٠٢:٢٤ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اشتغال
مديرسازمان همياري اشتغال فارغ‌التحصيلان جهاددانشگاهي كرج:
«اشتغال كاربر»به دليل كمبود سرمايه كشور مناسب است

مدير سازمان همياري اشتغال فارغ‌التحصيلان جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم گفت: براي ساماندهي و نظام‌مند كردن كسب و كارهاي خانگي نياز به سازمان متولي اين مشاغل است.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهی واحد تربِت، معلم اكبر نجاحي گفت: امروزه ايجاد بنگاه‌هاي اقتصادي كوچك و زودبازده در عرصه بيشتر نظام‌هاي اقتصادي دنيا به عنوان يك ضرورت پذيرفته شده است و در اين ميان كسب و كارهاي خانگي كه يكي از شكل‌هاي اين فعاليت‌هاي اقتصادي است به واسطه كاركرد و مزاياي خود،‌به سرعت رشد و توسعه يافته است.

 

وي افزود: كسب و كارهاي خانگي از نظر ايجاد شغل و نوآوري در توليد و عرضه كالا و خدمات و سنخيت با تكنولوژي

IT و تجارت الكترونيك، موجب تنوع و دگرگوني زيادي در بازارهاي مختلف شده است كه مي‌تواند براي اكثر افراد به ويژه جوانان بستر مناسبي براي راه‌اندازي آسان و ساده فعاليت‌هاي اقتصادي فرآهم آورد و نقطه شروع مناسبي براي ورود به بازار كار محسوب مي‌شود.

 

نجاحي خاطرنشان كرد: با توجه به افزايش روز افزون عرصه كار و محدوديت فرصت‌هاي شغلي، آماده نبودن زير ساخت‌هاي توسعه و از همه مهمتر كمبود منابع سرمايه، يكي از گزينه‌هاي موثر و راهبردي در توسعه اشتغال كشور، اشتغال كاربري است چرا كه «اشتغال سرمايه‌بر» از ضريب پايداري بيشتري نسبت به «اشتغال كاربر» برخوردار است ولي از آنجايي كه «اشتغال سرمايه‌بر» مستلزم سرمايه گذاري كلان در بلند مدت است لذا در كوتاه مدت غلبه مشكل بيكاري از اين روش مفيد و ميسر نيست.

 

اين مسوول يادآور شد: تجربه نشان داده است كه توسعه سكب و كارهاي كوچك به دليل ساختار ساده و زودبازدهي و نيازاندك به سرمايه در جهت متعادل كردن بازار كار موثر بوده است و در دوره ما با توجه به تركيب جمعيتي، كسب و كارهاي كوچك خانگي مي‌تواند بازدهي مناسبي داشته و در كوتاه مدت و حتي در ميان مدت در رفع مشكل بيكاري موثر باشد.

 

وي با تاكيد بر اين كه سامان بخشيدن و به روز رساني كسب و كارهاي خانگي در كشور يك ضرورت است،‌گفت: در گذشته،‌به لحاظ مديريتي و سياست‌گذاري، هيچ سازماني به طور مشخص متولي كسب و كارهاي خانگي نبوده و اين مشاغل عمدتا به صورت سنتي و بدون جهت‌گيري كلي در كشور رواج داشته است در حالي كه اگر بخواهيم اين مشاغل به صورت پايدار و در تراز جهاني ايجاد شوند نيازمند برنامه‌هاي حمايتي و آموزشي و به روز رساني و استفاده از تكنولوژي روز هستيم.

 

نجاحي در پايان گفت: خوشبختانه در حال حاضر اهميت اين نوع كسب و كار ما در بين مسوولين روشن شده و اخيرا طرح‌ها و كارهاي مهمي براي حمايت و توسعه اين نوع كسب و كارها هم از طرف دولت و هم مجلس صورت گرفته است. بنابراين با اجراي اين طرح‌ها طليعه روشني براي ساماندهي و نظام‌مند كردن كسب و كارهاي كوچك خانگي به وجود مي‌آيد و به تدريج ضمن شكل‌گيري يك نظام مديريتي مشخص، زمينه مناسبي براي شكل‌گيري نهاد متولي اين مشاغل به وجود مي‌آيد.

١١:٥٢ ٢١/٠٦/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد