٢١:٠٦ ١٣/٠٩/١٤٠٣
گزارش
مراسم پاياني جشنواره‌ي «طريق جاويد» برگزار شد
حجت الاسلام والمسلمين سيدحسن خميني :
امام جلوه جوشان كوثر فاطمه (س) در عصر حاضر است

مراسم پاياني ششمين جشنواره‌ي سراسري فرهنگي، هنري، پژوهشي «طريق جاويد» يادواره‌ي حضرت امام خميني (ره)، روز گذشته (سه‌شنبه، چهارم تير) در باشگاه دانشجويان دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي،حجه الاسلام والمسلمين سيدحسن خميني  كه در اين مراسم سخن مي‌گفت، اظهار داشت:بيداري اسلامي و رجوع جهانيان به معنويت در عصر حاضر مرهون انقلاب اسلامي و به تبع آن مديون امام است .
فرزند يادگار امام راحل (ره)با گراميداشت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و امام خميني (رن) و همچنين روز زن، به دعاي حضرت ابراهيم در قرآن مجيد اشاره كرد و اظهار داشت: حضرت ابراهيم از خداوند اعطاي حكم، قرار گرفتن در زمره صالحين و ذكر خير در ميان مردم مي‌خواهد كه حكم هم به معناي حكمت و دانش و هم به معناي حكومت است .
وي با اشاره به تفاسير مختلف اين آيه گفت: كساني حق حكومت دارند كه جزو صلحا باشند، حكومت از ديدگاه قرآن ، بايد از آن صالحان باشد.
حجه الاسلام والمسلمين سيدحسن خميني به تشريح بخش سوم دعاي حضرت ابراهيم پرداخت و تصريح كرد: درخواست حضرت ابراهيم مبني بر قرار دادن ذكر خير او در ميان مردم نكته مقابل نحله صوفيه ملامتيه است كه اعتقاد داشتند براي پيشرفت بايد مورد ملامت مردم قرار بگيرند.
فرزند يادگار امام گسترش ذكر خير پيامبر اكرم (ص) را به واسطه حضرت زهرا(س)دانست و تاكيد كرد: اگر حضرت زهرا (س) و اولاد طاهرينش نبودند خدا مي‌داند چه بلايي سر اسلام مي‌آمد و به يقين ذكر خيري براي حضرت محمد(ص) باقي نمي‌ماند.
حجت الاسلام والمسلمين سيدحسن خميني به نقش ائمه اطهار (ع) در تاريخ اسلام اشاره كرد و اظهار داشت: هر زمان انحرافي صورت گرفته ، ائمه اطهار(ع) و پس از آن سادات ذكر خير پيامبر و راه حقيقي او را بيمه كرده‌اند.
يادگار امام در ادامه وجود حضرت فاطمه را كوثر هدايت دانست و ادامه داد: اگر بپذيريم خير كثير در اولاد و پيروان حضرت محمد (ص) باقي مانده و در ميان انسانها در طول تاريخ ادامه خواهد داشت، وجود مبارك امام عزيزمان يكي از جلوه‌هاي جوشان اين خير كثير است .
وي در ادامه به نهادينه شدن فرهنگ هرزگي و پديد آمدن نحله‌هاي فلسفي پوچ گرا و پوچ انگار در تاريخ معاصر جهان اشاره كرد و گفت: در دوراني كه بي ديني و هرزگي در جهان رخنه كرده بود انقلاب اسلامي بناگاه در برابر همه ايستاد و دنيا را تحت تاثير خود قرار داد.
فرزند يادگار امام با بيان اينكه بايد تاريخ جهان را به قبل و بعد از انقلاب اسلامي تقسيم كرد، گفت: بيداري اسلامي، رجوع جهانيان به معنويت و جنبش معنوي در دنياي حاضر مرهون انقلاب اسلامي و به تبع آن مديون امام است.

همچنين سيدمحمد هاشمي تروجني - دبير اين دوره از جشنواره و رييس مركز فرهنگي - دانشجويي امام (ره) و انقلاب اسلامي جهاد دانشگاهي - به ارائه‌ي گزارشي درباره‌ي ششمين جشنواره‌ پرداخت و در توضيحاتي گفت: مهم‌ترين نياز انسان در حوزه‌ي فرهنگ، كمال و جاودانگي است. امام خميني (ره) تمام تلاش خود را در راه مبارزه براي بازگشت به اسلام ناب و احياي فرهنگ اسلامي انجام دادند. اكنون 30 ‌سال از پيروزي انقلاب اسلامي مي‌گذرد و اثرات آن در پهنه‌ي گيتي پخش شده است. به همين منظور، مركز فرهنگي امام (ره) و انقلاب اسلامي با همكاري جهاد دانشگاهي براي دفاع و حراست از آرمان‌هاي امام (ره)، سعي در گسترش انديشه‌ي آن پير فرزانه در سطح دانشگاهي كرد، كه برگزاري جشنواره براي ترغيب و تشويق جوانان به مطالعه‌ي انديشه‌هاي امام (ره)، يكي از آن‌ اقدام‌هاست.
او در ادامه عنوان كرد: جشنواره‌ي طريق جاويد تجلي‌گاه روح مواج علاقه‌مندان به امام (ره) است كه هر كدام با مشعلي از عشق و ايمان گرد هم آمده‌اند تا راهگشاي تشنگان به حقيقت باشند.‌
هاشمي‌ تروجني سپس به ارائه‌ي آماري پرداخت و گفت: از بين چهارهزار اثر رسيده به دبيرخانه‌ي جشنواره در 11 رشته مي‌توان به اين آمار اشاره كرد: خوشنويسي با 500 اثر، عكس با 400 اثر، نقاشي با 100 اثر، شعر با دوهزار اثر، داستان كوتاه با 200 اثر، نمايش‌نامه با 50 اثر، پايان‌نامه با 80 اثر، فن‌آوري اطلاعات با 18 اثر، كتاب با 100 اثر، گرافيك با 100 اثر و مقاله با 150 اثر.
دبير جشنواره‌ي طريق جاويد افزود: از پنجم فروردين 87، علاوه بر تفكيك آثار، ارزشيابي و داوري آن‌ها با نظارت مركز‌هاي مربوطه انجام شد. داوري داستان كوتاه با نظارت جهاد دانشگاهي دانشگاه شهيد بهشتي، عكس، گرافيك و نقاشي با نظارت جهاد دانشگاهي واحد هنر و دانشكده‌ي هنرهاي زيباي دانشگاه تهران، فن‌آوري اطلاعات زير نظر مركز رشد فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي، كتاب و پايان‌نامه زير نظر پژوهشكده‌ي امام خميني (ره) و انقلاب اسلامي، خوشنويسي با نظارت انجمن خوشنويسان، شعر با نظارت شوراي شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و دفتر ادبيات مؤسسه‌ي تنظيم و نشر آثار حضرت امام خميني (ره)، و نمايش‌نامه با نظارت دفتر هنرهاي نمايشي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي انجام شد، كه از مجموع آن‌ها، 500 اثر به بخش پاياني جشنواره رسيد و برگزيده‌ي بخش‌هاي شعر، مقاله، عكس، خوشنويسي و نقاشي در پنج مجلد در حال انتشار است. از ميان 500 اثر پاياني هم، 129 اثر حائز رتبه و جايزه شدند.
در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمين محسن قرائتي در سخناني گفت: قرآن مي‌گويد زن، اولي‌الالباب است؛ اما در دهن‌ها افتاده زن عقلش نمي‌رسد؛ ولي قرآن مي‌گويد اتفاقا خيلي‌ خوب عقلش مي‌رسد و در پايان سوره‌ي آل ‌عمران، آياتي داريم كه با ربنا شروع مي‌شود كه اين آيات براي اهل اولي‌الالباب است؛ كساني‌ كه خدا مي‌گويد مستجاب‌شان مي‌كنيم. زن مي‌تواند الگوي مردان باشد. حضرت مهدي (عج) مي‌فرمايند: مادرم زهرا (س) اسوه هستند. امام خميني (ره) هم در وصيت‌نامه‌شان مي‌فرمايند، ما افتخار مي‌كنيم مصحف فاطمه (س) از ماست و هروقت از امام صادق (ع) درباره‌ي آينده مي‌پرسيدند، به كتاب فاطمه‌ زهرا (س) مراجعه مي‌كردند. مريم (ع) هنرش اين است كه مادر يك عيسي (ع) بود؛ اما فاطمه (س) مادر يازده عيسي است.
او افزود: آيات زيادي در قرآن درباره‌ي حضرت زهرا (س) آمده و امروز تولد حضرت زهرا (س) و امام خميني (ره) مقارن با هم است و يكي از كوثرهاي امروز ما، تولد امام خميني (ره) است.
حجه الاسلام والمسلمين قرائتي سپس به ذكر خاطراتي از مرحوم حجت‌الاسلام ابوترابي پرداخت.
در ادامه، گروه تواشيح طوبي به اجراي برنامه پرداخت و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمين سيدحسن خميني، حميد انصاري - قائم‌مقام مؤسسه‌ي تنظيم و نشر آثار حضرت امام خميني (ره) -، علي منتظري - مشاور رييس‌جمهور و رييس پژوهشكده‌ي علوم بهداشتي جهاد دانشگاهي -، محمدمهدي مظاهري - معاون فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي -، سعيد پورعلي - معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي -، حميدرضا فرهمند - رييس جهاد دانشگاهي واحد تهران - و سيدمحمد هاشمي‌ تروجني، از برگزيدگان در بخشهاي خوشنويسي نستعليق،خوشنويسي شكسته نستعليق،خوشنويسي ثلث،شعر،نقاشي،گرافيك،كتاب، داستان كوتاه، مقاله، پايان‌نامه، فن‌آوري اطلاعات و عكس تقدير شد.ح/الف

١٧:٥٦ ٠٥/٠٤/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد