٠٢:٣٩ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اشتغال
سومين نشست جشنواره ملي ايده‌هاي كارآفريني و فرصت‌هاي جديد كسب و كار در آذربايجان غربي برگزار شد

سومين نشست جشنواره ملي ايده‌هاي كارآفريني و فرصت‌هاي جديد كسب و كار كه از سوي جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي با همكاري استانداري اجرا مي‌شود با حضور نهادهاي همكار در سالن شماره 4 استانداري برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي  واحدآذربايجان‌غربي ، "غفاري"، معاون مديركل امور اجتماعي استانداري آذربايجان‌غربي با اشاره به برگزاري جشنواره ملي ايده‌هاي كارآفريني و فرصت‌هاي جديد كسب و كار در اروميه به همت جهاد دانشگاهي استان و تقدير از اين نهاد انقلابي براي چنين نگرش علمي و مدبرانه گفت: جهاد دانشگاهي در اين حوزه تخصصي نيز پشتيبازي خود را حفظ كرده‌ است. معاون مديركل امور اجتماعي استانداري آذربايجان‌غربي گفت: بايد با برگزاري اين چنين جشنواره‌هايي نگرش علمي و تخصصي ديگر استان‌هاي كشور به اروميه را تقويت كنيم و وجه علمي را پيش از پيش نمايان كنيم. غفاري گفت: برگزاري جشنواره‌هاي ملي در اروميه مي‌تواند بركات بسيار زيادي براي منطقه داشته‌ باشد. وي كارآفريني را يكي از عوامل توسعه استان ذكر كرد و گفت: بايد از اين چنين حركت‌هايي كه در نوع خود خلاقانه و بكر براي اولين‌بار در كشور است حمايت كنيم و براي آن برنامه كارشناسي و فرهنگي در خورشان داشته باشيم. وي گفت: برگزاري جشنواره‌اي كه ايده‌هاي خلاقانه كارآفريني را جمع‌بندي كند در نوع خود جهادي عظيم در توسعه و رفع نيازهاي اشتغال جوانان محسوب مي‌شود. غفاري گفت: وظيفه تمامي متوليان امر مشاركت حمايت و تداوم و دايمي كردن اين‌چنين جشنواره‌هايي علمي-كاربردي و بكر در گستره‌هاي منطقه‌اي و ملي به ميزباني اروميه است. معاون مديركل امور اجتماعي استانداري استان با اشاره به اهميت و كاركرد ايده‌هاي ناشناخته خاطرنشان ‌ساخت: ايجاد فضايي براي بارور كردن ذهن‌هاي خلاق جوانان دانشجويان در گروه‌ها و كانون‌هاي دانشجويي سبب مي‌شود تا ايده‌هاي بديع و نوآورانه و حتي ساده‌اي را كه شايد از ديدها پنهان مانده با حمايت و قرار گرفتن در مجراي كارشناسانه‌تري تبديل به يك محل و منبع و منشاء اشتغال‌زايي بزرگ و توسعه كشور شود.

 وي با اشاره به نقش و جايگاه ويژه کارآفرينان در روند توسعه و رشد اقتصادي و نيز تحولات اجتماعي، گفت: بسياري از دولتها در کشورهاي توسعه يافته و درحال توسعه تلاش مي‌کنند با حداکثر امکانات و بهره‌برداري از دستاوردهاي تحقيقاتي، شمار هرچه بيشتري از جامعه را که داراي ويژگي‌هاي ايده‌آفريني هستند ولي گمنام و ناشناخته‌اند را از طرق مختلف شناسايي و به آموزش در جهت کارآفريني و فعاليت‌هاي کارآفرينانه تشويق و هدايت کنند. وي در خاتمه سخنان خود با اشاره به رويكرد فرهنگي و اجتماعي دولت دهم گفت: با عنايت به توجه دولت در سفرهاي جديد به مبحث فرهنگي بعد از اين شاهد اتفاقات و رويدادهاي مبارك و مثمر ثمر فرهنگي در سطح ملي و بين‌المللي براي استان خواهيم بود كه اين جشنواره ملي نيز با چشم‌انداز نهادينه كردن فرهنگ ايده‌پردازي و خلاقيت در جامعه مي‌تواند نقش الگويي در سطح كشور داشته ‌باشد.

 امين رستم‌زاده، دبير اولين جشنواره ملي ايده‌هاي كارآفريني و فرصت‌هاي جديد كسب و كار و معاون‌فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان‌غربي، در ادامه اين نشست گفت: اولين جشنواره ملي ايده‌هاي كارآفريني و فرصت‌هاي جديد كسب و كار به ميزباني اروميه طراحي تعريف شده و داوري آثار ارسالي در بخش ايده و مقاله به اتمام رسيده ‌است. دبير اولين جشنواره ملي ايده‌هاي كارآفريني و فرصت‌هاي جديد كسب و كار گفت: برگزاري اين همايش‌ ملي كارآفريني در اروميه ظرفيت‌هاي بسياري را مي‌تواند در استان شكوفا نمايد و وجهه تخصصي اين همايش كه به جرات مي‌توان گفت در سبك خود در سطح بين‌الملل كم‌نظير است با وجود سادگي در عين حال كاربردي و مورد نياز جامعه است. وي با اشاره به اهداف جشنواره گفت: بحث فرهنگ‌سازي و تنوير افكار جامعه در راستاي سمت و سو دادن فرهنگ كارآفريني به سوي مشاغلي كه پنهان بوده و قابليت اجرايي براساس نياز جامعه دارند و تلفيق ايده‌هايي كه به جشنواره رسيده‌اند، مي‌تواند باعث وسعت يافتن تفكر جامعه نسبت به طراحي مشاغل جديدتر شود كه يكي از اهداف اولويت‌دار جشنواره است. عضو شوراي مركزي سازمان‌ دانشجويان كشور، با اشاره به اينكه ايده‌پردازان خلاق در برابر موانع و محدوديت‌هاي کليشه‌اي ذهني مقاومت و مبارزه مي‌کنند و مي‌کوشند تا ديگران را از ارزش‌هاي يک ايده جديد آگاه و متقاعد كنند، گفت: يک جامعه از توسعه پايدار بهره‌مند نخواهد شد مگر اينکه افراد خلاق و نوآور با خصيصه‌هاي منحصر به فردشان پيکره آن جامعه را به سمت تعالي سوق بدهند.

 وي با بيان اينكه افراد ايده‌پرداز و خلاق تحول‌آفرين‌اند، گفت: افراد ايده‌پرداز و خلاق منشاء اثر براي جامعه و ديگران بوده كه با تربيت و تقويت اين افراد براي جامعه، عاملي مهم در فرهنگ‌سازي براي رشد و تجديد حيات و دگرگوني خواهيم داشت. معاون‌فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي گفت: شغل‌هاي فعلي كليشه‌اي بدون بازده در لبه تيز عدم سود دهي قرار دارند لذا جامعه نيازمند ايده‌پردازاني است که خلاقيت را چاشني کرده و شغل‌ها و شيوه‌هاي آن را به روش خلاقانه شکسته و تغيير دهند. وي در ادامه با اشاره به نرخ بيكاري در كشور كه به‌عنوان يک مشکل براي جوانان تلقي مي‌شود، گفت: اشخاصي برنده‌اند که صاحب ايده بوده و بتوانند مهارت‌هاي تفکر خلاق خود را پرورش داده و به کار برند و دست به كارآفريني بزنند.

 وي در ادامه با بيان اينكه در مجموع فرهنگ ايده‌پردازي و خلاقيت ضرورت بقاي حيات پوياي جوامع است، گفت: تجديد اين حيات بستگي به بازسازي آن دارد و بازسازي هم نيازمند بوجود آوردن فرصت و فضا و ميدان به اين افراد است تا ايده‌هايي که زاييده اضطرار و نياز و يا خلاقيت مي‌تواند باشد در جامعه فوران کرده و در مرحله بعد اگر اين پروسه به صورت کامل پيش رفت، بتوان با اختيار و انتخاب هر چه تمام‌تر به آنها جنبه واقعيت داد و به پديده تبديل کرد. رستم‌زاده گفت: ايده محصول خلاقيت است که پديده‌اي جديد، نو، ناشناخته و بديع تلقي مي‌شود و علاوه بر تازگي مي‌تواند داراي ارزش باشد و در موضوع شغل نيز ايده مي‌تواند در صورت بلوغ منبعي سرشار از درآمد و سود و كارآفريني باشد. وي با بيان اينكه جامعه نيازمند افراد خلاق و ايده‌پرداز است، گفت: امروزه جوامعي موفق هستند که افراد آن بتوانند پازل‌ها را نه فقط به روش منظم و نظام‌مند کنار هم بگذارند بلکه ممکن است حتي با قطعات غير معقول نيز که غير عادي و غير معقول هستند، پازل را ساخت. پياده شدن و مهندسي اين چنين تفکري بدين شيوه و سياق به عنوان فرهنگ و نهادينه شدن اين چنين انديشيدني در هر حوزه‌اي از جامعه بسيار ضروري و در عين حال كاناليزه شدن آن نيازمند افراد خلاق و ايده پرداز است. معاون ‌فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان‌ غربي گفت: به طور کلي ويژگي يك ايده جديد متمايز بودن و منحصر به فرد بودن آن است و ايده‌اي ارزشمند است که با کار قبلي متفاوت باشد حتي اگر شده حداقل در ريزترين اجزا و يا خروجي که امکان دارد تبديل به يک مزيتي بسيار بزرگتر شود. دبير علمي اين جشنواره، گفت: نوآوري از مولفه‌هاي اساسي در فرآيند کارآفريني بوده و در واقع تبديل ايده نو به محصول و ارائه آن است و براي اثر گذاري و طي اين مسير به صورت اصولي بايد مرحله اول به خوبي پرورش يافته و به صورت صحيح وجود داشته باشد كه اين مرحله بسيار حساس‌تر و مهم‌تر از مرحله بعدي اين پروسه است كه اكثرا مورد توجه قرار نمي‌گيرد و يا به روي اين مرحله كار و پژوهش و فرهنگ‌سازي صورت نمي‌گيرد و عامل اصلي شكست پروسه كارآفريني اغلب به اين مرحله مهم برمي‌گردد كه بايد توجه بيشتري به ايده‌پردازي و انتخاب صحيح از بين ايده‌هاي مطروحه كرد و از همه مهمتر زمينه خلق ايده‌هاي جديدتر و متنوع‌تر و زيادتر براي انتخاب راحت تر و اصلح‌تر و ايجاد ايده‌هاي متعالي‌تر در جامعه فراهم شود و تحقق اين مهم يكي از اهداف اساسي اولويت‌دار جشنواره ملي ايده‌هاي كارآفريني و فرصت‌هاي جديد كسب و كار در اروميه است.

رستم‌زاده گفت: عدم پردازش دقيق و علمي و توجه و اهميت جامع و كامل به مرحله ايده‌پردازي، ايده‌آفريني و انتخاب ايده نهايي يكي از عوامل و آفت‌هاي پايداري موفقيت در پروسه كارآفريني است. وي با عنوان اينکه ايده و بحث ايده‌پردازي در تمامي حوزه‌هاي جامعه مثمر ثمر است، خاطر نشان كرد: امکان دارد تمام ايده‌هاي اوليه در مرحله بارش ايده‌هاي ضعيف تا عالي بسياري از آنها به درد جامعه نخورد ولي ضعيف‌ترين ايده هم به نوبه خود مي‌تواند عامل و ايجاد ذهنيت و تنويري براي ايده بسيار خوب باشد. معاون ‌فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان‌غربي تصريح كرد: جشنواره فرصت‌هاي جديد کسب و کار و ايده‌هاي کار آفريني نيز با اين چنين نگرشي در مرحله اول سعي در جاري و ساري شدن بحث فرهنگ ايده‌پردازي در جامعه داشته و در مرحله بعد بحث ايده‌پردازي را از منظر تعريف شکل شغل و کار کرد آن مطرح كرد و به دنبال آن است تا ذهن افراد و جوانان را از تلسکوپي که همه از اين مکان خاص به شغل نگاه مي‌کنند، عوض کرده و افراد با يک وسيله ديگر مثلا دوربين و يا حتي ذره‌بين و يا هر چيز متفاوت‌تر از گذشته و از همه مهم‌تر با زاويه‌اي و مکاني متفاوت‌تر به اين بحث مهم نگاه کنند تا بسياري از نيازهاي جامعه و مردم را که معلق مانده و فرصتي گران‌بها را كه براي طراحي مشاغل مختلف پنهان گمنام و ناشناخته است شناسايي و براي آن يک شغل طراحي و تعريف كند. در ادامه اين نشست، مهندس دهقان، معاون اداره كار و امور اجتماعي استان آذربايجان‌غربي در سخناني موضوع برگزاري جشنواره ملي ايده‌هاي كارآفريني و فرصت‌هاي جديد كسب و كار را ايده‌آل عنوان كرده و گفت: سازمان كار در رابطه با ايجاد بنگاه‌هاي زودبازده 24 دوره‌ي كسب و كار را در سال 89 توسط شركت‌هاي تخصصي آموزشي كارآفريني برگزار كرده است كه مي‌تواند در زمينه فرهنگ ايده‌پردازي شغلي بسيار مهم باشد. معاون اداره‌كل كار و امور اجتماعي آذربايجان‌غربي با اشاره به تبديل كردن ايده به صنعت و كشف ايده‌هاي جديد به عنوان سياست‌هاي دولت نهم و دهم گفت: اين جشنواره بهترين راهكار در توسعه‌ اين امر در استان است. مهندس رضايي، مديرعامل سازمان ميادين و نماينده شهرداري اروميه، همچنين در اين نشست، با تشكر از متوليان اين امر براي فرهنگ‌سازي جهت توليد ايده‌اي علمي در عين حال كاربردي و فكري جديد گفت: همان‌طور كه مي‌دانيم فكر جديد به قطع و يقين منجر به ايده جديد شده كه خروجي‌اش هم بكر و مثمر ثمر براي جامعه خواهد شد. نماينده شهرداري اروميه، در ادامه گفت: بهتر است جشنواره ملي ايده‌هاي كارآفريني و فرصت‌هاي جديد كسب و كار با يك بار اجرا به پايان نرسد كه به فراموشي سپرده شود؛ بهتر است اين جشنواره دوسالانه و يا ... برگزار شده و در ضمن حمايت مالي و ... هم از دارندگان ايده‌هاي نو شود كه اين فكري فوق‌العاده خوب و نياز جامعه بوده كه بايد به صورت چندين بار برگزار شود و نتايج آن قابل ارزيابي باشد و جشنواره بهانه‌اي براي شناسايي ظرفيت‌هاي اقتصادي، فرهنگي، گردشگري و علمي و ... استان باشد.

 رضايي با اشاره به از بين رفتن بسياري از مشاغل گفت: بهتر است مشاغل قديمي از بين رفته را هم كاملا مطالعه كنيم و در اين خصوص نيز برنامه‌اي داشته باشيم. وي در ادامه دادن مشاوره‌ براي كار كردن را جزو اولويت‌هاي كاري جشنواره عنوان كرد. در ادامه ساير نمايندگان و مسوولين نهادهاي همكار در جشنواره به بحث و گفت‌وگو در‌خصوص اختتاميه جشنواره پرداختند. در خاتمه مراسم مقرر شد تا نهادها و سازمان‌هاي مرتبط كه اعلام آمادگي كرده‌اند براي برگزاري هر چه كيفي‌تر اختتاميه اين جشنواره برنامه‌ريزي‌ها و نحوه مشاركت خود را به دبيرخانه جشنواره اعلام كنند.الف/ر

١٠:٢٢ ٢٣/٠٩/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد