در دومين دوره طرح اعطاي تنديس فداكاري به دانشجويان؛
دانشجويان ايثارگر و فداكار مورد تقدير قرار گرفتند
دومين دوره اعطاي تنديس فداكاري به دانشجويان همزمان با سالروز فاجعه بم عصر ديروز طي مراسمي با پيام رئيس مجلس شوراي اسلامي در دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران به كار خود پايان داد.
ترويج فرهنگ ايثار، فداكاري و خدمترساني به مردم از مهمترين اهداف اين طرح است و من هم از سازمان و نهادهايي كه جهاد دانشگاهي را در اين فعاليت فرهنگي همراهي كردند تشكر ميكنم
|
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي، در اين مراسم كه باحضور دكتر علي منتظري رئيس جهاددانشگاهي، حجهالاسلام والمسلمين قمي رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، دكتر قوسيان دبيركل جمعيت هلال احمر، جمعي از مسؤولان فرهنگي كشور و جمع كثيري از دانشجويان همراه بود، پيام دكتر غلامعلي حداد عادل رئيس مجلس شوراي اسلامي توسط دكتر حميدرضا فرهمند رئيس جهاد دانشگاهي واحد تهران قرائت شد كه متن كامل اين پيام به شرح زير است؛
"فداكاري از همه كس زيباست و از دانشجويان زيباتر، زيرا دانشجويان مظهر نشاط و آگاهي و پويايي نسل جوان هر كشورند و مشاهده اينگونه رفتارهاي معنوي و انسان دوستانه در محيطهاي دانشگاهي، علاوه بر اينكه مايه افزايش احترام جامعه به دانشجو و دانشگاه مي شود مردم را به آينده كشور، كه ميبايد به دست دانشجويان امروز، اداره شود اميدوارتر ميسازد.
اينجانب فرصت برگزاري دومين جشنواره اعطاي تنديس فداكاري به دانشجويان را غنيمت ميشمرم و از همه دانشجويان عزيزي كه در سالهاي اخير با احساس مسؤوليت در حوادث و گرفتاريها به ياري هموطنان خود شتافتهاند سپاسگذاري ميكنم و به همه آنان اين پيروزي معنوي را تبريك ميگويم. همچنين به دانشجوياني از ديگر كشورها كه در مشكلاتي كه دامنگير ملتهاي آنان بوده، فداكاري كردهاند اين موفقيت را تبريك عرض ميكنم.
گسترش روحيه همكاري با مردم و فداكاري در راه رفع مشكلات حادثه ديدگان، در محيطههاي دانشجويي سبب تقويت احساس يگانگي ميان مردم و دانشگاهيان ميشود و اين احساس خود يكي از عناصر وحدت ملي به شمار ميرود.
وظيفه خود ميدانم از جهاددانشگاهي كه دركنار فعاليتهاي فرهنگي و علمي خود، تقدير از دانشجويان فداكار را فراموش نكرده است سپاسگزاري كنم و از خداوند متعال براي همگان در خدمت به مردم آرزوي توفيق نمايم."
بر اساس اين گزارش، در ادامه مراسم دكتر علي منتظري رئيس جهاددانشگاهي طي سخناني ضمن ابراز خرسندي از برگزاري دومين دوره اين طرح گفت: نخستين دوره طرح مذكور در سال گذشته همزمان با سالگرد زلزله بم توسط جهاددانشگاهي برگزار شد و در اين راستا بايد از دانشجوياني كه در برگزاري آن ما را همراهي كردند، تشكر و قدرداني نمود.
وي با اشاره به سازمانها و دستگاههايي كه در اجراي اين طرح جهاد دانشگاهي را ياري نمودند، افزود: ترويج فرهنگ ايثار، فداكاري و خدمترساني به مردم از مهمترين اهداف اين طرح است و من هم از سازمان و نهادهايي كه جهاد دانشگاهي را در اين فعاليت فرهنگي همراهي كردند تشكر ميكنم.
عضو شواري عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: در فرهنگ ديني و ملي ما، ايثار و فداكاري جايگاه والا و ارزشمندي دارد و در جاي جاي قرآن كريم نيز به اين مسأله اشاره شده است. قرآن وجدانهاي بشري را در برابر اين سؤال قرار ميدهد كه آيا پاداش نيكي چيزي جز احسان و نيكي است؟
وي در ادامه، اظهار داشت: ايثار و فداكاري از جلوههاي بارز احسان و نيكوكاري است و دانشجوياني كه با خلوص نيت و دلهاي پاك در اين نوع فعاليتها شركت ميكنند در حقيقت التيامبخش آلام محرومان و مستضعفان جامعه هستند و نميتوان چنين فداكاريهايي را وصف نمود.
رئيس جهاددانشگاهي ضمن برشمردن جلوههايي از فداكاري دانشجويان تأكيد كرد: ادامه اين حركت عظيم فرهنگي مورد رضايت خداوند متعال است و بسياري از دانشجويان كه به چنين كارهاي بزرگي دست زدهاند آنرا به عنوان يك وظيفه و آرمان تلقي نمودهاند.
دكتر منتظري در پايان با تأكيد بر احيا و زنده نگه داشتن ياد و نام دانشجويان فداكار، خاطر نشان كرد: دانشجويان ميتوانند براي برگزاري هرچه بهتر اين طرح در سالهاي آتي انتقادات و پيشنهادات خود را به دبيرخانه دايمي طرح واقع در معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي واحد تهران ارسال نمايند.
در اين مراسم همچنين حجه الاسلام والمسلمين قمي رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهاا در سخناني گفت: فداكاري در عين حال كه واژهي زيباست، اما عمل به آن بسيار دشوار و سخت است، زيرا گذشتن از خود و فداكاري براي ديگران به شجاعت زيادي نياز دارد.
وي افزود: در آموزههاي دين مبين اسلام پيش فرض و زمينه فداكاري، عشق حقيقي است و كسي كه اسير نفس خود باشد نمي تواند به ايثار و فداكاري دست بزند.
وي اعتقاد به جهان آخرت و ارزشهاي الهي را از مهترين عوامل ايثار و فداكاري انسانها خواند و يادآور شد: فداكاريهاي دانشجويان كه بدون هرگونه چشمداشتي انجام ميشود نشان از عشق به خدا و ارزشهاي الهي دارد.
رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها اخلاق را جزء مهمي از دين عنوان كرد و با اشاره به جايگاه خدمت به خلق در دين اسلام تصريح كرد: خدمت به خلق از عبادات بسيار ارزشمند است و آموزههاي والاي اسلام براي خدمت به مردم و ياري رساندن به محرومان ميتواند زمينهساز سربلندي و سعادت يك ملت باشد.
تتا |
حجه الاسلام و المسلمين قمي خاطر نشان ساخت: امروز هيچ دشمني به خود اجازه نمي دهد كه به مرزهاي ايران اسلامي تعرض كند زيرا روحيه ايثار و فداكاري در بين جوانان و بويژه دانشجويان اين كشور موج مي زند و اين روحيه ريشه در مكتب عاشورا دارد.
وي به تهديدات پيش روي نسل جوان اشاره كردو افزود: ليبراليسم در پي ترويج تفكر فردگرايي در ميان جوانان ماست و اين تفكر درست در نقطه مقابل فرهنگ فداكاري، عاشورا و انتظار قرار دارد.
وي در پايان ضمن قدرداني از جهاد دانشگاهي در برگزاري اين طرح اظهار داشت: اجراي چنين برنامه هايي موجب احياي آموزه هاي فراموش شده دين اسلامي و ارتباط هر چه بهتر با دانشجويان خواهد شد.
همچنين در اين مراسم دكتر قوسيان دبير كل جمعيت هلال احمر در سخنان كوتاهي ضمن ارايه گزارشي از فعالتهاي اين جمعيت گفت: دانشجويان در دوران پيروزي انقلاب و دفاع مقدس و پس از آن در دروان سازندگي همواره، پرچم دار فعاليت هاي انسان دوستانه و فداكاري و گذشت در جامعه بودند وتقدير از ايثار و از خودگذشتگي هاي آنان امري ضروري است.
وي همچنين ضمن قدرداني از تلاش مسؤولان جهاد دانشگاهي در برپايي اين طرح يادآور شد: جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران با ايجاد كانون هاي دانشجويي در بيش از 600 دانشگاه و مركز آموزش عالي كشور نقش مهمي در انجام فعاليت هاي ايثارگرانه دانشجويان ايفا كرده است.
|
در اين مراسم همچنين جمال رحيميان دبير اين طرح در سخناني ضمن گراميداشت ياد وخاطره قربانيان حادثه بم گفت: دوره اول اين طرح كه در سال گذشته همزمان با جشنواره فرهنگي دانشجويي بم برگزار شد به دانشجوياني اختصاص داشت كه در امر امدادرساني به زلزلهزدگان و بازسازي بم نقش فعالي داشتند.
وي به اهداف برپايي دو دوره طرح اعطاي تنديس فداكاري به دانشجويان اشاره نمود و تصريح كرد: احيا و گسترش ارزشهاي الهي و انساني در جامعه دانشجويي، ترويج فرهنگ ايثار و فداكاري و تشويق دانشجويان به حضور و مشاركت در فعاليتهاي امدادرساني و انسان دوستانه از مهمترين اهداف اجرايي اين طرح است.
رحيميان در خصوص روند اجراي دومين دوره طرح گفت: از شهريورماه سال جاري با حضور نمايندگان دستگاهها و سازمانهاي مختلف و طرح ديدگاههاي آنان اجراي طرح آغاز شد و پس از جمعبندي نهايي با مشخص شدن شاخصهاي تعيين دانشجويان ايثارگر، انتخاب اين دانشجويان از 15 آبان ماه در دستور كار قرار گرفت.
وي افزود: در اين دوره 9 نفر از دانشجويان شايسته دريافت تنديس فداكاري و 40 نفر نيز لوح تقدير دريافت ميكنند كه در اين ميان به خانوادههاي دو تن از شهداي حادثه سقوط هواپيماي C130 يعني حسن قريب و اسماعيل عمراني خبرنگار ايسنا نيز تنديس فداكاري اعطا ميگردد.
وي در خاتمه با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي در خصوص حضور جوانان در ميادين دفاع از كشور خاطر نشان ساخت: بايد به وجود چنين جوانان ايثارگر، فداكار و مؤمن و مسلمان افتخار كرد.
|
براساس اين گزارش، "محمد انوري" از دانشگاه پيام نور تركمن، "مصطفي كامرانزاده" از دانشگاه آزاد اسلامي واحد بندرعباس، "محمدعلي برقر" از دانشگاه تبريز، "فريده قدرتي آرال لو" از دانشگاه آزاد اسلامي واحد جنوب، "زهرا ناظري" و "طيبه مومني" از دانشكده علوم قرآني تهران،" مهدي خسروي" از دانشگاه آزاد اسلامي واحد كاشمر، "زهرا رضويان" از دانشگاه پيام نور گنبد و "علي نيري" از دانشگاه شيراز تنديس فداكاري و لوح تقدير دريافت كردند، همچنين از محمد حسن قريب و اسماعيل عمراني خبرنگاران شهيد ايسنا با اهداي تنديس و لوح فداكاري تقدير به عمل آمد.
اين گزارش ميافزايد: در بخش بينالملل اين دوره، شهيد "نبيل العرعير" از دانشگاه علوم اسلامي غزه، شهيد "راشل كوري" دانشجويي از كشور آمريكا و "مضرمحموديوسف" از دانشگاه بينالمللي امام خميني (ره) تنديس فداكاري دريافت كردند.
همچنين در بخش سازمانهاي غيردولتي فعال در اين عرصه، دو سازمان "جهاد علمي دانشجويان" از دانشگاه صنعتي اصفهان و "كانون دانشجوئي اسراء" از دانشگاه تهران تنديس فداكاري و لوح تقدير و "كانون جهاد علمي" از دانشگاه علوم پزشكي اصفهان لوح تقدير فداكاري دريافت كردند.ح/الف٠٩:٠٥ ٠٦/١٠/١٣٨٤