دهمين گردهمايي سراسري اشتغال جهاد دانشگاهي روزهاي 27و 28 ارديبهشت ماه به ميزباني جهاد دانشگاهي واحد كردستان در محل سالن همايش استانداري كردستان برگزار شد. به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي كردستان، دكتر محمد حسين يادگاري در دهمين گردهمايي سراسري اشتغال جهاد دانشگاهي کشور اظهار داشت: تعامل و ارتباط حوزه اشتغال و پژوهش جهاد دانشگاهي در راستاي حل معضل بيكاري دانش آموختگان ضروري است
وي گفت:جهاد دانشگاهي همراه خود يک فرهنگ جهادي دارد، که بايد اين فرهنگ را به خانواده هاي جهاد دانشگاهي نيز انتقال دهيم. وي با اشاره به اينکه جهاد دانشگاهي به عنوان يک نياز روز در نظام جمهوري اسلامي ايران است، افزود: اين نهاد از زمان تاسيس تا کنون فراز و فرودهايي داشته که با وجود اين مشکلات توانسته در بخش هاي مختلف به موفقيت هاي زيادي دست پيدا کنيم. رئيس جهاد دانشگاهي کشور بيان کرد: براي اينکه اين نهاد بتواند توقع صددرصدي نظام جمهوري اسلامي را برآورد کند، نياز به يک تحول اساسي دارد.
دكتريادگاري تصريح کرد: با توجه به ظرفيت هاي جهاد دانشگاهي اين نهاد مي تواند پشتيبان مسائل اشتغال زايي، فرهنگي و اقتصادي کشور باشد. وي با اعلام اينکه جهاد دانشگاهي مي تواند با ساختن زير ساخت ها به موفقيت هاي کلاني دست يابد، اضافه کرد: براي رفع دغدغه ها و مشکلات موجود در جهاد دانشگاهي بايد تمام استانها دور هم جمع شده و به بررسي و رفع اين مشکلات بپردازند.
رئيس جهاد دانشگاهي کشور با بيان اينکه اميدواريم اين نهاد انقلابي را در کشور به عنوان يک پشتيبان در کنار ساير نهادها و ارگان هاي دولتي ببينيم، اضافه کرد: اولين ماموريت جهاد دانشگاهي پيگيري انقلاب فرهنگي در دانشگاهها است. *جهاد دانشگاهي پل ارتباطي بين دانشگاه ها و اشتغال است .
دكتريادگاري مهمترين و دومين ماموريت جهاد دانشگاهي را ارتباط دانشگاهها با صنعت و اشتغال است، گفت: تا کنون هيچ ارگان و سازماني نتوانسته وظايفي به اين مهمي را در کشور داشته باشد.
وي جهاد دانشگاهي را مولود انقلاب دانست و افزود: اين نهاد انقلابي نياز روز است و مي تواند بازوهاي حل مشکلات دستگاههاي اجرايي کشور باشد. رئيس جهاد دانشگاهي کشور با اشاره به اين فرمايش مقام معظم رهبري(مد ظله العالي) که فرمودند "جهاد دانشگاهي يک فرهنگ است"، افزود: ايشان به اين نهاد انقلابي اعتقاد راسخ دارد.
وي افزود: اين نهاد جهادي وابسته به هيچ فرد و گروه خاصي نيست و در کنار نظام جمهوري اسلامي بايد مشکلات کشور را حل کند. يادگاري با بيان اينکه اين نهاد بايد به مسائل فرهنگي ورود پيدا کنيم، اضافه کرد: جهاد دانشگاهي بايد بتواند در تمام کشور با دانشگاهها و دانشجويان ارتباط برقرار کند. وي تصريح کرد: جهاد دانشگاهي بايد با فرهنگ جهادي سرمشق خوبي براي دانشجويان و دانشگاهيان در ارتباط با مسائل پژوهشي و فناوري باشد.
اقتدار نظام جمهوري اسلامي در مسائل اقتصادي يک علم انکار ناپذير است رئيس جهاد دانشگاهي کشور گفت: اقتدار نظام جمهوري اسلامي ايران در مسائل اقتصادي يک علم انکار ناپذير است. يادگاري با اشاره به نامگذاري سال جاري به نام سال توليد ملي، حمايت از کار و سرمايه ايراني اظهار داشت: در سال جاري با توجه به منويات مقام معظم رهبري(مد ظله العالي) بر مسائل علم اقتصاد و دانش بنيان تاکيد شده است. وي با بيان اينکه با پشتوانه فرهنگي بايد کشوري مقتدر با فرهنگ غني را نگهداري کنيم، افزود: اين فرهنگ غني بايد در سطح مهندسي فرهنگي در اختيار ملت قرار گيرد. رئيس جهاد دانشگاهي کشور با اعلام اينکه فرهنگ غني در هر کشوري يکي از اصولي ترين و اساسي ترين عوامل توسعه است، بيان کرد: اميدواريم با حفظ فرهنگ جهادي در کشور پرچمدار هدايت دانشگاهها باشيم. يادگاري با بيان اينکه استفاده از توانايي هاي دانشگاهي کاري اساسي است، که بايد در اين نهاد فرهنگي اتفاق بيفتد، تصريح کرد: در دانشگاه ها بايد علاوه بر آموزش تئوري رشته هاي تحصيلي مهارت هاي لازم را نيز در اين زمينه به دانشجويان آموزش دهيم. وي خاطرنشان کرد: دانشگاهها بايد با گذاشتن تورهاي علمي در راستاي بالا بردن سطح توانايي دانشجويان گام هاي موثري بردارند
. رئيس جهاد دانشگاهي در پايان يادآورشد: بايد مراکز پژوهشي و تحقيقاتي به کارهاي فرهنگي راه پيدا کنند تا شاهد يک تحول اساسي در برنامه ها، زيرساخت ها، جمعيت اثرگذار و اثرپذير باشيم.
رئیس سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان کشور خبر داد:
تعداد بیکاران لیسانس در کشور 10 برابر زیر دیپلم ها است
رئیس سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان در دهمين گردهمايي سراسري معاونان اشتغال جهاد دانشگاهي سراسر کشور گفت: متاسفانه در حال حاضر بیکاری بین افراد دارای تعداد بیکاران لیسانس در کشور 10 برابر زیر دیپلم ها است.
علي احمدی اظهار داشت: در سالی که مقام معظم رهبری به نام سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده باید تولید کالا و خدمات ایرانی را سرلوحه کار قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه فعالان اقتصادی سال گذشته نرخ بیکاری در کشور را 3/12 درصد اعلام کرد و افزود: همچنین سال گذشته نرخ بیکاری در مردان 5/10 درصد و در زنان 9/20 درصد در کشور است. رئیس سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان کشور با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در شهرها 7/13 درصد و در روستاها 9/8 درصد است، بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر بیکاری بین افراد دارای تعداد بیکاران لیسانس در کشور 10 برابر زیر دیپلم ها است. احمدی مشکل زیرساخت های اشتغال را در کشور از مهمترین مشکلات دانست و اضافه کرد: هم اکنون افزایش نرخ بیکاری در بین زنان بیشتر از مردان است.
60 درصد ورودی های دانشگاه های کشور را زنان تشکیل می دهند وی با بیان اینکه 60 درصد ورودی های دانشگاه های کشور را زنان تشکیل می دهند، ادامه داد: متناسب نبودن رشته های تحصیلی در مراکز آموزش عالی با نیاز بازار کار کشور از مهمترین دلایل افزایش بیکاری در کشور است.
رئیس سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان کشور با اشاره به اینکه نامگذاری سه سال اخیر توسط مقام معظم رهبری در راستای رشد اقتصادی در کشور تاثیر بسزایی داشته، تصریح کرد: در حال حاضر کشورمان در راستای تحقق شعار امسال نیازمند اشتغال پایدار است. احمدی با اعلام اینکه به کارگیری نیروی متخصص به توان تولید بالا و افزایش بهره وری منجر می شود، گفت: باید سرمایه گذاری های موجود در کشور را به سمت اشتغال پایدار سوق داد.
وی افزود: بکارگیری فناوری های جدید دانشمندان می تواند در راستای توسعه و گسترش کشور نقش بسزایی داشته باشد. توسعه تولید ملی با کارآفرینی و اشتغال آفرینی دانش آموختگان دانشگاهی رئیس سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان کشور گفت: برای توسعه تولید ملی و افزایش سرمایه ایرانی باید کار افرینی ایجاد و اشتغال آفرینی دانش آموختگان را به کار گرفت. احمدی افزود: آمارهای غیررسمی به ما هشدار می دهد که به جای بالا بردن ظرفیت دانشگاه ها و ایجاد مراکز مختلف آموزشی باید تدابیری برای افزایش فرصت نهایی شغلی بیندیشیم.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین معیارهایی که برای ارزیابی سرمایه انسانی در سطح بین الملل از آن استفاده شده، تحصیلات عالی می باشد. رئیس سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان کشور خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کارآفرینی با توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها رابطه تنگاتنگی دارد، امروزه یکی از شاخص های توسعه در کشورهای روبه رشد محسوب می شود. احمدی در پایان یادآورشد: برای قرار گرفتن در جاده توسعه و جلوگیری از عقب ماندگی باید شرایطی فراهم شود که دانش آموختگان دانشگاهی بتوانند برای به کار گیری فناوری های جدید و پذیرش مسئولیت های مختلف در سطح جامعه پرورش یابند.
رئيس جهاد دانشگاهي کردستان خبر داد: نمايندگي بانک خون بند ناف در اربيل راه اندازي مي شود
رئيس جهاد دانشگاهي واحد استان کردستان گفت: به زودي نمايندگي بانک خون بند ناف رويان در اربيل عراق(هولير) راه اندازي مي شود.
دكتر حميدرضا مجردي در اين گردهمايي اظهار داشت: در حال حاضر نمايندگي بانک خون بند ناف در تمامي شهرستانهاي کردستان راه اندازي شده است.
وي با اشاره به اينکه پس از خون گيري بند ناف، نمونه خون گرفته شده به بانک خون رويان ارسال مي شود، افزود: خوشبختانه در کردستان توانستيم در افزايش خون گيري ها اقدامات خوبي را انجام دهيم. رئيس جهاد دانشگاهي کردستان با بيان اينکه هم اکنون دو خبرگزاري ايسنا و ايکنا از خبرگزاري هاي جهاددانشگاهي هستند، بيان کرد: خوشبختانه خبرگزاري ايسنا سال گذشته منطقه اي شد و ميانگين خبرهاي روزانه اين خبرگزاري 30 خبر است.
دكترمجردي با اشاره به اينکه همچنين خبرگزاري ايکنا رتبه 11 کشوري را دارد، اضافه کرد: در حال حاضر جهاد دانشگاهي توانسته در تمامي شوراهاي فرهنگي استان کردستان حضور داشته باشد. وي با اعلام اينکه خوشبختانه جهاد دانشگاهي توانسته با اجراي اردوهاي سياحتي و زيارتي تعامل خوبي با دانشگاهها برقرار کنند، ادامه داد: راه اندازي صندوق قرض الحسنه دانشجويان ايران که يک ماه پيش افتتاح شد، از ديگر اقدامات جهاد دانشگاهي واحد کردستان است. رئيس جهاد دانشگاهي واحد کردستان رفع نيازهاي معيشتي دانشجويان را هدف اصلي اين صندوق عنوان کرد.
وي در ادامه سخنان خود اضافه کرد: در حال حاضر دو مرکز تخصصي GIS و آب و خاک در جهاد دانگاهي واحد کردستان در حال راه اندازي است. مجردي با بيان اينکه سال گذشته جهاد دانشگاهي کردستان 30 طرح پژوهشي در سطح استان انجام داده است، گفت: به جز شهرستانهاي سروآباد و دهگلان در همه شهرستانهاي استان کردستان مرکز جهاد دانشگاهي وجود دارد.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر در 10 مرکز آموزشي جهاد دانشگاهي آموزش هاي کوتاه مدت در سطح استان داريم، خاطرنشان کرد: در بحث آموزش هاي بلند مدت نيز با راه اندازي مرکز علمي کاربردي 640 نفر در مقطع کارداني مشغول به تحصيل هستند. رئيس جهاد دانشگاهي کردستان در پايان با اشاره به اينکه سال گذشته 200 ميليون تومان از محل توسعه فرهنگي استان به ساختمان انتشارات جهاد دانشگاهي تخصيص پيدا کرد، يادآور شد: متاسفانه در حال حاضر فقط اسکلت اين ساختمان بناشده و به دليل کمبود اعتبار کار آن تمام نشده است.
استاندار کردستان خبر داد:
کردستان استانی امن برای جذب سرمایه گذاری است
مهندس علیرضا شهبازی در دهمین گردهمایی سراسری اشتغال جهاد دانشگاهی کشور در سنندج اظهار داشت: استان کردستان برخلاف دیدگاه برخی از مردم در سایر نقاط کشور از امنیت قابل توجهی برخوردار است. به گفته وی، هشت سال جنگ تحمیلی در اوایل انقلاب و پیش از آن به دلیل بیتوجهی سران ظلم قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، استان کردستان را به لحاظ برخورداری از زیرساختها محروم کرده است.
به گفته استاندار کردستان، اگرچه تلاشهای زیادی در زمینه توسعه و آبادانی استان انجام شده است، اما رفع مشکلات زیرساختی باز نیازمند توجه ویژه است و این را نظام و دولت به جد در این راستا همت میکنند.
مهندس شهبازی افزود: در سایه برکات سفر تاریخی رهبر به استان شاهد تحولی چشمگیر در زمینه توسعه و آبادانی همه جانبه استان هستیم. وی اشتغال و سرمایهگذاری را اصلیترین مشکلات و نیازهای استان کردستان خواند و افزود: رهبر معظم انقلاب در سفر تاریخی 88 این دو موضوع را به مسئولان گوشزد کردند.
به گفته استاندار کردستان، روند رشد سرمایهگذاری و اشتغالزایی در استان بعد از این سفر شتاب بیشتری به خود گرفته به گونهای که در طول چند سال اخیر کارهای بزرگی در این دو حوزه در سطح استان انجام شده است. شهبازی به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری برای تعیین این شعار به عنوان مسیر حرکتی امسال اهداف بزرگی را مد نظر داشتند که تحقق آن موجب اقتدار همه جانبه کشور میشود.
وی افزود: مقام معظم رهبری با دید وسیع و روشنگرانه خود و نامگذاری امسال با این عنوان مسیر حرکت ملت برای مقابله با جنگ اقتصادی که از سوی دشمنان بر کشور تحمیل شده به بهترین شکل ممکن تعیین کردند. استاندار کردستان نامگذاری امسال به عنوان سال تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی را بهترین راه مقابله با تحریمهای دشمنان عنوان کرد و گفت: باید با تلاش همه جانبه در راستای افزایش و ارتقا سطح تولیدات ملی و حمایت از سرمایه ایرانی، شعار امسال را به شعور تبدیل کنیم. شهبازی اضافه کرد: جذب سرمایهگذاری و تلاش در راستای رفع بیکاری به عنوان دو اولویت مهم امسال مسئولان است و امیدواریم با مشارکت و هماهنگی همه دستگاهها و خود مردم بتوانیم در این مسیر به بهترین شکل ممکن انجام وظیفه کنیم.
وی از شرکت کنندگان در این گردهمایی به عنوان سفیران استان در سراسر کشور نام برد و اظهار امیدواریی کرد که توانمندیها و استعدادهای خوب این استان فرهنگی را به سایر نقاط کشور انتقال دهند. استاندار کردستان در پایان برگزاری این دوره در کردستان را فرصت مغتنمی برای استان دانست و یادآور شد: ارائه راهکارها در پیشبرد اهداف استان در حوزه اشتغال تاثیرگذار خواهد بود
رئیس دانشگاه کردستان خبر داد:
تجاری سازی باید توام با رشد فناوری به کار گرفته شود
رئیس دانشگاه کردستان گفت: امروز باید برای توسعه کشورمان تجاری سازی را در کنار رشد فناوری به کار ببریم.
جهانشیر امینی در دهمین گردهمایی سراسری اشتغال جهاد دانشگاهی اظهار داشت: روند رو به جلوی دانشجویان، اساتید و دانشمندان کشور امروزه در عرصههای علمی موجب اقتدار بیش از پیش کشور و یاس و ناامیدی دشمنان شده است.
وی افزود: ترور ناجوانمردانه دانشمندان ایران اسلامی از سوی دشمنان سندی محکم بر یاس و ترس دشمنان از روند روبه جلوی کشور در عرصههای علمی و فنآوری دارد. رئیس دانشگاه کردستان اضافه کرد: ترور دانشمندان علمی ایران نه تنها این کشور را مجبور به ایستایی و عقبنشینی نکرد، بلکه زمینه تولید هزاران علیمحمدیها، شهریاریها و احمدیروشن در کشور را فراهم کرد. به گفته وی، هزاران دانشجوی بصیر و انقلابی ایران اسلامی با تبعیت از این شهدای بزرگوار راه و مسیر آنان را ادامه و پلههای رشد و ترقی کشور را یکی پس از دیگر میپیمایند. امینی از حوزه پژوهشهای کاربردی به عنوان یکی از مهمترین حوزهها نام برد و گفت: جهاد دانشگاهی در سالهای اخیر توانسته در این حوزه کارهای بزرگی انجام دهد.
وی تصریح کرد: حرکت تحقیقات به سمت تجاری در کنار رشد علم و فناوری باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم به چشماندازی که برای آینده کشور تعیین شده دستیابیم.
وی ایجاد رابطه تنگاتنگ دانشگاه با حوزههای اجرای را ضروری دانست و گفت: رشد دانشگاهها نیز باید تابع نیاز جامعه باشد و بر اساس نیازهای موجود در این مسیر حرکت کرد. رئیس دانشگاه کردستان از دانشگاه کردستان به عنوان مولود انقلاب نام برد و افزود: قبل از پیروزی انقلاب تنها 300 دانشجو در این استان مشغول به تحصیل بودند و این در حالی است که امروزه بیش از 65 هزار دانشجو در این استان مشغول به تحصیل هستند. امینی با بیان اینکه در حال حاضر دانشجویان دکترا در 18 رشته در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند، اضافه کرد: رشتههای مقطع دکترا در دانشگاه کردستان تا پایان امسال به 23 رشته ارتقاء مییابد.
به گفته وی، در حال حاضر دانشجویان دانشگاه کردستان در 60 رشته مختلف مشغول به تحصیل هستند. وی در ادامه خواستار آسیبشناسی فرهنگی در سطح استان شد و ادامه داد: با توجه به هم مرز بودن کردستان با کشور عراق باید آسیبهای فرهنگی شناسایی و برای مقابله با آنها راهکارهای علمی ارائه شود. رئیس دانشگاه کردستان شناسایی و احصا توانمندیهای و ظرفیتها استان در بحث اشتغال را از دیگر نیازهای این استان عنوان کرد و اظهار داشت: باید با شناسایی تواناییها و ظرفیتهای موجود در راستای ایجاد اشتغال گامهای اساسی برداریم. امینی به نامگذاری امسال با عنوان سال تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و ادامه داد: ایجاد فرهنگ حمایت از کار و سرمایه ایرانی بین مردم باید به صورت ویژه از سوی همه دستگاهها دنبال شود.
وی گفت: برای تحقق شعار امسال باید تلاش کرد مردم به این باور برسند که اجناس و کالاهای ایرانی چیزی کمتر از اجناس خارجی ندارند. به گفته وی، این فرهنگ باید به گونهای نهادینه شود که همه مردم استفاده از کالاهای داخلی کشور را افتخاری برای خود بدانند.
وی اجرای ساز وکار جدید و نظارت دقیق بر نحوه تولیدات را نیز ضروری دانست و خاطرنشان کرد: باید با نظارت دقیق بر تولیدات داخلی آنها را به سطح استانداردها ملی نزدیک کرد. رئیس دانشگاه کردستان در پایان از راهاندازی پارک ملی فناوری در استان خبرداد و یادآورشد: امیدواریم با رفع برخی از مشکلات سر راه اجرای این مهم در آینده نزدیک شاهد راهاندازی این پارک در استان باشیم.
با حضور رئیس جهاد دانشگاهی :
سایت جابیران و دفتر همیاری اشتغال دانش آموختگان کردستان افتتاح شد
با حضور رئیس جهاد دانشگاهی سایت جابیران و دفتر همیاری اشتغال دانش آموختگان کردستان افتتاح شد.
مدیر اداره خدمات اطلاع رسانی بازار کار سازمان همیاری اشتغال جهاد دانشگاهی کشور اظهار داشت: پایگاه اطلاع رسانی شغلی دانش آموختگان جهاد دانشگاهی کردستان از دستاوردهای بخش اشتغال جهاد دانشگاهی کشور است. مهدی عابدی با اشاره به اینکه راه اندازی این پایگاه جز دستاوردهای سال 79 بوده است، افزود: هدف از راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی اشتغال کشور جمع آوری اطلاعات دانش آموختگان جویای کار در کشور است.
وی با بیان اینکه راه اندازی این پایگاه از سال 86 به صورت استانی در سراسر کشور آغاز شده است، بیان کرد: در حال حاضر پایگاه اطلاع رسانی شغلی دانش آموختگان جهاد دانشگاهی در 22 استان کشور افتتاح شده است. مدیر اداره خدمات اطلاع رسانی بازار کار سازمان همیاری اشتغال جهاد دانشگاهی کشور با اشاره به اینکه این پایگاه از سال 88 در استان کردستان راه اندازی شد، اضافه کرد: این سایت از سال 88 غیرفعال بوده و خوشبختانه در این گردهمایی دوباره آن را فعال کردیم.
عابدی این پایگاه را به عنوان یک ابزار مجازی در راستای کار آفرینی ذکر و خاطرنشان کرد: امیدواریم با کمک همه ادرات و ارگان ها بتوانیم افراد فارغ التحصیل جویای کار را به سمت ثبت نام در این پایگاه ها تشویق کنیم. وی در پایان یادآور شد: افراد جویای کار با ثبت نام در این پایگاه ها با گرفتن یک کد رهگیری می توانند نسبت به پیدا کردن شغل مناسب اقدام کنند.
نماينده ولي فقيه در استان كردستان :
توسعه اشتغال و توليد مستلزم تحقيقات و رشد علمي است
حجت الاسلام والسملمين سيدمحمد حسين شاهروردي نماينده ولي فقيه در استان كردستان در روز دوم گردهمايي در جمع جهادگران دانشگاهي ايجاد شغل، توسعه فضاي كسب و كار و توليد را مستلزم بررسيهاي علمي و پژوهشي دانست و گفت: استان كردستان با داشتن منابع طبيعي و معادن كم نظير پتانسيلهاي فراواني در دل خود جهت ايجاد اشتغال و كار دارد و اين فقط مستلزم تحقيق و كشف اين موقعيتهاي خاص است.
وي با اشاره به سفر مقام معظم رهبري در سال 88 به استان كردستان گفت: سفر رهبر انقلاب به اين منطقه بركات فراواني در حوزه اعتبارات تخصيص يافته ، حوزه فرهنگي و بالا رفتن شاخصهاي امنيت داشته است.
حجت الاسلام والمسلمين حسيني شاهروردي افزود: يكي از دغدغههاي اصلي مقام معظم رهبري براي اين منطقه حوزه اشتغال و سرمايه گذاري بوده است.
نماينده ولي فقيه در كردستان ادامه داد: براي سرمايه گذاري امنيت لازم است كه هم اكنون شاخصهاي امنيت در كردستان از تعدادي از استانهاي ديگر بالاتر است.
وي با اشاره به جمعيت دانشجويي اين استان گفت: در حال حاضر حدود 65 هزار نفر دانشجو در اين استان مشغول به تحصيل هستند كه اين پتانسيل عظيم ميتواند از هم اكنون با تحقيقات و بررسيهاي دقيق از منابع خدادادي و استعدادهاي طبيعي موجود در استان براي ايجاد اشتغال بهره ببرد.
حجت الاسلام والمسلمين حسسيني شاهرودي خاطرنشان كرد: در حوزه گياهان دارويي كردستان پتانسيل بالايي دارد و انتظار ميرود جهاد دانشگاهي با آموزشهاي كاربردي لازم بتواند زمينههاي بهره برداري و توسعه اين حوزه را فراهم كند.
نماينده ولي فقيه در استان كردستان با اشاره به ايجاد اشتغال و كار توسط خود مردم گفت: بايد اين فرهنگ كه دولت بايد كار و اشتغال ايجاد كند تغيير كند و مردم خودشان در امر اشتغال دخيل باشند و دست به توليد بزنند.
وي همچنين به وحدت ميان اهل سنت و تشيع در اين استان تاكيد كرد و گفت: حدود 80 درصد جمعيت استان كردستان از اهل سنت هستند و هم اكنون در كنار برادران اهل تشيع خود با وحدت بالا به ارائه خدمات به نظام ميپردازند.
معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی
جهاد دانشگاهی:
حرکت جهاد
دانشگاهی به سمت تجاریسازی یافتههای پژوهشی است
معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی حرکت به سمت تجاریسازی یافتههای
پژوهشی را مهمترین هدف جهاد دانشگاهی عنوان کرد.
دكتر سعید قاضیمغربی در دهمین گردهمایی
سراسری رؤسا و معاونین جهاد دانشگاهی سراسر کشور که با محوریت اشتغال در سنندج
برگزار شد اظهار داشت: عمده فعالیتهای جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهشی است و مأموریت
اصلی در حوزه پژوهش، انجام پژوهشهای توسعهای و کاربردی است.
به گفته وی،
با توجه به تعریفی که در ساختار وظایف جهاد دانشگاهی وجود دارد، جهاد دانشگاهی یک
نهاد عمومی غیردولتی است که در حوزههای فرهنگی، آموزشی، اشتغال و پژوهش فعالیت میکند
و در هر حوزه وظایفی برای خود تعریف و مسیری را ترسیم کرده است.
وی افزود:
برنامهریزی برای دانشآموختگان دانشگاهی در حوزه اشتغال اولویت این نهاد است و هر
دانشآموخته را یک کارآفرین میداند.
دكتر قاضیمغربی
اضافه کرد: جهاد دانشگاهی یک دانشگاه فرهنگی، علمی و کاربردی است که حدود 120 مرکز
آموزشی تخصصی در کشور دارد و 70 درصد کسانی که برای دورههای آموزشی به جهاد
دانشگاهی مراجعه میکنند، دانشآموختگان سایر مراکز علمی کشور هستند.
معاون
پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: 80 درصد کل اعتبارات جهاد از طریق منابع داخلی
تامین میشود که موجب پویایی و افتخار این نهاد است.
وي حرکت به سمت تجاریسازی یافتههای پژوهشی را مهمترین هدف جهاد دانشگاهی عنوان کرد
و گفت: هدف ما تجاریسازی یافتهها و پژوهشها و تحقیقات دانشگاهی است و برای تحقق
این مهم روشهای مختلفی را مورد توجه قرار دادهایم.
او تعامل
گسترده با مسئولین حوزه اشتغال را از مهمترین راهبردهای تجاریسازی پژوهشها
عنوان کرد و افزود: در راستای تحقق این مهم حمایت از مراکز خدمات تخصصی در سالجاری
مورد توجه قرار گرفته است.
معاون
پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی از گسترش و حمایت از مراکز خدمات تخصصی جهاد
دانشگاهی در سالجاری خبرداد و گفت: این مهم به دلیل افزایش و ارتقای سطح تولید در
کشور صورت میگیرد.
قاضیمغربی
خرید کالاهای ایرانی با هر قیمت و میزان کیفیت را تحقق جهاد اقتصادی در کشور دانست
و گفت: تنها زمانی میتوانیم به جهاد اقتصادی در کشور اعتقاد داشته باشیم که
کالاهای ایرانی با هر قیمیت و کیفیتی بر کالاهای خارجی ارجحیت داشته باشند.
وی خرید
کالاهای خارجی را یکی از دلایل مهم بیکاری در کشور دانست و افزود: مردم باید به این
باور برسند که خرید کالاهای خارجی لطمه بزرگی به بخش تولید و ایجاد اشتغال در کشور
خواهد زد.
معاون
پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی در ادامه بر گسترش مراکز خدمات تخصصی در دانشگاهها
تاکید کرد و گفت: تاسیس شرکتهای دانشگاهیان در جهاد دانشگاهی به عنوان یک ضرورت و
الگو باید مورد توجه قرار گیرد.
قاضیمغربی
تصریح کرد: افزایش دانشجویان پژوهش محور در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد از دیگر نیازهای
است که باید بهصورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.
وی بر تقویت
دیدگاه پژوهش در بین دانشجویان و فارغالتحصیلان تاکید کرد و گفت: حرکت به سمت
پروژهمحوری و برونسپاری فعالیتهای پژوهشی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون
پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی کشور اجرای پروژههای بزرگ با همکاری دیگر سازمانها
را از دیگر اولویتها و برنامههای جهاد دانشگاهی عنوان کرد و افزود: اجرای این
پروژه با اعتباری بالغ بر 500 میلیون دلار از برنامههای امسال جهاد دانشگاهی است.
به گفته وی،
مدیریت این پروژه با جهاد دانشگاهی است و در دیگر بحثهای اجرایی نیز سایر ارگانها
و سازمانها با این نهاد همکاری دارند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان:
در سال گذشته 17هزار
مجوز مشاغل خانگی در کردستان صادر شد مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان از صدور 17 هزار و 265 مجوز
مشاغل خانگی در سال گذشته در این استان خبر داد.
، رامین اسدی در سنندج اظهار کرد: 210 نوع فعالیت مختلف در حوزه مشاغل
خانگی تعریف شده است که میتواند ظرفیت خوبی برای کاهش نرخ بیکاری در سطح کشور
باشد.
به گفته وی
در سال گذشته 17 هزار و 265 مجوز مشاغل خانگی در این استان صادر شده است که بیش از
10 هزار 296 مورد آن با دریافت تسهیلات بانکی ایجاد شدهاند.
مدیرکل
تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان تصریح کرد: امسال 306 رشته در بخش مشاغل
خانگی برای استفاده از تسهیلات بانکی و دولتی از سوی دولت اعلام شده است.
اسدی در
ادامه به میزان اشتغالزایی در سال 89 در این استان اشاره کرد و افزود: ایجاد
اشتغالهای ایجاد شده از فروردین 89 تا فروردین 90 برابر آمار 26 هزار بوده است.
به گفته وی
از 26 هزار شغل ایجاد شده در سال 89 در این استان، 4 هزار و 857 نفر بدون مهارت، 3
هزار و 261 نفر دارای مدرک دانشگاهی، 12 هزار و 554 نفر دارای مهارت تجربی و 5
هزار و 576 نفر دارای مدرک فنی و حرفهای بودهاند.
مدیرکل
تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان بیشترین آمار بیکاری در این استان را
مربوط به رده سنی 25 تا 35 سال عنوان کرد و گفت: عدم مهارت کافی افراد جویای کار
برای ورود به عرصه اشتغال مهمترین عامل بیکاری در این استان است.
وی برقراری
تناسب بین آموزشهای فنی و حرفهای و نیازهای بخش تولید و اشتغال استان را نیز
ضروری دانست و افزود: برای کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغالهای پایدار باید آموزشهای
فنی و حرفهای با نیازهای تولید و اشتغال همگام باشد.
وی حوزه
کشاورزی به عنوان ظرفیت بسیار خوبی برای ایجاد اشتغال در سطح استان نام برد و
افزود: با وجود ظرفیت اشتغالزایی استان در حوزه کشاورزی متاسفانه تعداد مجوزهای
صادر شده بسیار کم بوده است.
مدیرکل
تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان در ادامه به نقش آموزشهای فنی و حرفهای
در ایجاد اشتغال اشاره کرد و افزود: ارائه آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتی به دلیل
ماهیت طرح و تاکید بر جنبههای کاربردی در آموزش و توانمندسازی نیروهای انسانی برای
ایجاد اشتغال پایدار اهمیت زیادی دارد.
اسدی با بیان
اینکه درصد قابل توجهی از فارغالتحصیلان بیکار فاقد مهارت فنی و حرفهای هستند،
گفت: آموزشهای فنی و حرفهای نوعی مهارتاندوزی بر اساس تقاضای بازار کار است و
کسب یک مهارت تخصصی مادامالعمر موجب توانمندی فرد در احراز شغل مورد نظر میشود.
وی در پایان
از کمیته امداد امام خمینی (ره) به عنوان یکی از نهادهای موفق در بحث اشتغالزایی
و نظارت بر اشتغالها نام برد و افزود: کمیته امداد امام خمینی (ره) کردستان در
سال گذشته مقام نخست استان را در بحث ایجاد اشتغال کسب کرده است.
امضاي تفاهم نامه همكاري مشترك بين كميته امداد و جهاد دانشگاهي كردستان ، برگزاري كارگاه آموزشي ،ارايه گزارش شعب سازمان اشتغال از ديگر برنامه هاي اين گردهمايي بود.