٠٩:٥٢ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اشتغال


با حضور وزير كار و امور اجتماعي ؛
نخستين كلينيك اشتغال كشور به همت جهاددانشگاهي افتتاح شد

به همت جهاددانشگاهي واحد تربيت مدرس نخستين كلينيك اشتغال كشور طي مراسمي يكم خرداد ماه در دانشگاه تربيت مدرس افتتاح شد .
   به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي ، در اين مراسم كه با حضور شماري از مسؤولان كشور برگزار شد، دكتر سيد محمد جهرمي وزير كار و اموراجتماعي در سخناني افتتاح كلينيك اشتغال توسط جهاددانشگاهي واحد تربيت مدرس را امري ارزشمند دانست و گفت : توسعه كشورها وابسته به مديريت صحيح نيروي انساني است و در واقع كشورهاي توسعه يافته ، در نتيجه توجه به نيروي انساني به رشد و توسعه دست يافته اند ، زيرا بسياري از جوامع به رغم داشتن منابع طبيعي فراوان ، به دليل عدم برنامه ريزي مناسب براي منابع انساني خود از توسعه و پيشرفته بازمانده اند .
   وي با تاكيد بر سرمايه گذاري در زمينه نيروي انساني كشور ، اظهار داشت : يكي از مهمترين مسايلي كه در كلينيك اشتغال     مي توان به آن پرداخت ، عدم مديريت صحيح منابع انساني به عنوان يك سرمايه اساسي در كشور است،زيرا در حال حاضر استعداد ها و توانمندي هاي بالقوه بسياري در كشور وجود دارد كه به دليل نبود بستري مناسب به شكوفايي نرسيده و هدر رفته اند .
   جهرمي با اشاره به نرخ بيكاري 6/15 درصدي فارغ التحصيلان دانشگاهي ، افزود : فارغ التحصيلان دانشگاهي محور توسعه كشور هستند اما به دليل مشكلات بسياري نظير عدم درك نياز بازار كار و ارايه آموزش هاي نامناسب و عدم فراگيري مهارت هاي كسب و كار بخش عظيمي از اين قشر در حال حاضر بيكار هستند و 30 درصد فارغ التحصيلان مشغول به كار نيز در زمينه اي فعاليت        مي كنند كه به رشته تحصيلي آنها مرتبط نيست .
   وزير كار و امور اجتماعي ادامه داد : بيش از 83 درصد فارغ التحصيلان جوياي كار كشور ، در رشته هاي مختلف علوم انساني تحصيل كرده اند و اين در حاليست كه ما در حال حاضر به اين بخش از فارغ التحصيلان نيازمنديم اما به علت عدم وجود مديريتي كارآفرين و توسعه فرهنگ كارآفريني با مشكلات بسياري در اين زمينه مواجه هستيم .
   وي به ارايه آموزش هاي غيركاربردي در مراكز آموزشي اشاره نمود و يادآور شد : نرخ بيكاري افراد زيرديپلم در كشور كمتر از فارغ التحصيلان دانشگاهي و نزديك به 3/7 درصد است و مهمترين دليل آن وجود مهارت هاي كسب و كار در اين دسته از افراد است، بنابراين يكي از راه هاي موفقيت ما در اشتغال زايي براي دانش آموختگان تقويت مهارت هاي كسب و كار است .
   جهرمي به لزوم ايجاد توانايي هاي مختلف در افراد فارغ التحصيل اشاره نمود و تصريح كرد : مديريت صحيح، ريسك پذيري ، ارايه آموزش هاي كاربردي ، شناخت بازار كار و ... در رفع معضل بيكاري دانش آموختگان تاثير بسزايي دارد و كلينيك اشتغال مي تواند با ارايه مشاوره ها و راهكارهاي مناسب در جهت حل مشكلات گام بردارد و در اين مسير وزارت كار و امور اجتماعي نيز در همه زمينه ها از آن حمايت مي كند .
   وي در خاتمه به ضرورت تعادل بازار كالا و خدمات وبازار پول و سرمايه اشاره كرد و خاطرنشان ساخت : متوسط پايداري واحدهاي اقتصادي كوچك در كشور ما 4/2 سال است ، در حاليكه امروزه جهان به سمت ايجاد واحدهاي اقتصادي كوچك حركت   مي كند و وجود اين معضل در ايران ناشي از عدم مديريت و برنامه ريزي مناسب براي منابع انساني است .
   دراين مراسم همچنين دكتر نوتاش معاون وزيرصنايع ومعادن درسخناني به روندشكل گيري سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي اشاره نمود و اظهار داشت : اين سازمان كه در سال 84 تاسيس شد مسؤوليت ايجاد شهرك هاي صنعتي عمومي ، تخصصي كارگاهي و فناوري را برعهده دارد ، ضمن اينكه حمايت از صنايع كوچك نيز از ديگر وظايف اين سازمان است .
   رييس سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي ادامه داد : ارايه خدمات مالي و اعطاي تسهيلات ، توسعه و بهبود فضاي فيزيكي شهرك هاي صنعتي ، ارايه خدمات مختلف به صنعتگران و كارخانجات و ارايه خدمات نرم افزاري از ديگر برنامه هايي است كه در اين سازمان به دنبال آن هستيم و كلينيك اشتغال مي تواند در زمينه خدمات نرم افزاري ما را ياري كند .
   وي ارتباط موثر و مستمر دانشگاه و بخش صنعت را مورد تاكيد قرار داد و افزود : هدف ما احيا و صيانت صنايع موجود كشور است كه در اين راه به همكاري بيش از پيش دانشگاه ها در زمينه ايده پردازي و توليد فكر نيازمنديم ، ضمن اينكه ما نيز با ايجاد مراكز فناوري در شهرك هاي صنعتي و راه اندازي شهرك هاي فناوري به دنبال احياي صنايع كوچك و متوسط و توسعه كسب و كار و در نهايت ايجاد اشتغال در كشور هستيم .
   نوتاش در خاتمه خاطرنشان كرد : صنايع كوچك تنها به حمايت هاي مالي نياز ندارند ، بلكه بايستي با ارايه خدمات نرم افزاري ، فني و مهندسي ، حمايتي و مشاوره اي ضمن توجه به توسعه اين مراكز و ايجاد قدرت رقابت در آنان به رفع مشكل بيكاري در كشور اهتمام داشت .
   براساس اين گزارش ، مرتضي پرهيزكار رييس سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان جهاددانشگاهي نيز در سخناني تحقق اقتصاد دانش محور را نيازمند توليد مفاهيم جديد علمي ، اقتصادي و فناوري دانست و گفت : ايجاد بينش هاي جديد ، تعريف فرآيندها و پروتكل هاي مختلف و تاسيس نهادهاي جديد همچون مراكز رشد ، پارك هاي علم و فناوري و كلينيك هاي اشتغال از ديگر مباحثي است كه در تحقق اقتصاد دانش بنيان بايد به آن توجه نمود .
   وي با بيان اينكه كلينيك هاي اشتغال مي توانند حلقه اتصالي ميان سياست گذاري ها و عرصه عملي اشتغال كشور باشند ، تاكيد كرد : ايجاد اين كلينيك ها در نقاط مختلف كشور ضروري است ، زيرا مخاطبان اين مجموعه علاوه بر فارغ التحصيلان ، بنگاه هاي اقتصادي نيز هستند ، بنابراين در اين مجموعه ها بايد به ابعاد مختلف اشتغال نيز توجه داشت و به همين منظور اجراي برنامه هاي آموزشي ، انجام تحقيقات و پژوهش هاي مورد نياز ، نيازسنجي براي ارايه خدمات و تحليل نتايج ارايه خدمات مذكور بايد جزء اولويت هاي كاري اين كلينيك ها باشد.
   پرهيزكار در خاتمه بر بهبود و توسعه روش ها و ايجاد فضاي امن در كلينيك هاي اشتغال تاكيد نمود .
   دكتر جهانگيريان قائم مقام معاونت فناوري وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري ديگر سخنران اين مراسم بود . وي در سخناني اظهار داشت : دستاوردهاي اخير كشور در زمينه هاي مختلف نظير انرژي هسته اي و سلول هاي بنيادي مؤيد نقش ويژه علوم و فناوري در توسعه جامعه و افزايش اقتدار ملي است و در جامعه مبتني بر دانش توليد دانش و مستندسازي آن يك سرمايه مهم به شمار مي رود .
   جهانگيريان يادآور شد : براساس آمار موجود سهم عمده اشتغال و ارزش افزوده متعلق به واحدهاي اقتصادي كوچك و متوسط است و بخش عظيمي از ابداعات و اختراعات نيز در اين مؤسسات پديد مي آيد.
   وي با اشاره به اينكه در حال حاضر 42 مركز رشد فناوري و 13 پارك علم و فناوري در كشور وجود دارد ، يادآور شد :  هم اكنون نزديك به 700 واحد و هسته نوپاي فناور در اين مراكز مشغول به كار هستند و با توجه به اينكه مراكز فوق زيرساخت هاي موردنياز براي اتصال ايده به محصول هستند ، بنابراين ارايه خدمات به آنها امري ضروري است .
   قائم مقام معاونت فناوري وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري در پايان تصريح كرد : آموزش ، مشاوره ، توسعه فعاليت هاي         بين المللي ، شناسايي سرمايه گذاران داخلي و خارجي ، ارايه مشاوره هاي مالي و ارتباط با مراكز رشد و پارك هاي فناوري از جمله فعاليت هايي است كه كلينيك اشتغال مي تواند به آن بپردازد.
   حميد امين اسماعيلي معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي نيز در اين مراسم با اشاره به اينكه يكي از شاخص هاي وضعيت توسعه كشورها، شاخص اشتغال و بيكاري است ، اظهار داشت : بازار كار جوامع در حال توسعه با مشكلات پيچيده اي از قبيل ناكارآمدي فرآيند توليد ، كارآيي پايين سرمايه گذاري ، نارسايي بازارهاي مالي ، نارسايي سيستم هاي اطلاع رساني و عدم استفاده از فرصت هاي سياسي و اقتصادي بين المللي مواجه است و با اين وجود ايجاد نهادهاي حدواسط نظير كلينيك هاي اشتغال ، مراكز رشد و پارك هاي علم و فناوري مي تواند در رفع معضلات موجود نقش مهمي ايفا كند .
   وي به ارايه آماري از وضعيت اشتغال كشور در دهه هفتاد پرداخت و ادامه داد : نرخ رشد سالانه جمعيت در دهه هفتاد 5/1 درصد و عرضه نيروي كار 8/2 درصد و تقاضاي نيروي كار نيز 6/2 درصد بود و در مقابل آن جمعيت بيكار كشور 7/4 و نرخ بيكاري 8/1 درصد در اين سال ها رشد داشت .
   امين اسماعيلي افزود : در سال 83 نيز نرخ بيكاري در كشور معادل 3/12 درصد بود و پيش بيني شده در پايان برنامه چهارم توسعه اين نرخ به 4/8 درصد برسد كه براي تحقق آن بايد سالانه براي يك ميليون نفر ايجاد اشتغال شود و اين مساله نيازمند همكاري همه بخش ها و مجموعه هاي كشور است .
   معاون پژوهشي جهاددانشگاهي در پايان با اشاره به فعاليت هاي اين نهاد در عرصه اشتغال ، خاطرنشان ساخت : جهاددانشگاهي از اواخر دهه هفتاد با درك اهميت معضل بيكاري فارغ التحصيلان وارد اين عرصه شد و تاكنون خدمات برجسته اي در زمينه اطلاع رساني و فعاليت هاي آموزشي پژوهشي و در قالب سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان و واحدها و پژوهشكده هاي مختلف اين نهاد به كشور ارايه نموده است .
   گفتني است ، در راه اندازي اين كلينيك ، سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي ، سازمان مديريت و برنامه ريزي ، وزارت كار و امور اجتماعي ، وزارت صنايع و معادن ، وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري ، سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان جهاددانشگاهي و سازمان گسترش و نوسازي صنايع با جهاددانشگاهي واحد تربيت مدرس همكاري داشتند.ح/الف

 

١٥:٤٨ ٠١/٠٣/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد