رييس سازمان همياري اشتغال دانشآموختگان جهاد دانشگاهي از طراحي 150 طرح شغلي خانگي نوآورانه در سازمان براي اجرا در قالب طرح اشتغال خانگي با همكاري وزارت كار خبر داد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي احمدي كه در نشست سيامين سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي سخن مي گفت با اشاره به اين كه حدود 10 سال از تاسيس سازمان ميگذرد، اظهار كرد: جهاد دانشگاهي در سال 77 ستاد اشتغالي را تشكيل داد تا مباحث مربوط به اشتغال دانشآموختگان را رصد كند و پس از آن در 13 دي 1379 شوراي عالي انقلاب فرهنگي بندي را به اساسنامه جهاد دانشگاهي اضافه كرد كه براساس آن مشاركت در ايجاد زمينههاي مناسب براي اشتغال دانشآموختگان در زمره وظايف جهاد دانشگاهيقرار گرفت.
وي خاطرنشان كرد: متعاقب راهاندازي، اين سازمان در سه حوزه كارآفريني و توانمندسازي، مطالعات و تحقيقات كاربردي و اطلاع رساني بازار كار كشور مشغول به فعاليت شد.
رييس سازمان همياري اشتغال دانشآموختگان جهاد دانشگاهي افزود: سازمان در حال حاضر 22 شعبه و 13 دفتر در سراسر كشور دارد كه در مجموع 35 مكاني است كه در حوزه اشتغال دانشآموختگان در بخش نرمافزاري فعال است.
وي با اشاره به اهداف و چشمانداز اين سازمان، گفت: در بخش توانمنديهاي شغلي بر روي طراحي و اجراي طرحهاي جامع، طرحهاي تيپ كسب و كار نوين و تصميمسازي و خدمات علمي كه حوزه اشتغال دانشآموختگان را دنبال ميكند.
احمدي ادامه داد: برنامهريزي در طرح اشتغال، تدوين و برنامهريزي دورههاي مهارتي، اطلاع رساني، انتشار كتب و نشريات و مطالعات و طرحهاي اشتغالزا، از جمله اين اهداف ميباشد.
وي ادامه داد: در حال حاضر پنج مركز براي كمك به بحث توانمندسازي دانشآموختگان راهاندازي شده است كه شامل مركز تربيت مربي و مشاور كارآفريني، مركز آزمون و سنجش استعداد كارآفريني، مركز كارآفريني و اشتغال روستايي - كه دو طرح در ايلام و بوشهر به عنوان مدلسازي اشتغال روستايي پايلوت شده -، مركز مجازي مشاور و اشتغال كارآفريني و مركز كارآفريني اجتماعي ميباشد.
رييس سازمان همياري اشتغال دانشآموختگان جهاد دانشگاهي به بحث «پنجره واحد كسب و كار» كشور اشاره كرد و گفت: براي اين كه رتبه ايران در فضاي كسب و كار به جايگاه بهتري برسد، در حال انجام اين طرح با وزارت كار و امور اجتماعي هستيم.
وي تصريح كرد: همچنين بحث مشاغل خانگي از جمله مباحثي است كه در مجلس شوراي اسلامي تصويب شده و جهاد دانشگاهي با وزارت كار و امور اجتماعي طرحي را آماده كرده كه هم اكنون در حال انجام است و تاكنون 150 طرح شغلي خانگي نوآورانه مطرح است.
احمدي خاطرنشان كرد: از سال 79 تا پايان سال 88، 280 دوره عمومي مهارت كسب و كار تدوين و دو هزار و 778 دوره برگزار شده كه تعداد فراگيراني كه از اين دوره استفاده كردهاند، 75 هزار و 606 نفر بوده است.
وي ادامه داد: همچنين 18 دوره تربيت مربي برگزار شده كه تا پايان سال 88 ، 500 مربي در سطح كشور توزيع و مشغول به ارائه برنامههاي مهارتهاي كسب و كار هستند.
رييس سازمان همياري اشتغال دانشآموختگان جهاد دانشگاهي در خصوص بحث اطلاع رساني نيز اظهار كرد: دو سايت www.jobiran.com و www.jobportal.ir در زمينه اطلاع رساني وجود دارد كه سايت JOBIRAN يازده سال از راهاندازي اش ميگذرد و روزانه 30 تا 35 هزار نفر مراجعه كننده دارد.
وي خاطرنشان كرد: در سال 88، 23 هزار و 120 نفر كاربر جديد و 22 هزار و 61 نفر كارجوي جديد از سايتهاي مذكور استفاده كرده كه در مجموع از سايت JOBIRAN شش ميليون و 639 هزار و 171 نفر بازديد داشتند و نيز چهار هزار و 298 فرصت شغلي و 162 هزار و 911 خدمات رساني در سال 88 انجام شده است.ح/الف