با معرفي نفرات برگزيده ؛
دومين همايش فرهنگي – گردشگري "خليج فارس" به كار خود پايان داد
دومين همايش فرهنگي – گردشگري خليج فارس باشعار " گردشگري ؛ پاسدار هويت تاريخي" صبح امروز با حضور حجت الاسلام والمسلمين دكتر طه هاشمي معاون سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري و دكتر سيد عبدالحميد احمدي معاون فرهنگي جهاددانشگاهي در دانشگاه علم و فرهنگ به كار خود پايان داد .
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي ، در اين همايش دكتر احمدي معاون فرهنگي جهاددانشگاهي با اشاره به وظيفه خطير دانشگاهيان در حفظ ميراث فرهنگي گفت : براي دفاع از هويت ملي مقابله با بدعت گذاريها با ارائه پژوهش هاي علمي و مستند وظيفه اي است كه دانشگاهيان بايد به آن توجه ويژه داشته باشند.
وي با اشاره به برنامه هاي جهاددانشگاهي درخصوص توسعه فرهنگ گردشگري گفت : اعتقاد ما براين است كه با گسترش امر گردشگري در خليج فارس با توجه به قابليت هاي بالاي آن مي توان به حفظ هويت ايراني اين خليج كمك شاياني كرد .
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي در پايان سخنان خود از برگزاري همايش گردشگري علمي- فرهنگي دانشجويان در جزاير سه گانه خليج فارس خبر داد و اظهار اميدواري كرد كه با برگزاري اين همايش زمينه آشنايي بيشتر دانشجويان و اساتيد با اين منطقه فراهم شود .
براساس اين گزارش ، حجت الاسلام والمسلمين دكتر طه هاشمي معاون سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري نيز در اين همايش با اشاره به سابقه ديرين تمدن ايراني گفت : سازمان ميراث فرهنگي حفظ آثار تاريخي و ملي كشور را به عنوان يكي از اهداف اصلي خود مدنظر قرار داده است .
حجت الاسلام والمسلمين طه هاشمي با تاكيد بر فرهنگ سازي در حوزه ميراث فرهنگي و توسعه فرهنگ گردشگري يادآور شد: بايد حفاظت از آثار تاريخي به عنوان ميراث فرهنگي كشور به مثابه يك فرهنگ در جامعه ما نهادينه شود .
رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي در ادامه به برنامه هاي اين پژوهشگاه در سه حوزه حفظ، مرمت و اكتشاف آثار تاريخي اشاره نمود و خاطرنشان كرد : علاوه بر حفظ ميراث فرهنگي ، مرمت و نجات آنها و كشف آثار تاريخي مربوط به دوره هاي مختلف از جمله برنامه هاي مهم اين پژوهشگاه است .
دكتر طه هاشمي در ادامه به برنامه هاي اين پژوهشگاه در حوزه گردشگري اشاره كرد و گفت : «خوشبختانه رويكرد خوبي در جهت توسعه فرهنگ گردشگري صورت گرفته و مسوولان كشور براي گسترش اين امر تلاش ميكنند».
معاون سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري به كاوش هاي باستان شناسان كشور در خليجفارس اشاره كرد و گفت : ميراث باستاني عظيمي در حوزه خليج فارس نهفته است و ما در نظر داريم در باستان شناسي زير آبي كه يكي از رشته هاي نوين باستان شناسي است بصورت جدي به اين منطقه بپردازيم .
دكتر طه هاشمي در پايان با اشاره به تسهيلات سازمان ميراث فرهنگي در حوزه گسترش صنعت گردشگري ، از گسترش همكاريهاي مشترك با جهاددانشگاهي خبر داد و خواستار همكاري دانشگاه ها با اين سازمان در حوزههاي گردشگري ، باستان شناسي و تاريخي شد .
براساس بخش ديگري از اين گزارش ، هاشمي راد دبير اين همايش نيز ضمن ارائه گزارشي از روند برگزاري همايش خليج فارس گفت : همايش فرهنگي – گردشگري خليج فارس دهم ارديبهشت سال جاري همزمان با روز ملي خليج فارس با اردوي3 روزه 217 دانشجو از سراسر كشور با شعار " گردشگري ؛ پاسدار هويت تاريخي " در قشم آغاز به كار كرد و در ادامه با هدف بهره گيري هرچه بيشتر از انديشه هاي دانش پژوهان و صاحب نظران فراخوان مقالات پژوهشگران در محورهاي تاريخي ، اقتصادي – سياسي و گردشگري اعلام شد .
هاشمي راد از ارسال 67 مقاله علمي و پژوهشي به دبيرخانه همايش خبر داد و تصريح كرد : با ارزيابي و داوري نهايي مقالات، 6 مقاله در دو بخش دانشجويان و اعضاي هيات علمي براي ارائه در همايش و قدرداني برگزيده شد.
اين گزارش مي افزايد، دكتر قرنفلي رئيس دانشگاه علم و فرهنگ نيز طي سخناني ضمن اشاره به فعاليت هاي اين دانشگاه، خليج فارس را ميراث گرانبهاي ايرانيان در همه اعصار خواند و گفت : اين ميراث هميشه مورد طمع بيگانگان بوده و پاسداري علمي از آن بر دوش نهادهاي دانشگاهي است .
گفتني است ، در اين مراسم اساتيد و دانشجويان برگزيده مقالات خود را با عناوين «جايگاه تنگه هرمز در خليج فارس» ، «بندر سيراف، دهكده گردشگري خليج فارس» و «قابليت ها و جاذبه هاي گردشگري در مناطق ساحلي سيستان و بلوچستان » ، «پتانسيلهاي توريستي جزيره كيش از نظر اقليم شناسي »، «بررسي تحريم نام خليج فارس و تبعات سياسي و امنيتي » ، « كاروانسراهاي گونه كرانه پست خليج فارس » و «بررسي مرزهاي دريايي حوزه ژئوپوليتيك خليج فارس» ارايه نمودند و در پايان با اهداء جوايزي از آنها تقدير شد .ح/الف
١٥:٣٧ ١٧/٠٨/١٣٨٥