مدیر سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان:
اهتمام به دوره های کارآفرینی، گامی موثر در ساماندهی بازار سلامت است
مدیر سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی شعبه علوم پزشكي تهران گفت: کارآفرینی حلقه مفقوده ارتباط بین فارغ التحصیلان و نیاز جامعه است که با افزایش توانمندی های حرفه ای دانش آموختگان نظام سلامت می تواند درساماندهی و نوسازی بخش های مختلف این بازار موثر باشد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي علوم پزشكي تهران ، حسن مرکزی پیرامون عملکرد یک ساله این دفتر اظهار داشت: دفتر اشتغال و کارآفرینی جهاد دانشگاهی با توجه به تکثر فعالیت های خود در حوزه اشتغال و کارآفرینی اقدام به انجام پروژه های مشترکی با دیگر ارگان ها، سازمان ها و مراکز کارآفرینی نموده است تا بتواند با اشتراک گذاشتن پتانسیل های موجود گام های مؤثری در راستای اشتغال دانش آموختگان بردارد.
مرکزی همکاری مستقیم با دفتر کار آفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای برگزاری اولین دوره کارآفرینی در حوزه سلامت را از اقدامات برجسته دفتر اشتغال و کارآفرینی جهاد دانشگاهی دانست و بیان داشت: وجود بازار نیمه رقابتی در حوزه سلامت و کشش پذیری پایین در این بازار اجتماعی را می توان از علت های اصلی تدوین دوره کار آفرینی ویژه حوزه سلامت ذکر کرد و با سرمایه گذاری در این حوزه و ارتقاء توانمندی های حرفه ای دانش آموختگان نظام سلامت به ساماندهی این بازار کمک کردو به نوسازی بخش های مختلف آن اقدام نمود.
وی از راه اندازی نخستین جشنواره نوآوری در سلامت با رویکرد حرکت جامع به سوی نوآوری و ارتقاء سلامت جامعه و حمایت از عالمان و ایده پردازان کشور یاد کرد و گفت: تولید علم در کشور و توجه به توانمندی های نوآوران یکی از راه های پیشرفت هر جامعه است.
وی به برگزاری این جشنواره تا پایان سال جاری اشاره کرد و افزود: هدف از برگزاری این جشنواره شناسایی ایده های نوآورانه و کاربردی در سلامت و معرفی کارآفرینان حوزه سلامت در جهت بهره مندی از توانمندی های آن ها در حوزه اشتغال و ایجاد بستری مناسب در جهت تعامل صاحبان ایده، مسؤولان دولتی و سایر کسانی که در به ثمر رسیدن ایده ها نقشی ایفا می کنند برگزار می شود.
مدیر سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران تاکید کرد: امروزه ظرفیت تولید ایده ها نو بسیار بالا است ولی تجاری سازی این ایده ها از مشکلات اساسی است که بر سر راه نوآوران و ایده پردازان قرار دارد.
مرکزی با بیان این مطلب که کمیته های علمی تشکیل شده برای برگزاری این جشنواره از حمایت سازمان و مراکز علمی معتبر برخوردارند خاطر نشان کرد: مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات و مرکز توسعه و هماهنگی تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی اداره کل سلامت صدا و سیما و ... از جمله حامیان اصلی این جشنواره هستند.
وی ادامه داد: نمایشگاه نوآوری در سلامت، برگزاری کارگاه های آموزشی، تخصصی و... و تقدیر از نوآوران برگزیده بخش های مختلف حوزه سلامت از فعالیت های جنبی این جشنواره است.
مرکزی برگزاری یازده دوره از کلاس های کارآفرینی را از دیگر اقدامات سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی عنوان کرد و اظهار داشت: با گذشت 5 ماه از شروع برگزاری کلاس های کارآفرینی، یازده دوره هفتاد و دو ساعته از این کلاس ها برگزار شده ونزدیک به سیصد فراگیر را در این مدت جذب کرده است.
وی گفت: با ارزیابی هایی که انجام گشته تخمین زده شده که با افزایش تعداد کلاس ها در این حوزه تا پایان سال جاری تعداد فراگیر به 800 نفر خواهد رسید.
مرکزی ادامه داد: فراگیران در پایان این دوره ها بعد از تدوین یک طرح کسب و کار، ازسوی وزارت کار و امور اجتماعی گواهینامه پایان دوره اخذ می کنند.
مدیر سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی علوم پزشكي تهران به افزایش تعداد اساتید و ارتقاء سطح علمی آن ها اشاره کرد و تصریح کرد: تعداد اساتید فعال که با این دفتر همکاری دارند به بیش از پانزده نفر می رسد که با افزایش سطح علمی آن ها از کارشناسی به کارشناسی ارشد و دکتری کیفیت برگزاری کلاس ها به رده برترین ها ارتقاء پیدا کرده است.
مرکزی با بیان این مطلب که خلاقیت امری نهادینه است که قابلیت ارتقاء دارد و بستر کارآفرینی بر پایه آن شکل گرفته است گفت: سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی با هدف توسعه خلاقیت سازمانی در حوزه سلامت اقدام به برگزاری سلسله نشست های کارگروهی مدیریت و خلاقیت نموده است.
وی افزود: مدیریت خلاق اولین چالش اصلی در رفع مشکلات حوزه سلامت است. که این امر می تواند مدیریت بیمارستانی، مدیریت مراکز بهداشت و درمان و ... را شامل شود.
مدیر سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به تشکیل جلسات منظم کار گروه کارآفرینی و مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: این نشست ها با حضور پژوهشگران مدیریت بهداشت و کارشناسان ارشد مدیریت شهری برگزار می شود تا با تعاملی دوطرفه از سوی کارشناسان هر دو گروه با بررسی آخرین پژوهش ها و مدل های اجرایی در این حوزه عوامل تأثیر گذار درارتقاء حوزه کارآفرینی شناسایی شود.
وی در ادامه ازتهیه و تدوین کتابی با عنوان سازمان های خلاق خبر داد و بیان داشت: علاوه بر تدوین این کتاب ارزشمند توسط دفتر اشتغال و کارآفرینی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ترجمه کتاب « نوآوری همیشگی »نیز توسط این دفتر برای چاپ و نشرآماده شده است.
مرکزی با بیان این مطلب که کارآفرینی ایجاد فرصتی مناسب برای تولید، کاهش بیکاری، رشد تولید ناخالص ملی و افزایش ثروت کشور است خاطر نشان کرد: طرح آموزش از پایه تا اشتغال افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و کارآفرینی و اشتغال آنها دو طرح دیگر ارائه شده توسط این مرکز است که در جلسه مشترکی که با حضور روسای کمیته امداد برگزار شد مطرح گردید.
وی در پایان از میزگرد های هم اندیشی یاد کرد و گفت : برای تهیه و تدوین پنج میزگرد کارآفرینی و پنج برنامه تصویری آموزشی کارآفرینی قراردادی با شهرداری منطقه 18 منعقد شده است، همچنین متذکر شد این دفتر آمادگی دارد که در صورت اعلام علاقمندی از سوی دیگر مناطق شهرداری با آن ها نیز همکاری های مثمر ثمری داشته باشد.
٠٨:٢٨ ٢٦/٠٩/١٣٨٨