٠٣:٠٥ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اشتغال
در سمينار آموزشي مركز رشد ICT جهاد دانشگاهي عنوان شد؛
كسب و كارهاي نو در سراسر كشور توسعه مي‌يابد

سمينار آموزشي ادبيات و مفاهيم مراكز رشد به منظور آشنايي معاونان، مديران و كارشناسان وزارت كار و امور اجتماعي با راههاي اشتغال و كارآفريني از طريق كسب و كارهاي نو توسط مركز رشد فناوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي در وزارت كار برگزار شد.
در اين سمينار كه با حضور دكتر مجيد ملكي تبار معاون كارآفريني و دكتر جواد فرشباف ماهريان معاون سياستگذاري اشتغال وزارت كارواموراجتماعي برگزار شد، مهندس حبيب‌اله اصغري رييس مركز رشد ICT جهاد دانشگاهي، مهندس رامين نواب‌پور معاون مركز و خانم معصومه مداح مدير اداره خدمات آموزشي اين مركز به طور مبسوط موضوع مراكز رشد و فرآيند ايجاد كسب و كارهاي نو از طريق اين مراكز را براي شركت كنندگان تشريح كردند.
دكتر جواد فرشباف ماهريان معاون سياستگذاري اشتغال وزارت كارواموراجتماعي با تأكيد بر رويكرد وزارت كار براي توسعه كارآفريني در حوزه كسب و كارهاي نو گفت: كشورهاي مختلف اهداف متفاوتي را براي حل مشكل اشتغال خود دنبال مي‌كنند كه در برخي از اين كشورها، سياست حمايت از بنگاه‌هاي كوچك و در برخي از آنها، توسعه اشتغال از طريق وامهاي خوداشتغالي دنبال مي‌شود.
مهندس حبيب‌اله اصغري رييس مركز رشد ICT جهاد دانشگاهي نيزدر سخنراني خود با تقدير از حركت جديد وزارت كار در توجه به مباحث جديد بويژه توسعه كسب و كارهاي نو از طريق توسعه مراكز رشد، گفت:چالشهاي زيادي هم در زمينه اشتغال فارغ‌التحصيلان و هم به لحاظ آمارهايي كه ارائه مي‌شود وجود دارد، فارغ‌التحصيلان معمولاً از تسهيلاتي كه در زمينه اشتغال وجود دارد خبر ندارند و از سوي ديگر بهره‌وري شاغلان فارغ‌التحصيل آموزش عالي ازسال 1345 تا 1373 ساليانه 5/3 درصد كاهش يافته است و بطور نمونه در سال 1375 تنها 11 درصد فارغ‌التحصيلان كشاورزي توانسته‌اند در رشته خودشان مشغول بكار شوند.
وي با تأكيد بر اشتغال از طريق SME ها و شركت‌هاي كوچك و متوسط گفت:جالب است بدانيم كه در انتهاي برنامه سوم توسعه، تنها 3/9 درصد فارغ‌التحصيلان دانشگاهي از تعداد كل فارغ‌التحصيلان مشغول كار بودند يعني نرخ دانشگري در انتهاي برنامه سوم 3/9 درصد بوده است.
رييس مركز رشد ICT جهاد دانشگاهي به نيازهاي نه گانه كارآفرينان اشاره كرد و گفت: نيازهاي مالي و اعتباري، نيازهاي تكنولوژيك، بازار، نيازهاي تأميني، نيازهاي اجتماعي، نيازهاي قانوني و در نهايت نيازهاي اقتصادي و سياسي، نيازهاي اساسي كارآفرينان را تشكيل مي‌دهد ولي همه اين نيازها در مراكز رشد حاصل نمي‌شود كه بايد برخي از اين نيازها از طريق ساير دستگاهها پوشش داده شود.
وي با تصريح اينكه مراكز رشد از ايده‌ها، هسته‌ها و شركت‌هايي حمايت مي‌كنند كه بخواهند خدمت يا محصول جديدي را ارائه دهند، گفت: همانگونه كه از طريق طرح "تكفا" ايجاد كارآفريني و ارائه سرويس و محصول جديد مورد حمايت قرار گرفت، نتايج اين طرح براي وزارت كار و امور اجتماعي نيز براي حمايت اينگونه شركت‌ها مي‌تواند مفيد باشد.
معاون فناوري مركز رشد ICT جهاد دانشگاهي نيز با اشاره به اينكه برنامه چهارم توسعه كشور ايجاد زيربناهاي لازم براي توسعه دانايي محور و حمايت از شركت‌هاي كوچك و متوسط را كه هدف مراكز رشد است، مورد توجه قرار داده است گفت: در حال حاضر رويكرد دولت و نظام بر توسعه مراكز رشد در كشور است و اين بحث را مي‌توان در برنامه‌هاي مختلف دولت نهم از جمله در حوزه نوآوري، فناوري و توسعه نظام ملي نوآوري و فناوري ديد.
مهندس نواب‌پور با اشاره به تعداد فارغ‌التحصيلان هر ساله كشور كه رقم بالايي است، گفت: براساس تعداد شركت‌هايي كه هر ساله بايد ايجاد شود و يا به نسبت تعداد فارغ‌التحصيلاني كه هر ساله فارغ‌التحصيل مي‌شوند ما بايد تا پايان برنامه چهارم توسعه چند برابر تعداد فعلي مركز رشد در كشور داشته باشيم.
وي افزود: دنيا به سمتي مي‌رود كه براساس آن داشن زماني به درد مي‌خورد كه بتواند ثروت به همراه داشته باشد و از انجا كه ثروت هم عدد و رقم پيدا كرده مباحث جديدي تحت عنوان حسابداري دانش و حسابرسي دانش مطرح است و در واقع مي‌توان اقتصاد مبتني بر دانش و دانايي را با عدد و رقم تحليل كرد.
مهندي نواب‌پور در ادامه هدايت و نظارت شركت‌ها و بنگاه‌هاي كوچك و متوسط را توسط مراكزرشد عاملي براي موفقيت و رسيدن آنها به اهداف مورد نظر عنوان كرد و گفت: شركت‌هاي رشد يافته در مراكز رشد بسيار موفق‌تر از شركت‌هايي هستند كه در بيرون از اين مراكز شكل مي‌گيرند.
مهندس معصومه مداح مدير اداره خدمات آموزشي اين مركز نيز گفت: نقش مراكز رشد در توسعه بنگاه‌هاي كوچك و متوسط نقش تسهيل كننده و تسريع كننده است و انگيزه‌هاي لازم را براي كارآفريني، اشتغال و بطور كلي ايجاد SME ها، بالا خواهد برد.
گفتني است،در پايان اين نشست آموزشي جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و به سوالهاي مطرح شده درباره چگونگي شكل‌گيري مراكز رشد، حمايت‌ها و نحوه ايجاد شركت‌ها و بنگاه‌هاي كوچك و متوسط پاسخ‌هاي لازم ارائه شد.م/د

١٦:٥٠ ١٤/١٢/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد