افتتاح دومين منطقهخبريايكنا؛
امامجمعه مشهد:جهان آينده عرصه رقابت تمدن هاست
رييس جهاددانشگاهي:مسووليت سنگينتري درآشنايي جوانان باقرآن داريم
امام جمعه مشهد در مراسم افتتاحيه دومين منطقه خبري خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، خراسان رضوي، گفت: ايدهي "گفتوگوي تمدنها" در مقابل نظريه "جنگ تمدنها" يک شعار حساب نشده است. يعني کساني که مساله گفتوگوي تمدنها را مطرح کردند، مبناي نظريه جنگ تمدنها را در نظر نگرفتند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان - حجتالاسلام و المسلمين علمالهدي افزود: مقابل جنگ تمدنها، گفتوگوي تمدنها نيست چون منطق زيربنايي جنگ تمدنها اصيل، حساب شده و قطعي است اما نظريه گفتوگوي تمدنها فاقد اين منطق و اشتباه است.
وي اظهار داشت: هانتينگتون نظريه جنگ تمدنها را ارائه کرد که به عنوان يک حرکت عظيم در براندازي فرهنگهاي جهاني قيام کند و همگام با توسعه ارتباطات اين قدرت، مرزهاي فرهنگي را فرو بريزد و در نهايت عرصه را تصاحب کند. غافل از اين که مقابله با فرهنگ تنها کار مرزشکني فرهنگ را در دنيا تسريع نميکند و اين امر توسعه ارتباطات را متوقف خواهد کرد.
وي افزود: عدهاي صرفا به عنوان يك ادعا در برابر يك حركت و نظريه خشن، به اين نتيجه رسيدهاند كه بايد نظريه ملايمي را ارايه كرده تا بر توده احساسات و عواطف نفوذ بيشتري كنند.
وي افزود: جنگ تمدنها داراي منطق اصيل و حساب شده است ولي نظريه گفتوگوي تمدنها اشتباه است. زيرا تمدنها در حال نابودي هستند و توسعه ارتباطات مرزهاي فرهنگي را از بين ميبرند. در واقع جنگ تمدنها نظريهاي است که در کنار زيربناي قطعي و با اين عنوان که فرهنگ از بين ميرود، هر قدرتي هماهنگ با اين جريان فرهنگي را از آن خود ميکند.
وي تصريح کرد: جهان آينده، جهان رقابت تمدنهاست. فرهنگ برنده در ميدان رقابت، بقيه فرهنگها را کنار ميزند و جهان آينده نه جهان زور و پول، بلکه جهان فرهنگ و تمدن است.
امام جمعه مشهد افزود: جهان به صورت يک ميدان رقابت در آمده است. در مقام ارزيابي، فرهنگي برنده است که بتواند زيربناي محکمتري داشته باشد و داراي يک ايدئولوژي قوي و بدون وابستگي باشد.
وي با اشاره به اين که فرهنگ اسلام در عرصه رقابت فرهنگي، مبارز حقيقي است، افزود: غربيان سعي دارند با از بين بردن فرهنگ اسلام با زيربناي محکم، سياست غرب را توسعه دهند.
به گزارش ايسنا، علم الهدي معتقد است: امروز ما بايد در جهت توسعه فرهنگ ديني و رساندن پيام اين فرهنگ به دنيا، فعاليت كنيم و نيازي نيست انرژي خود را صرف تثبيت مباني ديني در دنيا كنيم.
وي در ادامه از قرآن به عنوان معجزهاي ياد كرد كه احساسات انساني را تحت تاثير قرار ميدهد و گفت: اگر در كنار آن معنا نيز به مردم ارايه شود بر مغزها حاكم خواهد شد و قرآني كه بر همه قلبها و مغزها مستولي است، ابزاري قوي و نيرومند در جهت حاكميت بخشيدن اسلام است.
وي تصريح كرد: فعاليت خبرگزاري قرآني ميتواند نقطه عطفي در نمايش قدرت دين اسلام به دنيا باشد تا جايي كه همه مردم جهان قرآن را بشناسند.
وي گفت: از آنجا که امروز دنيا با سرعتي اعجابآور به سمت تشكيل جامعه واحد بشري پيش ميرود، اسلام در صورت شناسانده شدن به مردم ميتواند بر اين جامعه واحد حاكميت كند.
وي تاکيد کرد: مسوولان و مديران به اينگونه حرکتها ترتيب اثر بدهند و اين حرکت را به عنوان يک جريان محوري به حساب بياورند.
وي افزود: امروز تنها جايي که ما ميتوانيم با جهان حرف بزنيم، عرصه فرهنگي است و موظف هستيم دين و اسلام را به دنيا نشان بدهيم که اين خبرگزاري در اين خصوص بهترين ابراز است.
حجتالاسلام علمالهدي تصريح کرد: در جامعه ما فرهنگ در اولويت اول نيست و در عرصه اجرايي، برنامههاي فرهنگي در رده سوم و چهارم قرار دارند و اين درست نيست که هر کسي از هر کجا و کاري خسته شده، به کار فرهنگي روي بياورد.
وي افزود: کار خبرگزاري قراني کار سادهاي نيست و آينده کشور را فرهنگ رقم ميزند و براي پيشبرد اهداف جامعه بايد به اين نقاط توجه زيادي شود.
امام جمعه مشهد تصريح کرد: امروز عامل جهشهاي تحولساز جهاني در ابعاد مختلف، توسعه ارتباطات است که در دگرگونسازي جهان در ابعاد مختلف رخ ميدهد و توسعه ارتباطات با سرعت بسيار سريع، جهان را به سوي نقطهاي پيش ميبرد که از تحقق يک جامعه واحد بشري در دنيا، ضروري و لازم به نظر ميرسد.
وي تصريح كرد: توسعه ارتباطات بزرگترين حرکت را در مرزشکني فرهنگي دنيا و جوامع بشري انجام ميدهد و تنها مانع سر راه، وحدت جامعه بشري است.
امام جمعه مشهد اذعان داشت: قبل از اين که کاملا مرزهاي فرهنگي فرو بريزد و جوامع از پوسته فرهنگي خود خارج و آماده پذيرش جامعه واحد شوند، هر جرياني بخواهد عرصه را در دست بگيرد، بايد در فرو پاشاندن مرزهاي فرهنگي قدرتها وارد بازي شود.
مشاور رييسجمهور و رييس جهاد دانشگاهي نيز در مراسم افتتاحيه خبرگزاري قرآني ايران(ايکنا) - منطقه خراسانرضوي، گفت: تاسيس خبرگزاري قرآني در ايران، تلاش در جهت توسعه آن دسته از مباني انساني است كه در فرهنگ اسلامي و در كتاب عظيم الهي نهفته است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان - دکتر علي منتظري، افزود: قرآن نور است و خبرگزاري قرآني ايران، وسيله و راهي جهت توسعه اين نور ميباشد تا حيات طيبه انساني، مباني بشري و انساني، حقوق بشر، آزادي، امنيت و رفاه را از زبان قرآن براي تمامي جهانيان مشخص سازد.
وي عنوان کرد: ما قرآن را به عنوان کتاب زندگي ميشناسيم و طبق وظيفه خودمان بايد بتوانيم آن را در زندگي، افکار و آراء خود و مردم راه دهيم.
وي افزود: در کنار اين موضوع مسووليت بسيار سنگينتري نيز در قبال آشناسازي قشر جوان جامعه با مباني قرآني مطرح است که در اولين مرحله اين امر بر عهده رسانهها و از همه مهمتر خبرگزاري قرآني ايران است.
دكتر منتظري تاكيد كرد: خبرگزاري قرآني با بهرهمندي از مشاركت نسل جوان ميتواند به خواستهها و نيازهاي اين نسل در حوزه گسترش مفاهيم قرآني توجه جدي نشان دهد و اين مساله جزو نيازهاي اساسي جامعه ما محسوب ميشود.
وي افزود: خوشبختانه استان خراسان رضوي داراي نيروهاي انساني بسيار فعالي است که عدهاي از همين نيروها اقدام به تاسيس خبرگزاري قرآني در خراسان رضوي نمودند تا با همين حرکت نقطه عطفي را در ترويج فرهنگ و نام قرآن آغاز كنند.
دکتر منتظري در ادامه با ابراز تاسف گفت: ما به عنوان بزرگترين کشور شيعه مذهب دنيا به جاي آنکه پرچمدار مباني قرآني و اسلامي در جهان باشيم، اين ارزشها را وسيله دست دشمنان دين و اسلام قرار دادهايم تا آنان با انواع سوءاستفادههاي فرهنگي لطمات جبرانناپذيري به جامعه ما وارد آورند.
رييس جهاد دانشگاهي در ادامه با بيان اين كه خبرگزاري قرآني متعلق به همه فعالان قرآني است، گفت: قرآن داراي شان و رتبهاي بسيار بالا است و خبرگزاري قرآني ايران بايد از هر گونه گروهگرايي و جناحطلبي سياسي به دور باشد.
وي اظهار اميدواري کرد اين خبرگزاري بتواند بازتاب و پژواك مناسبي براي فعاليتهاي قرآني در کشور و جهان باشد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد مشهد نيز در اين مراسم گفت: خبرگزاري قرآني بايد دريچهاي از معاني بلند آسماني را بر روي مخاطبان خويش بگشايد.
به گزارش ايسنا، دكتر علياكبر شمسيان با بيان اينکه خداوند قرآن مجيد را براي بشر نازل فرمود تا جان آدميان به نور آن معطر شود، افزود: خداوند بزرگ دوست دارد كه انسان بداند كه نياز انسان به قرآن بيشتر از نيازش به آب يا نور است. اگر بدون آب، زندگي جسماني بشر قطع و يا بدون نور، حيات جسماني او تاريك ميگردد، بدون قرآن حيات جاوداني و رويش روحاني او از بين خواهد رفت و اين معني مسلما بدون تدبر و موشكافي در قرآن حاصل نخواهد گشت.
وي خاطرنشان كرد: امروز خبرگزاري قرآني ميتواند با استفاده از تكنولوژي امكان دستيابي ميليونها انسان را به گنجينههايي كه تاريخ و فرهنگ اسلامي ما سرشار از آنهاست، فراهم كند.
رئيس جهاد دانشگاهي مشهد اظهار داشت: در جهان زورمدار و فريبنده خوشا به حال خبرنگاري که اخبار او دريچه معاني بلند آسماني و قرآني را به روي بينندگان بگشايد.
دکتر شمسيان با اشاره به روايتي از حضرت علي(ع) گفت: اگر در عبادات و قرائات بيتدبير خيري نباشد، خبري هم نخواهد بود. هر انساني که نياز واقعي خود را از قرآن درک کند، او خبرساز خواهد بود و اخبار اين چنين افراد هرگز نخواهد سوخت و حديث شان همواره شنيدني است.
به گزارش ايسنا، در ادامه معاون سياسي اجتماعي استاندار خراسانرضوي نيز گفت: اگر جايگاه قرآن را بيابيم، مطمئنا جايگاه رشد و تکامل جوامع بشري را يافتهايم و راه تکامل جهاني را به راحتي هموار نمودهايم.
قهرمان رشيد تاکيد کرد: توجه به قرآن، تنها منحصر به حفظ و حراست آن نيست؛ توجه به متون قرآني و اصول حاکم بر آن و مراتب تفسير و طبقهبندي موضوعي آن از مسائلي است که بايستي مورد توجه قرار گيرد.
وي ادامه داد: نياز امروز جامعه ما مسايلي از قبيل تحكيم و تثبيت مفاهيم قرآني نيست بلكه وظيفه ما ارايه صحيح مفاهيم قرآني به جامعه بشري است.
وي تصريح كرد: تفسير صحيح قرآن را اهل بيت عليهمالسلام ارايه كردهاند، در عين حال كلام اهل بيت بدون تاييد قرآن فاقد اعتبار است و بسط اين مفهوم در جامعه با توجه به شرايط حاضر وظيفهاي است كه خبرگزاري قرآني آن را بر عهده دارد.
معاون سياسي اجتماعي استاندار خراسان رضوي گفت: خبرگزاري قرآني بايد مجموعه متنوع، مفرح و روزآمدي را در همه زمينهها از مفاهيم قرآني به جامعه ارايه دهد.
رشيد اظهار اميدواري کرد: خبرگزاري قرآني منعكس كننده و مروج صحيح فعاليتهاي قرآني و محور مناسبي براي احياي فرهنگ اصيلي قرآني در سطح كشور و دنيا باشد.
وي با بيان اين که خبرگزاري قرآني تنها رسانه جهاني است که امر ترويج فرهنگ قرآني را انجام ميدهد، در خصوص عملکرد صحيح اين خبرگزاري اذعان داشت: اين خبرگزاري و عملکرد قرآني آن بزرگتر از آن است که با زد و بندهاي سياسي درگير شود.
رشيد در مورد آمار رجوع مردم به مطالب ديني و قرآني طي امور روزمره بر طبق اسناد رسمي، تصريح کرد: براساس بررسيهاي به عمل آمده بيشترين مراجعات در مقطع فعلي در ميان مردم کشورمان به قرآن کريم و آئين خداست.
معاون استاندار خراسان رضوي در رابطه با نگاههاي تک بعدي به قرآن کريم اظهار داشت: هر گاه توجه به قرآن کريم يک بعدي بوده، انحرافات در جوامع بشري در حد بالايي به وجود آمده است. به عنوان مثال خوارج نهروان محصول همين نگرش تک بعدي به قرآن کريم هستند. يا اگر سير اجمالي در تاريخ اخباريون داشته باشيم، آنها هم در نگاهي يک سويه فقط احاديث و نقلها و اخبار ائمه را مورد توجه قرار ميدادند که آنها نيز بيفرجام ماندند.
وي تاکيد کرد: بر ماست که در سال پيامبر اعظم (ص) و با همکاري خبرگزاري قرآني ايران مروج راستين فرهنگ قرآني، اسلامي و چهره راستين معصومين عليهمالسلام در دنيا باشيم.
همچنين در اين جلسه مديرعامل خبرگزاري قرآني ايران(ايکنا) در خصوص فعاليتهاي ملي قرآني در کشورهاي ديگر گفت: بيش از 90 قاري بينالمللي به 70 کشور جهان به عنوان مبلغ رفتهاند و با توجه به امکانات کم در خبرگزاري ايکنا ما نميتوانيم حتي به ارائه 10درصد از اين خبرها بپردازيم.
رحيم خاكي افزود: هم اكنون خبرگزاري قرآني روزانه 48 هزار بازديد كننده دارد كه حدود 70 درصد را مراجعان خارج از كشور تشكيل ميدهند.
وي گفت: با توجه به موقعيت جغرافيايي كشورمان استانهاي شمالغربي، جنوبشرقي و شرق كشور در اولويت راهاندازي شعبات خبرگزاري قرآني قرار دارند و در كنار آن در سال 86 شعبه 5 خبرگزاري قرآني در اصفهان افتتاح خواهد شد.
خاكي تاكيد كرد: استان خراسان رضوي جزو استانهاي مستعد كشور در زمينه فعاليتهاي قرآني است و ميزان چاپ و نشر، فعاليتهاي قرآني در حوزه همايشها، مسابقات و برگزاري نمايشگاههاي مختلف قرآن، اين استان را در ردههاي اول مراكز فعاليت قرآني جهان قرار داده است.
مديرعامل ايکنا اظهار داشت: بعد از گذشت سه سال از تاسيس خبرگزاري قرآني ايران، روزانه شاهد توليد 270 خبر به 7 زبان هستيم که تا پايان ماه مبارک رمضان اين رقم به 300 خبر خواهد رسيد.
خاکي افزود: شعبه خراسان دومين منطقه خبري ايکنا در ايران ميباشد و مقدمات افتتاح شعبههاي ديگر در سه استان ديگر و سه کشور خارجي فراهم شده است که در هفتههاي آينده به بهرهبرداري خواهد رسيد.
وي تصريح کرد: در نظر داريم تا سال 86 تعداد خبر را روزانه به 400 خبر و به بيش از 9 زبان ارتقا بدهيم.ح/الف
١٦:٠٥ ٢٩/٠٧/١٣٨٥