همایش رویکردها و چالش های سند توسعه اشتغال در قم برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم ، محمدابراهیم فقیه زاده رئیس جهاددانشگاهی واحد قم در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران از برگزاری خبر داد و گفت: در این همایش سعی می شوداز تجربیات مسئولین سازمانها و دستگاههای اجرایی استان در بخش های مختلف استفاده کرده و چالش های موثر در توسعه اشتغال استان را مورد بحث و بررسی قرارداد.
فقیه زاده با اشاره به نقش سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان وابسته به جهاد دانشگاهی اظهار داشت: متاسفانه به دلیل عدم وجود زیرساختهای لازم در حوزه اشتغال فارغ التحصیلان و نخبگان بومی پس از خاتمه تحصیل یا مجبور به مهاجرت به خارج از استان می شوند و یا در داخل استان به کارهای غیر مرتبط به نوع تحصیل می شوند و این در حالی است که دانشگاههای موجود در استان نیز با تربیت دانشجویان نخبه زمینه اشتغال در سایر استانها را عهده دار هستند.
رئیس جهاددانشگاهی واحدقم اضافه کرد: برای اشتغال و حضور نخبگان و فارغ التحصیلان قمی ایجاد مراکز تحقیقاتی و ازمایشگاهها و بودجه تحقیقاتی و ایجاد سازو کارهای مناسب مهمترین چالشهای پیش روی در تنظیم سند توسعه اشتغال است .
وی با تأکید بر اینکه هر سند و یا هر تصمیمی در ارتباط با اشتغال باید باتوجه به سند چشم اندازافق 1404 و نیز سند توسعه استان صورت گیرد افزود: متأسفانه این نکته در برخی از نگاههای کلان و سندهای توسعه ای مورد غفلت قرار می گیرد.
فقیه زاده نکته کلیدی در تدوین سند اشتغال استفاده از تجربیات مسئولین استان و توجه به مختصات جغرافیایی ، فرهنگی و بومی استان دانست و افزود:
سند اشتغال موضوع مهمی است که در این همایش تلاش می شود در فاز اول از نظرات کارشناسان و مدیران استان در بخش های مختلف چون صنعت، کشاورزی، خدمات و ... استفاده شود و در فاز دوم با تشکیل کارگروههای علمی رویکردهای سند اشتغال استان را معرفی خواهد شد.
وی ابراز داشت: استان قم دارای پتانسیل های بسیار خوبی است ، حضور حضرات آيات عظام ، علما و فضلای معزز حوزه علمیه قم و با وجود بیش از 700 مرکز تحقیقاتی و علمی درحوزه علوم انسانی به تنهایی می تواند علاوه بر تأثیرات ریشه ای عمیق و ایجاد نگاه های ارزشی زمینه اشتغال بسیار زیادی را در حوزه فناوری اطلاعات و گسترش نهضت نرم افزاری را فراهم آورد.
رئیس جهاددانشگاهی واحد قم خاطرنشان کرد: در این همایش یک روزه علاوه بر اساتید دانشگاه و مدیران اجرایی دستگاهها و سازمانها آقایان حجه الاسلام و المسلمین بنایی نماینده محترم مردم قم در مجلس شورای اسلامی، دکتر سپهری ریبس سازمان کار و تأمین اجتماعی و دکتر احمدی رئیس سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان جهاددانشگاهی و به ایراد سخنرانی و ابراز نظرات خود خواهند پرداخت.
فقیه زاده تصریح کرد: همه کسانی که به قم علاقمندند حتی کسانی که در خارج از قم هستند می توانند نظراتشان را در این خصوص از طریق ایمیل جهاددانشگاهی واحد استان قم به نشانی info@jd-qom.ac.ir و نیز آدرس اینترنتی www.jd-qom.ac.ir ارسال نمایند تا از مجموعه نظرات آها در کمیسیون ها و کارگروه ها استفاده شود.
فقیه زاده در پاسخ به سوالی در خصوص حضور اتباع خارجی در استان قم و مراجعه به مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی قم اظهار داشت :
ارائه خدمات درمانی به اتباع خارجی علاوه بر ایجاد اشتغال در صنعت توریسم و گردش چرخهای اقتصادی در صدور معارف اسلامی و ایجاد رابطه معنوی با سایر کشورها بسیار موثر و برای توسعه قم ضرورت است در طی یک سال گذشته 116 زوج خارجی از کشورهایی چون سنگاپور، عربستان، لبنان، سوئد، ترکیه ، آذربایجان ، عراق و افغانستان برای درمان به قم آمدند و تحت درمان قرار گرفتند.
وي به اهمیت موضوع توریست درمانی در قم اشاره کرد و گفت: مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی قم به پیشرفته ترین تجهیزات و به روزترین متدها مجهز است که با هزینه کمتر و تکنولوژی بالا نسبت به مراکز مشابه خارج از کشور اقدام به درمان مراجعه کنندگان می کند.
فقیه زاده بیان کرد: در سفر هیئت بازرگانی عراق به ایران مذاکراتی انجام شد تا با راه اندازی یک دفتردر بغداد تسهیلات لازم برای اعزام بیماران عراقی به قم فراهم شود که در این خصوص رایزنی های خوبی انجام شده است .الف/ر