سومين جشنواره آسيايي "بهداشت خانواده" گشايش يافت
سومين جشنواره آسيايي "بهداشت خانواده" صبح امروز طي مراسمي با حضور دكتر علي منتظري مشاور رييس جمهور و رييس پژوهشكده علوم بهداشتي جهاددانشگاهي ، دكتر محمدصادق حاجي تاروردي معاون پژوهش و فناوري اين نهاد ، دكتر سيدابوالحسن شاهزاده فاضلي رييس جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران ، پژوهشگران ، اساتيد و صاحبنظراني از ايران و كشورهاي آسيايي در سالن همايش هاي بين المللي رازي گشايش يافت .
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين مراسم دكتر منتظري در سخناني ضمن گراميداشت ياد و خاطره دكتر سعيد كاظمي آشتياني گفت: دكتر كاظمي آشتياني با تلاش بسيار توانست در جهت تكميل چرخه توليد علم و تبديل آن به فناوريهاي نوين و ارتباط موثر دانشگاه و جامعه گام هاي بلندي بردارد .
وي در تعريف بهداشت خانواده گفت: افراد مختلف تعاريف مختلفي از بهداشت خانواده دارند گاهي بهداشت خانواده مترادف با پزشك خانواده تلقي ميشود و گاه با توجه به وراثتي بودن برخي از بيماريها وسعت بهداشت خانواده تا علم ژنتيك هم پيش ميرود .
رييس سومين جشنواره آسيايي بهداشت خانواده با اشاره به حضور گسترده پژوهشگران حوزه علوم بهداشتي در اين جشنواره خاطرنشان ساخت : آثار برگزيده اين جشنواره در بخش ملي و آسيايي براساس معيارهاي علمي و استانداردهاي بين المللي توسط هيات داوران انتخاب شدهاند .
رييس پژوهشكده علوم بهداشتي جهاددانشگاهي، در پايان با اشاره به تلاش هاي جهاددانشگاهي در راستاي ارتقاء سلامت جامعه اظهار داشت: اميد است جهاددانشگاهي نقش خود را در پيشبرد اهداف علمي كشور، اعتلاي ايران اسلامي، رشد حوزه بهداشت و ارتقاي سطح سلامت جامعه به خوبي ايفا نمايد .
براساس اين گزارش، همچنين دكتر سيدابوالحسن شاهزاده فاضلي دبير اين جشنواره ورئيس جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران نيز طي سخناني با ارائه گزارشي از روند اجرايي جشنواره گفت: امروزه حوزه بهداشت ، بويژه بهداشت خانواده شاخص مهم توسعه يافتگي تلقي مي شود و سنگ بناي توسعه خانواده سالم است .
دكتر شاهزاده فاضلي با اشاره به اهداف برگزاري سومين جشنواره آسيايي بهداشت خانواده گفت: اين جشنواره اهداف مهمي همچون شناخت عوامل تهديدكننده سلامت خانواده، پيشگيري از گسترش بيماريهاي شايع مانند بيماريهاي قلب و عروق و سرطان ، بيماريهاي مزمن و مادرزادي را دنبال ميكند .
رييس جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران معرفي جايگاه بهداشت خانواده درايران را از ديگر اهداف اين همايش خواند و افزود: توسعه بهداشت خانواده در ايران نيازمند هم انديشي متخصصان و پژوهشگران عرصه بهداشت و سلامت است.
دكتر شاهزاده فاضلي ادامه داد: مهمترين هدف برگزاري اين جشنواره ايجاد انگيزه تحقيق در پژوهشگران و جهت دهي به فعاليت هاي تحقيقاتي در اين حوزه است .
دبير اين جشنواره در بخش ديگري از سخنان خود خاطرنشان كرد: از ميان 544 طرح واصله به دبيرخانه جشنواره 484 طرح از سوي پژوهشگران داخلي و 60 طرح از سوي پژوهشگران كشورهاي مختلف آسيايي ارايه شده است .
وي تناسب عنوان پژوهش با موضوع جشنواره، علمي بودن روش تحقيق ، جديد و كاربردي بودن طرح را از جمله معيارهاي انتخاب آثار برگزيده عنوان كرد و با اشاره به همكاري شركت پاك نام به عنوان حامي اين جشنواره گفت: اميد است حمايت بخش خصوصي از تحقيقات و ارج نهادن بر فعاليت هاي تحقيقاتي و علمي در كشور ما نهادينه شود.
لازم به ذكر است ، در سومين جشنواره آسيايي بهداشت خانواده 6 پانل تخصصي با عناوين «بهداشت خانواده»، «سبك زندگي و بهداشت خانواده»، «نقش آموزش و بهداشت خانواده» ، «بهداشت دهان و دندان، پوست و بيماريهاي عفوني» ، «بهداشت مادر و كودك» و «پيشگيري از رفتارهاي پرخطر» برگزار ميشود .
شايان ذكر است ، « نقش تغذيه در ارتقاء بهداشت خانواده»، «عوامل اجتماعي موثر بر سلامت »، « نقش آموزش در ارتقاء بهداشت خانواده» و « مراقبتهاي دوران بارداري و اهميت آموزشها در اين دوران» عناوين برخي از مقالاتي است كه در اين جشنواره ارائه ميشود .
خاطرنشان ميكند ، « پيشگيري از رفتارهاي پرخطر و ارتقاء سلامت » ، « استفاده از سلول هاي بندناف در درمان بيماريها » و «بررسي فراواني پديكولوزسر در استانهاي مختلف كشور» عناوين ديگر مقالاتي است كه در اين جشنواره ارايه خواهد شد .
شايان ذكر است ، مراسم تقدير از نفرات برگزيده جشنواره امشب با حضور جمعي از مسوولان حوزه سلامت و جهاددانشگاهي و پژوهشگران در سالن همايش هاي بين المللي رازي برگزار ميشود ، ضمن اينكه اين جشنواره عصر فردا با ارائه مقالات و برگزاري كارگاه هاي تخصصي به كار خود پايان ميدهد .
گفتني است ، جشنواره آسيايي بهداشت خانواده به ابتكار دكتر سعيد كاظمي آشتياني از سال 83 تاكنون با حضور متخصصان و پژوهشگران داخلي و خارجي از سوي جهاددانشگاهي برگزار ميشود .#
١٤:٣٩ ٢٤/١٠/١٣٨٥