جشنواره طرح هاي برتر كسب و كار و كارآفريني استان مركزي برگزار شد
سازمان همياري اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهي شعبه استان مرکزي با همکاري سازمان کار و امور اجتماعي استان و موسسه کار و تامين اجتماعي و با حضور معاون استانداري، رئيس موسسه كار و تامين اجتماعي، مسولين استاني، رئيس جهاد دانشگاهي استان مركزي و معاون و مديران سازمان همياري اشتغال دانشآموختگان، سومين جشنواره طرحهاي کسب و کار و کارآفريني استان مركزي را پنجم اسفندماه در اراک برگزار نمود.
به گزارش روابط عمومي سازمان هميار اشتغال دانشآموختگان به نقل از ايسناي مركزي،دکتر محمدرضا سپهري رييس موسسه کار و تامين اجتماعي در اين جشنواره با اشاره به مفاهيم انگيزه، فرصت، خلاقيت، خطرپذيري و ارزش آفريني به عنوان اصول اصلي کارآفريني افزود: بحث کارآفريني 4 مرحله اساسي دارد که اولين آنها نيازسنجي است و دومين مرحله را طراحي دورههاي آموزشي متناسب با نيازها تشکيل ميدهد.
وي اجراي دورههاي مذکور توسط موسسات و سازمانهاي دولتي و غيردولتي و ارزشيابي اثربخشي اين دورهها را مراحل بعدي در اين راستا عنوان کرد و گفت: آموزشهاي دانشگاهي و فني و حرفهاي ما در شرايط فعلي عموما معطوف به اشتغال نيست و در نتيجه کشور ما با خيل عظيم فارغ التحصيلان بيکار روبروست.
سپهري گفت: ما در جريان فرايند نيازسنجي تا ارزشيابي به دنبال اين هستيم که همواره تغيير ايجاد کرده و چرخه آموزش را بهبود بخشيم و در اين راستا موسسه کار و تامين اجتماعي از پيشنهادات و نظرات فراگيران و فارغ التحصيلان دوره هاي کارآفريني استقبال ميکند.
وي افزود: فراگيران اين دورهها ميتوانند پس از پايان دوره، ارتباطات خود را حفظ کرده و با همکاري با يکديگر تشکل، تعاوني و يا انجمنهاي صنفي تشکيل دهند و در اين راستا از اداره کار و امور اجتماعي استان ميخواهم در مسير شکل گيري اين تشکلها با فراگيران همکاري کند.
سپهري خطاب به فراگيران دورههاي گليم گل برجسته جهاد دانشگاهي استان گفت: ما ميتوانيم نرم افزارهاي پيشرفته جديد بافت فرش را در اختيار شما گذاشته و زمينه استفاده بيشتر شما از آموخته هاي اين دوره را فراهم کنيم.
وي تاکيد کرد: دورههاي کارآفريني براي تغيير رفتار شغلي فراگيران ارايه ميشود و اگر آموزشهاي مذکور نتواند به تغيير در رفتار شغلي اين افراد منجر شود ما نتوانستهايم به هدف مذکور نايل شويم.
دکتر امير احمدي رييس سازمان کار و امور اجتماعي استان مرکزي هم در اين مراسم دستيابي به توسعه را نيازمند ابزار و امکانات لازم عنوان کرد و گفت: براي دستيابي کمي و کيفي به توسعه بايد اسناد فرادستي توسعه کشور به گونه اي تنظيم شود که در مدت کوتاهي بتوانيم به توسعه همه جانبه دست يابيم و به عنوان يکي از کشورهاي اول در منطقه مطرح شويم.
مدير سازمان همياري اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهي شعبه استان مرکزي نيز در ادامه کمک به ايجاد کسب و کارهاي کوچک در بخش هاي مختلف جامعه، توانمندسازي افراد جوياي کار از طريق شناخت محيط کسب و کار، بسترسازي براي توسعه کارآفريني و خود اشتغالي در کشور، کمک به راه اندازي و مديريت کسب و کارهاي کوچک و زودبازده و هدايت افراد به سمت انجام کارهاي تيمي را از اهداف برگزاري دوره هاي کارآفريني و جشنواره مذکور عنوان کرد.
محمدرضا آقاجاني برگزاري دوره هاي کارآفريني و جشنواره مذکور را بخشي از فعاليت هاي جهاد دانشگاهي دانست و گفت: در سال جاري 550 نفر در قالب 18 گروه با شرکت در دوره هاي کارآفريني جهاد دانشگاهي از آموزش هاي مربوطه بهره مند شده اند.
وي افزود: از اين تعداد 226 نفر را مردان و 324 نفر را زنان تشکيل داده اند و نکته مهم در اين مرحله حضور و شرکت افراد از قشرهاي متفاوت و در مقاطع تحصيلي مختلف در اين دوره هاست.
آقاجاني حضور اين افراد را نشانگر دستيابي به اهداف طرح در راستاي ايجاد بستر براي حضور افراد مختلف در تيم هاي اشتغال و هماهنگ کردن آنها عنوان کرد و گفت: بخش جنبي اين جشنواره را برگزاري نمايشگاهي از دستاوردهاي هنرجويان رشته گليم بافي گل برجسته تشکيل مي دهد.
وي افزود: با توجه به اهميت و جايگاه تخصصي فرش در استان مرکزي دوره هاي آموزشي اين رشته به صورت رايگان توسط جهاد دانشگاهي اراک برگزار شده و با استقبال هنرجويان و علاقه مندان روبرو شده است.
گفتني است، در اين مراسم دکتر سپهري با مطرح کردن سوالي در خصوص ارايه تعريف کامل از کارآفريني با اين شرط که از حروف نقطه دار در آن استفاده نشده باشد از حاضرين خواست تا با نوشتن اين جمله در مسابقه شرکت کنند و در نهايت به برنده مسابقه مذکور يک سکه بهار آزادي اعطا شد.
گفتني است، در ادامه اين مراسم از اساتيد و ارايه دهندگان طرح هاي کارآفريني برتر با اهداي جايزه و لوح، تقدير به عمل آمد و در پايان، مدعوين از نمايشگاه فعاليت هاي فراگيران دوره هاي تخصصي گليم بافي گل برجسته بازديد کردند.ح/الف
١٥:٥٩ ٠٨/١٢/١٣٨٨