مديركل كار و امور اجتماعي و مشاور وزير كار در امور كشورهاي حوزه خليج فارس گفت: با وجود سه منطقه ويژه اقتصادي در غرب بندرعباس هنوز ظرفيت هاي بكر و دست نخوردهاي در زمينه دريا و بيوتكنولوژي داريم كه جامعه علمي استان مي تواند اين گونه ظرفيتهاي ناشناخته اشتغال و كارآفريني را شناسايي و معرفي كند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، احمد راستي در ديدار با سرپرست جهاد دانشگاهي هرمزگان و معاونان اين نهاد، با اشاره به ظرفيت ها و پتانسيل هاي اشتغالزايي در استان اظهار كرد: هرمزگان با دارا بودن ظرفيت هاي بالقوه و بالفعل فراوان در زمينه هاي مختلف صنعتي، تجاري و اقتصادي، بالاترين جايگاه اشتغال را در ميان استان هاي كشور كسب كرده است.
وي افزود: در زمينه صنايع غرب استان مجموعه منحصر به فردي از صنايع فولاد، آلومينيم و كشتي سازي وجود دارد كه باعث اشتغالزايي در زمينه صنايع بالادستي و پايين دستي اين صنايع بزرگ شده است.
راستي خاطرنشان كرد: وجود بيش از 1400 كيلومتر ساحل براي استفاده هاي صنعتي و همچنين آبزي پروري خود يك فرصت ارزشمند براي توليد و اشتغال مي باشد.
مديركل كار و امور اجتماعي هرمزگان با بيان اينكه" ضمن حفظ ذخاير دريايي براي آيندگان مي توان از اين ظرفيت براي توسعه استان بهره برد" خاطرنشان كرد: با وجود سه منطقه ويژه اقتصادي در غرب بندرعباس هنوز ظرفيت هاي بكر و دست نخورده اي در زمينه دريا و بيوتكنولوژي داريم كه از جمله آن مي توان به طرح فرآوري جلبك هاي دريايي براي توليد دارو و مواد بهداشتي اشاره نمود كه اين طرح در حال مطالعه و بررسي است.
اين مقام مسوول اذعان كرد: تنها شش كشور دنيا در زمينه فرآوري جلبك هاي دريايي و بيوتكنولوژي فعاليت دارند كه ايران يكي از كشورهايي است كه در اين زمينه شرايط و ظرفيتهاي منحصر به فردي دارد.
وي تاكيد كرد: انتظار از جامعه علمي استان اين است كه اين گونه ظرفيت هاي ناشناخته اشتغال و كارآفريني را شناسايي و معرفي نمايد . در همين راستا جهاد دانشگاهي نيز به عنوان يك نهاد علمي و پژوهشي مي تواند نقش موثري در اين امر ايفا كرده و پيشرو باشد.
مشاور وزير كار در امور كشورهاي حوزه خليج فارس بيان كرد: اگر به خوبي ظرفيت هاي سرمايه گذاري را در استان شناسايي و معرفي كنيم مي توانيم سرمايه هاي ايرانيان مقيم كشورهاي حوزه خليج فارس را به كشور سرازير كنيم و آنان را جهت سرمايه گذاري در هرمزگان ترغيب و تشويق كنيم.
وي اضافه كرد: مسلماً آنان نيز به دليل شرايط ركود اقتصادي موجود در اين كشورها به سمت فرصت هاي سرمايه گذاري وطن اصلي خود توجه بيشتري نشان خواهند داد.
راستي در پايان با بيان اينكه "بايد با نگاه علمي به بحث اشتغال، بهره وري نيروي كار را افزايش داد" تصريح كرد: در كارگروه اشتغال از ديدگاه ها و طرح هاي جهاد دانشگاهي در زمينه هاي پژوهشي و كارآفريني به شدت استقبال مي كنيم و جهت حضور نماينده جهاد در كارگروه، مكاتبات لازم را انجام خواهيم داد.
رييس سازمان امور اقتصادي و دارايي هرمزگان نيز كه در اين ديدار حضور داشت، اظهار كرد: متاسفانه تاكنون خروجي پژوهش هاي دانشگاه ها گرهي از مشكلات دستگاه هاي اجرايي نگشوده و ارزش كاربردي نداشته اند.
بهرام بهرامي در ادامه افزود: ما در دستگاه هاي اجرايي همواره به دنبال پژوهش هايي بوده ايم كه داراي كاربرد در سيستم اداري باشد و بتواند مشكلات مارا برطرف نمايد تا رشد و توسعه كاري صورت گيرد ولي متاسفانه تاكنون چنين اتفاقي رخ نداده است.
وي خاطرنشان كرد: از پژوهش هاي كاربردي در حوزه كاري خود به شدت استقبال مي كنيم. اميدواريم با ورود جهاد دانشگاهي به اين عرصه، نگاه منفي بسياري از مديران به عرصه پژوهش تغيير يابد.
اين استاد دانشگاه و مقام عالي اقتصادي استان تصريح كرد: اگر جهاد دانشگاهي در زمينه پژوهش هاي كاربردي و بر مبناي نيازهاي دستگاههاي اجرايي بتواند چند نمونه پژوهش خوب انجام دهد، مسلماً به جاي آن كه پژوهشگران به سراغ دستگاه هاي اجرايي بيايند ما در ادارات به سراغ آنان خواهيم آمد.
همچنين در اين ديدار سرپرست جهاد دانشگاهي هرمزگان با اشاره به خدمات آموزشي، فرهنگي و پژوهشي اين واحد دانشگاهي اظهار كرد: چند ماه قبل طرحي را با عنوان نيازسنجي اولويت هاي پژوهشي و اشتغال دستگاه هاي اجرايي به فرمانداري شهرستان هاي مختلف استان اعلام كرديم كه پاسخ هايي از سوي فرمانداري ها دريافت شده است. بنابراين مجموعه عناوين به دست آمده طي نامه اي براي مديركل كار و امور اجتماعي ارسال خواهد شد تا نتايج آن در كارگروه اشتغال استان مورد استفاده قرار گيرد.
سيف الله فرمحمدي تصريح كرد: علاوه بر ارائه اين طرح، چندين دوره كارگاه آموزشي كارآفريني و اشتغال در جهاد دانشگاهي هرمزگان برگزار شده است.
وي افزود: در زمينه آموزش هاي تخصصي كوتاه مدت و ارتقاي سطح دانش اداري پرسنل دستگاه ها به ويژه اداره كل كار امور اجتماعي و سازمان هاي وابسته نيز آمادگي ارائه خدمات آموزشي و تخصصي را داريم.
وي همچنين با اشاره به فعاليت هاي مركز رشد و فناوري جهاد دانشگاهي هرمزگان بيان كرد: اين آمادگي را داريم تا با همكاري اداره كل كار و امور اجتماعي مجموعه هاي فناور اين مركز را فعال تر كنيم.
به گفته فرمحمدي تاكنون و براي شروع تعداد 6 شركت دانش بنيان در مركز رشد جهاد دانشگاهي ثبت شده اند و 16 شركت ديگر را نيز در مرحله پيش رشد هستند كه يكي از اين شركت هاي دانش بنيان در زمينه فرآوري جلبك هاي دريايي فعاليت مي كند. اين شركت ها بيشتر در زمينه آب شيرين كن فعاليت دارند و سعي شده است كه يك مركز رشد تخصصي در جهاد دانشگاهي ايجاد شود.
وي در ادامه به ويژگي هاي فعاليت هاي پژوهشي جهاد دانشگاهي اشاره و خاطرنشان كرد: تمامي فعاليت هاي پژوهشي جهاد داراي ماهيت تخصصي و كاربردي مي باشد و بر مبناي نيازهاي بومي منطقه طراحي مي شوند و مركز رشد جهاد دانشگاهي نيز در مقايسه با ساير مراكز رشد دانشگاهي كه خدمات عمومي ارائه مي دهند داراي ويژگي تخصصي بودن است.
اين مقام عالي دانشگاهي تصريح كرد: تمامي فعاليت هاي مركز رشد جهاد دانشگاهي در زمينه هاي دريا، آب و معدن متمركز شده است تا بتواند در جهت رفع نيازمندي ها و معضلات استان كارگشا باشد.
فرمحمدي در پايان تاكيد كرد: سعي داريم به طور تخصصي در زمينه توسعه و بومي سازي تكنولوژي آب شيرين كن هاي دريايي و همچنين استفاده از آب دريا در بخش كشاورزي گام هاي اساسي برداريم.ح/الف