٢١:٥٩ ٠١/٠٩/١٤٠٣
گزارش
دكتر علي منتظري در گردهمايي معاونان پژوهشي جهاددانشگاهي ؛
انجام تحقيقات راهبردي و حضور در عرصه هاي جديد لازمه توسعه كشور است

بيست و هفتمين گردهمايي معاونان پژوهشي واحدها و پژوهشكده هاي جهاددانشگاهي سراسر كشور صبح امروز طي مراسمي با حضور دكتر علي منتظري رييس جهاددانشگاهي ، آيت ا... محمدي نماينده ولي فقيه و امام جمعه همدان ، دكتر خزايي رييس دانشگاه بوعلي سينا و جمعي از مسوولان استان همدان درهمدان گشايش يافت .
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي ، در اين مراسم دكتر منتظري رييس جهاددانشگاهي طي سخناني با اشاره به توانمندي هاي علمي و تحقيقاتي جهاددانشگاهي در عرصه هاي مختلف گفت : در سال هاي اخير جهاددانشگاهي حركت هاي علمي مهمي را آغاز كرده و با توجه به موقعيت كنوني اين نهاد در سراسر كشور بايد با برنامه ريزي دقيق اين مسير را ادامه داد .
وي افزود : امروز جهاددانشگاهي مورد توجه نهادها و مراكز علمي و تحقيقاتي كشور قرار گرفته و ما نيز بايستي با پرهيز از بروكراسي در امور پژوهشي و جذب پژوهشگران مؤمن و متعهد ، پاسخگوي انتظارات جامعه و مسئولان باشيم .
رييس جهاددانشگاهي خاطرنشان كرد : تحقيقات در جهاددانشگاهي متكي بر پژوهشگران و انسان هاي متعهدي است كه دل در گرو دين و مردم دارند و روحيه جهادي را سرلوحه كارهاي خود قرار داده و اين مجموعه را به سوي اهدافي كه دارد پيش مي برند .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصريح كرد : جهادگران دانشگاهي بايد با شناخت مسايل پيش روي تحقيقات و برنامه ريزي مناسب ، توسعه تحقيقات و حضور در عرصه هاي علمي جديد را مدنظر داشته باشند و در اين راه جهاددانشگاهي مي تواند پيشتاز باشد .
مشاور رييس جمهور در ادامه افزود : يافتن راه هاي ميانبر و جديد در جهت توسعه علمي كشور يكي از مهمترين اهداف جهاددانشگاهي است كه مورد توجه مسوولان نظام بويژه رهبر معظم انقلاب اسلامي قرار دارد و ما نيز بايد از فرصت هاي جديدي كه در كشور براي اين نهاد انقلابي ايجاد شده استفاده كنيم .
دكتر منتظري پرهيز از سستي و خمودگي در فعاليت هاي علمي را مورد تاكيد قرار داد و يادآور شد : جهاددانشگاهي مي تواند با ظرفيت ها و توانمندي هاي خود پرچم دار جنبش نرم افزاري كشور باشد و لازمه اين امر حفظ روحيه انقلابي است زيرا امكانات جوهره تحقيقات نيست و پژوهش امري خودجوش است كه با تلاش نيروهاي متعهد و دانشمند محقق مي شود .
وي تصريح نمود : جهادگران دانشگاهي نبايد به فعاليت هاي علمي محدود اكتفا كنند ، زيرا لازمه توسعه علمي كشور انجام تحقيقات راهبردي و حضور درعرصه هاي جديد است كه سربلندي و توانمندي ايران اسلامي را به ارمغان مي آورد.
رييس جهاددانشگاهي ادامه داد : جذب جوانان متعهد و مستعد يكي از اهداف جهاددانشگاهي در جهت توسعه علمي جامعه است و در اين راستا سازمان توسعه نوآوري دانشجويان كشور در اين نهاد تاسيس شد .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به اينكه حفظ دستاوردهاي انقلاب اسلامي يكي از اهداف جهاددانشگاهي است ، خاطرنشان ساخت : ابلاغ جديد رهبر معظم انقلاب اسلامي درخصوص اصل 44  قانون اساسي ، سفرهاي استاني رييس جمهوري و تاكيد دولت بر استفاده از توانمندي هاي جهاددانشگاهي در بخش‌هاي مختلف اجرايي كشور از جمله فرصت هاي پيش روي اين نهاد است كه مي توان از آن بهره برد.
وي به تاسيس واحدهاي جهاددانشگاهي در استان هاي گلستان ، بوشهر و كردستان اشاره نمود و گفت : در حال حاضر بيش از هزار پروژه تحقيقاتي در جهاددانشگاهي در دست اجراست كه از اين ميان 775 طرح كارفرمايي و ساير طرح ها نيز بصورت خويش فرمايي اجرا مي شود و اين حجم از تحقيقات نشانگر آينده درخشان علمي اين نهاد است .
در ادامه اين مراسم آيت ا... محمدي امام جمعه همدان طي سخناني با اشاره به جايگاه جهاد علمي در آموزه‌هاي دين مبين اسلام ، گفت : جهاد به معني تلاش بي وقفه در راه رسيدن به يك هدف بزرگ است و بايد به اين مساله مهم در عرصه علم و عمل توجه داشت .
وي افزود : در سايه تلاش علمي و كسب دانش و معرفت، انسان به قله هاي كمال دست مي يابد و جهاددانشگاهي به عنوان نهادي برخاسته از متن انقلاب اسلامي در اين عرصه حضور فعالي داشته  و با توجه به انتظار مسوولان از اين مجموعه بايد با برنامه ريزي منسجم در آينده نيز اين حركت را ادامه داد .
امام جمعه همدان با اشاره به بيانات پيامبر مكرم اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) توجه به آفات مقوله علم را مورد تاكيد قرار داد و يادآور شد : قدرت علمي جهان غرب فجايع بزرگي را در نقاط مختلف جهان بوجود آورده و وظيفه ما اين است كه با تلاش و مجاهدت به اين سيطره علمي خاتمه دهيم .
آيت ا... محمدي در خاتمه افزود : امروز به بركت انقلاب اسلامي و روشن بيني هاي امام راحل (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامي حركت علمي ارزشمندي در كشور پايه گذاري شده و جهاددانشگاهي نيز در اين ميان نقش برجسته اي ايفا نموده است و بايد با ترسيم افقي جديد و پهناور ضمن ادامه اين مسير حفظ ميراث علمي كشور را مورد توجه قرار داد .
براساس اين گزارش ، در اين مراسم دكتر حميد امين اسماعيلي معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي نيز با اشاره به فعاليت هاي پژوهشي اين نهاد اظهار داشت : توسعه و تجهيز واحدها ، پژوهشكده ها و گروه هاي پژوهشي ، ارتقاء سطح خدمات علمي – تخصصي ، انجام پژوهش هاي برنامه ريزي شده و فناوري هاي ميان رشته اي ، انجام تحقيقات ويژه راهبردي ، انجام مطالعات و تحقيقات در زمينه فناوري هاي نوين و حمايت از پژوهش هاي بيوتكنولوژي ، نانوتكنولوژي و فناوري اطلاعات و ارتباطات از مهمترين برنامه هاي تحقيقاتي جهاددانشگاهي است .
وي ادامه داد : بهره برداري از يافته هاي پژوهشي ، توسعه پروژه يابي و نيازسنجي ، اجراي جشنواره ها و همايش هاي علمي و تخصصي ، مستندسازي ، اطلاع رساني و انتشار يافته هاي پژوهش و نشريات علمي – پژوهشي ، ارتقاء فناوري اطلاعات ، ايجاد انگيزه براي حضور نيروهاي متخصص و كارآمد و ارايه خدمات تخصصي از ديگر برنامه هاي مهم ماست .
امين اسماعيلي افزود : در سال 84 يازده كارگاه علمي پژوهشي در واحدها و پژوهشكده هاي مختلف جهاددانشگاهي برگزار شد ، ضمن اينكه 10 مورد اختراع ، اكتشاف و پتنت نيز از محققان اين نهاد به ثبت رسيد بطوريكه تمامي اين اختراعات حاصل پژوهش در جهاددانشگاهي بوده است .
معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي تصريح كرد : طي سال گذشته 595 مقاله علمي و پژوهشي از سوي محققان اين نهاد در مجامع علمي داخلي و خارجي و نشريات معتبر علمي ارايه و منتشر شد كه اين تعداد نسبت به سال 83 رشد قابل توجهي است، همچنين حجم قراردادهاي پژوهشي ما درسال گذشته بيش  از 50 درصد رشد داشته است.
امين اسماعيلي در ادامه اظهار داشت : طي سه ماهه نخست سال جاري نيز تاكنون 9 اختراع در اين نهاد به ثبت رسيده و 30 مقاله نيز از پژوهشگران جهاددانشگاهي در پايگاه بين المللي ISI‌ نمايه شده است ، به علاوه در سال جاري تاكنون 69 طرح تحقيقاتي در حوزه هاي فني و مهندسي ، علوم پايه ، علوم انساني و اجتماعي ، هنر ، كشاورزي و پزشكي به تصويب رسيده است .
وي در خاتمه گفت : در سال جديد دو نشريه ليزر پزشكي و پژوهش زبان و ادبيات فارسي جهاددانشگاهي حائز رتبه علمي – پژوهشي شدند ، ضمن اينكه كميسيون هاي نفت ، مالكيت معنوي و نانوتكنولوژي نيز به صورت تخصصي راه اندازي شد ، همچنين تاكنون برگزاري 14 كارگاه تخصصي در سال 85 نيز در جهاددانشگاهي به تصويب رسيده است .
دكتر اردشير خزايي رييس دانشگاه بوعلي سينا نيز در اين مراسم ضمن ارايه گزارشي از عملكرد اين دانشگاه گفت : در حال حاضر از 44 هزار دانشجوي استان همدان ، بيش از ده هزار دانشجو در 106 رشته در دانشگاه بوعلي سينا مشغول به تحصيل هستند .
وي ادامه داد : اين دانشگاه با 246 عضو هيات علمي تاكنون توانسته بيش از 400 مقاله علمي را در مجلات معتبري كه در ISI نمايه مي شود منتشر كند ، ضمن اينكه رتبه هاي علمي برجسته كشور را اعضاي هيات علمي و محققان اين دانشگاه از آن خود كرده اند .
دكتر خزايي در پايان دستاوردهاي علمي اين دانشگاه را محصول انقلاب اسلامي دانست و به حفظ اين دستاوردها تاكيد نمود .
لازم به ذكر است ، در ابتداي اين مراسم جواد تهذيبي سرپرست جهاددانشگاهي واحد همدان گزارشي از فعاليت هاي اين واحد در حوزه هاي گوناگون ارايه كرد .
گفتني است ، گردهمايي معاونان پژوهشي واحدها و پژوهشكده هاي جهاددانشگاهي سراسر كشور عصر فردا در همدان خاتمه مي يابد .ح/الف

١٧:٢٥ ٢١/٠٤/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد