١٥:٠٥ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اشتغال
نشست هم اندیشی دفتر همیاری اشتغال جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشكي تهران با مراکز کارآفرینی شهرداری تهران

دومين نشست هم اندیشی دفتر همیاری اشتغال جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با مراکز کارآفرینی شهرداری تهران با حضور مسئولان و مدیران ارشد این حوزه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران؛ حسن مرکزی مدیر سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی شعبه علوم پزشکی تهران تعدد مراکز کارآفرینی در تمام مناطق تهران و همکاری با این مراکز را فرصتی برای جهاد دانشگاهی ارزیابی کرد و گفت: با توجه به این که دانشگاه علوم پزشکی تهران، قطب علم پزشکی کشور است. دفتر همیاری اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی شعبه علوم پزشکی تهران نیز در تلاش است که در راستای توسعه اهداف عملکردی توأم دانشگاه و جهاد، در حوزه سلامت با مراکز کارآفرینی همکاری های مشترکی را آغاز کند.

مرکزی تصریح کرد : شهرداری دارای پنج معاونت اصلی است که می تواند با ایجاد سازمانی خلاق و با رویکرد بهره مندی درست از منابع از اتلاف هزینه ها جلوگیری کند و در این راستا مراکز کارآفرینی نیز به عنوان بخش پیشرو و خلاق عمل کنند و با توسعه فناوریها به عنوان یک بخش نوآور در ارتقاء عملکرد معاونت ها و در نتیجه سازمان تلاش کنند. مدیر سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی شعبه علوم پزشکی تهران ادامه داد: سازمان شهرداری می تواند با تغییر ساختار خود به سوی ساختار سازمانی خلاق، توجه مدیران را به بحث خلاقیت معطوف کرده و با ایجاد فضای مناسب برای ارزیابی و اجرایی کردن نوآوری ها و نگرش های نو از افراد آموزش دیده در دوره های کارآفرینی و یا کارشناسان و متخصصان امر بهره مند شوند تا بتواند با اجرایی کردن ایده ها و طرح های کار آمد کمیت و کیفیت خدمات خود را هر چه بیشتر بهبود بخشد.

همچنين دکتر ناصر عبادتی دبیر شورای راهبردی کارآفرینی معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران در ابتدای جلسه به چند تفاهم نامه ای که با سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی شعبات مختلف از جمله علوم پزشکی تهران، الزهرا و ... منعقد شده اشاره کرد و افزود: اخیراً ستادهای کارآفرینی در درون سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری در حال شکل گیری است، که این امر رویکرد فعالیت های این سازمان را وسیع تر کرده و جهت گیریهای ویژه ای را در دستور کار آن قرار داده است. دکتر عبادتی تصریح کرد: توانمندسازی و پرداختن به فرصت های کارآفرینی در حوزه های آسیب پذیر و شناخت منابع کسب کار در این قشر، از جمله مواردی است که در شورای شهر به تصویب رسیده و در شورای راهبردی کارآفرینی نیز توجه ویژه ای به آن شده است.اما پیشبرد موفقت آمیز این هدف نیازمند کارهای پژوهشی و تحقیقاتی است.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری دوره های کارآفرینی 72 ساعته در مراکز کارآفرینی گفت : دو موضوع اساسی که مراکز کارآفرینی باید در صدر اقدامات خود قرار دهند توجه به بخشهای آموزشی و ترویجی است، که در این مسیر می توانند با بهره مندی از پتانسیل های موجود در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و افزایش همکاری های دوجانبه گام های موثری در این راستا بردارند.

دکتر عبادتی با بیان خلاء موجود در بخش پژوهش های کاربردی در شهرداری و مراکز کارآفرینی اظهار داشت: شورا کارآفرینی و سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران تمایل دارد تا در حوزه سلامت از ظرفیت ها و توان علمی متخصصان و کارشناسان جهاد دانشگاهی بهره مند شود. وی خدمات مشاوره ای در حوزه سلامت و کسب و کار را از جمله مهمترین اقدامات مراکز خدمات اجتماعی دانست و گفت : این مراکز آماده پذیرش طرح کاملی از سوی دفتر همیاری اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی شعبه علوم پزشکی تهران است، تا بتواند علاوه بر مباحث کارآفرینی و اطلاعات کسب و کار به مخاطبان، در حوزه سلامت نیز خدمات تکمیلی مشاوره ای را در اختیار شهروندان قرار دهد.

دکتر عبادتی ادامه داد: شهرداری نیز این ظرفیت را دارد تا فضای مناسبی را در مناطق مختلف تهران در اختیار جهاد دانشگاهی شعبه علوم پزشکی تهران قرار می دهد و با ایجاد یک همکاری دوسویه به ارائه هر چه بهتر خدمات به عموم شهروندان اقدام کند. دبیر شورای راهبردی کارآفرینی معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به آغاز خصوصی سازی مراکز کارآفرینی از ابتدای سال 89 بیان داشت : جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران می تواند برای همکاری بیشتر با این مراکز پروپوزال هایی با رویکرد کاربردی و عملیاتی کردن پژوهش ها به مراکز کارآفرینی ارائه دهد، تا در نهایت با ارتباط موثر، انعقاد قرارداد های همکاری بین شعبات جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و مراکز کارآفرینی شهرداری منعقد شود.

وی در پایان به عملیاتی کردن طرح های پژوهشی که از طریق اداره کل دفتر مطالعات اجتماعی شهرداری جمع آوری شده، اشاره و خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران می تواند با ارزیابی این طرح ها و پژوهشی ها به شناخت فرصت ها و توسعه کارآفرینی در حوزه سلامت، خدمات پزشکی، توانبخشی و مشاوره ای اقدام کند و آن را به شکل عملیاتی و کارآمد به اجرا در آورد.

در اين جلسه میثم سام بند معاون دفتر همیاری اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی شعبه علوم پزشکی تهران و کارشناس ارشد مدیریت شهری، در تشریح سازمان های خلاق، علت عقب ماندگی بعضی از سازمان ها، از پیشرفت را، نقصان در ساختار سازمانی آن دانست و اظهار داشت: وجود سطوح مدیران عملیاتی، میانی و ارشد در ساختارهای سنتی سازمانی به خصوص سازمان های دولتی و به تبع آن وجود ساختار بوروکراتیک که به ایجاد مرز پررنگ بین محیط داخلی و محیط خارجی سازمان از یک طرف و سطوح مختلف داخل سازمان از طرف دیگر می شود، مانعی برای ورود هرگونه خلاقیت و نوآوری به داخل سازمان است. افزایش عمودی فاصله بین طبقات سازمانی است که اجازه نمی دهد ابداعات و شیوه های نوین داخل سازمان، بدون دخل و تصرف به رده های بالاتر سازمانی منتقل شود.

وی دیدگاه سیستمی به سازمان را از دیدگاه های رایج جامعه جهانی امروز دانست و گفت: در تعمیم سنتی، این دیدگاه سازمان مشابه سیستمی است که ورودی هایی چون نوآوری ها، نگرش ها و شیوه های نوین به آن وارد شده ولی زمانی که از سازمان خارج می شود دچار جرح و تعدیل های بسیاری گشته که مطمئناً دیگر آن کاربرد مد نظر را در عرصۀ عملیاتی نخواهد داشت. کارشناس ارشد مدیریت شهری افزود: وجود نیروی انسانی با قدرت خلاقیت بالا یکی از اهرم های توانمندسازی سازمان است که این افراد می توانند با شناسایی فرصت ها و تا حدی ارزیابی تهدیدها برآیند مثبت آن را به داخل سازمان برگردانده و آن را در رده های عملیاتی به کار گیرند. معاون دفتر همیاری اشتغال و کارآفرینی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با ذکر تأثیرات مثبت افزایش خلاقیت در سازمان ها خاطرنشان کرد: ارتقای کمیت و کیفیت خدمات، کاهش هزینه ها، جلوگیری از اتلاف منابع، کاهش بوروکراسی، افزایش رقابت، افزایش کارآیی و بهره وری و از همه مهمتر ایجاد انگیزش و رضایت شغلی در کارکنان از جمله پیامدهای مثبت ایجاد خلاقیت سازمانی است.

در بخش ديگري از اين جلسه سید محمد حسینی مدیر کارآفرینی و توانمند سازی سازمان رفاه معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران نيز گفت: تا برآیند بومی سازی در مناطق عملیاتی نشود نمی توان طرحی برای تغییر آن ارائه داد. فرموله کردن وبه طور کلی تغییر در سازمانها با موانع و مشکلاتی همراه است. وی بر ارائه یک مدل مرکز رشد در مراکز کارآفرینی تأکید کرد و بیان داشت: باید مراحل رشد یک مرکز توسط مدلی دقیق ارزیابی شود تا بتوان نتیجه گیری کرد که آیا مدل ارائه شده برای آن منطقه قابل بهره برداری است یا خیر. حسینی ادامه داد: مراکز دانش بنیان باید در صدد باشند تا با ارائه یک مدل رشد و ایجاد یک نمونه کامل در منطقه ای مشخص و عملیاتی کردن آن مشکلات موجود را شناسایی و رفع کنند.

وی تصریح کرد: مراکز کار آفرینی با سه گروه جویای کار روبرو است، دسته آسیب پذیر، گروه های در معرض آسیب و NGO های دانش بنیانی که صاحب فکر و اندیشه هستند و باید در جهت مرتفع کردن نیاز های هر سه گروه حرکت کند. مدیر کارآفرینی و توانمند سازی سازمان رفاه معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران افزود: شهرداری توانست با ایجاد مهد کودک خلاقیت به اثبات رساند که باید برای درونی کردن خلاقیت در جامعه صورت نمی گیرد مگر با اصلاح سطوح پایین تر، تا کم کم به بخشهای بالاتر و عملیاتی برسد. وی بیان داشت:امروزه مراحل آزمون و خطای روش ها توسط همکاری هایی که با مراکز مختلف از جمله جهاد دانشگاهی انجام گشته شناسایی شده ولی دفتر همیاری اشتغال جهاد دانشگاهی برای ادامه این همکاری ها لازم است مدلی ارائه دهد تا در مراکز شهرداری کارآمد باشد و مورد استفاده مخاطب عام سازمان قرار گیرد.

حسینی در خاتمه افزود: مراکز کارآفرینی شهرداری از پیشنهادات جهاد دانشگاهی د رهمه حوزه ها به خصوص در بحث آموزش حمایت می کند. و نیازمند یک طرح دقیق و جامع آموزشی است که در یک یا دو منطقه بر حسب نیازاجرایی شود. در ادامه محمدرضا رستم بخش کارشناس ارشد مدیریت کارآفرینی، مدرس دفتر همیاری اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و عضو انجمن طب سنتی بیان داشت: انجمن طب سنتی در تلاش است که با اجرا طرح احیا کتب طب سنتی به رشد این میراث اقدام کند و در همین راستا نزدیک به 16 کتاب ترجمه کرده و کارهای تحقیقاتی زیادی انجام داده است. وی در پاسخ به سؤال مدیر دفتر اشتغال و کارآفرینی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در خصوص جامعه پویا و توانمند گفت : ما برای دستیابی به جامعه سالم و پویا نیازمند افراد توانمند هستیم و توجه به مقوله سلامتی این افراد بسیار حائز اهمیت است. رستم بخش نقش طبیب در گذشته را آموزش و پیشگیری دانست و خاطر نشان کرد: امروزه نقش پزشکان خلاف این سمت و سو است و فقط در زمان مواجه با بیماری به آن ها رجوع می شود.

کارشناس ارشد مدیریت کارآفرینی در ادامه در خصوص طرح پیشنهادی مرکز کار آفرینی و اشتغال جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برای همکاری مشترک با شهرداری بیان داشت: در کنار توانمندی ها و امکاناتی که مجموعه دانشگاه و همکاران ما در شهرداری دارند گسترش بحث آموزش از اهمیت خاصی برخوردار است. در حال حاضر نیز تیم بسیار قوی و با تجربه ای در دانشگاه مشغول برگزاری دوره های آموزشی است و اخیراً نیز به برگزاری دوره هایی درحوزه طب سنتی اهتمام ورزیده که شامل سه سطح مقدماتی، متوسطه و پیشرفته است که سطح مقدماتی و متوسطه آن برای بهره مندی عموم جامعه طرح ریزی شده است. وی ادامه داد: هدف از برگزاری این دوره ها افزایش سلامت جامعه و تکمیل طب پزشکی امروز است تا برای درمان بیماری ها که امروزه از طریق طب نوین پزشکی امکان پذیر نیست راهکارهایی ارائه شود. وی با بیان بحث تغذیه به عنوان یک راهکار مناسب برای پیشیگیری از بسیاری از بیماری ها افزود: جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران این پتانسیل را دارد. تا با برگزاری دوره های آموزشی با همکاری شهرداری تهران در جهت آموزش روش های صحیح تغذیه ای به شهروندان، در پیشگیری و کنترل بسیاری از بیماری ها گام های موثری را در راستای بهبود سلامت جامعه بردارد. در پایان جلسه نیز از 3 مرکز رشد و توسعه کارآفرینی شهرداری تهران که در برگزاری دوره های 72 ساعته بسیار فعال عمل کردند تقدیر شد.ح/الف

١١:٣٨ ٠٨/١٠/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد