١٩:٢٧ ٠١/٠٩/١٤٠٣
گزارش
گزارشي از چهارمين همايش دانشجويي حمايت از محرومان"مهر باران" در شهرستان جيرفت

چهارمين همايش حمايت از محرومان با عنوان «مهرباران» به همت سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهی و با همكاری سازمان بهزيستی كشور، استانداری كرمان، دفتر مناطق محروم كشور و كميته امداد امام خمينی(ره) و با حضور دانشجويان فعال در عرصه محروميت‌زدايی در سه بخش خيريه، جهادی و امدادی از دوم تا چهارم ارديبهشت‌ماه در شهرستان جيرفت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي،يكي از برنامه هاي اين همايش

بازديد دانشجويان و نمايندگان گروه‌های خيريه و جهادی از مناطق محروم جنوب استان كرمان بود.

در اين برنامه 13 گروه پنج تا هفت نفره از چهار منطقه شهرستان‌های جيرفت و كهنوج، سه منطقه عنبرآباد، دو منطقه رودبار و يك منطقه شهرستان‌های منوجان و قلعه‌گنج بازديد كردند.
اين بازديدها توسط دانشجويان با تخصص‌ها و رشته‌های مختلف از سراسر ايران اسلامی به منظور آشنايی با وضعيت زندگی روستاييان در مناطق محروم جنوب استان كرمان صورت گرفت.
در اين برنامه هريك از گروه‌ها با همراهی نماينده‌ای از بخشداری‌ها به ملاقات روستاييان رفتند و پای درد دل آنها نشستند.
بررسی و ارزيابی وضعيت بهداشتی، آموزشی، عمرانی، كشاورزی و به طور كلی ميزان رضايت ساكنان روستاها در اين بازديد مورد توجه دانشجويان قرار گرفت.
همچنين بررسی وضعيت تحصيلی، فرهنگی و بهداشتی زنان روستايی در دستور كار ِ گروه‌های بازديدكننده قرار گرفت.
ايجاد ارتباط صميمانه ميان دانشجويان داوطلب امور خيريه و روستاييان مناطق محروم جنوب استان كرمان از مشخصه‌های بارز اين بازديدها بود.
لمس مشكلات و كاستی‌های موجود در زندگی روستاييان توسط نمايندگان گروه‌های خيريه، جهادی و ياری‌رسان، موجبات ايجاد بحث و گفتگو در جلسات تشكيل شده با مسئولين مناطق محروم پس از بازديد از اين مناطق را فراهم كرد.
در اين جلسات فرمانداران  و مسئولان مناطق از كارهای انجام شده در مناطق محروم در زمان دولت نهم صحبت كردند و به مقايسه وضعيت روستاها در زمان حال با دوره قبل از انقلاب پرداختند و رشد اين وضعيت را بسيار قابل توجه دانستند.
محمدعلي بهروز فرماندار جيرفت در حاشيه برگزاري همايش مهر باران در جيرفت اظهار داشت: شش شهرستان كنوني در جنوب استان كرمان روزي به نام جيرفت در نقشه ايران وجود داشتند.
وي افزود: جيرفت نخستين پيشرفت‌ها و كارهاي عمراني خود بعد از اتقلاب را مديون برگزاري اردوهاي جهادي است و قبل انقلاب اين شهرستان ناشناخته بود.
بهروز تصريح كرد: جيرفت قبل و بعد از انقلاب با مساحتي بالغ بر 52 هزار كيلومتر مربع در دورترين نقطه جنوبي كرمان واقع شده و زماني محروميت در آن بيداد مي‌كرد.
وي خاطرنشان كرد: قبل از انقلاب محروميت به گونه‌اي بود كه جيرفت و توابع آن 20 كيلومتر راه آسفالت داشتند و پنج كيلومتر آن مربوط به رشته‌ كوه‌هاي اطراف جيرفت و جاده‌هاي كوهستاني و مابقي در دشت جيرفت وجود داشت.
بهروز گفت: محروميت جيرفت قبل از انقلاب قابل توصيف نيست و در آن زمان از لحاظ آب آشاميدني، برق، گاز، راه، بهداشت و ... در محروميت شديد به سر مي‌برد.
وي اظهار داشت: اكنون جيرفت به عنوان مهد تمدن شرق شناخته شده، اما با توجه به اقدامات صورت گرفته بعد از انقلاب و دولت نهم هنوز در گوشه و كنار اين شهرستان و شهرستان‌هاي جنوبي محروميت به چشم مي‌خورد.
فرماندار جيرفت ضمن اشاره به محروميت‌هاي منطقه در بخش‌هاي مختلف افزود: نخستين شكوفايي و توسعه در جيرفت مربوط به اردوهاي جهادي بوده و اكنون مردم جيرفت با حضور اين جمع دانشجو در قالب همايش مهر باران و طرح‌هاي جهادي ديگر اين شور را فراموش نمي‌كنند.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به تمدن كشف شده در جيرفت كه به عنوان مادر جنوب استان كرمان و يكي از مناطق محوري كشاورزي است و در بعضي از نقاط، نيازمند كمك متخصصان براي رفع محروميت اين شهرستان هستيم.
بهروز تصرح كرد: به همت و تلاش دانشجويان طرح‌هاي جهادي و دقت و توجه دولت نهم به جنوب استان كرمان، اميدواريم شاهد برگزاري جشن پايان محروميت در اين مناطق باشيم.
وي در پايان گفت: با كارهاي صورت گرفته و اعزام تيم‌هاي دانشجويي به جنوب كرمان و با ارائه راه‌كارها و طرح‌هاي متعدد توسط اين متخصصان بايد محروميت در جيرفت رفع شود.

 

95 درصد افراد مشمول حركت‌های جهادی تحت پوشش كميته امداد قرار دارند

مديركل برنامه‌ريزی و هماهنگی مؤسسات عام‌المنفعه كميته امداد امام خمينی (ره) گفت: 95 درصد افراد مشمول حركت‌های جهادی به صورت مستمر و غير مستمر تحت پوشش كميته امداد قرار دارند.
«ابوالقاسم رستگار» در نشست تخصصی كميته امداد  كه در حاشيه اين همايش برگزار شد،افزود: براساس آمار، بانك اطلاعات كميته امداد در حال حاضر شش ميليون نيازمند در كشور وجود دارد.
وی اظهار كرد: در حال حاضر 8 استان در كشور دارای اولويت امدادرسانی هستند كه شامل استان‌های ايلام، چهارمحال‌بختياری، كهكيلويه‌وبويراحمد، جنوب كرمان، سيستان‌وبلوچستان، لرستان، كردستان و خراسان جنوبی هستنند.
وی بيان كرد: دليل فقير شدن نيازمندان به دليل فقر فرهنگی بوده است.
وی اولويت‌های ارائه خدمات به افراد تحت پوشش را متعلق به خانواده‌هايی دانست كه دارای شش اولويت اشتغال، فرهنگی، درمانی، ازدواج، مسكن و معيشت باشند.

بر اساس اين گزارش،مديركل كميته امداد امام خمينی(ره) استان كرمان در اين همايش گفت: در استان كرمان 107 هزار خانواده تحت پوشش كميته امداد امام قرار دارند كه از اين تعداد 60 هزار نفر دانش‌آموز و 7 هزار نفر دانشجو هستند.

«غلامرضا حسنخانی» افزود: از مجموع اين تعداد 50 درصد خانواده‌ها فاقد سرپرست بوده كه جمعيت 25هزار نفری ايتام را در استان شاهد هستيم.

وی اظهار كرد: جنوب استان كرمان با دارا بودن هشت اداره مستقل فعاليت‌های متنوعی را در زمينه آموزش، فرهنگ، اشتغال، توانمندسازی، پرداخت مستمری و جهيزيه، درمان و بيمه محرومان را به افراد تحت پوشش اين مركز ارائه می‌كند.

وی تصريح كرد: در جهت توانمندسازی افراد تحت پوشش اين مركز تاكنون خدمات گوناگونی به افراد تحت پوشش ارائه شده كه در اين راستا شاهد عرضه 2 هزار تخته فرش به طور سالانه به بازارهای مصرف هستيم.

وی با بيان لزوم رفع فقر و محروميت در منطقه اولين گام توانمندسازی افراد را فرهنگ‌سازی عنوان كرد.


در حاشيه همايش؛
راهكارهای چگونگی انجام فعاليت‌های مددكارانه در گروه‌های خيريه با مشاركت بهزيستی بررسی شد  

نشست بررسی راهكارهای چگونگی انجام فعاليت‌های مددكارانه در گروه‌های خيريه با مشاركت سازمان بهزيستی، دوم ارديبهشت‌ماه با حضور «سيد حسين خادم‌الحسينی» مسئول ارزيابی و عملكرد به مشكلات سازمان بهزيستی و همچنين نمايندگان دانشجويان فعال در عرصه جهادی و امدادی در محل دانشكده پرستاری جيرفت برگزار شد.
در ابتدای اين نشست، خادم الحسينی ضمن ارائه گزارشی از عملكرد سازمان بهزيستی گفت: سازمان بهزيستی به صورت نهاد خيريه‌ای كه پيش از انقلاب به صورت 15خيريه غير دولتی فعاليت می كرد و پس از انقلاب به همت شهيد فياض بخش با نگاهی خاص به مقوله محروميت، معلوليت و توانبخشی و همچنين به ياری شهيد بهشتی، شهيد رجايی و آيت الله خامنه ای به وجود آمد و اكنون زيرنظر وزارت رفاه به فعاليت خود ادامه می‌دهد.
خادم الحسينی در ادامه اين نشست افزود: از نظر سازمان بهزيستی نگاه به محروميت به صورت تخصصی انجام می‌شود 3 معاونت پيشگيری، توانبخشی و مددكاری در اين سازمان انجام وظيفه می‌كنند، مددكاری يك پروسه علمی پايدار است كه در بسياری از كشورهای دنيا از پست های اجتماعی خاص به شمار می رود. در بعضی كشورها دستور كار مددكار از قاضی نافذتر و اختيار او از پليس بيشتر است. در سازمان بهزيستی كشور ما نيز از ابتدای كار دولت نهم و با رويكرد مديريت جوان به مباحث دانشجويی توجه بيشتری شده است. دكتر فقيه رئيس سازمان كه خود از مديران جوان است به بحث اردوهای جهادی علاقه ای خاص دارد و پيوند مبارك بين سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهی و سازمان بهزيستی از نتايج خوب مجموعه ها به بحث مطروحه است.
خادم الحسينی در ادامه تصريح كرد: ما طی 1 سال تجربه كاری با جهاد احساس كرديم فرآيند محروميت‌زدايی را می‌توان به گروه‌های دانشجويی جهادی سپرد. البته يك سری مقاومت‌هايی در اين مسير وجود دارد ولی چدی نيست و بايد كمك كنيم اين مسائل حل شود.
وی افزود: اين كارگاه‌ها می‌تواند نقطه آغازی برای معضل محروميت‌زدايی توسط گروه‌های مددكاری باشد.
در ادامه برگزاری اين نشست؛ قصاب زاده به يكی از همكاران سازمان دانشجويان گفت: سازمان دانشجويان به عنوان رابط بين سازمان بهزيستی و گروه های خيريه به امر كمك رسانی می پردازد و وظيفه ای فراتر از اين ندارد.

در ادامه اين نشست مباحثی چون چگونگی نحوه كار مددكاران و ياری‌رسانان جهادی مطرح شد.

همچنين كارگاره آموزشی با موضوع «نحوه جلب مشاركت مردم مناطق محروم در فعاليت‌های خيرخواهانه» عصر روز دوم ارديبهشت‌ماه با حضور «حسين ايمانی» و همچنين نمايندگان دانشجويان فعال در عرصه جهادی و امدادی در محل دانشكده پرستاری جيرفت برگزار شد.


گزارش مراسم اختتاميه چهارمين همايش محروميت‌زدايی «مهرباران»

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی:
دفاع از ارزش‌های دينی مهم‌ترين هدف فعاليت‌ در عرصه محروميت‌‌زدايی است
 

چهارمين همايش حمايت از محرومان با عنوان «مهر باران» ظهر روز گذشته چهارم ارديبهشت‌ماه 88 با حضور مسئولان در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی هنری شهيد مداحی‌پور جيرفت كرمان برگزار شد.
«سعيد پورعلی» معاون فرهنگی جهاددانشگاهی نخستين سخنران اين مراسم بود.
پورعلی سخنان خود را با تقدير و تشكر از مسئولان استان كرمان و فرمانداری‌های شهرستان‌های اين استان و همچنين دانشجويان فعال در عرصه جهادی، خيريه و امدادی كه سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهی را در برپايی اين همايش ياری رساندند، آغاز كرد.
وی در ادامه گفت: در ابتدا بايد از مالكان معنوی اين همايش فرهنگی كه از 4 سال گذشته به همت دكتر حبيبی رئيس وقت سازمان دانشجويان جهاددانشگاهی و حمايت‌های دكتر منتظری و دكتر طيبی شكلی به خود داد يادی به ميان آورد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به نقش اجتماعی دانشگاه‌ها تصريح كرد: نقش و كاركرد اجتماعی و فرهنگی دانشگاه‌ها در كشور به دو بخش مهم تقسيم می‌شود؛ اولين نقش دانشگاه در جامعه همان جايگاهی است كه به واسطه و اقتضای نام آن محلی برای توليد و كسب علم، دانش و آگاهی‌های افراد به شمار می‌رود و در مسير حركت و جريان‌های علمی و پ‍‍ژوهشی جامعه شكل می‌گيرد.
وی افزود: دومين نقش دانشگاه‌ها نقش توانمندسازی و توسعه فرهنگی جامعه است، جايگاهی كه در آن به گسترش و توزيع عادلانه منابع و امكانات و مهارت‌ها انديشيده می‌شود و همه ما به خوبی می‌دانيم دانشگاه‌های ما در دو بخش مذكور نيازمند تقويت و توسعه است و در صورت توجه و تأمل به اين دو تعاريف به مرور به جامعه‌ای توسعه يافته و متعالی نزديك خواهيم شد، البته توجه به دومين نقش اجتماعی دانشگاه در شرايط كنونی ضروری‌تر به نظر می‌رسد.
پورعلی گفت: سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهی نيز اهداف و رسالت خود را با محوريت توسعه و تعميم مشاركت‌های اجتماعی و فرهنگی در جامعه بنا نهاده است.
وی ادامه داد: برگزاری موفق چهار دوره همايش حمايت از محرومان «مهرباران» نيز با همين هدف و در راستای جذب مشاركت‌های دانشجويان فعال جهادی در اين سازمان دنبال شده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اظهار كرد: در كنار آموزش و پژوهش، دانايی، نوآوری و خلاقيت، توليد علم و دانش كه از وظايف اصلی و عظيم دانشگاهاست؛ ايجاد تعهد اخلاقی برای مشاركت اجتماعی دانشجويان در عرصه فعاليت‌های محروميت‌زدايی با هدف دفاع از ارزش‌های والای انسانی، اخلاقی، دينی، اعتقادی و از همه مهم‌تر تشويق و ترغيب حس انسان‌دوستی افراد در جامعه نيز از ديگر وظايفی به شمار می‌روند كه دنبال كردن آن متوجه جوامع دانشگاهی كشور است.
پورعلی افزود: امام خمينی (ره) كه خود از مدافع اصلی حقوق محرومان در جامعه بود و سخنان او همواره راهگشای امروز ماست در تأكيد رفع محروميت در جامعه فرمودند: «محروميت‌زدايی راه و رسم ماست.» در ادامه اين مسير رهبر معظم انقلاب آيت‌الله خامنه‌ای نيز بر اين امر مهم مستمر تأكيد ورزيده اند و ديدار مشوق و برانگيزنده ايشان با دانشجويان اردوهای جهادی كه با دعوت خودشان از دانشجويان صورت پذيرفت حاكی از نگرش خاص رهبر به اين مقوله است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در ادامه سخنان خود خطاب به دانشجويان تصريح كرد: در نگاه به مناطق محروم بايد اصلاحات ساختاری نيز جدی گرفته شود، در برخی نقاط نابرابری در ساختارهاست و شما دانشجويان مددرسان و جهادی بايد با تكيه بر آگاهی‌ها، پژوهش‌ها و يافته‌های علمی كه ناشی از مشاهده و مطالعه دقيق و هدفمندانه‌تان است به بررسی عادلانه امور اين قشر بپردازيد.
وی بيان كرد: البته سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهی برای رفع اين نقيصه در بحث تحقيق و پژوهش سرمايه‌گذاری كرده است، به طور مثال امسال تا سقف 5 ميليون تومان برای كارها و تحقيقات ويژه در مناطق محروم و با هدف اصلاحات در ساختارها هزينه صرف كرده است.
پورعلی خاطرنشان كرد: سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهی به بحث علم و نقش و جايگاه محروميت زدايی توجه ويژه ای دارد و در تلاش است از علم برای ساماندهی و بهبود مناطق محروم كشور بهره بگيرد و اين نوع نگرش خود می تواند راهگشا و بازگشا در بحث محروميت باشد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی افزود: نهاد جهاد دانشگاهی كشور در حوزه محروميت زدايی احترام خاصی به حس دانشجويی می‌گذارد و همواره سعی می‌كند حس داوطلبی دانشجويان در اهتمام به امور رسيدگی و توجه به محرومان را تقويت كند چراكه هميشه تلاش های قشر دانشجو از نوع تأثيرگذار و متعهدانه است و اين بسيار قابل احترام است.
وی در ادامه گفت: ما به عنوان يك نهاد علمی و فرهنگی توليت اين قضيه را برعهده نداريم بلكه در اين مسير كمك و ياری رسان و تقويت كننده هستيم، همكاران ما در سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهی معتقدند حس داوطلبانه برای انجام اين امور می تواند شتاب بيشتری به اين كار بدهد و با اين وصف حركت و جريان‌های خودجوش دانشجويی افزايش می‌يابد و فعاليت‌های حوزه محروميت‌زدايی در كشور نيز تقويت می‌شود.
پورعلی خاطرنشان كرد: شناسايی مزيت‌های مناطق محروم شهرستان‌ها می‌تواند به بحث توليد و افزايش مهارت در آن مناطق كمك به سزايی كند؛ بنابر اين در تلاش باشيد كه در مشاهدات خود از اين مناطق نقاط ضعف و قوت را شناسايی و بررسی كنيد.
وی در ادامه گفت: تقويت اردوهای جهادی كه انديشه و طرح آن از ذهن دانشجويان جهادی نشأت گرفته است بايد از محورهای كار باشد و نقاط مثبت و منفی كار هر يك از گروه‌ها سنجيده شود تا در همايش‌های بعدی شاهد اتفاق‌های مبارك‌تر نيز باشيم.
پورعلی در پايان ضمن تشكر از دانشجويان برای اعتمادی كه به اين حركت دارند، گفت: ‌گروه‌های داوطلب و گروه های حامی هماهنگی بين دو مجموعه را جهت رسيدن به مقصود راحت‌تر می‌كنند و شما عزيزان بايد پس از بازگشت اهداف اين اردوی جهادی را با جديت دنبال كنيد.
بنابر اين‌گزارش، «كمالی» معاون سياسی امنيتی استانداری كرمان، «بشارتی» رئيس دفتر مناطق محروم رياست جمهوری از ديگر سخنرانان اين مراسم بودند.
"محمود عليگو" سرپرست سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي نيز در حاشيه همايش  مهرباران گفت:طي دو روز برگزار اين همايش  30 گروه چهار نفره دانشجويی از سراسر كشور در 13 منطقه جنوب اين استان به بررسی ساختار ظاهری و وضعيت اجتماعی منطقه در قالب تكميل پرسشنامه اقدام كردند.
وی اظهار داشت: اين مهم در شهرهای جيرفت، عنبر آباد، كهنوج، منوجان، قلعه گنج، رودبار و بخش فارياب صورت گرفت و درپايان نتايج اين پژوهش در نشستی با حضور معاونان استاندار،فرمانداران و بخشداران جمع بندی و در نهايت به مديران استانی و كشوری، گروه های جهادی و خير اعلام خواهد شد.
وی تصريح كرد: اين اقدام با هدف همگرايی دانشجويان جهادی و خيريه، بررسی علمی منطقه، تعامل بين دانشجويان و مديران كشوری و استانی  صورت گرفت.

معاون‌ سياسی ‌و امنيتی ‌استاندار كرمان: 
تحقق اهداف دولت نهم در جنوب استان كرمان، نشان از يك عزمي الهي و پايدار است
بايد از اين حركت‌های خودجوش و دانشجويی حمايت كرد

معاون سياسی ـ امنيتی استاندار كرمان گفت: قبل از دولت نهم با تمام محروميت‌هايی كه در استان كرمان وجود داشت، اما عده‌ای اين استان را برخوردار معرفی كرده بودند.
«جواد كمالی» در مراسم اختتاميه همايش «مهر باران» در شهرستان جيرفت اظهار كرد: تحقق اهداف دولت نهم در جنوب استان نشان از يك عزم الهی و پايدار است و بايد اين حركت‌های خودجوش و دانشجويی علاوه بر تقويت به صورت دائمی استمرار داشته باشند.
وی افزود: در دولت نهم با تشكيل ستاد راهبردی جنوب استان به دستور رئيس‌جمهور تاكنون 358 پروژه انجام شده است و از اعتبار 85 ميليارد تومانی ستاد راهبردی در جنوب تاكنون 56 ميليارد تومان آن تخصيص يافته است و اعتبارات استانی به جنوب كرمان بيشتر از اعتبارات تملك و دارايی است.
كمالی تصريح كرد:‌ در دولت نهم تاكنون بيش از 40 هزار واحد مسكونی برای كپرنشينان توسط بنياد مسكن انقلاب اسلامی و كميته امام خمينی (ره) احداث شده است.
وی در ادامه تصريح كرد: اقدامات بی‌نظيری در راستای محروميت‌زدايی در جنوب استان انجام شده است و بايد از انجام كارهای تكرای پرهيز كرد و يقينا با اين خدمات گسترده، فكر شما عزيزان راهگشای بسياری از مسائل است.
در ادامه اين مراسم «اميرحسين گرگانی» مشاور معاون بازسازی مسكن روستايی بنياد مسكن انقلاب اسلامی كشور گفت: طراحی و اجرای ساماندهی كپرنشينی در 999 روستای استان كرمان در دستور كار است و تاكنون 472 روستا در كپرزدايی پيشتاز هستند و از اين تعداد روستا فقط 173 روستا امكانات آب و برق دارند.

وی اظهار كرد: در جنوب كرمان اكنون 11هزار و 152 واحد كپرنشين داريم و در 159 روستا بيش از 9 هزار و 986 خانوار زندگی می‌كنند و 8 هزار و 899 خانوار كپرنشين در حريم پنج كيلومتری و در نزديكی جاده‌های اصلی قرار دارند.
گرگانی افزود: تعداد منازل و روستاهای كپرنشين زياد است و از راه‌های روستايی خوبی هم برخوردار نيستند و به دليل پراكندگی روستاها امكان ساخت كارگاه‌های بزرگ در اين روستاها وجود ندارد.
وی خاطر نشان كرد: با توجه به كمبود نيروی متخصص و مصالح ساختمانی تاكنون چند 10 هزار واحد مسكون احداث شده است و اين روند ادامه دارد.

رئيس دفتر مناطق محروم كشور در آئين اختتاميه همايش «مهرباران»:
حركت حمايت از محرومان ريشه در اعتقادات دينی و ملی ايرانيان دارد  

حركت‌ حمايت از محرومان ريشه در اعتقادات دينی و ملی ما ايرانيان دارد و يك نوع شيوه عبادی بی‌نظير محسوب می‌شود و در دستور دين مبين اسلام قرار دارد.
در مراسم اختتاميه همايش «مهرباران» در جيرفت برگزار شد، «جليل بشارتی»، رئيس دفتر مناطق محروم كشور گفت: در حركت‌های جهادی، دانشجويان موجب ارتباط با اقشار مختلف مردم و نزديكی اين افراد به خداوند متعال می‌شوند و برای اين عمل اجری عظيم در درگاه خداوند دارند.
وی افزود: اين حركت‌ها ريشه در اعتقادات دينی و ملی ما ايرانيان دارد و يك نوع شيوه عبادی بی‌نظير محسوب می‌شود و در دستور دين مبين اسلام قرار دارد.
بشارتی تصريح كرد: كمك‌ ها در اين مناطق به صورت امدادی انجام می‌شود و بايد به گونه‌ای رقم زده شود كه با رفع نياز افراد، حفظ كرامت انسانی و محروميت ‌زدايی نيز لحاظ شود.
رئيس دفتر مناطق محروم كشور در پايان خاطرنشان كرد: احداث و توسعه زيرساخت‌های آموزشی در جنوب كرمان با جديت دنبال می‌شود و در اين راستا توجه به احداث دبيرستان‌های شبانه ‌روزی، راه‌اندازی رشته‌های فنی و حرفه‌ای، احداث دانشگاه علمی و كاربردی و ايجاد مجتمع‌های آموزشی از اهميت قابل توجه‌ای برخوردار است.
بنابر اين‌گزارش، «سعيد پورعلی»، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در اين مراسم گفت: از آغاز فعاليت دولت تاكنون چهل هزار واحد مسكونی جايگزين كپر در جنوب كرمان در حال ساخت است.
وی افزود: كار ساخت واحدهای جايگزين كپر توسط كميته امداد امام خمينی (ره) و بنياد مسكن انقلاب اسلامی انجام می‌شود و اين مهم بايد به صورت ويژه در دستور كار قرار داده شود.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی در حركت های جهادی و خيريه گفت: جهاددانشگاهی به عنوان يك نهاد علمی و فرهنگی توليت اين قضيه را برعهده ندارد بلكه در اين مسير نقش كمك و ياری‌رسان و تقويت كننده را ايفاگری می‌كند، همكاران ما در سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهی معتقدند حس داوطلبانه برای انجام اين امور می‌تواند شتاب بيشتری به اين كار بدهد و با اين وصف حركت و جريان‌های خودجوش دانشجويی افزايش می‌يابد و فعاليت‌های حوزه محروميت‌زدايی در كشور نيز تقويت می‌شود.
پورعلی خاطرنشان كرد: شناسايی مزيت‌های مناطق محروم شهرستان‌ها می‌تواند به بحث توليد و افزايش مهارت در آن مناطق كمك به سزايی كند؛ بنابراين در تلاش باشيد كه در مشاهدات خود از اين مناطق نقاط ضعف و قوت را شناسايی و بررسی كنيد.
وی در ادامه گفت: تقويت اردوهای جهادی كه انديشه و طرح آن از ذهن دانشجويان جهادی نشأت گرفته است بايد از محورهای كار باشد و نقاط مثبت و منفی كار هر يك از گروه‌ها سنجيده شود تا در همايش‌های بعدی شاهد اتفاق‌های مبارك‌تر برای اين مناطق نيز باشيم.
پورعلی در پايان ضمن تشكر از دانشجويان برای اعتمادی كه به اين حركت دارند، گفت: ‌گروه‌های داوطلب و گروه‌های حامی هماهنگی بين دو مجموعه را جهت رسيدن به مقصود راحت‌تر می‌كنند و شما عزيزان بايد پس از بازگشت اهداف اين اردوی جهادی را با جديت دنبال كنيد.

بنا بر اين گزارش، در ادامه اين مراسم سعيد بابايی معاون سازمان دانشجويان  جهاددانشگاهي پيام حسين انواري سرپرست كميته امداد امام خمينی (ره) به همايش مهرباران را قرائت كرد.

متن اين پيام بدين شرح است:

دانشجويان عزيز

هم‌انديشی شما برای رسيدگی به محرومان رخصت تازه‌‌ای است كه فرهنگ ارزشمند نوعدوستی در رگ‌های جوانان برومند اين سرزمين جاری شود و جامعه‌ی ما در جهت استقرار عدالت اجتماعی گامی استوار بردارد. حضور شما در عرصه‌ی فقرزدايی بيش از آنكه به ساخت‌وساز و ترميم بنايی منجر شود، رابطه‌ی نسل فرهيخته را با مردم تعريف می‌كند و همراهی و همگامی نسل نوآور و آينده‌ساز را برای نظام مقدس جمهوری اسلامی بيش از پيش فراهم می‌سازد.

از جهاددانشگاهی كه زمينه‌ی بروز و ظهور كار جمعی شما را فراهم ساخته‌اند سپاسگزارم. كميته امداد امام خمينی(ره) در سراسر كشور مشتاق ديدار و همراهی شماست.

********************************

فرماندار جيرفت در حاشيه آئين اختتاميه مهرباران:
جيرفت يادگار نخستين اردوهای جهادی بعد از انقلاب است

فرماندار جيرفت گفت: جيرفت يادگار نخستين اردوهای جهادی بعد از انقلاب است.

«محمدعلی بهروز» در حاشيه برگزاری همايش مهر باران در جيرفت اظهار داشت: شش شهرستان كنونی در جنوب استان كرمان روزی به نام جيرفت در نقشه ايران وجود داشتند.
وی افزود: جيرفت نخستين پيشرفت‌ها و كارهای عمرانی خود بعد از اتقلاب را مديون برگزاری اردوهای جهادی است و قبل انقلاب اين شهرستان ناشناخته بود.
بهروز تصريح كرد: جيرفت قبل و بعد از انقلاب با مساحتی بالغ بر 52 هزار كيلومتر مربع در دورترين نقطه جنوبی كرمان واقع شده و زمانی محروميت در آن بيداد می‌كرد.
وی خاطرنشان كرد: قبل از انقلاب محروميت به گونه‌ای بود كه جيرفت و توابع آن 20 كيلومتر راه آسفالت داشتند و پنج كيلومتر آن مربوط به رشته‌ كوه‌های اطراف جيرفت و جاده‌های كوهستانی و مابقی در دشت جيرفت وجود داشت.
بهروز گفت: محروميت جيرفت قبل از انقلاب قابل توصيف نيست و در آن زمان از لحاظ آب آشاميدنی، برق، گاز، راه، بهداشت و ... در محروميت شديد به سر می‌برد.
وی اظهار كرد: اكنون جيرفت به عنوان مهد تمدن شرق شناخته شده، اما با توجه به اقدامات صورت گرفته بعد از انقلاب و دولت نهم هنوز در گوشه و كنار اين شهرستان و شهرستان‌های جنوبی محروميت به چشم می‌خورد.
فرماندار جيرفت ضمن اشاره به محروميت‌های منطقه در بخش‌های مختلف افزود: نخستين شكوفايی و توسعه در جيرفت مربوط به اردوهای جهادی بوده و اكنون مردم جيرفت با حضور اين جمع دانشجو در قالب همايش مهر باران و طرح‌های جهادی ديگر اين شور را فراموش نمی‌كنند.
وی خاطرنشان كرد: با توجه به تمدن كشف شده در جيرفت كه به عنوان مادر جنوب استان كرمان و يكی از مناطق محوری كشاورزی است و در بعضی از نقاط، نيازمند كمك متخصصان برای رفع محروميت اين شهرستان هستيم.
بهروز تصريح كرد: به همت و تلاش دانشجويان طرح‌های جهادی و دقت و توجه دولت نهم به جنوب استان كرمان، اميدواريم شاهد برگزاری جشن پايان محروميت در اين مناطق باشيم.
وی در پايان گفت: با كارهای صورت گرفته و اعزام تيم‌های دانشجويی به جنوب كرمان و با ارائه راه‌كارها و طرح‌های متعدد توسط اين متخصصان بايد محروميت در جيرفت رفع شود.

*******************************************************************

در مراسم اختتاميه چهارمين همايش «مهرباران» از «جليل بشارتی»، رئيس دفتر مناطق محروم كشور به پاس حمايت‌های وي از فعاليت‌های جهادی و خيريه حمايت از محرومان از سوی نمايندگان گروه‌های دانشجويی فعال در عرصه محروميت‌زدايی تجليل به عمل آمد.

*******************************************************************

در پايان برگزاری آئين اختتاميه چهارمين همايش مهرباران، بابايی معاون سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي از نام‌گذاری يك ميدان در شهرستان جيرفت به نام «مهرباران» و همچنين نصب تنديس اين همايش در آن از سوی فرمانداری شهرستان جيرفت خبر داد.

********************************************************************

ديدار اعضای گروه‌های دانشجويی جهادی و خيريه همايش «مهرباران» با استاندار كرمان  

اعضای گروه‌های دانشجويی جهادی، امدادی و خيريه همايش حمايت از محرومان «مهرباران»  4 ارديبهشت‌ماه با استاندار كرمان ديدار و گفت‌وگو كردند.
دكتر «حبيب‌الله دهمرده» استاندار كرمان در جمع بيش از 100 نفر از اعضای گروه‌های دانشجويی جهادی، امدادی و خيريه همايش حمايت از محرومان «مهرباران» ضمن تشكر از حضور و پی‌گيری اين دانشجويان جهت حمايت از محرومان مناطق جنوب استان كرمان گفت: توجه و رسيدگی به امور مناطق محروم استان كرمان پس از پيروزی انقلاب اسلامی همواره در دستور كار دولت قرار داشته است و در سال‌های اخير اقدامات بسيار ارزنده‌ای جهت رفع محروميت مردم در اين نقاط انجام شده است و البته با نقطه قابل قبول هنوز فاصله‌ها زياد است.
وی در ادامه افزود: نظام جمهوری اسلامی با هدف از بين بردن فقر و محروميت در اين منطقه از آغاز پيروزی خود تاكنون سرمايه‌گذاری اساسی را به خرج داده است و اين نگرش دولت با مقايسه آماری وضعيت قبل از انقلاب و شرايط كنونی كاملا" مشهود است؛ در دولت نهم 20 برابر قبل از پيروزی انقلاب هزينه مصروف برنامه‌ريزی و امكانات اين مناطق شده است و اين آمار در دولت فعلی 4 برابر نسبت به دولت‌های قبلی است.
دهمرده تصريح كرد: دولت با شتاب منطقی در حال كار در اين مناطق است و البته عقب‌افتادگی‌های زياد است و حل معضلات اين مناطق زمان بر است.
دهمرده با اشاره به اقدامات اخير استانداری در سطح كرمان گفت: نيمه دوم سال گذشته 6 دانشگاه پيام‌نور استان كرمان به بهره‌بردای رسيد، 2 دانشگاه در جيرفت راه‌اندازی شد كه يكی از آنها دانشگاه علوم پزشكی است و مصوب شد در دفترچه كنكور سراسری سال جاری نام اين دانشگاه جهت پذيرش دانشجو قيد شود و اين در حالی است كه در منطقه محروم سيستان فقط در همين مدت زمان فقط يك دانشگاه تأسيس شده است، تعداد زيادی دبيرستان شبانه‌روزی و احداث بيش از 10 هزار مدرسه و آموزشكده در سطح استان از ديگر اقدامات صورت پذيرفته دولت بود.
استاندار كرمان در ادامه اظهار كرد: از ديگر اقدامات در خور توجه دولت برای رفع محروميت در اين مناطق تشكيل ستاد راهبردی جنوب كرمان بود كه حاصل فعاليت آن انجام 222 پروژه عمرانی، گازرسانی، جاده‌سازی، نيروی انسانی، نيروگاه برق، مجتمع‌های آموزشی و كشاورزی مختلفی كه جزوه مصوبات است به زودی به مرحله انجام می‌رسد.
وی در ادامه گفت: ديدار و گفت‌وگو با نخبگان، دانشمندان، فرمانداران و بازديدهای ماهانه از مناطق جنوب استان از ديگر برنامه‌های اين استانداری در راستای رسيدگی به امور محرومان است.
دهمرده در ادامه خطاب به دانشجويان فعال جهادی گفت: من به عنوان استاندار كرمان از شما قشر فرهيخته و علاقه‌مند به فعاليت جهادی می‌خواهم ضمن بازديد از اين مناطق به بررسی فرصت‌ها، تهديدها و چالش‌های مناطق محروم بپردازيد.
وی گفت: در سال گذشته استانداری كرمان از حدود 30 ميليارد مازاد درآمد استان، 14 ميليارد را به جنوب استان كرمان و مناطق محروم اختصاص داد، ايجاد سيستم آبياری قطره‌‌چكان به جای آبياری سنتی، مهار آب‌ها، آبخيزداری، تعريف الگو برای پرورش ماهی، شهرك‌های صنعتی جديد، آبياری تحت فشار برای منبع درآمد قابل اعتماد در منطقه و همه و همه موارد ياد شده آغاز كار برای محرومان است.
دهمرده اظهار كرد: شما دانشجويان به عنوان يك منبع قوی، فوق‌العاده‌ و مستقل كه هيچ‌گونه وابستگی به جای خاصی نداريد، می‌توانيد با برنامه‌ريزی و حضور متعهدانه و نوع‌دوستانه خود در مناطق محروم نقاط مؤثری را در جهت محروميت‌زدايی كشور به جای بگذاريد.
استاندار كرمان در پايان خطاب به دانشجويان فعال جهادی و ياری‌رسان گفت: در اين مناطق، نقاط ضعف و قوت مشاهدات را به صورت دقيق و علمی يادداشت‌برداری كرده و در قالب برنامه‌های كوتاه، ميان و بلند مدت به مسئولان استانی منتقل كنيد، قطعا" نظرات و مشاهدات كارشناسی شده شما در رفع محروميت‌های جنوب استان كرمان مؤثر خواهد بود.ح/الف

١٣:٥٣ ١٢/٠٢/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد