٢٣:٤٢ ٠١/٠٩/١٤٠٣
گزارش
رييس‌جمهور در ديدار مسوولان جهاد دانشگاهي سراسر كشور:
دولت همه‌ تلاش خود را براي شكوفا شدن ظرفيت‌هاي جهاد دانشگاهي به كار خواهد بست

گردهمايي رؤساي واحدها و پژوهشكده ها، مراكز و سازمانهاي علمي- فرهنگي جهاددانشگاهي سراسر كشور روز دوشنبه گذشته پایان یافت .
درآخرین روز این همایش  شرکت کنندگان با دکترمحمود احمدی نژاد رییس جمهور ملاقات نمودند .
دراین دیدار رييس‌جمهور طی سخنانی ، جهاد دانشگاهي را مولود انقلاب فرهنگي در كشور دانست و تاكيد كرد: رسالت جهاد دانشگاهي بسيار گسترده است و دولت همه‌ي تلاش خود را براي شكوفا شدن ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي فراوان آن كه در خدمت تعالي و پيشرفت كشور قرار دارد، بكار خواهد بست. 
دكتر محمود احمدي‌نژاد كاركرد اصلي جهاد دانشگاهي را كاركرد علمي و فرهنگي دانست و افزود: ماموريت ما امروز اين است كه ايران اسلامي را بسازيم و جامعه‌اي نمونه و مقتدر برپا كنيم و براي تحقق اين امر مهم نيازمند اراده‌هاي محكم و خلل‌ناپذير هستيم كه دستاورد‌هاي جهاد دانشگاهي مي‌تواند در اين راستا به عنوان الگو براي جوانان و دانشجويان در نظر گرفته شود.
وي با تاكيد بر لزوم اكتفا نكردن به دستاورد‌هاي كوچك براي برداشتن گام‌هاي بلند علمي، بر اهميت جايگاه فعاليت‌هاي فرهنگي در وظايف جهاد دانشگاهي تاكيد كرد و گفت: جهاد دانشگاهي مي‌توند با تقويت بنيان فكري دانشجويان و القاء خودباوري به جوانان، نقشه‌هاي دشمنان براي تضعيف روحيه‌ي خودباوري در بين قشر فعال و پوياي جامعه را نقش بر آب كند.
وي بر لزوم آرماني شدن فضاي دانشگاه‌ها تاكيد كرد و افزود: كمبود‌ها و برخي كاستي‌ها‌ي موجود در دانشگاه مي‌تواند در سايه‌ي ايجاد يك فضاي آرماني اصلاح شود و به تناسب آن انرژي‌هاي آزاد شده منشاء خير و بركات فراواني براي كشور خواهد شد.
رييس‌جمهور يكي از اهداف برپايي انقلاب اسلامي را ارائه‌ي طرحي نوين و مبتني بر حركت و آرمان‌هاي رهايي بخش اسلام براي جهان امروز برشمرد و افزود: هدف از برپايي نظام اسلامي در كشور اين نبود كه در معادلات جهاني حاكم ما هم يكي از عناصر باشيم، زيرا اگر بنا بود كه در نظامات مختلف جهاني هضم شويم، نيازي به حركت عظيم انقلاب نبود.
احمدي‌نژاد تصريح كرد: ملت ايران انقلاب كرد تا نظامي را كه اهداف، روش‌ها و رويكرد‌هاي آن با جهان مادي‌گراي امروز متفاوت است پايه‌ريزي كند و صلح و آرامش، خداپرستي و حفظ كرامت انساني را براي بشر امروز به ارمغان آورد.
وي تحقق جايگاه والاي كشور را مبتني بر آرمان‌هاي انقلاب دانست و تاكيد كرد: در صورتي كه از اين آرمان‌هاي الهي فاصله بگيريم، انقلاب اسلامي هيچ جايگاهي در جهان نخواهد داشت.
احمدي نژاد همچنين اقدامات و دستاورد‌هاي جهاد دانشگاهي را ارزشمند برشمرد و از مسوولان آن خواست براي تسريع در رفع مشكلات موجود اين سازمان گزارشي جامع از فعاليت‌ها و طرح‌هاي صورت گرفته را به هيات دولت ارائه دهند.
در ابتداي اين جلسه نيز دكتر منتظري رييس جهاد دانشگاهي گزارشي از اقدامات و فعاليت‌هاي انجام گرفته در اين سازمان بيان كرد.
لازم به ذکراست که این همایش ازروز یک شنبه دوم بهمن ماه 84 با سخنرانی  دکترعلی منتظری آغاز شد .
وی در سخناني با اشاره به تعابير بلند رهبر معظم انقلاب اسلامي پيرامون جهاددانشگاهي گفت : يكي از مهمترين خواسته هاي ايشان از نهادهايي همچون جهاددانشگاهي گسترش علم و فناوري در كشور است و لذا، وظيفه داريم  با گام نهادن در عرصه هاي مختلف علمي به اعتماد مسؤولان نظام نسبت به جهاددانشگاهي پاسخ مثبت دهيم.
دکترمنتظری با تاكيد بر حفظ روحيه جهادي در ميان اعضاء و پژوهشگران اين نهاد افزود : با روحيه جهادي و انقلابي مي توان بسياري از موانع و مشكلات را پشت سرگذاشت و كمبود امكانات مادي نبايد ما را از ادامه اين مسير دلسرد كند ، بلكه بايد در مسير توسعه علمي كشور هر سختي را به جان خريد .
وي با تاكيد بر پايبندي جهادگران دانشگاهي به اصول ، ارزش ها و آرمانهاي امام راحل (ره) و شهدا تصريح كرد : انجام فعاليت هاي علمي ، تحقيقاتي و فرهنگي در راستاي خدمت به محرومان و مستعضفان مهمترين وظيفه اين نهاد انقلاب اسلامي است .
وي در ادامه ، راه اندازي مركز اطلاعات علمي (SID) را يكي از دستاوردهاي مهم و جديد جهاددانشگاهي دانست و گفت : در حال حاضر تمامي مجلات علمي و پژوهشي كشور در پايگاه اطلاع رساني اين مركز نمايه شده است و با افتتاح سرويس گزارش استنادي نشريات علمي و پژوهشي در اين پايگاه در حقيقت مي توان گفت اين مركز به يك ISI ايراني تبديل شده است .
وي افزود : اين مركز به عنوان بانك اطلاعات علمي و پژوهشي كشور مي تواند نقش مهمي در توسعه علمي و تحقق جنبش نرم افزاري داشته باشد.
وي گفت : توسعه فعاليت هاي اين مركز در سطح بين المللي و منطقه اي از برنامه هاي آينده جهاددانشگاهي است .
دكتر منتظري تصريح كرد : امروز جهاددانشگاهي فراتر از مرزهاي ملي حركت مي كند و جايگاه بين المللي مناسبي را در عرصه علم و فناوري به خود اختصاص داده است و بايد براي حفظ اين جايگاه تلاش نمود .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد : جهاددانشگاهي در زمينه علم و پژوهش به كارهاي كوچك بسنده نخواهد كرد ، بلكه يك چشم انداز وسيع بين المللي و جهاني را براي خود ترسيم كرده و موفقيت هاي علمي پژوهشكده رويان اين نهاد در سطح جهاني كه بخش عظيمي از آن مرهون زحمات صادقانه دانشمند جهادگر   زنده ياد دكتر كاظمي است ، شاهدي بر اين مدعاست .
رييس جهاددانشگاهي تصريح نمود : واحدهاي استاني اين نهاد بايد با ورود به عرصه تحقيقات زمينه گسترش فعاليت هاي علمي جهاددانشگاهي در سراسر كشور را فراهم آورند تا شاهد شكوفايي هرچه بيشتر اين نهاد انقلاب اسلامي در آينده بسيار نزديك باشيم .
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر برخي از واحدهاي جهاددانشگاهي اقدام به انعقاد قراردادهاي بين المللي و اجراي طرح هاي فراملي نموده اند ، خاطر نشان كرد: طبق قانون برنامه چهارم توسعه كشور ، يك درصد از درآمد شركت هاي دولتي بايد در فعاليت هاي علمي و پژوهشي هزينه شود و به نظر مي رسد اگر بخش كوچكي از آن به جهاددانشگاهي اختصاص يابد ، روند توسعه علمي كشور با سرعت بيشتري دنبال خواهد شد .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تاكيد كرد : توسعه نيروي انساني يكي از مهمترين راه هاي نيل به اهداف اين نهاد است كه اين امر از طريق ارتقاي سطح علمي اعضاي فعلي و جذب نيروهاي مومن و متعهد و متخصص ، محقق مي شود.
وي اضافه نمود: تعهد و دينداري به عنوان يك اصل در جذب نيروهاي اين نهاد مطرح است ، زيرا تنها نيروهاي مخلص و جهادگر مي توانند با امكانات محدود دستاوردهاي بزرگ را به ارمغان آورند .
وي با بيان اينكه تلاش هاي شبانه روزي جهادگران بايد به دستاوردها و محصولات ملموس تبديل شود ، ادامه داد : حوزه هايي مانند نانوتكنولوژي و صنعت خودرو از جمله فرصت هاي پيش روي اين نهاد هستند و جهاددانشگاهي با ورود به اين عرصه ها بايد در تحول علمي و تحقيقاتي و صنعتي كشور مشاركت جدي داشته باشد .
رييس جهاددانشگاهي گفت : سالانه حدود 5 ميليارد دلار در صنعت خودرو كشور هزينه مي شود ، اما كشور ما هنوز در اين حوزه با مشكلات فراواني روبروست و جهاددانشگاهي مي تواند با ورود به اين حوزه از سرمايه هاي عظيم نهفته در آن به عنوان پلي براي توسعه و پيشرفت استفاده كند .
دكتر منتظري درادامه با بيان اينكه بايد با ورود به عرصه هاي جديد و بهره گيري از نيروهاي خدوم و نخبه ، از هدر رفتن سرمايه هاي عظيم كشور جلوگيري كرد.
وي با تاكيد مجدد بر مساله علم و پژوهش يادآور شد : بسياري از مديران حال حاضر كشور سابقه حضور در اين نهاد انقلابي را دارند و در حقيقت امروز جهادي بودن يك افتخار و ارزش محسوب مي شود .
رييس جهاددانشگاهي در بخش ديگري از سخنان خود با گراميداشت ياد و نام جهادگر زنده ياد دكتركاظمي ، اظهار داشت : وظيفه ما پاسداشت زحمات و خدمات صادقانه و بزرگداشت ياد و نام اين جهادگر مخلص است .
وي فعاليت هاي علمي دكتر كاظمي را افتخار آفرين خواند و افزود : بايد با حفظ روحيه جهادي و انقلابي و تلاش روزافزون ، مسيري را كه تاكنون با زحمات وي طي شده است ، ادامه دهيم .
رييس جهاددانشگاهي در خاتمه ضمن گراميداشت يادو خاطره دو خبرنگار و جهادگر شهيد ايسنا ، حسن قريب و اسماعيل عمراني خاطر نشان كرد : اين عزيزان در دامان خانواده هايي مؤمن و متدين پرورش يافتند و همواره دغدغه محرومان را داشتند و ما نيز بايد با تلاش براي خدمت به مستضعفان ، ادامه دهنده راه آنان باشيم .
دردومین روز برگزاری این اجلاس دکتر محمدرضا مخبردزفولی دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي درجمع روسای شرکت کننده حضوریافت و به طرح نکاتی پیرامون مسائل مختلف پرداخت .
وی گفت : جهاددانشگاهي ميراث گرانبهاي انقلاب فرهنگي است و تفكر موجود در اين نهاد مي تواند به ساماندهي هرچه بهتر اين جريان فرهنگي در كشور كمك كند .
دكتر محمدرضا مخبر دزفولي افزود : از ابتداي تشكيل اين نهاد ، اگرچه جهاددانشگاهي فراز ونشيب هاي بسياري را پشت سرگذاشته اما خوشبختانه امروز گوهري كه بواسطه حضور نيروهاي مخلص و جهادگر در اين نهاد وجود داشت روز به روز در فضاي كشور تبلور بيشتري پيدا كرده و مي كند.
وي ادامه داد : پژوهشگران و دانشمندان جهاددانشگاهي امروز در برخي عرصه ها توانسته اند به ارايه الگوها و مدل هاي جديد بپردازند و مسوولان كشور نيز از آن حمايت كرده اند و به نظر مي رسد اين روند در ساير    حوزه ها نيز مي تواند شكل بگيرد .
دبير شوراي عالي انقلابي فرهنگي با بيان اينكه بخش عظيمي از مسؤوليت تحول و توسعه علمي كشور به عهده جهاددانشگاهي است ، افزود: جهاددانشگاهي يكي از بازوان اصلي شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ساماندهي حوزه هاي علمي و فرهنگي كشور است و بايد ما را در اين مسير ياري دهد .
دكتر مخبر تصريح كرد : در واقع جهاددانشگاهي مي تواند به عنوان مجموعه اي پيشتاز با ورود به حوزه هاي جديد ، مرزهاي علمي داخلي را درنورديده و در عرصه هاي بين المللي نيز موفق باشد .
وي بر لزوم ساماندهي دانشمندان و نخبگان جهان اسلام به منظور آغاز حركت جديد علمي در اين كشورها تاكيد نمود و افزود : امروز كشورهاي اسلامي براي حضور در ميادين علمي و تحقيقاتي با محدوديت هاي بسياري مواجه هستند كه براي رفع اين معضل بايد زمينه ارتباط علمي آنها با يكديگر را فراهم آورد و در اين ميان كشور ما بار اصلي حركت علمي جهان اسلام را بردوش مي كشد .
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي درباره وظيفه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در مهندسي فرهنگي كشور ، يادآور شد : جهاددانشگاهي به عنوان نهادي كه همواره دو مقوله علم و فرهنگ را توامان دنبال كرده است مي تواند در اين زمينه نقش مهمي ايفا كند .
وي بر لزوم تعريف رشته هاي جديد و ابتكاري در جهاددانشگاهي تاكيد كرد و گفت : اين نهاد در حوزه آموزش عالي با تعريف علوم ميان رشته اي جديد مي تواند براي نظام آموزش عالي كشور الگوسازي كند .
دكتر مخبر در پايان به حركت علمي آغاز شده در كشور اشاره نمود و اظهار داشت : مراكز علمي و تحقيقاتي كشور مانند جهاددانشگاهي بايد با حضور در عرصه هاي مختلف،توسعه علمي همه جانبه كشور را رقم بزنند.
دکترکامران باقری لنکرانی وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي مهمان دیگراجلاس بود وی درسخنرانی خود گفت :جهاددانشگاهي مي تواند در تحقق شعارهاي دولت نهم نقش برجسته اي ايفا نمايد .
دكتر كامران باقري لنكراني با اشاره به اينكه استقرار دولت جديد فرصت هاي تازه اي را براي خدمت رساني و عدالت گستري فراهم نموده است افزود : مراكز علمي وتحقيقاتي كشور از جمله جهاددانشگاهي مي توانند از اين فرصت ها در راستاي خدمت به مردم و توسعه عدالت استفاده كنند ، زيرا اعتقاد ما اين است كه با تمسك به فرهنگ ديني و اسلامي مي توانيم به خوبي از عهده اداره كشور برآييم .
وي افزود : عدالت گستري ، مهرورزي با بندگان خدا ، خدمت رساني و رشد و تعالي همه جانبه كشور چهار شعار محوري دولت است و در تحقق آنها قشر فرهيخته و دانشگاهي كشور بايد با هم همكاري كنند .
وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به موفقيت هايي كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي درعرصه بهداشت و درمان حاصل شده ، يادآور شد : كاهش ششصد درصدي مرگ و مير كودكان ، افزايش اميد به زندگي در ميان مردم و كاهش مرگ و مير مادران باردار از جمله دستاوردهايي است كه به بركت انقلاب اسلامي حاصل شده است و براي گسترش همه جانبه آن در سراسر كشور بايد دست دردست هم داد .
دكتر لنكراني ادامه داد : به رغم اين توفيقات هنوز مشكلات زيادي در حوزه بهداشت و درمان مشاهده مي شود كه بحث سوء تغذيه و توزيع ناعادلانه امكانات بهداشتي در نقاط محروم كشوراز اين جمله است .
وي در ادامه اظهار داشت : مجموعه هايي مانند جهاددانشگاهي پشتوانه دولت در تحقق اهداف اجرايي كشور به شمار مي روند و با توجه به فعاليت هاي برجسته اي كه در سال هاي اخير در اين نهاد انقلابي صورت گرفته ، انتظار داريم جهاددانشگاهي در حركت جديدي كه از سوي دولت نهم آغاز شده ما را ياري كند .
وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي با تاكيد بر اينكه مسؤولان كشور بايد در برابر مردم و آرمانهاي امام راحل (ره) ، رهبرمعظم انقلاب اسلامي و شهدا احساس وظيفه كنند،اظهار داشت:براي جبران عقب ماندگي هاي كشور در زمينه علم و تحقيقات ، مي توان از سرمايه گذاري و توجه به فناوري هاي نوين بهره جست كه خوشبختانه جهاددانشگاهي در اين عرصه نيز خدمات قابل توجهي را به جامعه ارايه كرده است .
وي خاطر نشان ساخت : بايد فضاي كشور از رايحه خوش خدمت به مردم عطرآگين شود و در اين راه اين نهاد انقلاب اسلامي مي تواند دولت را ياري كند ، زيرا امروز محرومان و مستضعفان به مسؤولان چشم دوخته اند.
دكتر لنكراني در خاتمه تصريح كرد : ما مي توانيم الگوو مدل ايراني توسعه را كه همراه با عدالت و كرامت انساني است به جهان عرضه كنيم والحمدا...  در اين زمينه نيز كارهاي خوبي انجام شده است.
لازم به ذکراست که مسعود کشوری وحمید امین اسماعیلی دیگرسخنرانان این همایش بودند و شرکت کنندگان دراجلاس شامگاه دوشنبه سوم بهمن  با حضور درموسسه رویان درمراسمی که به مناسب بزرگداشت مرحوم دکترسعید کاظمی آشتیانی برگزارشد شرکت نمودند.

اخبارمرتبط

- گزارش تصویری اجلاس روساومدیران جهاددانشگاهی (1)
- گزارش تصویری اجلاس روساومدیران جهاددانشگاهی (2)

٠٨:٠٦ ٠٤/١١/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد