از سوي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي؛
اولين جلسه هماهنگي جشنواره ملي ايدههاي كارآفريني و فرصتهاي جديد كسب و كار در اروميه برگزار شد
به همت جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي ، اولين جلسه هماهنگي جشنواره ملي ايدههاي كارآفريني و فرصتهاي جديد كسب و كار برگزار ميشود.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي ، اين جلسه با حضور رئيس و دبير جشنواره ملي، نمايندگان شوراي شهر اروميه، سازمان صنايعو معادن سازمان صداو سيماي استان ، شهركهاي صنعتي استان، سازمان جهادكشاورزي استان آذربايجانغربي ب
برگزار شد.
مهندس ولي عاقلي رئيس جهاددانشگاهي واحد آذربايجانغربي ضمن تشريح اهداف جشنواره، تاكيد بر لزوم كاهش دردي از دردهاي جامعه با برگزاري اين جشنواره گفت: برگزاري همايشها و جشنوارهها دريچهاي نو و كاربردي براي توسعه منطقه و كشور ميباشد.
مهندس عاقلي با تاكيد بر اهميت، ارزيابي از خروجي اين جشنواره قبل از اجرا، گفت: بايد مكانيزمها در راستاي عملياتيكردن اهداف نهادينه شده و پيوسته تا آخرين مرحله كار انجام شود.
وي گفت: جهاددانشگاهي بنا به رسالت خود گام در اين عرصه تخصصي با رويكرد پژوهشي، كاربردي گذاشتهاست تا جامعه از اين فرصت طلايي كه ميتواند، راهگشاي بسياري از مشكلات، با نگرشي علمي و هدفمند و عملياتيتر نسبت به شناسايي و كشف شغلهاي تعريف نشده باشد در مسير توسعه گام بردارد. وي تفاوت جشنواره را نگرش كاربردي و عملياتي نسبت به جشنوارههاي علمي و تئوريك برگزار شده ذكر كرد و گفت: البته غنا و جوهره علمي جشنواره بعنوان يك اصل مدنظر بوده و در خروجي آن سعيشده تا حد توان از اين مباحث تخصصي نظري غيركاربردي دوري گزيده شود و نگرش كاربردي و علمي به موضوع داشتهباشد.
رئيس جهاددانشگاهي آذربايجانغربي، با تاكيد بر نگرشي نوتر و بديعتر در زمينه كارآفريني و برگزاري جشنوارههاي كارآفريني گفت: برنامهريزي هاي كارآفريني بايد با رويكرد طراحي شغلهاي ناشناخته و بكر و كمهزينه كاربردي تدوين شود.
امين رستمزاده دبير جشنواره ملي ايدههاي كارآفريني و فرصتهاي جديد كسب و كار، با تشريح عملياتاجرايي و ميزان ساعاتكارشناسي و جلسات براي رسيدن به اين مرحله از جشنواره گفت: حمايت از موضوع حياتي كارآفريني به شكل صحيح در حال حاضر يكي از كارهاي ارزشمند معنوي و جهادي در اين عرصه است، كه كشور تشنه و نيازمند آن است.
وي گفت: دعوت و رايزني از تمامي دستگاههاي متولي امر و مرتبط با موضوع يكي از اولين گامهاي برنامهريزي اجرايي اين جشنواره است.
وي ادامه داد: تعريف شغلهاي پنهان ناشناخته و تعريف نشده كه امكان دارد در عينحال بسيار ساده هم باشد و تشكيل بانكاطلاعاتي از اين فرصتها و شغلهاي جديد كسب و كار كه امكان دارد ايده تعريف اينگونه شغل در مرحلهاجرايي كمترين سرمايه را هم نياز داشتهباشد از جمله اهداف اصلي جشنواره است كه به نوعي فرهنگسازي در ابعاد مختلف كارآفريني در جامعه را نيز قطعا به همراه خواهد داشت.
وي غالب نشدن وجهه صرف تئوريك و آكادميك در بخشهاي مختلف اين جشنواره را مورد تاكيد قرار داد.
معاونفرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجانغربي، با اشاره به محورهاي مختلف ايده جشنواره گفت: بحث فرهنگسازي و زمينهسازي و ايجاد تحركي براي خلاقيت و پويايي و پردازش ايدهها را در سطح جامعه و دانشگاه در مبحث كارآفريني از جمله اهداف مهم اين جشنواره ذكر كرد و گفت: نيازهايي كه در جامعه وجود دارد همگي زمينههاي بكر براي تعريف شغل و قالبهاي كسب و كار ميباشد، كه نيازمند فكري خلاق جهت ايدهپردازي و قالب شغليدادن به آن ميباشد. رستمزاده گفت: بايد نگرش جامعه نسبت به مقوله كارآفريني تغيير يابد.
وي ادامهداد: كارآفريني بايد در مرحله اول به نوعي فكر آفريني تعريف شود. دكتر تقي فرهودي، عضو شوراي شهر اروميه، با تشكر از دستاندركاران برگزاري اين جشنواره و برنامهريزيهاي صورت گرفته جهت رسيدن به اين مرحله كار گفت: هدف از برگزاري اين جشنواره، هدف والايي است، و برگزاري آن در اروميه و به ميزباني منطقه يك فرصت ارزشمند كه بايد از آن بهرهجست.
وي بااشاره به ضرورت پرداختن به مقوله كارآفريني با رويكردي نوتر و كاربرديتر بغير از همايشها و جشنوارههايي كه تابحال در اينخصوص برگزار شده گفت: اين همايش ميتواند، يك نياز جامعه را بصورت كاربردي از بين ببرد عليالخصوص در بين فارغالتحصيلان چرا كه سيستم آموزشي كشور ما دانشجو را تئوري تربيت ميكند و استقلالفكري به وي نميدهد اين امر موجب ركود اشتغال در بازار كار براي جوانان ميگردد كه بعد از فارغالتحصيلي نميتوانند براي خود ايجاد شغل نمايند، زيرا تمامي دانشگاهها آزاد ، سراسري، بينالمللي و... دانشجوها را صرفا آموزش ميدهند .
وي الگوسازي را بعنوان يكي از اهداف جشنواره بسيار ارزشمند دانست، گفت: اين جشنواره گامي بسوي پيشرفت كشور و روند روبه كاهش معضل بيكاري در بين جوانان خواهد شد . وي در ادامه سخنان خود گفت: جهاددانشگاهي از اول انقلاب تاكنون در صحنه بوده كه منجر به كسب افتخارات زيادي براي كشورمان گرديده كه اين جشنواره هم از ابتكارات ايدهآل اين نهاد انقلابي بوده كه قطعا با حمايت شوراي شهر و شهرداري مواجه شده و خواهد شد .
مهندس نيكو مدير شهركهاي فناوري اروميه، با پيشنهاد برگزاري اين جشنواره بطور سالانه يا دوسالانه و پيوسته گفت: برگزاري بورس ايده و يا ميز سرمايهگذاري بعنوان يكي از بخشهاي جشنواره ميتواند منجر به كاربردي كردن ايدهها گردد كه با حمايت از ايدهپردازان ميتوان جوانان را بسوي اشتغال سوق داد و آمادگي شركت شهركهاي صنعتي در بحثهاي مادي و حمايتي از برگزيدگان جشنواره و اجراي آن از ديگر سخنان مهندس نيكو بود.
مهندس محمدي، نماينده صداوسيماي آذربايجانغربي، افزود: اين جشنواره مايهي مباهات استانمان است، كه در برپايي اين جشنواره و تعريف اهداف و خروجي آن متفاوتتر و غير كليشهايتر عمل كردهاست.
وي بحث اطلاعرساني و توليد برنامه از اينچنين جشنوارههاي متفاوتي را بسيار مهم ارزيابي كرد و افزود: صدا و سيما در اينخصوص و ساير زمينهها ميتواند به ساخت و توليد برنامه و نيز در بخش اطلاعرساني جشنواره اقدام نمايد.
وي پيشنهاد برگزاري نشستخبري و انجام مصاحبهي بصورت زنده و ساخت برنامه در اينخصوص را از ديگر اقدامات جهت برگزاري هرچه كميتر و كيفيتر موضوع ذكر كرد.
وي با تاكيد بر اينكه بخشي از برنامهها بايد براي آموزش مبحث كارآفريني و ايدهپروري مورد نظر جشنواره براي، دانشجويان اختصاص دادهشود گفت: ميتوان پيشبيني كرد، حداقل 20 الي 30 درصد فارغالتحصيلان دانشگاهها كه فعلا دانشجو هستند با بهرهمندي از اين برنامهها در آينده ، فرصت جذب به كار را داشتهباشند.
وي ادامه داد: بايد خروجي اين جشنواره مشروح وظايف باشد زيرا اين جشنواره ميتواند افقهاي آينده را به ما نشان دهد و الگوسازي علمي را در جامعه دانشگاهي نهادينه كند.
وي بحث الگوسازي جشنواره را مورد تاكيد قرار داد و ترويج اين جشنواره را در مدارس بسيار مهم ارزيابي كرد .
مهندس ميلاني، سرپرست، ادارهي برنامهريزي صنايع و معادن استان، با اشاره به اهداف بسيار ارزشمند برگزاري جشنواره گفت: كه سازمان صنايع و معادن آمادگي همكاري كامل با دبيرخانه اين جشنواره را دارد.
وي در ادامه افزود: تهيه بروشوري در خصوص معرفي اين جشنواره به نوعي الگوسازي در زمينه ايدهپردازي در موضوع مد نظر جشنواره را محقق ميسازد.
وي خروجي اين جشنواره را در راستاي بحث ترويج كارآفريني بسيار ارزشمند تر از جمعآوري ايدهها و مقالهها ذكر كرد.
وي ادامه داد: ميتوان از الگوهاي كشورهاي توسعه يافته نيز در اينخصوص استفاده كرد. وي براي ارتقاء كيفيت جشنواره پيشنهاد دعوت اساتيد صاحبنظر دانشگاهي، ملي را جهت سخنراني ارائه كرد.
مهندس صمدي كارشناس جهادكشاورزي استان نيز برگزاري جشنواره با اين رويكرد ارزشمند را اثرگذار عنوان كرده و افزود: انتخاب زمان مناسب براي برگزاري اين جشنواره بسيار مهم و تاثيرگذار بر خروجي جشنواره ميباشد.
در پايان مقرر شد تا چند دستگاه متولي مرتبط ديگر نيز در موعد مقرر دعوت به همكاري شوند و اين جشنواره ارزشمند و اثرگذار ملي كه براي نخستين بار به ميزباني اروميه طراحي و اجرا خواهد شد، قابليتهاي علمي، منطقه و استان را در سطح كشور هر چه بيشتر نمود دهد.
١٠:٢٨ ٠٧/١٠/١٣٨٨