رئيس دانشگاه صنعتي كرمانشاه:
جشنواره فن آفرینی زاگرس با اطلاع رسانی دقیق جرقه ای برای ایجاد تفکر در همه افراد پديدآورده است
رئيس دانشگاه صنعتي كرمانشاه برگزاري جشنواره ها را ساز و کاري براي تقویت روحیه ی کارآفرینی در جامعه دانست و گفت: جشنواره فن آفرینی زاگرس با اطلاع رسانی دقیق در سطح غرب كشور جرقه ای برای ایجاد تفکر در همه افراد پديد آورده است.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه،دکتر عبدالحمید پاپ زن،رییس دانشگاه صنعتی کرمانشاه، در گفتگویی گفت: امروزه کار آفرینی یک مقوله بسيار مهم در همه دنیا و کشورها بوده و به عنوان یک اهرم و ساز و کار براي ايجاد تحرك در جامعه مطرح است واصولا" اگر کشور یا جامعه ای به موضوع کارآفرینی توجهی نداشته باشد به يقين بخش عمده ای از پتانسیل های آن جامعه به هدر خواهد رفت.
پاپ زن ادامه داد:کارآفرینی فضایی است که همه ی پتانسیل ها را به عمل تبديل مي كند.
رییس دانشگاه صنعتی کرمانشاه گفت: کارآفرینی انتهای یک پیوستاراست که قبل ازآن به نوآوری و ایده پردازی و خلاقیت پرداخته می شود.
وی گفت: در ابتدا، ایده اي در ذهن خلق می شود و وقتی که این ایده به جواب های بیرونی برسد و به یک نوآوری و در نهایت با یک نگاه اقتصادی تبدیل به کسب و کار شود، كارآفريني ايجاد خواهد شد.
پاپ زن عنوان داشت: کارآفرینی در حقیقت نقطه ی انتهایی تبلور ايده اي جديد در جامعه است پس وقتی کارآفرینی به عنوان یک ساز و کار جدید در سطح کشور بروز پیدا کند به این معنااست که به خلاقیت و نوآوری و ایده پردازی توجه شده و در این صورت ظرفیت تفکر و نگاه کارآفرینانه مشخص و به صورت عینی و بیرونی در بعد اقتصاد به شکل کسب و کار و در بعد دیگر به شکل ارزش نمایان می شود.
وی ادامه داد: برای اینکه یک جامعه کارآفرین شود باید روحیه ی کارآفرینی را در آن جامعه ایجاد و تقویت کرد و ساز و کارهای مختلفی برای این موضوع مانند؛ ارائه آموزش ها در طیف وسیع در شکل ها و تکنیک های مختلف، ایجادنشست ها و گفتمان ها و هم اندیشی ها، برگزاری کارگاه های آموزشی در سطح مدیریت ها و ... وجود دارد.
پاپ زن گفت: جشنواره ها به نوبه ی خود یک ساز و کاراند و می توانند به تقویت روحیه ی کارآفرینی در جامعه کمک کنند.
وی در رابطه با برگزاری جشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس از سوي پارك علم و فناوري جهاد دانشگاهي كرمانشاه، بیان داشت:" به نظر من جشنواره فن آفريني زاگرس به شيوه هاي گوناگون و اطلاع رسانی دقیق در سطح 5 استان منطقه غرب كشور، توانسته است جرقه ای برای ایجاد تفکر در همه افراد پديد آورد، بنابراین از همین قدم های اولی که جهاددانشگاهی با اطلاع رسانی مناسب برای رقابت بین کارآفرینان به وجود آورده، می تواند به نقطه ی اوج حرکت خود در زمان برگزاری جشنواره برسد."
وی در رابطه با موضوع حل مشکل بیکاری با برگزاری این چنین جشنواره هایی گفت: بحث بیکاری، موضوع وسیعي است، جشنواره ها برای این نیست که مشکل بیکاری را حل کند، بلكه برای ایجاد خلاقیت و نوآوری است و به طور کلی یک ابزار و روش برای به كارگيري و ايجاد پويايي ذهن جوانان، فارغ التحصیلان و دانشگاهیان و وادار كردن آنان به تفکر است.
پاپ زن گفت: برگزاری جشنواره ها را نباید به عنوان تک عامل در رفع مشکل بیکاری در نظر داشت بلکه سایر عواملی که در کل فرآیند بیکاری دخیل هستند براي حل اين مشكل باید فعال شوند.
رییس دانشگاه صنعتی گفت: جشنواره هایی مانند جشنواره فن آفريني زاگرس نباید دچار تئوری گرایی و علمی گرایی شوند و به طور كلي بايد توجه داشت كه جشنواره با کنگره، سمینار و کنفرانس بسیار متفاوت و برای هر کدام از اينها تعریف جداگانه ای وجوددارد که متاسفانه به كاربرد این واژه ها در کشور ما چندان توجهي نمي شود.
وی ادامه داد: اگر ما در چارچوب دقیق تعریف جشنواره حرکت کنیم كسب موفقیت هایی در این زمینه دور از انتظار نیست اما اگر جشنواره به سخنرانی مسئولین و... و معرفی تعدادی از برترین ها بپردازد هیچ عملکرد مثبتی به دنبال نخواهد داشت، بنابراين مي بایست این طرح ها همانند کشورهای دنیا جنبه ی عملیاتی داشته تا نتیجه مطلوبی در پي داشته باشد.
وی در پایان گفت: انتخاب داوران در جشنواره بسیار مهم است به طوريكه انتظار مي رود، در برگزاری جشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس از داوران خبره و مسلط استفاده شود.ح/الف
١٦:٣٦ ٠٩/٠٦/١٣٨٩