دكتر منتظري :
جهاددانشگاهي در ترسيم نقشه جامع علمي كشور مي تواند پيشتاز باشد
بيست و هشتمين گردهمايي معاونان پژوهشي واحدها و پژوهشكده هاي جهاددانشگاهي سراسر كشور صبح امروز طي مراسمي در بندرعباس گشايش يافت .
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي ، در اين مراسم كه با حضور دكتر علي منتظري رئيس جهاددانشگاهي و مشاور رئيس جمهور ، دكتر عابدي رئيس دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان و جمعي از معاونان پژوهشي واحدها و رؤساي جهاددانشگاهي برگزار شد دكتر منتظري طي سخناني با اشاره به موقعيت جديد جهاددانشگاهي در جامعه علمي كشور گفت : جهاددانشگاهي در حوزه هاي مختلف دستاوردهاي بسيار ارزشمندي را براي كشور به ارمغان آورده و از اين پس نيز بايستي با تمام توان اين مسير روشن و تابناك را در جهت خدمت به مردم و جامعه ادامه دهد .
وي با بيان اينكه جهاددانشگاهي توانسته در زمينه هاي گوناگون الگوسازي كند ، افزود : جهادگران دانشگاهي بايد تمام توان خود را در جهت پيشبرد اهداف اين نهاد انقلابي بكار گيرند و در كنار آن به رفع نقايص موجود و تقويت نقاط قوت توجه ويژه داشته باشند .
دكتر منتظري درادامه خاطر نشان ساخت : حفظ جايگاه علمي و پژوهشي جهاددانشگاهي در فضاي كنوني كشور از مهمترين مسائلي است كه بايد به آن اهتمام داشت زيرا جايگاه و موقعيت كنوني اين نهاد محصول زحمات و تلاش طاقت فرساي جهادگران است .
مشاور رئيس جمهور ادامه داد : امكانات محدود و مشكلات پيشرو نبايد حركت جهاددانشگاهي را در عرصه هاي مختلف بويژه تحقيق و پژوهش دچار اختلال نمايد .
دكتر منتظري حفظ جوهره و روحيه جهادي را يكي از مهمترين عوامل موفقيت اين نهاد دانست و تصريح كرد : استمرار و ادامه اين فعاليتهاي پرافتخار در گرو درك صحيح مديران اين نهاد نسبت به مساله پژوهش و تحقيق است و در اين راه مديران امور پژوهشي خود بايد در انجام فعاليتهاي تحقيقاتي پيشگام باشند .
وي با تاكيد بر حمايت همه جانبه از محققان و پژوهشگران يادآو ر شد : حمايت مادي و معنوي از پژوهشگران زمينه ساز شكوفائي و توسعه فعاليتهاي علمي و تحقيقاتي است و نبايد نسبت به اين مساله غفلت ورزيد.
رئيس جهاددانشگاهي پرهيز از تنگ نظري و كوتاه بيني را لازمه توسعه تحقيق و پژوهش در كشور دانست و خاطرنشان كرد : لازمه توسعه تحقيقات وسعت نظر و فراهم نمودن امكانات و فضاي لازم براي پژوهشگران است و جهاددانشگاهي با داشتن فضايي انقلابي و پرهيز از بروكراسي توانسته اين زمينه را فراهم آورد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به اهميت ترسيم نقشه جامع علمي كشور تصريح كرد : جهاددانشگاهي به عنوان يك مشاور امين براي نظام و در راستاي بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي مي تواند در زمينه ترسيم نقشه جامع علمي كشور پيشگام بوده و به ارائه ايده هاي نو و بديع بپردازد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود بر اهميت تسلط گفتمان علمي در كشور اشاره نمود و اظهار داشت : تبديل گفتمان علمي به گفتمان غالب جامعه از مهمترين خواسته هاي رهبر معظم انقلاب است كه در اين رابطه تبعيت از سنت هاي علمي برآمده از فرهنگ ايران اسلامي مي تواند به تسلط اين گفتمان كمك شاياني نمايد .
دكتر منتظري افزود : تلاش در جهت تسلط گفتمان علمي در كشور يكي از وظايف مهم انقلابي جهادگران دانشگاهي است و جهاددانشگاهي بايد تمام توان خود را در راستاي تحقق اين امر بكار گيرد .
رئيس جهاددانشگاهي در خاتمه با تقدير از فعاليتهاي تحقيقاتي انجام شده در اين نهاد خواستار استمرار آن شد .
براساس اين گزارش ، در ادامه اين مراسم دكتر حميدرضا طيبي رئيس جهاددانشگاهي واحد علم و صنعت در سخناني اظهار داشت : امروزه توليد علم و نظريه و تبديل آن به فناوري ، تكنولوژي و راهبرد از مهمترين شاخص هاي سنجش توانمندي جوامع به شمار مي رود و به واقع عصر كنوني عصر انفجار اطلاعات است .
وي افزود : توجه به تربيت اخلاقي و فرهنگ سازي در كنار فعاليتهاي علمي و تحقيقاتي از مباحث مهمي است كه در بسياري از نقاط جهان مورد توجه قرار نمي گيرد و همين مساله به بي عدالتي و تضييع حقوق انسانها منجر مي شود .
دكتر طيبي ادامه داد : در كشور ما نيز ايجاد فضاي مناسب و فرهنگسازي براي حضور جوانان مؤمن و انقلابي در عرصههاي علمي و پژوهشي مساله مهمي مي باشد و جهاددانشگاهي در اين عرصه پيشتاز بوده است .
وي به ابزار تحقق سند چشم انداز 20 ساله نظام اشاره نمود و خاطرنشان كرد: توليد علم و تكنولوژي ايراني و بومي سازي فناوريها ابزار اصلي تحقق سند چشم انداز در زمينه تحقيقات هستند و جهاددانشگاهي نيز با توجه به اين سند ميتواند در 3 محور فرهنگ ، آموزش و پژوهش حركت كند .
دكتر طيبي از تنظيم سند چشم انداز جهاددانشگاهي در آينده نزديك خبر داد و اظهار داشت : لازمه تحقق دستاوردهاي بزرگ همدلي و همياري است كه دراين صورت با امكانات محدود نيز مي توان در هر عرصه اي موفق بود .
اين گزارش مي افزايد : دكتر عابدي رئيس دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان نيز در اين مراسم طي سخناني كوتاه گفت : ايجاد شرايط و امكانات مورد نياز و توجه به پژوهشگراني كه در زمينه تحقيقات كاربردي و بنيادي فعاليت مي كنند از جمله مسائلي هستند كه در تسلط گفتمان علمي در كشور تاثير بسزايي دارند .
وي افزود : توليد دانش بومي و تبديل آن به فناوري مساله ديگري است كه مي تواند در توسعه فعاليتهاي علمي و تحقيقات موثر باشد .
رئيس دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان در خاتمه تصريح نمود : دانشگاه ها با برنامه ريزي دقيق و بهره جستن از ظرفيتهاي علمي جهاددانشگاهي مي تواند درجهت توسعه تحقيقات و فناوري كه از مهمترين سياست هاي نظام است حركت كند .
دكتر حميد امين اسماعيلي معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي سخنران ديگر اين گردهمايي بود. وي در سخناني با ارائه گزارشي از فعاليتهاي پژوهشي اين نهاد گفت : راه اندازي كميسيون هاي تخصصي نانوفناوري ، مالكيت فكري و نفت و اجراي طرحهاي مختلف در اين زمينه از جمله فعاليتهاي جديد جهاددانشگاهي در حوزه تحقيقات است.
امين اسماعيلي به برخي از طرح هاي تحقيقاتي در دست اجراي جهاددانشگاهي اشاره نمود و افزود : 3 طرح تجاري سازي يافته هاي پژوهشي ، نظارت بر تجهيزات طرح نمونه سازي ، بهره وري در صنايع مدني در قالب طرح هاي كلي flagship ، نظارت بر طرح هاي عمراني كشور و جايگاه هاي نفتي از مهمترين طرح هايي است كه در حال اجرا مي باشد .
وي ادامه داد : در حال حاضر پيشنهاد راه اندازي صندوق حمايت از فناوري در سطح كشور به سازمان مديريت و برنامهريزي ارائه شده و اميدواريم اين طرح بزودي اجرايي شود .
امين اسماعيلي اظهار داشت : در حال حاضر 9 نشريه داراي رتبه علمي – پژوهشي در جهاددانشگاهي منتشر مي شود ضمن اينكه تعدادي نشريه علمي تخصصي نيز در واحدها و پژوهشكده هاي مختلف اين نهاد به چاپ مي رسد و حمايت از چاپ اين نشريات در دستور كار معاونت پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي قرار دارد .
معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي در ادامه يادآور شد : به تازگي هفت گروه پژوهشي و سه مركز خدمات تخصصي با موافقت اصولي در جهاددانشگاهي فعاليت خود را آغاز نموده اند . ضمن اينكه تاكنون 6 گارگاه پژوهشي از مجموع 17 كارگاه مصوب در واحدها و پژوهشكده هاي اين نهاد برگزار شده است .
وي خاطر نشان كرد : با توجه به افزايش بودجه تحقيقات در سال آينده واحدهاي جهاددانشگاهي در سراسر كشور ميتوانند از اين فرصت مغتنم در راستاي توسعه فعاليتهاي پژوهشي خود استفاده كنند .
امين اسماعيلي در پايان با اشاره به برنامه هاي هفته پژوهش خواستار حضور جدي و معرفي دستاوردهاي تحقيقاتي جهاددانشگاهي در اين برنامه ها شد .
گفتني است ، در ابتداي اين مراسم همچنين محمد كميلي رئيس جهاددانشگاهي واحد استان هرمزگان به ارائه گزارشي از عملكرد اين واحد پرداخت و گفت : جهاددانشگاهي واحد هرمزگان با امكانات محدود از سال 1381 فعاليت خود را آغاز نمود و در حال حاضر اين فعاليتها در قالب دفتر خبرگزاري ايسنا، مركز افكارسنجي دانشجويان ، مركز انتشارات و مراكز آموزشي دنبال مي شود .
وي از راه اندازي مركز رشد جهاددانشگاهي واحد هرمزگان در آينده نزديك خبر داد و تصريح نمود : فعاليتهاي پژوهشي اين واحد در حوزه هاي مختلفي دنبال مي شود كه از آن جمله مي توان به اولويتبندي طرح هاي عمراني در سطح شهرداريهاي استان ، بررسي منابع هزينه و درآمد شهرداريهاي استان ، بانك اطلاعات تقسيمات سياسي استان و آمايش نوار ساحلي هرمزگان اشاره كرد .
لازم به ذكر است ، در نخستين روز همايش ساختمان جديد جهاددانشگاهي واحد هرمزگان با حضور مسوولان اين نهاد افتتاح شد.ح/الف
١٦:٠٢ ٠١/٠٩/١٣٨٥