همايش كشوري مناجات در كوه در همدان برگزار شد
به همت جهاددانشگاهي واحد همدان ، همايش سراسري" مناجات در كوه "10 شهريور ماه در سالن اجتماعات دانشگاه بوعلي سينا در همدان گشايش يافت .
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در مراسم افتتاحيه اين همايش نايب رييس شوراي اسلامي شهر تهران در سخناني گفت : چيزي كه بسيار اهميت دارد و در زمان حاضر متاسفانه نقصان آن احساس مي شود مسايل اخلاقي است كه در جامعه حرف اول را مي زند .
حسن بيادي افزود : در بسياري از زمينه ها مانند مسايل اقتصادي ، سياسي و اجتماعي رو به جلو رفته ايم ولي در مسايل اخلاقي بايد تلاش بيشتري كنيم .
وي اضافه كرد : يكي از مسايلي كه باعث مي شود انسان به مسايل اخلاقي توجه نمايد كه متاسفانه كمي به انحراف رفته و برخي مسايل حاشيه اي كنار آن قرار گرفته بحث "انتظار" است.
وي با بيان اينكه انتظار انسان ساز است و براي انسان حركت ايجاد مي كند، گفت : انتظار ايستايي نيست بلكه ايستادگي است .
بيادي افزود : اگر كسي عاشق باشد راضي به فراق نيست مهم ترين نكته اين است كه بدانيم در زمان غيبت كبري بايد چه كارهايي انجام بدهيم .
در اين مراسم معاون سياسي امنيتي استانداري همدان نيز گفت : قرآن راهنماي عملي ما در تداوم و گسترش انقلاب اسلامي در جهان است و نمونه آن را در لبنان مي بينيد كه به بركت انوار قرآن اين دفاع جانانه صورت گرفت .
اكبر عابدي تصريح كرد : ما در جامعه قاريان ممتاز بسياري داريم اما گذشته از قرائت قرآن كريم فهم آيات و معاني نيز بسيار موثر و مهم است و بايد توسط اهلش صورت گيرد.
حجت الاسلام سيد آقا حسيني مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي همدان نيز در اين مراسم طي سخناني اظهار داشت: به دانشجويان قاري و حافظ قرآن توصيه مي كنيم نگاهشان را جهاني كنند ، آيين مقدس اسلام را جهاني كنيد كه لازمه آن همدلي و همكاري است .
وي ادامه داد : دانشجويان بايد سعي كنند به مسايل روز تسلط داشته باشند ، زيرا اگر آشنا نباشند نمي توانند قرآن را با آيين و فرهنگ امروز به جهان عرضه كنند .
وي با بيان اينكه حوزه پژوهش دين را بايد به وضعيت مطلوب برسانيم ، گفت : تشنگي به معارف الهي سراسر جهان را گرفته و ما سفيراني هستيم كه بايد قرآن را در جهان اشاعه دهيم .
چهارمين همايش كشوري "مناجات دركوه" 12 شهريور ماه طي مراسمي در دانشگاه بوعلي سيناي همدان به كار خود پايان داد.
در اين مراسم دكتر سيد عبدالحميد احمدي معاون فرهنگي جهاددانشگاهي گفت : برگزاري چنين همايش هايي فرصتي براي خودسازي و خودشناسي در جهت رشد ، پيشرفت و تعالي انسان است .
دكتر احمدي افزود : دانشگاه محلي براي تحصيل است و كسي كه به دانشگاه وارد مي شود براي رشد علمي تلاش مي كند اما به واقع بايد پذيرفت تنها رشد علمي در دانشگاه كافي نيست و اين بخشي از نياز بشر است .
وي با بيان اينكه از يك فرد ناتوان نمي توان انتظار مفيد بودن براي جامعه را داشت، گفت : اگر بتوانيم در كنار ساير مسايل جسم و روح خود را هم تربيت بكنيم مي توانيم شرايط بهتري را براي كار ، خدمت و پيشرفت داشته باشيم .
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي تصريح كرد : به اعتقاد من همين حركت و رفتن به سوي كوه و ايجاد يك شرايط سخت براي اينكه توان خود را بيازمايد يك تربيت روحي هست.
در اين مراسم آيت اله محمدي نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه همدان نيز گفت : مناجات كلمه اي عربي است كه از نجوا مي آيد و نجوا يعني اينكه دو دلداده ، دلدار، محرمانه و سري با هم راز و نياز و درددل مي كنند البته در نجوا يكي حرف مي زند و ديگري مي شنود اما اگر هر دو حرف بزنند مي شود "مناجات".
وي اضافه كرد : مناجات آن است كه بسيار محرمانه باشد خيلي وقت ها در مناجات واژه به كار نمي رود و براي اينكه نامحرمان حرف دل انسان را ندانند ناچار است از اينكه مناجات كند .
وي ادامه داد : عامل افسردگي جوامع امروزي اين است كه انسان انس ندارد يعني انسان را به گونه اي ساختهاند كه غذاي روح او انس است،در كشورهاي پيشرفته و غربي پيشرفت هاي علمي هست اما انس را از انسان گرفته اند.
آيت اله محمدي با اشاره به دانشمند ، پزشك و فيلسوف بزرگ اسلامي "ابوعلي سينا" گفت : بوعلي سينا كسي است كه علم را "توليد" كرده، طب بوعلي يك طب ابداعي است و شرق و غرب جهان براساس طب بوعلي عمل مي كنند چنين انساني زماني كه با يك مشكل علمي مواجه مي شود به مسجد رفته و به نماز و نيايش مي پردازد و براي حل مشكل علمي خود از خداوند باري تعالي كمك مي خواهد .
وي با بيان اينكه اهل مناجات غمخوار جامعه هستند، گفت : مناجات در كوه دلپذيرتر است چون ابهت ، عظمت و وقار كوه هم با شما حرف مي زند و كوه نشانه قدرت و عظمت خداست .
نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه همدان گفت : اگر كسي بخواهد جمال و جلال حضرت دوست را ببيند و لمس كند بايد در مخلوقات خداوند تفكر كند.
وي ادامه داد : مي توان ادعا كرد كه خداوند مخلوقي برتر از انسان نيافريده است و انسان عالم كبير است و عالم در برابر انسان عالم صغير است، اين نشان مي دهد ساختار وجودي انسان بسيار وسيع و رفيع است تا آنجا كه انسان بسياري از موجودات ديگر را شناخته اما در شناخت خود عاجز مانده است .
آيت اله محمدي تصريح كرد : انسان به قدري بزرگ است كه شناخت او زمينه شناخت خالق عالم هستي است .
در اين همايش دكتر اردشير خزايي رييس دانشگاه بوعلي سينا نيز گفت : دنيا به بن بست رسيده چون دين را از زندگي خود جدا كرده است، علم را به دست آورده اما دين را از دست داده است .
وي اضافه كرد : دنيا به ظاهر دنياي علمي است اما چون زيربناي اعتقادي ندارد تبديل به جنگل شده است و آنچه مي تواند با آن مقابله كند اسلام است .
گفتني است، همايش سراسري" مناجات دركوه" به همت معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي همدان به مدت سه روز و با حضور بيش از 300 نفر از دانشجويان فعال قرآني از سراسر كشور برگزار شد و طي آن دانشجويان ضمن صعود به ارتفاعات الوند به نيايش پرداخته و با آرمانهاي شهدا و انقلاب اسلامي تجديد ميثاق نمودند.ح/الف
١٦:١٣ ١٣/٠٦/١٣٨٥