمامي اين مولفه ها، اميدواريم بحث هاي مختلف اشتغال، در راستاي اقدامات وزارت كار قرار گيرد.
اين مقام مسئول ادامه داد: ايجاد همدلي بين دستگاهها و مولفه هاي كارآفريني همچنين ايجاد وحدت رويه در انجام كار براي دستيابي به اين هدف مشخص از ديگر اهداف برگزاري اين جشنواره مي باشد.
محمدي گفت: در برخي مواقع به نظر مي رسد قوانين و مقررات موجود در جامعه، به نحوي تنظيم شده است، تا بحث كارآفريني از پيشرفت مناسبي برخوردار نباشد.
مديرعامل صنايع غذايي بهروز نیز در اولين جشنواره طرح هاي برتر كارآفريني استان زنجان اظهار كرد: كارآفريني شامل تمامي آن چيزي است كه انديشيده شود و اين انديشه، به منصه ظهور رسد.
مهندس بهروز فروتن خاطرنشان كرد: در كارآفريني اصل اساسي اين است كه بايد خود را باور كرد و با اضافه نمودن اصل تلاش، در رسيدن به آمال خود اهتمام ورزيد.
وي با بيان اينكه بزرگترين آسيب براي يك جامعه را عيب شمردن كار و فعاليت عنوان و اظهار كرد: كار يك موهبت خداوندي است و افتخاري براي هر كس به شمار مي آيد و نبايد از كار و فعاليت دوري گزيد و آن را مربوط به سنين خاص دانست.
فروتن افزود: تعامل و جوهره انساني، خدمت به اجتماع، خلاقيت و هنر در پي كار كردن متبلور مي شود كه طبيعتاً مي توان با كار كردن، ثروت نيز توليد كرد.
قهرمان قهرمانان صنعت ايران در سالهاي گذشته عنوان كرد: متاسفانه آمار اشتغال در كشور مطلوب نيست و بايد تحرك بيشتري در كاهش درصد بيكاري توسط مسئولين صورت گيرد.
وي به پتانسيل هاي مناسب استان اشاره كرد و گفت: استان زنجان با داشتن 4 صدم درصد جمعيت كشور و 170 منبع زيرزميني و معدني، همچنين امكانات طبيعي مناسب و قرار گرفتن در مسير جاده ترانزيت، از قابليت هاي مناسبي براي توسعه برخوردار است.
در پایان از 9کارآفرین برتر استان تقدیر و تندیس جشنواره طرح هاي برتر كارآفريني استان زنجان اهدا شد.ح/الف