٢٢:٠٣ ٠١/٠٩/١٤٠٣
گزارش
رئيس جهاددانشگاهی در مراسم افتتاحيه رسمی ايكنای خوزستان:
خبرگزاری قرآن‌ بايد همطراز با قرآن، جهانی باشد

خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) ـ منطقه خوزستان طي مراسمي با حضور دكتر علي منتظري رييس جهاددانشگاهي و آيت الله شفيعي نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبري  17 مهر ماه رسما افتتاح شد.
 
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) ـ منطقه خوزستان ـ دكتر علی منتظری، رئيس جهاد دانشگاهی و مشاور رئيس جمهور، در آئين افتتاحيه خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) ـ منطقه خوزستان در سخناني اظهار داشت: « به نوبه خودم افتتاح خبرگزاری قرآنی ايران در منطقه خوزستان را به همه قرآن‌دوستان و اصحاب فرهنگ و قرآن تبريك می‌گويم.»
وی استفاده از رسانه‌ها برای ترويج انديشه‌ها و افكار را يكی از مهمترين و موثرترين ابزار برای تعامل فكری از يك سو و مقابله با فرهنگ بيگانه‌ از سوی ديگر دانست و يادآور شد:« در واقع بخش بزرگی از جنگ نرم‌افزاری كه امروز در جهان طراحی و مديريت و هدايت می‌شود از طريق رسانه‌ها صورت می‌گيرد. امروز رسانه‌ها نقش مهم و استراتژيكی در برنامه‌های راهبردی هر كشور و جامعه‌ای پيدا كرده‌اند و در جنگ نرمی كه امروز در جهان به طور آشكار و يا به طور غيرمحسوس در جريان است اين رسانه‌ها هستند كه نقش مهم را ايفا می‌كنند. لذا شناخت رسانه‌ای و استفاده از اين ابزار در قرن حاضر كه قرن انفجار اطلاعات از يك سو و جنگ نرم‌افزاری از سوی ديگر است، بسيار با اهميت است.»
وی خاطرنشان كرد: « رويكرد جهاد دانشگاهی برای تاسيس يك رسانه فراگير در زمينه علوم قرآنی و فعاليت‌های قرآنی در واقع از همين رويكرد و منظر است. صحت اين رويكرد را ما در سال‌های اخير در مقابله با قرآن ملاحظه می‌كنيم. وقتی سه سال پيش جهادگران به فكر تاسيس خبرگزاری قرآنی ايران افتادند نشان داد كه اين رويكرد صحيح انتخاب شده است زيرا امروز ملاحظه می‌كنيد كه بسياری از برنامه‌های هدايت شده‌ای كه در سراسر جهان بر عليه قرآن برنامه‌ريزی می‌شود، از طريق رسانه‌ها شكل می‌گيرد.»
منتظری يادآور شد:« رويكردی كه در جهاد به عنوان نهاد علمی و فرهنگی برای ترويج قرآن، تبليغ علوم و افكار قرآنی انتخاب شده با اهميت است؛ لذا بسيار خرسنديم كه به بركت قرآن توانسته‌ايم در اين مسير گام برداريم و اميدواريم بتواتيم با حضور اساتيد و دانشجويان و قرآن‌پژوهان و علاقمندان قرآن در ترويج اين كتاب و فعاليتهای قرآنی مثمر ثمر واقع شويم. »
وی گفت: « از خواهران و برادران دانشجو دعوت می‌كنيم كه با پيوستن به اين خبرگزاری، فعاليت‌های فرهنگی خود را در اين زمينه تجربه كنند و با توجه به علايقی كه دارند در جای‌جای اين خبرگزاری بدون توجه به رشته‌ تحصيلی‌شان مشغول فعاليت شوند و يك تجربه فرهنگی را در طول دوره دانشجويی خود طی كنند.»
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: « امروز خوشبختانه خواستگاه خبرگزاری قرآنی ايران و مناطق خبری اين خبرگزاری، در دانشگاه است و بسياری از چهره‌هايی كه در اين مجموعه در حال فعاليت‌اند از دانشجويان و دانشگاهيان است.»
وی با بيان اينكه ما بايد همتراز با نام قرآن، خبرگزاری قرآنی را به وسعت جهان گسترده ببينيم، تاكيد كرد:« خدای ناكرده اين خبرگزاری تبديل به ابزاری برای تبليغ يا ترويج يا پايگاه برای گروه خاصی نشود. همه دوستداران قرآن می‌توانند حضور خود را در اين خبرگزاری ببينند و تجربه كنند و در تنظيم اخبار و گزارشها با پرهيز از سوء‌گيری‌های خاص به صورت صادقانه و خالصانه در خدمت قرآن باشند و نه در خدمت گروه خاصی. »
رييس جهاد دانشگاهی ادامه داد:« تقاضای من از دوستان عزيز در خبرگزاری قرآنی ايران در منطقه خوزستان اين است كه صادقانه و خالصانه در خدمت قرآن باشد زيرا اين خبرگزاری برای اهداف بسيار بالاتری تاسيس شده است؛ لذا جا دارد كه همه ما به سهم خودمان چه آنها كه در مديريت اين خبرگزاری نقش دارند و چه آنها كه به صورت خبرنگار و گزارشگر با اين خبرگزاری همكاری می‌كنند صادقانه و خالصانه قلم بزنند تا انشاءالله باعث شكوفايی و رشد هرچه بيشتر اين خبرگزاری شود.»
رئيس جهاد دانشگاهی تصريح كرد: « اگر خدای ناكرده اين خبرگزاری سمت و سوی خاصی بگيرد، افكار عمومی نسبت به اين جهت‌گيريها مشكوك می‌شود و از ما روی بر می‌گرداند كه شايسته نام قرآن و جريانات قرآنی نيست.»
مشاور رييس جمهور خاطرنشان كرد: « اميدواريم خبرگزاری منطقه خوزستان بازتاب همه فعاليتهای قرآنی استان باشد و در عين حال با توليد خبر و گزارشهای لازم با تلاش قرآن‌پژوهان بتواند به توليد خبر قرآنی كشور كمك كند.»
منتظری در پايان گفت: مناطق محرومی چون منطقه عين دو دراهواز علی رغم داشتن محروميت از پتانسيل بالايی برخوردار است و خدماتی زيادی را به قرآن ارائه نموده است كه بايد قدر اين مجموعه های قرآنی را دانست. 
 
آيت‌الله سيدعلی شفيعی، نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری نيز، در مراسم افتتاحيه خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار داشت:« با استمداد از شرافت و قداست اين شب مبارك خبرگزاری ايكنا آغاز به كار می‌كند. پيغمبر (ص) می‌فرمايد بر شما باد كه هميشه با قرآن باشيد زيرا قرآن شفاعت كننده‌ای است كه شفاعت آن رد نمی‌شود و شكايت كننده‌ای است كه شكايت كردن او مورد توجه و مقبوليت قرار دارد. عجايب قرآن پايان يافتنی نيست، شگفتيهايی قرآن تمام شدنی نيست. فيصله خصومتها و همه مسائل قرآن است. آن را آسان نگيريد و ‌قرآن را سبك نشماريد.»
وی ادامه داد:« به منظور تاليف كتابی پيرامون قرآن، علوم قرآن و تاريخ قرآن به اين فكر كردم كه ما سخنانی از چهارده معصوم در مورد قرآن پيدا كنيم. آنچه مسلم است به استناد آن احاديث متواتر ( " كتاب‌ الله عترتی " و " يا ايها الذين اطيعوا الله و اطيعو الرسول") تعاملی ميان قرآن و عترت است. قرآن عترت را ترويج كرده و جامعه را به سوی عترت ارشاد می‌كند؛ مطمئنا متقابلا هم بايد چنين باشد.»
آيت‌الله شفيعی تاكيد كرد:« پيدا كردن بخشی از اين منقولات از پيامبر و حضرت علی (ع) آسان است اما ائمه ديگر نوساناتی كه تابع مصلحتها و مقتضيات بوده، دارند. همه مدارك حديث و مصادر مربوط را از ائمه (ع) كه سخنی يا سخنانی پيرامون قرآن داشتند يادداشت كرديم و به امام زمان (عج)‌ رسيديم. مقداری كه تفحص كرديم چيزی از ايشان در مورد قرآن نديديم. مگر می‌شود؟ اين ما هستيم كه قاصر و كوتاه هستيم. 133 آيه پيرامون امام زمان (عج) در قرآن آمده است. مگر می‌شود ايشان يك سخن در مورد قرآن نگفته‌ باشند.»
وی ادامه داد:« بالاخره جملاتی از آقا امام زمان (عج) در مورد قرآن يافتيم و در كمال خرسندی و خوشبختی در جايگاه مربوطه يادداشت كرديم. اينها جملاتی بودند در قالب دعا از زبان امام زمان (عج) كه نسبت به قرآن وارد شده بود.»
نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت:« اين مربوط به سال گذشته است. امشب اين جا آمده‌ام با ديدن جملاتی نظير دريچه‌ای به جهان معنوی، مبارزه‌ای برای مهجوريت زدايی از قرآن، جهادی برای ورود قرآن به لايه‌های عملی زندگی، تلاش برای كاربردی كردن پژوهشهای قرآنی و گامی برای شناساندن نيروها و فعاليتهای قرآنی خوزستان به جهان - كه به عنوان اهداف راه‌اندازی خبرگزاری ايكنا درج شده‌اند - متوجه شدم اينها قطعاتی برگرفته از دعاهای امام زمان (عج) نسبت به قرآن است. كمی شوكه شدم كه اين جملات را محتوای جملات امام زمان (عج) می‌بينم. هم امشب را به فال نيك می‌گيرم و هم راه‌اندازی خبرگزاری ايكنا را. اميدوارم كه بتوانيم به عنوان سربازان امام زمان (عج) اهداف ايشان را تا آنجا كه ميسور است پياده كنيم.»
وی ادامه داد:« دو سه ماه پيش كه شبكه استانی قرآن از سيمای خوزستان آغاز به كار كرد اين جمله را گفتم «‌ هر چند اين برادران صدا و سيما هستند كه تاسيس شبكه استانی قرآنی را آغاز كردند و سعی‌شان هم مشكور است، اما اين حقيقت را از ياد نبريم كه اين قرآن است كه خود را معرفی می‌كند، خود به صحنه می‌آيد، پيشروی و سنگرها را يكی پس از ديگری فتح می‌كند. حتما در آينده شاهد فتح‌ها و پيروزی‌های ديگر قرآن خواهيم بود تا جايی كه ديگر اعتنا به هيچ نغمه شوم نداشته باشيم و تا آنجا كه آقای پاپ هر چه دلش می‌خواهد بگويد و بنويسد و تفاوتی از بابت عذرخواهی نباشد.»
آيت الله شفيعی در ادامه با تبريك تولد امام حسن مجتبی (ع) اظهار داشت:« امام حسن (ع) اهتمامی عظيم نسبت به قرآن داشت. حتی در حوادث تاريخی و گفتمان با ديگران حقايقی را از زندگی ظاهری انسان از قرآن استنباط می‌كرد. در بعد تلاوت قرآن نيز نوشته‌اند ايشان درب منزل خود می‌نشست و مشغول تلاوت قرآن می‌شد. آنقدر اين تلاوت جذاب و زيبا بود كه عابران از راه رفتن می‌ايستادند و شيدای تلاوت قرآن امام حسن مجتبی (ع) می‌شدند.»
نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در پايان گفت:« ما اين پيروزی و موفقيت را به خانه و خانواده دانشگاهيان و بالاخص برادران خوزستانی تبريك و تهنيت عرض می‌كنيم و اميدواريم شاهد پيشرفتهای جامع در اين خبرگزاری باشيم.»ح/الف
 

١١:٢٥ ١٩/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد