دكتراحمدينژاد در جمع جهادگران:
جهاد دانشگاهي،تبلور خودباوري ملت ماست
دكترمحمود احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي ايران روز پنجشنبه گذشته از پژوهشكده رويان جهاددانشگاهي و نمايشگاه عكس دستاوردهاي جهاددانشگاهي درآن پژوهشكده بازديد نمود . وي سپس درجمع مديران و اعضاي جهاددانشگاهي حاضرشد و ضمن اعطاي لوح تقديربه جهادگران نمونه و خانواده شهدا طي سخناني به تشريج ديدگاه ها و انتظارات خود از اين نهاد پرداخت گزارش برنامه فوق به خوانندگان گرامي تقديم مي شود.
****************************************************
رييس جمهوري اسلامي ايران در جمع تعدادي از مسوولان و اعضاي جهاد دانشگاهي از خدمات جهاد تشكر كرد و اظهار داشت: جهاد دانشگاهي بايد روحيهي خود باوري را در دانشگاهها گسترش دهد.
وي، با تسليت سالروز شهادت امام موسي كاظم (ع) و همچنين تبريك فرا رسيدن بعثت پيامبر گرامي اسلام حضرت محمد مصطفي(ص) گفت: جلسهي امروز ما به مناسبت سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي است. جهاد دانشگاهي از رويشهاي انقلاب اسلامي و از ثمرات بسيار ارزشمند انقلابي اسلامي است.
وي افزود: به يك تعبير تشكيل جهاد دانشگاهي با مفهوم جهاد دانشگاهي و چيزي كه امروز در كشور ما شكل گرفته است، آرزوي دلسوزان كشور بوده است و يكي از آرمانهاي اصلي انقلاب اسلامي است.
رييسجمهوري گفت: بر خلاف ظاهر قضايا كه اين طور تصور ميشود كه سلطهي اقتصادي و سياسي موجب استمرار يك حاكميت يا يك تمدن ميشود، شما و اهل نظر بهتر ميدانيد آنچه كه يك جامعه را ميسازد و موجب بقا و دوام يك جامعه و تمدن است، علم و دانش و فرهنگ است.
احمدينژاد با بيان اين كه ما براي حركت در مرزهاي دانش براي توليد يك فرهنگ پويا و ماندگار نيازمند عواملي هستيم كه يكي از مهمترين اين عوامل خود باوري است گفت: باور به توانستن، شناخت داشتهها، سابقه خود و همچنين هويت يعني اين كه ما چه بودهايم، چه هستيم، چه داريم و داراي چه توانمنديهايي هستيم براي حركت در مرزهاي دانش جزو عوامل اصلي هستند.
رييس جمهوري گفت: من نميخواهم به گذشتهي ايران در عرصهي علم و دانش بپردازم ولي شما ميدانيد كه اين سرزمين كانون جوشش علم، انديشه، و پايه گذار بسياري از فنون بوده و در عرصهي فرهنگ نيز اين چنين بوده است و در بيش از 7 هزار سال تاريخ شناخته شدهي ايران، وجهه فرهنگي ايرانيان زبانزده بوده است.
وي با بيان اين كه ايرانيان پايبند به ارزشهاي انساني و متعالي بودهاند و در طول تاريخ ملت ايران همواره ملت موحد كمالجو و متعهد به ارزشهاي الهي بودهاند، گفت: انسانهايي از اين سرزمين برخاستهاند كه نام آنها بر پيشاني علم و فرهنگ انساني در جهان ميدرخشد و اين ها ويژگيهاي ملت ايران است و اين ويژگيها در خون و ژن مردم ايران است.
رييس جمهوري افزود: ما اگر بخواهيم بمانيم و تاثيرگذار باشيم و آرمانهاي بلند انقلاب اسلامي را كه برگرفته از آرمانهاي انبيا و پيامبر اسلام و بعثت است حفظ كنيم بايد به خود برگرديم و خودباوري را تقويت كنيم. ما براي اين كه مرزهاي دانش درنورديم بايد خودباوري را در خود تعميق دهيم و بر ويژگيهاي فرهنگي و علمي خود پافشاري كنيم.
احمدينژاد با سپاسگزاري از خداوند كه امروز بعد از 27 سال شاهد شكوفايي اين جوانه هستيم ادامه داد: يك نهادي كه تمام اين ويژگيها را در خود جمع كرده است، جهاد دانشگاهي است كه امروز تبلور خودباوري ملت ماست. تجسم شعار متعالي توانستن و نقطهي اميد براي تحقق جامعهي آرماني مبتني بر علم و فرهنگ است.
رييس جمهوري با بيان اين كه دستاوردهاي اين موسسه بينظير بوده است و علت آن تكيه بر ويژگيهاي خودي و خودباوري است گفت: جهاد دانشگاهي با خوداتكايي و توانمنديهاي ملت و توانمنديهاي جوانان، توانسته افتخارات خوبي را بيافريند. امروز يكي از بهترين روزهاي عمر من بود؛ البته من با كارهاي شما آشنا بودم ولي امروز آمدم و اينها را از نزديك ديدم. وقتي كه انسان اين دستاوردها را ميبيند خوشحال و اميدوار ميشود و اميدش براي برپايي آرمانهاي انقلاب چندين برابر ميشود.
وي افزود: روزي كه جهاد دانشگاهي تاسيس شد در دلمان اين بود كه اين نهاد مقدس الگويي براي دانشگاه اسلامي است كه توليد علم و فناوري كند و به سوالات و نيازها پاسخ دهد. دانشگاهي كه جدا از جامعه و نيازهاي جامعه باشد و براي خود توليد كاغذ كند و مدرك دهد، نميتواند دستاورد چنداني داشته باشد؛ البته امروز دانشگاههاي ما كارهاي بسيار ارزشمندي ميكنند و جهاد دانشگاهي امروز ميتواند الگوي خوبي براي جهتگيريهاي نظام دانشگاهي ما باشد؛ كارهاي ما در ارتباط با علم و دانش بايد هدفمند باشد و در قالب پروژه تعريف شود.
به گزارش ايسنا، رييسجمهوري در بخش ديگر از سخنان خود در جمع كاركنان و جهادگران نمونهي جهاد دانشگاهي گفت: اگر سالها كساني نشستند كه براي نظام دانشگاهي ما طراحي را انجام دهند ولي الگويي نداشتند، من امروز اعلام ميكنم كه ما اكنون يك الگوي زنده قابل اقتباس و تكثير داريم و آن جهاد دانشگاهي است.
احمدينژاد افزود: در موقعي كه قرار شد جهاد دانشگاهي مقداري از دانشگاه جدا شود، من خود به اين مساله اعتراض كردم؛ البته عضو جهاد دانشگاهي نبودم ولي خادم جهاد بودم و نسبت به اين جدايي ناراحت بودم و اعتراض كردم زيرا معتقدم تداوم خط انقلاب اسلامي از درون دانش و دانشگاه است و فرهنگ انقلاب بايد در اين مكان رشد كند و يكي از هستههاي آن روحيهي جهادي است.
وي گفت: من قبول دارم كه پايگاه علمي بايد داراي فراغ بال باشد و اعضاي آن راحت بتوانند فكر كنند و فضاي پرواز انديشه و فكر وجود داشته باشد ولي اين به اين معنا نيست كه متعهد به ارزشها و هدفمند نباشند يا پاسخگويي نيازهاي جامعه نباشند.
رييس جمهوري در ادامه خدا را شكر كرد كه جهاد دانشگاهي در حال حاضر يك نهاد بالنده و پيشروست و با بيان اينكه در اين ارتباط كارهايي بر عهدهي جهاد دانشگاهي و كارهايي بر عهدهي ماست گفت: يكي از كارها، پيوند روحيهي جهادي به دانشگاههاست. پيوند روحيهي جهادي و حفظ آرمانهاي انقلاب است. ما بايد پيوند عميقي بين كارهاي شما و صنعت كشور اعم از كشاورزي، پزشكي و غيره به وجود آيد.
وي گفت: من ديدم كه شما عزيزان در اين جا كارهايي را انجام دادهايد كه يك وزارتخانه دارد همين كار را به صورت موازي حتي به برآوردهاي سنگينتر انجام ميدهد. نبايد اين گونه اقدامات انجام شود.
رييس جمهوري با بيان اين كه دولت حمايتهاي مستحكم، پايدار و نامحدودي از فعاليتهاي جهاد دانشگاهي به ويژه فعاليتهاي علمي، تحقيقاتي و پژوهشي آن انجام خواهد داد گفت: من به دكتر طيبي رييس جهاد دانشگاهي نيز گفتم كه شما پروژههاي خود را با برنامه و هدف و با درنظر گرفتن برآورد در يك دفترچه بنويسيد و به ما بدهيد تا ما بدانيم مثلا جهاد دانشگاهي 10 پروژهي هدفمند ميخواهد انجام دهد و ما منابع مالي آن را تامين ميكنيم؛ شما نگران منابع براي پيشبرد اهداف و پروژههاي خود نباشيد.
وي با بيان اين كه ما از شما حمايت ميكنيم تا شما مجبور نباشيد در پيچ و خمهاي اداري براي كسب منابع قرار بگيريد، يكي از مهمترين كارهاي جهاد دانشگاهي را حفظ روحيهي جهادي عنوان كرد و گفت: انسان بدون فرهنگ و هدف معنا و وجود ندارد؛ انسان بدون فرهنگ و هدف سرگردان است و آرمانهايي كه مردم ما در انقلاب اسلامي فرياد زدند برگرفته از آرمانهاي انبياي الهي است.
احمدينژاد ادامه داد: كشورهايي كه ارزشها را زير پا گذاشتهاند، شما ميبينيد كه اكنون به كجا رسيدهاند و در سياستشان از دروغ و فريب استفاده ميكنند. علمشان، ثروتاندوزي است و بهداشت و داروسازياشان كلاه گذاشتن بر سر انسانهاست. مبادلات ديپلماتيكاشان همه دروغ و كينهورزي است.
وي گفت: ميبينيم كساني كه ارزشها را زير پا گذاشتهاند چه دنيايي را درست كردهاند؟ اينها بايد محاكمه شوند. كساني كه چنين بساطي را ايجاد كردهاند آرامش و آسايش را از بشريت گرفتهاند و در ماديات مسابقه به راه انداختهاند.
احمدينژاد ادامه داد: آنها وقتي ميبينند كه كسي حرف جديدي ميزند كه منافع آنها را به خطر مياندازد و صحبت از برادري و پاكي ميكند ميآيند، جو تبليغاتي مسموم به راه مياندازند و حريمها و شخصيتها را زير پا ميگذارد و در صدد برميآيند كه شخصيت ملتها را زير پا بگذارند ولي آنها دستاوردي براي بشر نداشتهاند و به پايان رسيدهاند. ميبينيم كه حركت كردن خارج از آرمانها و ارزشها چيزي جز هلاكت، انحطاط و سقوط در پي ندارد.
رييس جمهوري با بيان اينكه روحيهي جهادي و حركت در راستاي انقلاب و ارزشها بايد حفظ شود گفت: اگر ملت ما توانسته در برابر اين فشارها حركت كند به خاطر حفظ اين ويژگيهاست و اين ويژگيها نقطهي عطف اصلي هجوم فرهنگي دشمن است.
وي با بيان اين كه خودباوري را جهاد دانشگاهي بايد حفظ و آن را منتشر كند گفت: همانطور كه ميدانيم ايران پايگاه فرهنگ و تمدن بوده است، شما جهاديان بايد خودباوري را حفظ كنيد و آن را نهادينه كنيد. اين فرهنگ را بايد به بدنهي دانشگاهها ببريم و آن را در دانشگاهها ترويج دهيم. وقتي يك جوان ما خود را باور كند محال است كه به پستيها تن دهد.
رييس جمهوري گفت: هنوز عرصههايي از علم و فناوري است كه شما به صورت جدي وارد آن نشدهايد مانند نانوتكنولوژي، شما بايد وارد اين عرصه شويد و با دستگاهها و سازمانهايي كه در اين عرصه فعاليت ميكنند، هماهنگ شويد و همكاري كنيد. شما بايد خود را مسوول علم، فناوري و صنعت كشور بدانيد و بشناسيد و اينها به عهدهي شماست.
وي با اشاره به انديشهي متعالي انقلاب اسلامي و ارزشهاي بلند آن گفت: من بشارت ميدهم بدانيد كه آينده از آن اين انديشه است و به سرعت اين انديشه در دنيا رخ ميدهد و دنيا در آستانهي تحول بزرگ است و اين تحول عجيب است.
رييسجمهوري با بيان اين كه اين تحول را دستي هدايت ميكند كه انقلاب اسلامي ما را در سال 57 هدايت كرد، ادامه داد: همان دستي كه بعثت پيامبر (ص) را در سال 57 تكرار كرد. انقلاب ما از جنس بعثت و در ادامهي آن است.
وي خطاب به جهادگران گفت: بدانيد به سرعت و به زودي فضاي گوناگوني براي عرضهي خدمات شما در كشور و در جهان باز خواهد شد. ما اكنون ميبينيم كه منحني تقاضاي ساير ملتها از ما داراي يك شيب تند است؛ يك شيب تند در تنوع موضوعات.
در سفرها چيزهاي عجيب و غريبي از ما ميخواهند، نه عجيب و غريب بلكه به ما ميگويند سوالهاي اقتصادي، فرهنگي، مديريتي ما را جواب دهيد؛ آنها در واقع براي سوالهاي اقتصادي فرهنگي و مديريتي خود از ما جواب ميخواهند. آنها به صراحت به ما ميگويند كه ما به دنبال الگوي ايران هستيم و تنها راه خود را الگوي ايران ميدانيم.
رييس جمهوري گفت: ما بايد به خواستههاي آنها پاسخ دهيم، پاسخي درست و انساني و اين مسووليت و حجم كار ما را چندين برابر ميكند.
رييس جمهوري ادامه داد: در جريان اين بازديد به ذهنم رسيد كه يك جلسهي نصفه روزه يا يك روزه با حضور دولت، مديران ارشد دولتي و مديران بخشهاي مختلف جهاد برگزار كنيم و مديران جهاد فعاليتهاي خود را براي مسوولان دولتي توضيح دهند تا آنها با دستاوردها و پيشرفتهاي جهاد آشنا شوند مثلا وزير نفت ما بداند كه شما دكل ميسازيد با همان قيمت خارجي يا حتي قيمت پايينتر يا حتي ده درصد گرانتر ولي دليلي ندارد كه وقتي شما ميسازيد از بيرون وارد شود.
وي گفت: بايد با هم كاري كنيم كه بهانهاي وجود نداشته باشد كه در مورد كالاها و وسايلي كه ميتوان در داخل، آن را ساخت و فناوري آن را داشت، از خارج وارد و خريداري و ما به زودي انشاءالله اين جلسه را برگزار خواهيم كرد.
رييس جمهوري گفت: جهاد متعلق به انقلاب است؛ يك سازماني نيست كه مربوط به چند نفر باشد؛ متعلق به انقلاب است.
احمدينژاد همچنين با گراميداشت ياد شهداي جهاد دانشگاهي و همچنين مرحوم كاظمي آشتياني، رييس سابق پژوهشكدهي رويان اظهار داشت: من از زحمات شما عزيزان، تشكر و قدرداني ميكنم؛ من از زحمات مديريت قبلي و فعلي جهاد كه با عشق فعاليت ميكند تشكر و قدرداني ميكنم.
رييس جمهوري خطاب به جهاد گران گفت: بدانيد كه دولت قدر كار شما را ميداند و ميشناسد و با تمام وجود از شما حمايت خواهد كرد.
پيش از سخنان رييس جمهور دكترحميدرضا طيبي رييس جهاد دانشگاهي طي سخناني اظهارداشت : جهاد دانشگاهي نهادي انقلابي عمومي و غيردولتي است كه در پي انقلاب فرهنگي در سال 1359 و با تحقق بخشيدن به اهداف اين نهضت بزرگ در زمينهي انجام فعاليتهاي تحقيقاتي و فرهنگي تاسيس شد و همواره كوشيده است با الهام از حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبري براي اعتلاي انقلاب اسلامي و سرافرازي ايران عزيز بكوشد.
وي، بازديد اخير مقام معظم رهبري از پژوهشكده رويان جهاد را نشان دهندهي بذل عنايت خاص ايشان نسبت به جهاد گران عزيز و سرمايهاي بزرگ و در عين حال مسووليت آفرين خواند و ادامه داد: گسترش تحقيقات و توليد علم و فنآوري بومي به منظور ايجاد روحيه خود باوري و حركت در جهت خوداتكايي ملي و كوشش خودجوش جهاد گران براي رسيدن به راهبردهاي روشمند و به منظور اعتلا و انتقال آموزههاي ديني و ارزشهاي انقلاب اسلامي و انجام فعاليتهاي فرهنگي به منظور كمك و تربيت دانشجوي مسلمان متعهد و داراي هويت ملي، بخش مهمي از ماموريت جهاد بر مبناي اساسنامه است.
وي در ادامه به گزارش فعاليتهاي جهاد دانشگاهي پرداخت و افزود: هم اكنون جهاد دانشگاهي با داشتن 42 واحد دانشگاه، 15 پژوهشكده و يك دانشگاه و چهار موسسهي عالي، 11 سازمان و مركز فرهنگي، 15 موسسه دانش بنيان و با قريب چهار هزار عضو تمام وقت در سراسر كشور منشا آثار و خدمات مهمي در عرصهي علمي و فرهنگي شده است.
وي تصريح كرد: جهاد دانشگاهي بر اساس اساسنامهي خود داراي چهار حوزهي فعاليت در زمينهي پژوهش و فنآوري، فرهنگي آموزشي و تسهيل در جهت اشتغال فارغالتحصيلان دانشگاهي است.
رييس جهاد دانشگاهي گفت: جهاد دانشگاهي با اعتقاد بر اين كه توسعهي پايدار كشور تنها با توليد فكر، علم و فنآوري و اشتغال مولد ممكن خواهد بود به تعريف پروژههاي تحقيقاتي بر اساس نياز جامعه اقدام كرده است. ويژگي فعاليتهاي پژوهشي اين نهاد كاربردي و جرياني بودن آن است و در حد امكان حركت در مرزهاي علم و فنآوري.
وي خاطر نشان كرد: طي سه سال اخير بيش از 1700 پروژهي تحقيقاتي در جهاد دانشگاهي به پايان رسيده كه،
1-طرح جامع هويت و مناسبات نسلي ايران
2-طرح جامع هويت در برنامههاي درسي دانش آموزان
3-مطالعات اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي براي اجراي مطلوب پروژههاي بزرگ صنعتي و ملي
4-ترميم ضايعات عصبي، قلبي، كبدي و چشمي با استفاده از فنآوري سلولهاي بنيادي
5-توليد حيوانات ترانس ژنتيك
6-ايمنوتراپي سرطانهاي خون، گروه سلولهاي B
7-توليد نانو ذرات و استفاده از آنها در تشخيص و درمان سرطان
8-طراحي و توليد فرستندههاي راديويي FM
9-كسب دانش فني طراحي و ساخت سيستم انتقال برق DC با استفاده از نيمه هاديهاي قدرت پيشرفته
10-طراحي و ساخت نسل جديد هواپيماي بدون سرنشين فوق سبك
11- طراحي و ساخت سيستم خنك ساز گازهاي ناشي از احتراق در صنايع سيمان بدون استفاده از آب
12-توليد نيمه صنعتي سولفوريل كلرايد با كاربردهاي متعدد شيميايي و دارويي
از مهمترين طرحهاي انجام شده است.
وي گفت: پروژههاي ارزنده متعددي وجود دارد كه نيازهاي امروز جامعه و صنعت و جزو تكنولوژيهاي نوين محسوب شده يا از سرمايههاي مهم براي تدوين مسايل انساني و فرهنگي به حساب ميآيد كه خوشبختانه جهاد دانشگاهي توان خلق در كارهاي مناسب در زمينههاي انساني يا فرهنگي يا كسب دانش فني و ساخت آنها را داشته ولي به علت نبود بودجهي تحقيقاتي مورد نياز قادر به انجام آن نبوده است.
دكتر طيبي تاكيد كرد: از اقدامهاي مهم انجام شده در دوران مديريت جديد، تدوين سند جايگاه جهاد دانشگاهي در چشم انداز 20 ساله جمهوري اسلامي است كه نشانگر آن است كه جهاد دانشگاهي در افق 1404 بايد چه ويژگيهاي در حوزههاي علم و فنآوري، فرهنگي و آموزشي داشته باشد.
وي در ادامه افزود: داشتن حداقل يك يا دو قطب علم و فنآوري در هر يك از واحدهاي جهاد دانشگاهي در كشور بر مبناي مزاياي بومي از اهداف كمي اجراي سند است.
و تجميع توانمنديهاي جهاد دانشگاهي به منظور فراهم آوردن فرصت جهت ورود به عرصههاي علم و فنآوري از اقدامات ديگر انجام شده در اين دوره است و هم اكنون نيز توانمندي ورود به زمينههاي،
1-حوزه نفت، گاز، پتروشيمي، فعاليتهاي پژوهشي در زمينهي تدوين دانش فني اكتشاف، تدوين دانش فني توليد محصولات مختلف فرآيندي، طراحي و ساخت دكلهاي حفاري.
2-حوزه حمل و نقل ريلي، توان طراحي و ساخت لوكوموتيو و واگن ملي در صنعت حمل ونقل شهري و بين شهري.
3-حوزه صنايع كاني فلزي، تدوين دانش فني طراحي و ساخت كارخانجات توليد فولاد، مس و آلومينيوم.
4-حوزه برنامهريزي توسعه: مشاركت در تدوين برنامههاي توسعه كشور، مشاركت در تدوين برنامه جامع علمي كشور، تدوين استراتژيهاي توسعه صنايع مختلف و مشاركت در پياده سازي اصل 44.
5-حوزهي مطالعات مربوط به بازشناسي و بازيابي ميراثهاي تمدني، ديني، فرهنگي و ادبي براي تداوم ارزشهاي اسلاميو ديني و پيوند ميان نسلهاي پس از انقلاب اسلامي.
نيز در جهاد وجود دارد.
وي تصريح كرد: در سالهاي اخير عزم مجموعه نظام اجرايي كشور در اتكا به توانمنديهاي داخلي افزايش يافته است و مجموعه ظرفيتها و تواناييهاي علمي تخصصي مديريتي و كارشناسي نيروهاي متخصص و متعهد جامعه در حدي است كه بتواند راهبردهاي پايدار كشور را به سرمنزل مقصود برساند و تدوين سند چشمانداز و ابلاغ سياستهاي كلي اصل 44 نيز از سوي مقام معظم رهبري، آينده كشور را روشنتر ساخته است. مجموعه نظام با تدوين برنامهي متناسب، توانمنديها را در جهت تحقق اين رويكرد به كار گيرند.
رييس جهاد دانشگاهي در پايان خاطر نشان كرد: تهيه نقشهي جامع علمي كشور و ساماندهي ساختار نظام ملي فنآوري و برقراري ارتباط متناسب بين اجزاي اين نظام با هدف فراهم كردن شرايط مناسب براي توليد فكر، علم و فنآوري ايراني و اشتغال مولد گامي است در جهت تحقق اهداف سند چشم انداز كه خوشبختانه جهاد دانشگاهي اكنون به سطحي از تجربه و توانايي علمي و تخصصي رسيده است كه بتواند براي دستيابي كشور به اهداف خود در اين مسير نقشي موثر ايفا كند و صادقانه عرض ميكنم در حال حاضر حداكثر تنها از 20 درصد توانمندي اين نهاد انقلابي استفاده شايسته و در خور شان آن صورت ميگيرد و اكنون كه خدمتگذاري و عدالتخواهي بار ديگر در كشور رونق بيشتري گرفته، وظيفهي خود ميدانم تا با همه توانايي، مددكار دولت محترم در توسعهي كشور بوده و نقش جديتري را در تحقق اين مهم برعهده بگيريم.
٢٠:٣٩ ١٨/٠٥/١٣٨٦