١٩:١٣ ٠١/٠٩/١٤٠٣
گزارش
رييس ، معاونين و جمعي از روساي واحدها و پژوهشكده هاي اين نهاد با مراجع عظام تقليد و مسؤولان استان قم ديدار كردند

دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي به همراه  معاونين و جمعي از روساي واحدها و پژوهشكده هاي  اين نهاد پنجشنبه گذشته با مراجع عظام تقليد، علما و اساتيد حوزه علميه و استاندار قم ديدار كردند.


آيت الله العظمي مكارم شيرازي:
احياي روحيه خودباوري در جامعه از مهمترين وظايف مسؤولان است

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي ، آيت الله  العظمي مكارم شيرازي با ابراز خرسندي از ديدار با جهادگران دانشگاهي در سخناني اظهار داشت: احياي روحيه خودباوري در ميان دانشجويان از مهمترين وظايف مسؤولان است كه در اين راستا معرفي گذشته پرافتخار مسلمانان و ايرانيان در عرصه علم و پژوهش مي‌تواند راهكاري مؤثر باشد.
وي با اشاره به اينكه در آموزه‌هاي اسلامي، علم و عقلانيت مورد تاكيد قرار گرفته است تصريح كرد: در فرهنگ اسلامي علم آموزي ارزش بسيار بالايي دارد و ما مي‌توانيم از اين تعليمات براي شتاب دادن به حركت علمي كشور كه توسط مجموعه‌هايي نظير جهاددانشگاهي آغاز شده ، استفاده كنيم.
آيت الله العظمي مكارم شيرازي در ادامه خواستار ايجاد مجموعه‌اي متشكل از فضلاي حوزه علميه و اساتيد و پژوهشگران دانشگاهي براي تدوين تاريخ علم از ديدگاه مسلمان شد و خاطرنشان ساخت : تدوين تاريخ علم براساس ديدگاه مسلمانان و ارايه آن در دانشگاه‌ها و مراكز علمي كشور مي‌تواند انگيزه مناسبي را براي پيشرفت و توسعه و بازگشتن ايران به رتبه نخست علمي دنيا ايجاد كند.
وي با بيان اينكه در فرهنگ اسلامي هيچ بن بستي براي مسايل علمي وجود ندارد اظهار داشت: اگر براي رسيدن به راه حل مسايل علمي تلاش كنيم اسلام نه تنها مانع پيشرفت بلكه شتاب دهنده خواهد بود و بايد با بهره‌گيري از اين فرهنگ در سطح منطقه و جهاني بدرخشيم.

آيت الله العظمي صافي گلپايگاني خواستار سرمايه گذاري خيرين در عرصه‌هاي تحقيقاتي شد

همچنين آيت الله العظمي صافي گلپايگاني در ديدار با رييس و مديران ارشد جهاددانشگاهي با بيان اينكه در اسلام اهل علم جايگاه بسيار بالايي دارند گفت: حركت در مسير علم و نوآوري و ابتكار اسباب افتخار مسلمانان را فراهم مي‌كندو از همين رو در تعليمات ديني ما به مساله علم و دانش تاكيد شده است.
اين مرجع تقليد ادامه داد: عقب‌ماندگي در عرصه‌هاي علمي فقر علمي را كه ريشه همه فقرهاست به بار مي‌آورد و به همين دليل مسلمانان بايد تلاش كنند عقب ماندگي‌ها را جبران كنند و در غير اين صورت در پيشگاه خداوند متعال مسؤول هستند.
آيت الله العظمي صافي گلپايگاني استفاده از كمك‌هاي مردمي و تشويق خيرين براي سرمايه‌گذاري در فعاليت‌هاي علمي را امري مهم ذكر كرد و در پايان اظهارداشت: حركت علمي كه امروزه در كشور آغاز شده است بايد با تمام توان ادامه يابد تا دانشمندان ما بتوانند قله‌هاي علم و معرفت را فتح نموده و افتخار آفرين باشند.

آيت الله سبحاني:
 علم و دانش بايد اولويت نخست دانشگاه‌ها باشند

ديدار با حضرت آيت الله سبحاني از علما و اساتيد حوزه علميه قم بخش ديگري از سفر مديران جهاددانشگاهي به اين شهرستان بود . در اين ديدار آيت الله سبحاني طي سخناني جهادگران دانشگاهي را استوانه‌هاي علمي كشور دانست و اظهار داشت: ايرانيان جايگاه بسيار ارزنده‌اي در ياري دين خدا و پيشگامي در علوم و فنون دارند و اين موضوع مورد توجه بزرگان ديني ما نيز بوده است . از همين رو بايد با اعتماد به فضل الهي در مسير پيشرفت و ترقي گام برداريم و بدانيم كه فضل خداوند شامل كساني مي‌شود كه لياقت و اهليت آن را داشته باشند.
اين استاد حوزه علميه قم با اشاره به برخي دستاوردهاي ارزشمند جهاددانشگاهي تصريح كرد: براي اينكه ملت ايران الگو و اسوه ديگران باشد بايد يك جهاد همه جانبه در كل كشور صورت گيرد و همه با تمام توان خود در اين عرصه تلاش كنند زيرا در غير اين صورت در نزد خداوند متعال پاسخگو خواهند بود.
وي در ادامه خودكفايي در امور حياتي و بنيادي جامعه را امري ضروري خواند و يادآور شد: اولويت نخست دانشگاه‌هاي كشور بايد علم و دانش باشد و نبايد اجازه داد دانشگاه‌ها به پايگاه گروه‌ها و احزاب سياسي تبديل شوند. بلكه دانشگاه‌ها بايد مستقل بوده و همت خود را صرف علم و پژوهش كنند.

آيت الله العظمي موسوي اردبيلي:
رمز ماندگاري جهاددانشگاهي سودمندي اين مجموعه براي جامعه است


رييس جهاددانشگاهي به همراه معاونين وجمعي ازروساي واحدها وپژوهشكده هاي  اين نهاد با آيت الله العظمي موسوي اردبيلي از مراجع عظام تقليد ديدار كرند.
آيت الله العظمي موسوي اردبيلي در اين ديدار تشكيل جهاددانشگاهي را ضرورتي مهم براي انقلاب اسلامي دانست و گفت: رمز ماندگاري و پايداري جهاددانشگاهي سودمندي اين مجموعه براي جامعه است و اين نهاد در طول سال‌هاي فعاليت خود نشان داد كه ايران اسلامي مي‌تواند به اقتدار گذشته خود بازگردد.
اين مرجع تقليد در ادامه دستاوردهاي جهاددانشگاهي در عرصه پزشكي را افتخاري بزرگ دانست و خاطرنشان ساخت: در گذشته نه چندان دور كشور ما در عرصه‌هاي علم و دانش سرآمد همه دنيا بود و مسلمانان نيز در علوم و فنون مختلف پيشگام بودند. خوشبختانه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ملت ما بار ديگر بيدار شده و اين موفقيت‌هاي علمي شاهدي براي اين مدعاست .
وي عمومي سازي فرهنگ جهادي را امري مهم ذكر كرد و افزود: متمكنين و خيرين بايد در امور علمي و تحقيقاتي نيز سرمايه گذاري كنند تا عقب ماندگاري‌هاي موجود جبران شود ضمن اينكه معرفي و تبيين اهميت دستاوردهاي علمي دانشمندان جوان ايراني مي‌تواند مشوق مردم به اين مساله باشد.

آيت الله العظمي صانعي :
 حمايت از فعاليت‌هاي علمي زمينه ساز پيشرفت جامعه است

آيت الله العظمي صانعي نيز در ديدارجهادگران دانشگاهي با قدرداني از حضور جهادگران در عرصه‌هاي علم و دانش طي سخناني اظهار داشت: اسلام ظرفيت بسيار زيادي براي تحصيل علم و دانش ايجاد كرده است. اما در اين بين تنها بخشي از اين ظرفيت براي مسلمانان معرفي شده است و بايد فرهنگ علم طلبي و دانش پژوهي در جامعه ايجاد شود.
آيت الله العظمي صانعي با اشاره به اهميت مساله علم و دانش حمايت مسوولان از فعاليت علمي را مورد تاكيد قرار داده و خاطرنشان ساخت: اگر مي‌خواهيم به پيشرفت و توسعه دست يابيم بايد زمينه آن را در جامعه ايجاد كنيم كه در اين راستا حمايت از فعاليت هاي علمي از اهميت فوق العاده اي برخوردار است.
اين مرجع تقليد ايجاد روحيه خوداتكايي در بين مردم را يكي از ويژگي‌هاي شخصيتي حضرت امام (ره) عنوان كرد و افزود: اين سيره امام راحل (ره) بايد در جامعه عمومي شود و سرمايه‌هاي كشور در كارهاي علمي و پژوهشي صرف گردد.
آيت ا.. العظمي صانعي بر استفاده از سرمايه‌هاي مالي خيرين و نيكوكاران در امور علمي و تحقيقاتي تاكيد كرد و اظهار داشت: گام برداشتن در مسير الهي با سختي و رنج همراه است همچنان كه شهدا و امام راحل (ره) در اين راه سختي‌هاي بيشماري را به جان خريدند و شما نيز بايد با تحمل و بردباري به موفقيت‌هاي خود ادامه دهيد.
براساس اين گزارش در ابتداي اين ديدارها دكتر طيبي رييس جهاددانشگاهي به ارايه گزارشي از توانمندي‌ها و دستاوردهاي اين نهاد انقلابي پرداخت. وي هدف از تشكيل جهاددانشگاهي را ايجاد روحيه خودباوري در زمينه‌هاي علمي ذكر كرد و گفت: جهاددانشگاهي در حال حاضر در عرصه‌هاي مختلف فعاليت مي‌كند و بايد فرهنگ حاكم بر اين نهاد كه همان تلاش و كوشش و جهاد است در جامعه ترويج شود كه در اين ميان علماي دين نقش به سزايي ايفاد مي‌كنند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه افزود: ايجاد عزم ملي براي توليد دانش و فناوري بومي، ترويج فرهنگ خطرپذيري ، ارج نهادن به كار توليد و احترام به اهل علم و توليدكنندگان ، توجه به فكر ايراني در ترسيم برنامه‌هاي توسعه‌اي كشور و ترويج فرهنگ تفكر و تلاش علمي از جمله مسايلي هستند كه در كشور بايد مورد توجه قرار گيرند.
دكتر طيبي حمايت بيش از پيش مسؤولان از مجموعه‌هايي كه در خودباوري مردم نقش مهمي ايفا مي‌كنند را مورد تاكيد قرار داد و تصريح كرد: با توجه به اينكه منابع مالي كشور در حوزه پژوهش و تحقيقات محدود است مي‌توان از كمك‌هاي خيرين و افراد نيكوكار در اين زمينه بهره برد.
وي همچنين ابراز اميدواري نمود جهاددانشگاهي بتواند در نقش مشاوري امين در حوزه‌هاي علوم و فناوري هاي نوين در خدمت علماي دين و حوزه‌هاي علميه باشد. 

استاندارقم :
جهاددانشگاهي نمادي از موفقيت و كارآمدي نظام در عرصه‌هاي مختلف است

 دكتر طيبي همچنين در ديدار با استاندار قم در سخناني با اشاره به فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي در عرصه‌هاي مختلف اظهار داشت: جهاددانشگاهي در حال حاضر در 4 حوزه پژوهشي، فرهنگي، آموزشي و اشتغال فعاليت مي‌كند كه در حوزه تحقيقات ، انجام پژوهش‌هاي كاربردي و پايدار با هدف تامين نيازهاي جامعه و كمك به رفع وابستگي در زمينه‌هايي همچون كشاورزي، محيط زيست ، فني و مهندسي ، علوم پزشكي ، علوم پايه و علوم انساني از اولويت‌هاي اين مجموعه است .
وي با اشاره به اينكه جهاددانشگاهي در تمامي حوزه‌ها تلاش مي‌كند در مرزهاي دانش و فناوري گام بردارد افزود: دستيابي به فناوري‌هايي نظير توليد، انجماد و تمايز سلول‌هاي بنيادين، طراحي و ساخت فرستنده‌هاي راديويي پرقدرت ، طراحي و ساخت ups هاي پرقدرت و ... از جمله موفقيت‌هاي اين نهاد در حوزه تحقيقات است .
رييس جهاددانشگاهي هدف از حضور اين نهاد در عرصه اشتغال و كارآفريني را ارايه آموزش‌هاي لازم به دانشجويان و فارغ‌التحصيلان عنوان كرد و يادآور شد: جهاددانشگاهي در حوزه آموزشي نيز در 3 سطح آموزش‌هاي كوتاه مدت ، علمي كاربردي ، بلندمدت و مؤسسات آموزش عالي غيرانتفاعي فعاليت مي‌كند.
ضمن اينكه اين مجموعه در حوزه فرهنگي نيز با راه اندازي مراكز و سازمان‌هايي نظير خبرگزاري دانشجويان ايران، خبرگزاري قرآني ايران ، مركز فرهنگي دانشجويي امام و انقلاب اسلامي و ... فعاليت‌هاي خود را دنبال مي‌كند.
دكتر طيبي در خاتمه با اعلام آمادگي جهاددانشگاهي براي همكاري با سازمان‌ها و دستگاه‌هاي اين استان خواستار حمايت مسؤولان اين استان به ويژه استاندار قم براي توسعه همكاري ها شد.
براساس اين گزارش، دكتر محمد ناظمي اردكاني استاندار قم نيز در اين ديدار با اشاره به فعاليت‌هاي مطلوب و اثربخش جهاددانشگاهي در نظام جمهوري اسلامي طي سخناني گفت: جهاددانشگاهي نمادي از موفقيت و كارآمدي نظام در عرصه‌هاي مختلف است كه توانسته در زمينه‌هاي گوناگون نه تنها در سطح ملي بلكه در جايگاه بين المللي نيز بدرخشد.
خاطرنشان مي‌كند بازديد از كتابخانه حضرت آيت الله العظمي مرعشي نجفي (ره) ، حضور بر مزار مرحوم آيت الله العظمي فاضل لنكراني (ره) ، بازديد از بخش‌هاي مختلف جهاددانشگاهي واحد قم و بازديد از پروژه مركز آموزش‌هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات جهاددانشگاهي در قم از ديگر بخش‌هاي اين سفر يكروزه بود.

خبرهای مرتبط :
گزارش تصویری دیدار

١٨:٠٥ ١١/٠٣/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد