١٥:٣٠ ٠١/٠٩/١٤٠٣
گزارش
شهردار تهران :
جهاددانشگاهي مجموعه اي پيشتاز در نوآوري و توليد علم است

دكتر محمدباقر قاليباف شهردار تهران صبح امروز در بازديد از جهاددانشگاهي از نزديك با دستاوردهاي اين نهاد در عرصه‌هاي مختلف آشنا شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در ابتداي اين بازديد طي جلسه‌اي كه با حضور دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي و جمعي از معاونان و رؤساي پژوهشكده‌هاي اين نهاد برگزار شد، رييس جهاددانشگاهي در سخناني با بيان اينكه جهاددانشگاهي با هدف ترويج روحيه خودباوري علمي در بين جوانان كشور در سال 59 تأسيس شد، اظهار داشت: اين نهاد در حال حاضر در قالب 42 واحد و 12 پژوهشكده در سراسر كشور و در حوزه‌هاي فرهنگي، پژوهشي ، آموزشي و اشتغال و كارآفريني فعاليت مي‌كند و همواره تلاش نموده به عنوان پلي ميان دانشگاه و جامعه ايفاي نقش نمايد.
رييس جهاددانشگاهي در ادامه با اشاره به اينكه نتايج فعاليت‌هاي تحقيقاتي جهاددانشگاهي از طريق مراكز خدمات تخصصي و دوره‌هاي آموزشي در اختيار جامعه قرار مي‌گيرد، خاطرنشان ساخت: جهاددانشگاهي در حال حاضر در حوزه‌هايي نظير علوم پايه ، كشاورزي ، علوم انساني، فني و مهندسي ، پزشكي ، هنر و ... به فعاليت‌هاي تحقيقاتي مي‌پردازد كه نتايج آن در حوزه‌هاي مختلفي همچون برق، مهندس فرآيند ، فناوري اطلاعات، مهندسي مكانيك ، آلياژها و سوپر آلياژها ، سراميك ، مهندسي هوا و فضا ، سلول‌هاي بنيادي ، سراميك ، درمان ناباروري و مهندسي محيط زيست قابل مشاهده است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود: در حال حاضر تلاش مي‌كنيم با تجميع توانمندي‌هاي واحدهاي جهاددانشگاهي در سراسر كشور در عرصه‌هاي بزرگي مانند نفت و صنايع وابسته به آن، حمل و نقل شهري و بين شهري و صنايع كاني فلزي حضور يابيم .
دكتر طيبي تصريح كرد: جهاددانشگاهي در حوزه آموزش در سه سطح آموزش عالي ، علمي كاربردي و كوتاه مدت فعاليت مي‌كند و در عرصه اشتغال و كارآفريني ارايه آموزشهاي كارآفريني موردنياز دانشجويان، فارغ التحصيلان و عموم جامعه از جمله اهداف اين نهاد است، ضمن اينكه اين نهاد فعاليت‌هاي فرهنگي خود را در زمينه‌هاي هنر و ادبيات، اطلاع رساني، افكارسنجي و ... در قالب مجموعه‌هايي همچون خبرگزاري دانشجويان ايران، خبرگزاري قرآني ايران، سازمان انتشارات ، مركز افكارسنجي دانشجويان ايران ، مركز فرهنگي دانشجويان و انقلاب اسلامي، مركز گردشگري علمي – فرهنگي دانشجويان و ... دنبال مي‌كند.
رييس جهاددانشگاهي در خاتمه اظهار داشت: به منظور توسعه كمي و كيفي فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي، سند چشم انداز بيست ساله اين نهاد تهيه شده و براساس آن تلاش مي‌كنيم هريك از واحدهاي اين مجموعه در سراسر كشور در يك يا چند حوزه تخصصي به قطب علمي و فناوري تبديل شود و فعاليت‌هاي شاخصي را در سطح ملي و بين المللي انجام دهد.
براساس اين گزارش، دكتر محمدباقر قاليباف شهردار تهران نيز طي سخناني جهاددانشگاهي را محل پيوند علم و جهاد خواند و افزود: جهاددانشگاهي مجموعه‌اي علمي و جهادي است كه در خلاقيت ، نوآوري ، توليد علم و يافتن راه‌هاي ميان بر پيشرفت و توسعه در كشور پيشتاز بوده است .
وي درادامه با بيان اينكه يكي از عوامل موفقيت ما در دفاع مقدس اتكا به روحيه جهادي بوده است، خاطرنشان كرد: جهاددانشگاهي با توجه به رسالت اصلي خود بايد با استفاده از مباني و روش‌هاي علمي و بهره‌گيري از روحيه جهادي و انقلابي برنامه‌هاي خود را پيش ببرد و به پيشرفت كشور كمك كند.
شهردار تهران تصريح كرد: نوآوري و ابتكار بايد در بستر علم و دانش شكل بگيرد و جهاددانشگاهي مي‌تواند با استفاده از مباني علمي به نوآوري‌ها و ابتكارات جهت بدهد.
وي خواستار گسترش همكاريهاي جهاددانشگاهي و شهرداري تهران شد و يادآور شد: ارايه آموزشهاي موردنياز كاركنان و مديران شهرداري‌ها ، احداث منوريل در تهران ، مديريت واحد شهري ، بازيافت، ارايه آموزشهاي كارآفريني، اصلاح فرآيندها ، نظارت و كنترل در پروژه‌هاي كارفرمايي و ... از جمله زمينه‌هايي است كه جهاددانشگاهي مي‌تواند با شهرداري تهران همكاري كند.
دكتر قاليباف خاطرنشان كرد: جهاددانشگاهي مي‌تواند با پشتوانه علمي و انقلابي خود كانون تحولات جديد در حوزه مديريت شهري باشد و شهرداري تهران نيز از همكاري با اين مجموعه علمي استقبال مي‌كند.
لازم به ذكر است، در ابتداي اين ديدار جمعي از معاونان و روساي واحدها و پژوهشكده‌هاي جهاددانشگاهي نيز به ارايه گزارشي از فعاليت‌هاي خود پرداختند و به زمينه هاي همكاري مشترك با شهرداري اشاره كردند.
گفتني است، در ادامه اين برنامه دكتر قاليباف از خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) و خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) بازديد كرد و از نزديك در جريان فعاليت‌هاي اين خبرگزاريها قرار گرفت.

محمدباقر قاليباف شهردار تهران،ضمن بازديد از سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور، با حضور در شهر الكترونيكی قرآن و تحريريه خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، با فعاليت‌های بخش‌های مختلف اين سازمان آشنا شد. 
در اين بازديد «حميدرضا طيبی» رئيس جهاد دانشگاهی، «حسن بيادی» نايب‌رئيس شورای اسلامی شهر تهران، «پورعلی» و «احمدی» معاونان فرهنگی و آموزشی جهاد و «رحيم خاكی» رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور و مدير عامل ايكنا شهردار تهران را همراهی می‌كردند.
در ابتدای اين بازديد، گزارشی از فعاليت‌های ايكنا برای آشنايی بيشتر شهردار تهران با ايكنا ارائه شد. در اين گزارش اشاره شد كه خبرگزاری قرآنی ايران از سال 1382 كار خود را با ارسال 7 خبر در روز به يك زبان (فارسی) آغاز كرد و اكنون به ميانگين روزانه 450 خبر رسيده است كه اين اخبار به 17 زبان زنده دنيا روی خروجی قرار می‌گيرد و براساس برنامه 5ساله خبرگزاری كه به استحضار مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) نيز رسيده است، چشم‌انداز 1200 خبر به 35 زبان ترسيم شده است.
ش
هردار تهران درباره محدوديت‌ برخی از زبان‌ها و به‌صرفه‌‌بودن فعاليت خبری در آن حوزه‌ها سؤال كرد كه يكياز مسئولين خبرگزاری در پاسخ تصريح كرد: از 17 زبان فعال در ايكنا، 4 زبان اصلی (فارسی، عربی، انگليسی و فرانسه) در دفتر مركزی تهران مستقر بوده و بقيه زبان‌ها در كشورهای مربوطه فعاليت خود را ادامه می‌دهند كه در اين راه از فارغ‌التحصيلان مركز جهانی علوم اسلامی در اين كشورها بهره جسته‌ايم.
در بازديد شهردار تهران از تحريريه ايكنا، ابتدا دبير سرويس ادب توضيحاتی درباره نحوه فعاليت اين سرويس و سوژ‌ه‌های مربوطه ارائه داد كه از جمله آنها می‌توان به سوژ‌ه‌های «تشكيل اتحاديه ناشران قرآنی» و «بررسی افق‌های پيش روی چاپ و نشر قرآن» اشاره كرد.
در سرويس فعاليت‌های قرآنی، شهردار تهران با فعاليت‌های متنوع اين سرويس از جمله تجليل از خادمان قرآن كريم در قالب دوهفته‌نامه «رايحه» آشنا شد و با ابراز خرسندی از انتشار اين مجموعه، تصريح كرد: شهرداری تهران نيز در آينده نزديك ويژه‌ برنامه خاصی برای گراميداشت ياد و خاطره مرحوم استاد عابدزاده برگزار خواهد كرد.
قاليباف در بازديد از سرويس خبرنگاران افتخاری از تعداد خبرنگاران عضو، تعداد اخبار اين خبرنگاران و همنين تنوع جنسيتی آنها سؤال كرد كه دبير مربوطه در پاسخ گفت: در حال حاضر 1500نفر خبرنگار كه بيشتر آنها را آقايان تشكيل می‌دهند، عضو افتخاری ايكنا هستند كه از اين تعداد حدود 300 الی 400 نفر ارتباط فعالی با ايكنا دارند و روزانه بين 50 تا 60 خبر از آنها بر روی خروجی قرار می‌گيرد. 
سرويس بعدی مورد بازديد شهردار تهران، سرويس اجتماعی بود كه دبير سرويس همانند ديگر دبيران رويكردهای مختلف اين سرويس را به مسائل و معضلات اجتماعی با محوريت قرآن و آموزه‌های دينی تشريح كرد.
دبيران مختلف ايكنا در توضيح نحوه فعاليت‌ گروه‌های مرتبط توضيح دادند كه در تمامی گرو‌ه‌های خبری، اخبار با دو رويكرد رويدادی و سوژه‌محور پردازش می‌شوند.
در توضيحات مسئولان ايكنا علت انتخاب نام سوژه برای اينگونه اخبار، رسانه‌ای بودن اين واژه را از علل انتخاب آن برای اخبار ايكنا بيان شد و اينكه سوژه به موضوعاتی اطلاق شده كه توانايی‌های بالقوه‌ای كه قابليت بالفعل شدن دارند و همچنين فعاليت‌های مبتنی بر نياز جامعه با رويكرد خبرگزاری قرآنی نيز در اين قالب تعريف شده است.
شهردار تهران در پاسخ به پرسش خبرنگار حوزه اجتماعی ايكنا درباره چگونگی نوآوری دينی در حوزه مديريت خدمات شهری، تحقق اين امر را نيازمند بسترسازی در دو حوزه كابردی و محتوايی دانست و از فعاليت‌های شهرداری تهران دراين راستا توضيحاتی ارائه كرد.
قاليباف در بازديد از سرويس شعب ايكنا از شيوه كار شعبه‌های داخلی و خارجی اين خبرگزاری سؤال كرد كه دبير مربوطه پاسخ داد: 12شعبه استانی و 7 شعبه خارج از كشور با نظارت شعبه مركزی ايكنا روزانه بيش از 150 خبر روی خروجی ايكنا ارسال می‌كنند.
سوژه «زيباسازی شهر با نمادهای قرآنی» و نتايج آن محور توضيحات دبير سرويس هنر به شهردار تهران بود كه وی با شنيدن اين توضيحات، قول داد پاسخگوی سؤالات خبرنگاران اين سرويس در ارتباط با اين موضوع باشد.
سرويس‌های سياسی، انديشه، وبلاگ و it سرويس‌های بعدی بودند كه مورد بازديد شهردار تهران قرار گرفتند.
در بازديد از بخش بين‌الملل تحريريه ايكنا، در تشريح فعاليت‌های اين بخش اشاره شد كه ايكنا در حال حاضر در 20 كشور حضوری فعال دارد. علاوه بر 4 زبان مستقر در تهران، 13 زبان در ساير كشورها مستقر هستند و در كنار آن در 7 كشور با همكاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جامعه‌المصطفی‌العالميه، مجمع جهانی اهل بيت و ساير نهادهای فرهنگی به توليد و انتشار اخبار قرآنی اين كشورها به زبان فارسی می‌پردازد.
شهردار تهران در ادامه بازديد از بخش بين‌الملل خبرگزاری ايكنا، استفاده از دانشجويان ايرانی خارج از كشور را مورد تأكيد قرار داد.

 چگونگی نوآوری دينی در حوزه مديريت شهری 
شهردار تهران در پاسخ به سؤالی درباره چگونگی نوآوری دينی در حوزه مديريت خدمات شهری، تحقق اين امر را نيازمند بسترسازی در دو حوزه كابردی و محتوايی دانست و از فعاليت‌های شهرداری تهران دراين راستا توضيحاتی ارائه كرد
وی در ادامه از ساير بخش‌های سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور از جمله شهر الكترونيكی قرآن و همچنين معاونت فعاليت‌های قرآنی اين سازمان بازديد كرد.
رحيم خاكی، مديرعامل سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور با برشمردن فعاليت‌های معاونت قرآنی سازمان، گفت: در اين بخش فعاليت‌های تخصصی دانشجويی و بين‌رشته‌ای انجام می‌شود.
وی در ادامه برگزاری مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان و همچنين فضاسازی سوره‌های قرآن را از جمله كارهای شاخص اين مركز عنوان كرد.ح/الف

١٩:٢٤ ٠١/٠٤/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد