٠٩:٣٩ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اشتغال
جشنواره طرح‌هاي برتر كسب و كار در استان فارس برگزار شد

به همت سازمان همياري اشتغال جهاد دانشگاهي شعبه فارس جشنواره طرح‌هاي برتر كسب و كار  يكم ارديبهشت‌ماه در تالار صدرا و سيناي شيراز برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي فارس، در اين مراسم كه مهندس «پرويز فتاحي» مديركل منابع انساني استانداري فارس، دكتر «شاهرخ جم» رئيس دانشگاه جامع علمي و كاربردي استان فارس و مهندس «ابوالحسن حقايقي» رئيس سازمان كار و اموراجتماعي استان فارس حضور داشتند، مهندس «مسعود رستگار» رئيس جهاد دانشگاهي واحد استان فارس با اشاره به نقش نيروي انساني در توسعه جامعه بشري گفت:‌ امروز دانشمندان به اين نتيجه رسيده‌‌اند كه پيشرفت‌ها از طريق نيروي انساني خلاق و با انگيزه صورت مي‌گيرد. وي ابراز عقيده كرد: تلاش براي ايجاد انگيزه‌هاي بيشتر با شعار مهم و تاريخي امام خميني (ره) «ما مي‌توانيم» در نيروي انساني ما هر توانسته خلاقيت‌ها را به منصه ظهور برساند و شاهد پيشرفت‌هايي در كشور باشيم.

مهندس رستگار سرمايه انساني به ويژه انسان‌هاي ماهر،‌ متخصص و با انگيزه را مهم‌ترين و ضروري‌ترين ابزار در مسير پيشرفت و توسعه دانست. وي به منابع غني انساني استان فارس در حوزه‌هاي مختلف علم و دانش اشاره كرد و بر ضرورت توجه بيشتر مسؤولين به نخبگان،‌ كارآفرينان و سرمايه‌گذاران تأكيد كرد. به گفته وي، از بحث‌هاي اساسي در مديريت استراتژيك جوامع بشري،‌ بحث پيرامون داشته‌هاست و طي دو سه دهۀ اخير،‌ ارزش داشته‌هاي سخت افزاري در مقايسه با ارزش نيروي انساني خلاق‌ متخصص و مجرب رنگ باخته است و امروزه در تمامي پيشرفت‌هاي بشر،‌ براي منابع انساني و جنبه‌هاي نرم‌افزاري نقش 80 درصد و بالاتر را قائل هستند. رستگار با اشاره به تدابير مقام معظم رهبري در نامگذاري هر سال اظهار اميدواري كرد: امسال با همت مضاعف و در راستاي پيشرفت مملكت و اصلاح الگوي مصرف،‌ اتحاد ملي و انسجام اسلامي، با نوآوري و شكوفايي حداكثر بهره‌برداري از توانايي و داشته‌هاي بي نهايت كشور صورت بگيرد.

وي يكي از شاخص‌هاي تبعيت مسؤولين استان از فرمايشات مقام معظم رهبري همت مضاعف و كار مضاعف در حمايت از كارآفرينان،‌ نخبگان و سرمايه‌گذاران دانست و خواستار كاهش موانع و بهبود روش‌هاي مرسوم در مسير به منصۀ ظهور رسيدن طرح‌هاي كسب و كار به ويژه طرح‌هاي برتر كسب و كار شد.

به گزارش ايسنا رئيس جهاد دانشگاهي واحد فارس با تشريح فعاليت‌هاي سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان ابراز كرد: اين سازمان تشكيلاتي پيشگام در توسعه توانمندي‌هاي شغلي دانش‌ آموختگان و مؤثر در هدايت و حمايت از سرمايه‌هاي انساني بازار كار كشور است. وي ادامه داد: طراحي و اجراي جامع طرح‌هاي تيپ كسب و كارهاي نوين و تعامل سازنده و ملي در حوزه‌هاي كار،‌ اشتغال و كارآفريني از جمله مأموريت‌هاي مهم سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان جهاد دانشگاهي است.

رستگار با اشاره به تدوين الگوي ملي دوره‌هاي كارآفريني گام به گام در جهاد دانشگاهي اظهار كرد:‌ سازمان همياري اشتغال جهاد دانشگاهي در نظر دارد تا فراگيران دوره‌هاي ملي كارآفريني گام به گام با يادگيري مهارت تخصصي و مهارت‌هاي كارآفريني و كسب و كار به طور همزمان به قابليت‌هاي اشتغال‌زايي و راه‌اندازي كسب و كار دست يابند. وي از آموزش 10 هزار نفر فراگير كارآفريني در سال 88 در استان فارس خبر داد و خاطرنشان كرد:‌ حدود 10 هزار نفر در سال گذشته با حمايت سازمان كار و امور اجتماعي استان فارس از آموزش‌هاي كارآفريني گام به گام به صورت رايگان بهره‌مند شده‌اند كه نتيجه آن طرح‌هاي كسب و كار برگزيده در اولين جشنواره طرح‌هاي كسب و كار است.

به گفته رئيس جهاد دانشگاهي نقد و بررسي، علت‌يابي درباره چگونگي برگزاري دوره‌ها،‌ سخنراني تخصصي پيرامون موضوع خلاقيت و كارآفريني و معرفي و تجليل از صاحبان طرح هاي كسب و كار برگزيده را مهم‌ترين اهداف اين جشنواره است. در ادامه دكتر «علي نقي مصلح شيرازي» استاد و رئيس مركز كارآفريني دانشگاه شيراز نيز به بررسي موانع اداري در توسعه فعاليت‌هاي كارآفرينانه در استان فارس پرداخت و گفت:‌ اينكه برخي مي‌گويند مردم شيراز و استان فارس رابطه‌اي با توليد ندارند و تنبلي مي‌كنند، مستند نيست چرا كه به رغم همه مشكلات و دشواري‌هاي كشاورزي‌، مردم اين استان در حوزه توليد محصولات كشاورزي نمونه هستند و آمار سال 56 نشان مي‌دهد فارس بالاترين نرخ بهره‌وري منابع انساني را در كشور داشته است.

وي ادامه داد:‌ بررسي‌ها نشان مي‌دهد در استان فارس براي اخذ مجوز يك فعاليت كارآفرينانه بايد به 56 سازمان و ارگان دولتي مراجعه كرد اما در بخش خدمات فقط به 7 سازمان مراجعه مي‌شود، طبيعي است كه نرخ سرمايه‌گذاري در حوزه صنعت كاهش يابد. دكتر مصلح شيرازي با بيان اينكه هر فعاليت‌ كارآفرينانه حداقل به يك سرمايه‌گذاري منجر مي‌شود،‌ خاطرنشان كرد:‌ سرمايه گذاري يك تصميم راهبردي و مهم است كه از عواملمحيطي دروني و بيروني تأثير مي‌پذيرد. وي معتقد است موانع اداري، فرهنگي و اقتصادي موجود در كشور مستقيماً بر روي ميل به سرمايه گذاري اثر مي‌گذارد و ريسك تصميم گيري براي سرمايه‌گذاري را افزايش مي‌دهد. بنابراين چون ابهام و پيچيدگي‌ها در بخش خدمات كمتر است، ميل به سرمايه‌گذاري هم در اين بخش بيشتر است. استاد دانشگاه شيراز اضافه كرد:‌ تا زماني كه متوسط مدت زمان تلاش‌ها براي ايجاد يك كارگاه صنعتي 3 تا 4 سال است،‌ تصميم و سرمايه‌گذاري‌ها به سمت بوتيك و غذاي بيرون سوق پيدا مي‌كند چون كه دوره بازگشت سرمايه در غذاي بيرون بر بسياركمتر از يك كارگاه كوچك صنعتي است.

وي بر لزوم ارتقاء امنيت بازار در همه بخش‌هاي اقتصادي اظهار كرد:‌ سرمايه‌گذاري اقدامي اقتصادي است و بايد متفاوت با امور اجتماعي و فرهنگي با آن برخورد كند. رئيس مركز كارآفريني دانشگاه شيراز توليد ثروت را مهم‌ترين هدف هر فعاليت اقتصادي دانست و گفت:‌ توليد ثروت مي‌تواند به توليد اشتغال و رضايت خداوند و اهدافي از اين قبيل در حوزه اقتصاد منجر شود بنابراين بايد با شاخص‌ها با موضوع كارآفريني روبرو شد. وي با بيان اينكه بيشترين موانع اداري در استان فارس متوجه بخش صنعت است،‌ به تأثير موانع اداري بر توقف سرمايه‌گذاري‌ها در حوزه توليد اشاره كرد و ادامه داد: بررسي‌هاي مقايسه‌اي بين استان فارس و استان ايلام نشان مي‌دهد كه شدت موانع اداري در استان فارس رابطه مستقيمي با نرخ سرمايه‌گذاري در حوزه توليد دارد. وي ابراز عقيده كرد: هر قانون و مقرراتي كه به نوعي بازدارنده است،‌ در فارس بيشتر و بهتر از همه استان‌هاي كشور اجرا مي‌شود و هر جا قانون،‌ تشويق و يا تسهيلاتي ارائه مي‌كند، در استان فارس با بدترين شكل خود اجرا مي‌شود.

دكتر مصلح شيرازي اجراي ريز به ريز قانون ماليات بر ارزش افزوده در استان فارس را بهترين نمونه اجراي قوانين بازدارنده در اين استان اعلام كرد و افزود:‌ سيستم دولتي گاهاً‌ تنگ نظرانه فضا را بر كارآفرين سخت مي‌كند در حالي كه در ديگر استان‌هاي كشور بدنه كارشناسي در برابر كارآفرين انعطاف پذيرتر است. دكتر مصلح استاد دانشگاه شيراز با بيان اينكه هنوز به انسجام فكري در ادارات دولتي در مقابل سرمايه‌گذار نرسيده‌ايم،‌ اضافه كرد:‌ صنعت بيش از ديگر بخش‌هاي اقتصاد به منابع مالي بانك‌ها وابسته است و در همه دنيا به منظور توسعه عدالت،‌ منابع مالي خارجي و بانك‌ها از سرمايه‌گذاران بخش صنعت حمايت مي‌كنند در غير اين صورت صنعت در دست پولدارها منحصر مي‌شود. اين كارشناس مسائل توليد و سرمايه‌گذاري ابراز عقيده كرد:‌ حضور صرف بچه پولدارها در بخش صنعت به بهانه حفظ منابع مالي بانك‌ها با عدالت اجتماعي هم خواني ندارد و به تبعيض در بخش توليد دامن مي‌زند.

وي با بيان اينكه نبايد به بهانه برخي سوء استفاده‌ها اصول اساسي اقتصاد و عدالت را كنار بگذاريم خاطرنشان كرد:‌ هرچه تأخيرات زماني در امور اداري طرح‌هاي صنعتي بيشتر باشد،‌ احتمال موفقيت سرمايه‌گذاري هم كمتر است. دكتر مصلح شيرازي ذخيره دانش و خلاقيت در استان فارس را بهتر از ديگر استان‌هاي كشور ارزيابي كرد و افزود:‌ برخي در بخش خدمات و تجاري بدون ارائه هرگونه طرح‌هاي توجيهي و با چند برگ سفته وام‌هاي ميلياردي از بانك دريافت مي‌كنند تا انبوهي كالاي قاچاق را وارد كنند اما يك صنعتگر بايد ماه‌ها در بانك معطل بماند تا توجيه اقتصادي براي طرحش پيدا كند. به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي فارس، «ابوالحسن حقايقي» رئيس سازمان كار و امور اجتماعي فارس در جشنواره طرح‌هاي برتر كسب و كار كه به همت جهاد دانشگاهي استان فارس برگزار شد،‌ گفت:‌ انتظار داريم فارغ التحصيلان دوره‌هاي كسب و كار توان مديريت طرح نوشته شده خود را داشته باشند و بتوانند مشكلات موجود اداري را در جامعه پشت سر بگذارند. وي با اشاره به طرح استاندار فارس به منظور ايجاد پارك سرمايه‌گذاري ابراز عقيده كرد: سيستم اداري براي اخذ مجوز كسب و كار روشن و روان نيست و به راحتي نمي‌توان يك طرح كارآفريني را پيش برد.

رئيس اداره كار و امور اجتماعي تأمين سرمايه را نخستين گام براي ورود به بازار سرمايه اعلام كرد و افزود: كارآفريني به تسهيلات نياز دارد كه هم اكنون ارائه تسهيلات در قالب خوداشتغالي از طريق صندوق مهر امام رضا (ع) و كميته امداد امام خميني (ره)، بنگاه‌هاي زودبازده از طريق دستگاه‌هاي اجرايي و در قالب طرح آمايش در بخش صنعت و معدن صورت مي‌گيرد. دبير كارگروه توسعه اشتغال و سرمايه‌گذاري استان فارس با ارائه آماري از تسهيلات بنگاه‌هاي زودبازده اظهار كرد: در 4 سال گذشته حدود 85 هزار طرح در قالب بنگاه‌هاي زودبازده به بانك‌ها معرفي شده‌اند كه تنها 43 هزار طرح با 1800 ميليارد تومان تسهيلات موفق به انعقاد قرارداد با بانك‌ها شده‌اند. وي به مشكلات بانك‌ها براي استمرار پرداخت تسهيلات بنگاه‌هاي زودبازده اشاره كرد و گفت: امسال قرار شد حدود يك هزار ميليارد تومان تسهيلات توسط بانك‌ها پرداخت شود اما بانك‌ها منتظر ابلاغ بانك مركزي هستند و در صورت ابلاغ بانك مركزي امكان استفاده از اين تسهيلات وجود دارد.

رئيس سازمان كار و امور اجتماعي با تقدير از همكاري‌هاي جهاد دانشگاهي در موضوع برگزاري دوره‌هاي كارآفريني خاطرنشان كرد: آموزش كارآفريني در كشور كه از سال 84 آغاز شده است، در سال 85 فقط 500 نفر آموزش ديده‌اند و در سال 88 حدود 10 هزار و 800 نفر در سطح استان از آموزش‌هاي كارآفريني بهره‌مند شدند. وي ادامه داد: جهاد دانشگاهي با آموزش 1600 نفر بيشترين آمار را به خود اختصاص داده است. حقايقي با بيان اينكه آموزش‌هاي كارآفريني بهترين فضا براي پرورش كارآفريني است،‌ خاطرنشان كرد: بزرگترين نگراني ما نسبت به وجود افراد داراي اهليتي است كه قادر به استفاده درست از تسهيلات نيستند.

رئيس سازمان كار و امور اجتماعي استان فارس بيان كرد: عارضه‌هاي مختلف حوزه كسب و كار در استان فارس شناسايي شده‌اند و بهترين راه حل مشكلات فراگيري در كلاس‌هاي كارآفريني است. وي لزوم تخصصي كردن آموزش‌هاي كارآفريني را يادآور شد و گفت: دوره‌هاي كارآفريني بايد متناسب با نيازهاي كشور به صورت تخصصي و عملياتي ارائه شود. وي در پايان افزود: سند توسعه اشتغال استان فارس با همكاري بخش خصوصي در حال تدوين است.

در اين جشنواره از طرح‌هاي برتر كسب و كار با اهداء لوح و سكه طلا تقدير شد.ح/الف

١٣:٠٩ ٠٥/٠٢/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد