نخستين نمايشگاه فرصت هاي شغلي در ايران آغاز به كار كرد
نخستين نمايشگاه فرصت هاي شغلي در ايران صبح روز دوشنبه با حضور پرويز كاظمي وزير رفاه و تامين اجتماعي و جمعي از مديران، كارآفرينان و دانشجويان در دانشگاه الزهرا، (س) آغاز به كار كرد.
به گزارش ايلنا،پرويز كاظمي وزير رفاه و تامين اجتماعي در مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه طي سخناني مساله اشتغال را در كشور موضوعي مهم و اساسي عنوان كرد و گفت: اين موضوع چيزي نسبت به يكباره و با يك فرمول حل شود بلكه نياز به برنامه ريزي و ساختار اساسي دارد تا بتوان با ايجاد بستر مناسب در جهت حل آن اقدام كرد.
وي افزود: بايستي نگاهمان به مسائل ساختاري باشد و اگر مي خواهيم يك كار را در كل كشور به اجرا بگذاريم. بايد فضا و حلقه ها را بشناسيم و به مهندسي فرآيند توجه ويژه داشته باشيم چون در هر نظامي كه به اين مساله توجه شده هزينه ها كاهش يافته و كارائي افزايش پيدا كرده است.
وزير رفاه و تامين اجتماعي يكي از شاخص هاي رشد در هر كشور را در آمد سرانه آن كشور عنوان و تصريح كرد: درآمد هر كشور از دو طريق تكنولوژي و منابع طبيعي به دست مي آيد؛ در كشور ما اين دو منبع به اندازه كافي وجود دارد اما اگر به اندازه كافي از آنها استفاده نمي شود قطعا جايي از كار دچار مشكل است كه بايد ريشه يابي شود.
وي در ادامه به آمار و ارقام مربوط به اشتغال در كشور و وزارت رفاه پرداخت و گفت: در حال حاضر 10 هزار پروژه نيمه تمام دركشور وجود دارد كه تا به امروز حدود 200 ميليارد د لار هزينه سرمايه گذاري روي آنها بوده است كه با توجه به سابقه 15 تا 20 ساله اين پروژه ها، مساله عدم كارشناسي بر روي آنها پيش مي آيد.
وي تصريح كرد: ما در وزارت رفاه و تامين اجتماعي براساس مصوبه مجلس موظف به اجراي بيمه درمان روستائيان شديم كه بر اين اساس تاكنون 18 ميليون روستايي تحت پوشش اين طرح قرار گرفته اند.
وي افزود: همچنين 6 هزار پزشك و 4 هزار ماما را نيز در سطح روستاها مستقر كرده ايم تا با بالابردن سطح سلامت در روستاها مانع مهاجرت آنان به شهرها و همچنين با مشاوره هاي جنسيتي باعث كاهش بيماريهاي خاص ناشي از ازدواج هاي فاميلي شوند.
براساس اين گزارش،ابراهيمي اصل مدير عامل شركت ملي صنايع پتروشيمي نيز در اين مراسم ناهماهنگي بين دانشگاه و صنعت را از مسائل تاثيرگذار در حجم بالاي بيكاري در كشور عنوان كرد و گفت: بيش از 5/18 ميليون دانش آموز و دانشجو به همراه ذخاير منابع طبيعي وجود دارد اما چيزي كه ديده مي شود 5/1 ميليون فارغ التحصيل بيكار است و حجم عظيمي از متخصصان كه در خارج از كشور به ارايه خدمت مي پردازند.
وي افزود: متاسفانه دانشجويان و فارغ التحصيلان كشور با ادبيات ورود به صنعت آشنا نيستند و تنها رقابت آنان براي ورود به دانشگاه، فارغ التحصيل شدن و دنبال كار دويدن است و وظيفه ماست به آنها ياد دهيم تا بتوانند در بازاري به وسعت دنيا توانمندي نرم افزاري و سخت افزاري خود را تبديل به محصول مورد قبول كنند.
مدير عامل شركت ملي صنايع پتروشيمي تعداد صنوف كشور را 400 هزار صنف عنوان و خاطرنشان كرد: با يك برنامه ريزي مناسب هر صنف مي تواند 50 تا 500 فرصت شغلي ايجاد كند و اين در حالي است كه ما در همسايگي بازاري 2 ميليارد نفري قرار داريم.
همچنين معظمي معاون منابع انساني وزارت نفت نيز در اين مراسم، عدم برنامه ريزي مناسب در اقتصاد و نقدينگي كشور را از عوامل مهم ايجاد بيكاري عنوان كرد و افزود:نقدينگي كشور حدود 90 ميليارد دلار است و بودجه سال 85 كشور نيز 160 هزار ميليارد تومان است و اين دو در مجموع يك سيل نقدينگي است كه هر حركت اصلاحي را تحت تاثير قرار ميدهد.
معظمي، ميزان سرمايه گذاري مستقيم در صنعت نفت را 10 ميليارد دلار عنوان كرد و گفت: 88 هزار نفر به صورت رسمي و مستقيم و 30 هزار نفر به صورت غير مستقيم با صنعت نفت همكاري ميكنند.
مرتضي پرهيزكار رئيس سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان جهاد دانشگاهي نيز در اين مراسم كارآفريني را از مفاهيم جديد در توسعه و اشتغال عنوان كرد و افزود: ورود مفاهيم جديد به حوزه توسعه و اشتغال تاثير فراواني در ايجاد اشتغا و ارتقا توسعه دارد و كارآفريني يكي از اين مفاهيم جديد بنيادي است كه امروز در ادبيات توسعه و اشتغال كشور به كار مي رود.
رئيس سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان تصريح كرد: براي عبور از يك اقتصاد مبتني بر صنعت به اقتصاد مبني بر دانش نياز به منابع زيادي از جمله راه، راهبر و راهرو دارد.
زهرا رهنورد رئيس دانشگاه الزهرا(س) نيز در ابتداي اين مراسم ايمان، اشتغال و ازدواج را از مشخصات جوانان ايراني عنوان كرد و گفت: اگر اين سه ويژگي در جواني وجود داشته باشد بهترين خواهد بود و دستاوردهاي امروز كشور از جمله دستيابي به فناوري صلح آميز هسته اي و سلول هاي بنيادي نيز برگرفته از اين سه ويژگي است.
همچنين شهلا محمدزاده رئيس جهاد دانشگاهي الزهرا در سخنان كوتاهي فرهنگ سازي را از اهداف برپايي اين نمايشگاه عنوان كرد و گفت: اين گونه نمايشگاه ها در اكثر كشورها در پايان هر ترم تحصيلي برگزار مي شود و امسال نيز در كشور ما براي نخستين بار در دانشگاه الزهرا برگزار مي شود.
محمدزاده افزود: داخل كردن بخش صنعت و اشتغال به دانشگاه ها، بسترسازي براي اشتغال ايجاد ارتباط مستقيم بين كارجو و كارفرما و ... از ديگر اهداف برپايي اين نمايشگاه است.
٢٣:٣٤ ٠١/٠٣/١٣٨٥