هفتمين گردهمايي سراسري اشتغال جهاد دانشگاهي روزهاي10-9 تيرماه با حضور رييس جهاد دانشگاهي، رئيس و مديران سازمان همياري اشتغال، مديران شعب اشتغال واحدهاي جهاد دانشگاهي سراسر كشور و معاون آموزش پژوهش و كارآفريني وزارت تعاون و معاون توسعه اشتغال و كارآفريني وزارت كار، رئيس كارگروه اشتغال مجلس و برخي ديگر از مسولين كشوري در مجتمع تحقيقاتي جهاد دانشگاهي واقع در كرج برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان همياري اشتغال دانشاموختگان، دكتر حميدرضا طيبي، رييس جهاددانشگاهي در افتتاحيه اين گردهمايي با تاكيد بر لزوم توجه به توسعه پايدار بر مبناي علم بومي در كشور گفت: تنها راه براي توسعه پايدار در كشور توجه به علم بومي و منابع بومي كشور در تدوين طرحهاي توسعهاي مورد نياز است.
وي افزود: اعتقاد به توسعه دانش بنيان در كشور روشي موثر در اين خصوص است و در اين زمينه بايد به توانمندي ها و پتانسيلهاي بومي در كشور اعتقاد راسخ داشت در حالي كه هنوز مسوولان اين اعتقاد را به علم بومي و توانمنديهاي آن ندارند.
رييس جهاد دانشگاهي با تاكيد بر لزوم تحمل سختيها براي رسيدن به موفقيت در طرحهاي توسعه گفت: بايد سطحي از تورم و سختي را در كشور تحمل كنيم تا يك سري سياستهاي پايدار علمي براي توسعه تدوين و اجرا شود.
وي با اشاره به اينكه وضعيت اشتغال در كشور مطلوب و مورد قبول همه نيست گفت: الزامات توسعه دانشبنيان اگر صورت گيرد اشتغال و كاهش بيكاري يكي از خروجيهاي آن خواهد بود و به همين خاطر توسعه دانش بنيان در كشور اجتناب ناپذير است.
طيبي تصريح كرد: حتي در حال حاضر خود كشورهاي توسعه يافته نيز در طرحهاي توسعه دنبال توسعه دانش بنيان هستند كه براي اين نوع توسعه بايد ساختارسازي شود تا با تغيير سياستها و روشهاي مديريتي اين ساختارها دچار تغيير و تحولات نشوند.
در ادامه اين گردهمايي از اولين فرهنگ توصيفي كارآفريني و اشتغال كشور كه توسط سازمان همياري اشتغال دانشآموختگان جهاد دانشگاهي تدوين شده است، رونمايي شد.
اين فرهنگ توصيفي با چهارهزار واژه تخصصي در زمينههاي كار، اشتغال و كارافريني، قوانين و مقررات كار و امور شركتها، خلاقيت، نوآوري، امور مالي و حسابداري، مديريت، بهرهوري و ديگر مباحث تدوين شده است.
گفتني است كار گردآوري اين كتاب از سال 87 آغاز شده و اسفند 88 در دو جلد به اتمام رسيده و به عنوان اولين فرهنگ توصيفي در حوزه اشتغال و كارآفريني محسوب ميشود.
لازم به ذكر است كه اين فرهنگ تا كنون با تيراژ دو هزار نسخه در كشور چاپ و توزيع شده است در توضيح اصطلاحات نيز سعي بر اين بوده تا بر حسب ويژگي آنها و نيازي كه مخاطبين دارند مطالبي نسبتا جامع ارائه شود و در رابطه با چهرهها و موسسات مشهور حوزه كارآفريني و اشتغال نيز همين رويه اعمال شده است.
اين فرهنگ در پاسخ به کمبود يک کتاب مرجع در اين حوزه و با هدف استانداردسازي معادلهاي فارسي کلمات خارجي تدوين شده و منبع اطلاعاتي بسيار مهمي به شمار مي آيد.
در ادامه علي احمدي رئيس سازمان همياري اشتغال دانشآموختگان با اشاره به اينكه بحث اشتغال در كشور موضوع ويژهاي است، گفت بايد همه دستگاههاي مرتبط در فضاي كنوني جهت استفاده از توانمنديهاي موجود در جهت ارتقاء مهارتهاي پس از دوران تحصيل اهتمام ويژه اي داشته باشد.
وي با اشاره به اينكه بحث اشتغال دانش آموختگان در جهاد دانشگاهي در قالب سازمان همياري اشتغال دانشآموختگان دنبال ميشود از اجراي 2 طرح ملي پنجره واحد كسب و كار كشور و طراحي 150 طرح تيپ شغلي نوآورانه در مشاغل خانگي كه در دست اجرا ميباشد، خبر داد.
معاون جهاد دانشگاهي با اشاره به اينكه سرمايه انساني هسته اصلي توسعه اقتصاديست لذا بدون استفاده ماندن نيروي تخصصي پرورش يافته توسط نظان آموزش عالي كشور ميتواند تبعات جبران ناپذيري را در پي داشته باشد، از طرح توانمندسازي نيروي انساني تحصيل كرده به عنوان يكي ديگر از طرحهاي آتي سازمان خبر داد.
حميد حاجي عبدالوهاب معاون سرمايه انساني و توسعه اشتغال وزارت کار و امور اجتماعي يكي ديگر از سخنرانان اين گردهمايي بود كه در بخشي از سخنان خود گفت: ميزان استخدام دولتي در برنامه پنجم توسعه کاهش مييابد و به ازاي هر سه بازنشسته، يک نفر در قالب استخدام دولتي جذب مي شوند، بسياري از افراد تصور مي کنند که اشتغال مساوي با اشتغال دولتي است درحاليکه اين تصور غلط است.
وي ادامه داد: بخشي از اشتغال نيز بايد از طريق کارآفريني تامين شود و کارآفريني به کاهش آمار بيکاري در کشور کمک فراوان ميکند.
اين مسئول بيان کرد: دوره هاي کارورزي براي دانشجويان يادشده، مکمل خوبي براي آموزشهاي ارائه شده در دانشگاه هاست و اگر به صورت مطلوب برگزار شود، تاثيرات بسيار خوبي در جهت افزايش اشتغالزايي دارد.
وي عنوان کرد: حل مشکلات مربوط به حوزه اشتغال بدون تعامل و همکاري همه دستگاه هاي ذيربط ممکن نيست ضمن اينکه مراکز کاريابي با عملکرد مثبت خود مي توانند نقش موثري در کاهش اين مشکلات داشته باشند.
حاجي عبدالوهاب گفت: لازم است اطلاعات مربوط به نيروي کار، واحدهاي توليدي، سرمايه و ... در اسرع وقت فراهم شود تا بتوانيم نياز به دسترسي به اطلاعات را به نحو مطلوبتري برآورده کنيم و برنامه ريزي ها را بر اساس آن انجام دهيم.
اين مسئول بيان کرد: در عين حال لازم است اطلاعات مربوط به واحدهاي صنفي اعم از اطلاعات مربوط به نيروي انساني، توليدات، خدمات، سرمايه ها و ... در بانک اطلاعاتي موجود باشد تا نياز خود در اين زمينه را در کمترين زمان ممکن برآورده کنيم.
وي ادامه داد: متاسفانه برخي از کاريابي ها مرتکب تخلف مي شوند که جهت کاهش اين تخلفات لازم است نظارتها افزايش يابد.
اين مسئول اضافه کرد: به عنوان مثال برخي از کاريابي ها ممکن است پول يکسال را از فرد مراجعه کننده بگيرند اما خدماتي که به وي ارائه مي دهند، در حد سه ماه باشد.
حاجي عبدالوهاب افزود: در عين افزايش نظارتها لازم است کاريابي ها به طور کامل حرفه اي شوند تا هم به شهروندان خدمات ارائه دهند و هم درآمد خودشان را بالا ببرند.
وي خاطرنشان کرد: نبايد کاريابي ها تنها به فکر درآمد باشند بلکه لازم است در کنار درآمدزايي به دولت و شهروندان جهت حل مشکلات مربوط به اشتغال کمک کنند.
لازم به ذكر است در روز اول اين گردهمايي برنامههاي ديگري همچون گزارشي از طرح ملي رتبهبندي مدرسين كارآفريني در كشور و برنامههاي آتي معاونت كارآفريني و توانمندسازي توسط مهندس كيا، بررسي سند توسعه اشتغال استانها توسط آقايان دشتي و قاسمي (رئيس جهاد دانشگاهي استان مازندران) و ساير شركت كنندگان، گزارشي از طرح ملي پنجره واحد كسب و كار و كارآفريني كشور توسط محمدي كارشناس سازمان همياري اشتغال دانشآموختگان، ارائه گزارشي از برگزاري دورههاي تخصصي در استان مركزي توسط مدير اشتغال جهاد دانشگاهي اين استان، ارائه گزارشي از طرح راهاندازي مركز مجازي مشاوره اشتغال و كارآفريني توسط خانم رحيمي ديگر كارشناس سازمان همياري اشتغال دانشآموختگان و گزارشي از فعاليتهاي استاني سايت جابيران (jobiran.com) توسط عابدي مدير اداره خدمات اطلاعرساني اين سازمان نيز ارائه گرديد.
از ديگر برنامه هاي اين روز سخنراني شريعت مدير كل آمار و اطلاعرساني وزارت كار و امور اجتماعي درخصوص شناسايي چالشها و موانع اطلاعرساني اشتغال در بازاركار كشور بود.
روز دوم اين گردهمايي نيز با برگزاري يك كارگاه تحت عنوان كارگاه ارتقاء كلاس جهاني مديران بنگاههاي اقتصادي در ايران توسط دكتر دكتر عبدالمجيد صادقي به مدت 2 ساعت آغاز شد و در ادامه عليرضا محجوب نماينده مردم تهران و رئيس كارگروه اشتغال مجلس شوراي اسلامي به سخنراني درخصوص برنامه پنجم توسعه كشور در بخش اشتغال و كارآفريني پرداخت و در ادامه نيز مهندس بختياري به ارائه گزارش از برنامه رويدادها و سلسله نشستهاي تخصصي سازمان پرداخت و در انتهاي اين گردهمايي نيز جلسه پرسش و پاسخ بين شركت كنندگان برگزار شد.ح/الف