جشنواره طرحهای برتر دورههای کسبوکار و کارآفرینی به همت جهاد دانشگاهی استان مرکزی برگزار شد
جشنواره طرحهای برتر دورههای کسبوکار و کارآفرینی با مشارکت موسسه کار و تامین اجتماعی، جهاد دانشگاهی واحد استان مرکزی و اداره کار و امور اجتماعی استان در فرهنگسرای آئینه اراک برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان مرکزی، ابراهیم صادقیفر مدیر پژوهش موسسه کار و تامین اجتماعی کشور در این مراسم به پیشینه تاریخی کارافرینی و اقدامات غرب در جهت براندازی کار آفرینی اشاره کرد و گفت: فرآیند شناخت علم فقط در سایه کاربرد و تئوری علم میسر خواهد بود. غرب از دیر باز با ایجاد انفکاک در علم و کاربرد، سعی در ایجاد خلل در توسعه علم داشت و برگزاری و تشکیل مراکز علمی و کاربردی و تبدیل تقاضاهای خام به تقاضاهای موثر به وسیله دورههای کاربردی کارآفرینی، از اقدامات کشور برای جلوگیری از ضعف علوم کاربردی بوده است.
وی افزود: به اقتضای ایجاد ایدههای نوین و طرحهای اقتصادی کارآفرینی، تغییر نگرشهایی متناسب در مورد زیست بوم، ایزوله محیطی، ثبات محیط و شرایط فرهنگی و اجتماعی لازم است. مدیر پژوهش موسسه کار و تامین اجتماعی کشور خاطرنشان کرد: دستاندرکاران حوزه کارآفرینی باید عزم خود را در زمینه ایجاد بستر فرهنگی و ترویج مدیریت مناسب، راسختر کنند تا از بروز نابهسامانیها و موانع نگرشی جلوگیری به عمل آورد.
اشرف جواهری مدیر کل دفتر امور بانوان استانداری مرکزی نیز در این مراسم اظهار کرد: یکی از مقولات توسعه، بحث اشتغال بانوان و ترویج اشتغال زنان در جامعه است. بر خلاف تصور عموم فلسفه حجاب هیچ منافاتی با حضور زن در اجتماع ندارد بلکه، زنان تلاشگر جامعه، بانیان رشد و توسعه اقتصادی استان و کشورند. وی اظهار داشت: بحث کارآفرینی صرفا مختص مسئله اقتصادی نیست بلکه با توجه به فعالیتهای جهاد دانشگاهی، کارافرینان میتوانند زمینه پیشرفت و تعالی اجتماعی و فرهنگی را فراهم سازند. جواهری انگیزه کارافرینان را نیاز به موفقیت، شهرت، خدمت و گسترش دانست و گفت: اساتید حوزه کار آفرینی با همکاری و تعامل مناسب با شاگردان، محترم شمردن سوالات آنان و تشویق به عزت و اعتماد به نفس، نقش بهسزایی را در امور کارافرینی ایفا میکنند.
در ادامه این همایش محمدرضا آقاجانی مدیر سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی استان مرکزی در سخنانی گفت: طی تشکیل جلسات کارآفرینی در دهه گذشته ما با پیشرفتهای حوزه کار آفرینی و پژوهشی مواجه بودهایم و هدف ما از آموزشها، ارتقا سطح علمی و تبدیل کارجو به کارفرما بوده است.
وی افزود: با بسترسازی میتوان قابلیتها را تبدیل به واقعیت کرد و با یک ساماندهی مناسب فرهنگی میتوان افکار و ایدهها را به فرصتهای شغلی و اقتصادی مبدل کرد. وی افزود: بر اساس مجموعه اهداف، سیاست و مساعدتهای سازمان کار و تامین اجتماعی در سال جاری دورههای تخصصی کار آفرینی برگزار شد که 300 نفر در غالب آموزشهای عمومی و 500 نفر در دورههای تخصصی آموزش دیدند. آقاجانی خاطر نشان کرد:استان مرکزی با توجه به ظرفیتهای ویژه و استعدادهای موجود در زمینههای مختلف، پس از برگزاری دورههای آموزشی در زمینه ایجاد نمایشگاه سنگ قیمتی و گلیم بافی گل برجسته به جایگاه ویژهای دست یافته است.
مدیر همیاری سازمان دانش آموختگان در پایان با اشاره به برگزاری دورههای کار آفرینی در ابتدای سال آینده تصریح کرد: با توجه به جایگاه ویژه مشاغل خانگی و با همکاری سازمانهای ذیربط، با هدف شناسایی ظرفیتهای ویژه در زمینههای مشاغل خانگی به عنوان طرح تیپ شغلی در آغاز سال آینده دورههای کار آفرینی به همت اساتید این حوزه برگزار خواهد شد.
گفتنی است در ادامه همایش از مدیران و کار آفرینان نمونه استان مرکزی با اهدای لوح یاد بود، تجلیل به عمل آمد.
٠٩:٢١ ٢٢/١٢/١٣٨٩